Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
22 результатів
Результати пошуку
Документ Особливості застосування активного вугілля у лікеро-горілчаному виробництві(2021) Левандовський, Леонід Вікторович; Шендрік, Тетяна Георгіївна; Куц, Анатолій Михайлович; Стукальська (Іванова), Наталія МиколаївнаУ статті оцінено переваги та недоліки активного вугілля природного походження (БАУ-А), що традиційно використовується для очищення водно-спиртових сумішей від домішок у технології горілки, запропоновано підхід зі створення різних комбінацій сорбентів з оптимальними властивостями, де низькі показники якості одного з видів активного вугілля компенсовані високими показниками іншого вугілля.Документ Шляхи підвищення рівня практичної підготовки студентів в контексті Болонського процесу(2006) Левандовський, Леонід Вікторович; Танащук, Людмила Іванівна; Суходол, Вікторія Хомівна; Степанець, Любов ФилимонівнаЗдійснено аналіз стану та змісту практичної підготовки студентів-екологів. Запропоновано конкретні шляхи підвищення ефективності цієї складової навчального процесу.Документ Обґрунтування вибору технології очищення стічних вод молокопереробних підприємств(2011) Сулейко, Тетяна Леонідівна; Семенова, Олена Іванівна; Бублієнко, Наталія Олександрівна; Левандовський, Леонід ВікторовичОхарактеризовані джерела утворення і характеристика стічних вод молокозаводів різного профілю. Запропоновано їх очищення за аеробною або анаеробно-аеробною технологією залежно від рівня забрудненості. Characterize the sources of wastewater characterization and dairies in various fields. Offered their treatment by aerobic or anaerobic-aerobic technology depending on the level of contamination.Документ Біохімічні показники анаеробного активного мулу тваринницьких ферм(Тваринництво України, 2004) Левандовський, Леонід Вікторович; Левітіна, Наталія Володимирівна; Бублієнко, Наталія Олександрівна; Куценко, НаталіяОхарактеризовано фактори, що регулюють ферментативну активність: температура, рН, концентрація субстрату і ферменту тощо. Досліджені ферментативні активності мікрофлори активного мулу тваринницьких ферм, які можна використати як критерій оцінки технологічного процесу. We characterize the factors that regulate the enzymatic activity: temperature, pH, concentration of substrate and enzyme, etc. Investigated the enzymatic activity of activated sludge microorganisms livestock farms, which can be used as a criterion for evaluating the process.Документ Вторинні рослинні речовини доцільно використовувати в харчовій промисловості та інших галузях народного господарства(2004) Левандовський, Леонід Вікторович; Левітіна, Наталія Володимирівна; Бублієнко, Наталія ОлександрівнаОхарактеризовано найважливіші вторинні рослинні речовини: глікозиди, алкалоїди, біофлавоноїди тощо. Показана їх значна роль у харчовій промисловості. Characterized the most important secondary plant compounds: glycosides, alkaloids, bioflavonoids and other. Shown to be a significant role in the food industry.Документ Інтенсифікація гідролізу складових частин жита комплексом ферментних препаратів(2007) Левандовський, Леонід Вікторович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Глускина, Татьяна СергеевнаОстаннім часом на ринку сировини для спиртової галузі переважає жито, що вирізняється високою крохмалистістю та відносно низькою ціною. Однак це нетехнологічна, важка для виготовлення спирту сировина, її переробляють переважно в суміші з іншими зерновими, зокрема пшеницею. Цим досягають середньозваженого виходу спирту з однієї тони умовного крохмалю.Документ Оптимізація режимів ферментативного гідролізу складових зерна в спиртовому виробництві(2008) Левандовський, Леонід Вікторович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Глускіна, Тетяна Сергіївна; Шиян, Петро ЛеонідовичДосліджено можливість і особливості використання ферментних препаратів в технології спирту з крахмалевмісної сировини. Оптимізовано технологічні режими низькотемпературного розварювання сировини при використанні цих ферментних препаратів із забезпеченням нормативного виходу спирту з 1 т умовного крохмалю.Документ Удосконалення технологи виробництва спирту і дріжджів(1995) Левандовський, Леонід Вікторович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Шустикова, Наталія Євгенівна; Ткаченко, Любов ВолодимирівнаЕкспериментально встановлено, що оптимальна тривалість культивування дріжджів у двопродуктовому виробництві в умовах мінімального накопичення спирту в середовищі становить 8—10 годин.Документ Препарат антисептичної дії «Септодор»(2002) Левандовський, Леонід Вікторович; Ткаченко, Любов Володимирівна; Хоменко, Анатолій Іванович; Коваль, Катерина Олександрівна; Бейко, Н.; Яриш, Л.Препарат «Септодор» виявляє еффективну антимікробну дію в середовищах виробництва спирту із зерна та хлібопекарських дріжджів.Документ Новий антисептик для виробництва спирту і дріжджів із меляси(2001) Левандовський, Леонід Вікторович; Ткаченко, Любов Володимирівна; Бейко, Н.; Яриш, Л.Дослідженнями встановлена можливість застосуваня хлорвмісного препарату «Дезактин» як антисептика середовища та обладнання у виробництві спирту і дріжджів із меляси.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »