Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Диверсифікація: особливості розвитку підприємств
    (2013) Луцька, Тетяна Валеріївна; Кушнір, Роман Васильович
    В статті розглянуто сутність категорії «диверсифікація підприємства», визначено її види та особливості застосування їх в залежності від очікуваних ресурсних змін виробничого підприємства. Considered in the article the essence of the category "Enterprise Diversification" of defined types and characteristics of their application depending on the expected changes in resource production enterprise.
  • Ескіз
    Документ
    Практичні аспекти розвитку ринку органічної продукції в Україні
    (2014) Луцька, Тетяна Валеріївна
    В статті розглянуто значний потенціал України для виробництва органічної продукції, її експорту, споживання на внутрішньому ринку. За даними Федерації органічного руху України, сучасний внутрішній споживчий ринок органічних продуктів в Україні в 2009 р. - 1,2 млн. євро, в 2010 р . цей показник збільшився до 2,4 млн. євро, а в 2011 р. - до 5,1 млн. євро. В вересні 2013р було прийнято ЗАКОН УКРАЇНИ «Про виробництво та обіг органічної сільськогосподарської продукції та сировини». В цілому, в законі теоретично визначені наболілі питання, але практичному їх виконанню заважають деякі аспекти сучасного середовища: дотепер не прописаний реальний механізм його дії, не створено Реєстру виробників; сумнівним є виконання контрольних функцій держави; стосовно сертифікації в цілому: населення має високий рівень недовіри до процесу отримання документу відповідності якості на сертифікований продукт, крім того аналогічна ситуація відбувається з процесом контролю за якістю. The article considers that having a significant potential for organic farming, exports, consumption in the domestic market, Ukraine has made some progress on developing domestic organic production. According to the Organic Federation of Ukraine, the modern domestic consumer market for organic products in Ukraine began to develop in 2006-2007., and was in the 2008 yr - 600 thousand. Euros, 2009 - 1.2 million. Euros in 2010 yr . this figure increased to 2.4 million. euros, and in 2011 - to 5.1 million. euros. In September 2013 the Verkhovna Rada of Ukraine was taken, LAW OF UKRAINE "On the production and circulation of organic agricultural products and raw materials" In general, the law theoretically defined long controversial and troubling issues, but their practical implementation hinder some aspects of the modern environment: still not registered real mechanism of action, being developed relevant regulations, the Register is established producers, is questionable execution control functions of the state; regarding certification in general: the population has a high level of distrust in the process of obtaining any permits, namely that the quality on the certified product, besides a similar situation occurs with the process quality control.
  • Ескіз
    Документ
    Концептуальні аспекти формування конкурентоспроможності бізнес-процесів підприємств-туроператорів
    (2007) Луцька, Тетяна Валеріївна
    В статті розроблено концептуальні методичні підходи до формування конкурентоспроможності бізнес-процесів підприємств сфери послуг на основі побудови ланцюга вартості бізнес-процесів підприємств- туроператорів та визначено інструменти управління для складових побудованого ланцюга. In the article developed a conceptual methodological approaches to forming competitive business processes sphere of services based on construction value chain business processes, Tour Operators and determined management tools for composite built circuit
  • Ескіз
    Документ
    Конкурентоспроможність бізнес-процесів підприємств сфери послуг
    (2003) Луцька, Тетяна Валеріївна
    В статті визначено сутність та складові бізнес-процесу підприємства сфери послуг, узагальнено складові конкурентоспроможності бізнес-процесу та обгрунтовано специфіку визначення критеріїв оцінки конкурентоспроможності таких підприємств. The article explains the purpose and components of the business process service industries, components generally competitive business process and reasonably specific definition of criteria for evaluating the competitiveness of enterprises.
  • Ескіз
    Документ
    Структура та теоретичні підходи до управління бізнес-процесами підприємств сфери послуг
    (2008) Луцька, Тетяна Валеріївна
    В статті розглянуто етапи управління на основі процесно- орієнтованого підходу, визначено основні підходи та виділено ті, що можуть мати практичне значення для підприємств сфери послуг. Визначено складові (етапи) управління бізнес-процесами підприємств сфери послуг. The article deals with the stages of management based on process- oriented approach, the main approaches and selected those that can have practical implications for service industries. The composition (stages) business process management companies services.
  • Ескіз
    Документ
    Методичні підходи до управління бізнес-процесами підприємств сфери послуг
    (2011) Луцька, Тетяна Валеріївна
    В статті розглянуті та узагальнені методичні підходи до управління бізнес-процесами підприємств, з урахуванням особливих характеристик підприємств сфери послуг. In the article going is considered and generalized the business processes methods management, taking into account distinctive descriptions of service enterprises.
  • Ескіз
    Документ
    Фактор персоналу для здійснення конкурентного бізнес-процесу підприємства сфери послуг
    (2010) Луцька, Тетяна Валеріївна
    В статті розглянуто участь та вплив персоналу підприємства сфери послуг на формування конкурентного бізнес-процесу, необхідні ролі персоналу згідно процесного підходу до управління таким підприємством. In the article are participation and influence of service business enterprise personnel are considered on forming of competition business process, necessary roles of personnel in obedience to the process management.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка конкурентоспроможності бізнес-процесів підприємств-туроператорів
    (2011) Луцька, Тетяна Валеріївна
    В статті розглянуті методичні аспекти оцінки конкурентоспроможності бізнес-процесів підприємств-туроператорів та запропоновано трирівневий методичний підхід до оцінки конкупентоспроможності підприємств-туроператорів згідно процесного підходу до управління. In the article considered methodical aspects of competitiveness business processes estimation of tour-operators and is offered the three-level method of the competitiveness business processes estimation tour-operators.
  • Ескіз
    Документ
    Фактори конкурентоспроможності згідно процесного підходу до управління підприємством
    (2010) Луцька, Тетяна Валеріївна
    В статті розглянуто та узагальнено зовнішні фактори формування конкурентоспроможності підприємства та визначено специфічні внутрішні фактори конкурентоспроможності згідно процесного підходу до управління підприємством. In the article are considered and generalized the external factors of forming of competitiveness of enterprise and are distinguished the specific internal factors of competitiveness by business-process management of enterprise.
  • Ескіз
    Документ
    Рейтинг конкурентоспроможності підприємств сфери послуг
    (2010) Луцька, Тетяна Валеріївна
    В статті запропоновано методичний підхід до рейтингування конкурентоспроможності підприємств-туроператорів, розроблений на основі визначення вільних елементів впливу певних рівнів конкурентоспроможності: оперативному, тактичному та стратегічному, проведення попарного порівняння обраних елементів методом аналізу їєрархій. The paper proposed a methodical approach to ranking of the competitiveness of enterprises, tour operators, based on the determination of free items to certain levels of competitiveness: operational, tactical and strategic, pairwise comparison of selected elements by analyzing yiyerarhiy.