Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 22
  • Ескіз
    Документ
    Особливості застосування активного вугілля у лікеро-горілчаному виробництві
    (2021) Левандовський, Леонід Вікторович; Шендрік, Тетяна Георгіївна; Куц, Анатолій Михайлович; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна
    У статті оцінено переваги та недоліки активного вугілля природного походження (БАУ-А), що традиційно використовується для очищення водно-спиртових сумішей від домішок у технології горілки, запропоновано підхід зі створення різних комбінацій сорбентів з оптимальними властивостями, де низькі показники якості одного з видів активного вугілля компенсовані високими показниками іншого вугілля.
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи підвищення рівня практичної підготовки студентів в контексті Болонського процесу
    (2006) Левандовський, Леонід Вікторович; Танащук, Людмила Іванівна; Суходол, Вікторія Хомівна; Степанець, Любов Филимонівна
    Здійснено аналіз стану та змісту практичної підготовки студентів-екологів. Запропоновано конкретні шляхи підвищення ефективності цієї складової навчального процесу.
  • Ескіз
    Документ
    Обґрунтування вибору технології очищення стічних вод молокопереробних підприємств
    (2011) Сулейко, Тетяна Леонідівна; Семенова, Олена Іванівна; Бублієнко, Наталія Олександрівна; Левандовський, Леонід Вікторович
    Охарактеризовані джерела утворення і характеристика стічних вод молокозаводів різного профілю. Запропоновано їх очищення за аеробною або анаеробно-аеробною технологією залежно від рівня забрудненості. Characterize the sources of wastewater characterization and dairies in various fields. Offered their treatment by aerobic or anaerobic-aerobic technology depending on the level of contamination.
  • Ескіз
    Документ
    Біохімічні показники анаеробного активного мулу тваринницьких ферм
    (Тваринництво України, 2004) Левандовський, Леонід Вікторович; Левітіна, Наталія Володимирівна; Бублієнко, Наталія Олександрівна; Куценко, Наталія
    Охарактеризовано фактори, що регулюють ферментативну активність: температура, рН, концентрація субстрату і ферменту тощо. Досліджені ферментативні активності мікрофлори активного мулу тваринницьких ферм, які можна використати як критерій оцінки технологічного процесу. We characterize the factors that regulate the enzymatic activity: temperature, pH, concentration of substrate and enzyme, etc. Investigated the enzymatic activity of activated sludge microorganisms livestock farms, which can be used as a criterion for evaluating the process.
  • Ескіз
    Документ
    Вторинні рослинні речовини доцільно використовувати в харчовій промисловості та інших галузях народного господарства
    (2004) Левандовський, Леонід Вікторович; Левітіна, Наталія Володимирівна; Бублієнко, Наталія Олександрівна
    Охарактеризовано найважливіші вторинні рослинні речовини: глікозиди, алкалоїди, біофлавоноїди тощо. Показана їх значна роль у харчовій промисловості. Characterized the most important secondary plant compounds: glycosides, alkaloids, bioflavonoids and other. Shown to be a significant role in the food industry.
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація гідролізу складових частин жита комплексом ферментних препаратів
    (2007) Левандовський, Леонід Вікторович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Глускина, Татьяна Сергеевна
    Останнім часом на ринку сировини для спиртової галузі переважає жито, що вирізняється високою крохмалистістю та відносно низькою ціною. Однак це нетехнологічна, важка для виготовлення спирту сировина, її переробляють переважно в суміші з іншими зерновими, зокрема пшеницею. Цим досягають середньозваженого виходу спирту з однієї тони умовного крохмалю.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація режимів ферментативного гідролізу складових зерна в спиртовому виробництві
    (2008) Левандовський, Леонід Вікторович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Глускіна, Тетяна Сергіївна; Шиян, Петро Леонідович
    Досліджено можливість і особливості використання ферментних препаратів в технології спирту з крахмалевмісної сировини. Оптимізовано технологічні режими низькотемпературного розварювання сировини при використанні цих ферментних препаратів із забезпеченням нормативного виходу спирту з 1 т умовного крохмалю.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технологи виробництва спирту і дріжджів
    (1995) Левандовський, Леонід Вікторович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Шустикова, Наталія Євгенівна; Ткаченко, Любов Володимирівна
    Експериментально встановлено, що оптимальна тривалість культивування дріжджів у двопродуктовому виробництві в умовах мінімального накопичення спирту в середовищі становить 8—10 годин.
  • Ескіз
    Документ
    Препарат антисептичної дії «Септодор»
    (2002) Левандовський, Леонід Вікторович; Ткаченко, Любов Володимирівна; Хоменко, Анатолій Іванович; Коваль, Катерина Олександрівна; Бейко, Н.; Яриш, Л.
    Препарат «Септодор» виявляє еффективну антимікробну дію в середовищах виробництва спирту із зерна та хлібопекарських дріжджів.
  • Ескіз
    Документ
    Новий антисептик для виробництва спирту і дріжджів із меляси
    (2001) Левандовський, Леонід Вікторович; Ткаченко, Любов Володимирівна; Бейко, Н.; Яриш, Л.
    Дослідженнями встановлена можливість застосуваня хлорвмісного препарату «Дезактин» як антисептика середовища та обладнання у виробництві спирту і дріжджів із меляси.