Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
13 результатів
Результати пошуку
Документ Оцінка середньої товщини шару міжкристального розчину на полідисперсних кристалах цукру в процесі центрифугування цукрових утфелів(2014) Мирончук, Валерій Григорович; Підгорний, Володимир Васильович; Кузьменко, Борис ВолодимировичРозглянуто вплив полідисперсності кристалів цукру в утфелі на товщину шару міжкристалевого розчину, що залишається на поверхні кристалів після його відділення в процесі відцентрового фільтрування на центрифугах. Від товщини цього шару залежить кількість води необхідної для промивання кристалів цукру. Запропоновані математична залежність для визначення маси залишкового міжкристалевого розчину на поверхні кристалів цукру після відділення від цукрового утфеля першого відтоку на центрифузі. The study focuses on the influence of sugar crystal polydispersity in massecuite on the interstitial liquor density that is left on the crystal surface after its separating in the result of centripetal and centrifugal filtering. This layer density determines water quantity required to wash sugar crystals. The study suggests a mathematical relation to calculate the mass of the residual interstitial liquor on the surface of sugar crystals after centrifugation separating of the first runoff from massecuite.Документ Політермічна кристалізація сахарози(2013) Мирончук, Валерій Григорович; Самілик, Марина Михайлівна; Єщенко, Оксана АнатоліївнаРозглянуто питання доцільності використання проміжного нагрівання утфелю останньої кристалізації замість розкачок водою чи мелясою при політермічній кристалізації в перемішувачах-кристалізаторах. За таких умов ведення процесу досягається найбільше знецукрення меляси і покращується гранулометричний склад кристалів цукру. The problems of the usefulness of an intermediate heat finish crystallization massecuite instead of water or molasses dilutions during polythermal crystallization at mixers-crystallizer is discussed. Under such conditions of the process is achieved most allocation of sucrose with molasses and improved grain size of sucrose crystals.Документ Вплив гранулометричного складу кристалів і в’язкості утфелю останнього продукту на продуктивність центрифуг та технологічні характеристики меляси(2006) Требін, Л. І.; Мирончук, Валерій Григорович; Підгорний, Віталій М.; Силко, Оксана АндріївнаРозглянуто питання оптимізації розкачки утфелю останньої кристалізації з метою уникнення розчинення кристалів цукру та отримання нормальної меляси. Отримано розрахункову залежність для визначення оптимального вмісту сухих речовин в утфелі після розкачки водою з урахуванням його чистоти. Показано вплив гранулометричного складу кристалів цукру в утфелі на продуктивність центрифуг та зменшення виходу меляси і вмісту цукрози в ній. The question of the last crystallization swing massecuite optimization with the sugar crystals dissolution exception and reception normal treacle purpose is considered. It is received settlement dependence for optimum maintenance of dry substances in massecuite after the swing by water in view its cleanliness definition. Influence granulometric structure of sugar crystals in massecuite on centrifuges efficiency and an output treacle change and the maintenance of saccharose in her is shown.Документ Алгоритм імітаційної моделі роботи вакуум-апарата для уварювання цукрових утфелів(2006) Коцюбанський, Андрій Миколайович; Мирончук, Валерій ГригоровичУ статті розглянуто питання пошуку та досягнення оптимального проведення процесу кристалізації цукрози шляхом створення імітаційної моделі роботи вакуум-апарата. Розглянуто алгоритм побудови та функціонування імітаційної моделі. The article considers the question of searching and achievement optimal of sucrose crystallization process by creating a simulation model of the vacuum apparatus. The algorithm of construction and operation of the simulation models.Документ Оптимізація роботи продуктового відділення за допомогою імітаційного моделювання(2003) Мирончук, Валерій Григорович; Єщенко, Оксана АнатоліївнаНа основі розробленого авторами поточно-орієнтованого графа імітаційної моделі пропонується спосіб кристалізації утфелю останнього продукту, можливість визначати ефективну роботу продуктового відділення та оптимізувати його потоки та методи обробки утфелю.Документ Особливості впливу введеної ззовні водяної пари на процес уварювання цукрових утфелів(2003) Бабко, Євген Миколайович; Лементар, Святослав Юрійович; Мирончук, Валерій ГригоровичСтворено математичну модель для визначення оптимальної кількості введеної ззовні водяної пари для інтенсифікації процесу уварювання в утфельних вакуум-апаратах. A mathematical model to determine the optimal amount of steam injected from the outside to intensify the process of boiling in utfelnih vacuum apparatus.Документ Визначения ефективної величини початкового сиропу вакуум-апаратiв для уварювання цукрового утфелю(2012) Коцюбанський, Андрій Миколайович; Мирончук, Валерій ГригоровичУ статтi проаналiзовано вплив початкового сиропу на якiснi характеристики утфелю на пракладi двох конструкцій вакуум-апаратiв ВМА 600 та ВАМЦ-600. Проведено дослiдження впливу та знаходження рацiональної величини початкового сиропу з застосуванням розробленої iмiтацiйної моделi роботи вакуум-апарату. Проведенi обчислювальнi експерименти показали, що величина початкового сиропу повинна ставовити 30-33%. Збільшення величини початкового сиропу не дозволяє отримати якiсний утфель внаслідок обмеженого об’єму вакуум-апарату i змушує здiйснювати доварювання утфелю, а зменшення нижче 30% не задовольняс з умов текучості утфелю. The article analyzes the influence of the initial syrup on qualitative characteristics of the massecuite by the example of two designs of vacuum pans: BMA-600 and BAMЦ-600. The study of the effect and find a rational of the initial syrup usiug the developed simulation model of the vacuum pan. The performed computer experiments have shown that the magnitude of the initial syrup should be 30-33%. The increase of the initial syrup does not allow to obtain high-quality massecuite due to the limited amount of vacuum pan and a decrease below 30% does not satisfy the condtions of flow of massecuite.Документ Ефективність проміжного підігріву утфелю останнього продукту в перемішувачах-кристалізаторах(2012) Картава, Марина М.; Єщенко, Оксана Анатоліївна; Мирончук, Валерій ГригоровичРозглянуто комбіновану схему кристалізації сахарози цукрового утфелю останнього продукту, оснащену вертикальним та горизонтальними кристалізаторами. Проаналізовано вплив розкачок водою на процес кристалізації утфелю останнього продукту охолодженням. Запропоновано заміну розкачок утфелю водою на проміжний підігрів та доведено його позитивний вплив на процес кристалізації утфелю охолодженням.Документ Імітаційне моделювання кристалізації охолодженням утфелю останнього продукту(2012) Мирончук, Валерій Григорович; Єщенко, Оксана Анатоліївна; Картава, Марина М.На основі рівнянь матеріального балансу та уявлень про процес кристалізації утфелю останнього продукту охолодженням як об’єкт технології, побудована імітаційна модель цього процесу, за допомогою якої проведено обчислювальні експерименти. За результатами цих експериментів отримані експоненційні аналітичні залежності зміни характеристик утфелю в процесі кристалізації охолодженням, а саме вмісту кристалів, маси, чистоти та масової частки сухих речовин міжкристального розчину. Доведено, що результати експерименту за розробленою імітаційною моделлю повністю відображають характер перебігу процесу кристалізації сахарози охолодженням. Based on the equations of material balance and understanding of the process of cooling crystallization massecuite of last product as technology object simulation model of the process has been constructed by which computational experiments has been conducted. According to the results of these experiments obtained exponential dependence of the analytical characteristics of massecuite during cooling crystallization, namely the content of crystals, weight, purity and mass fraction of solids of the syrup. It is proved that the results of an experiment developed a simulation model fully reflect the nature of the process of crystallization of sucrose cooling.Документ Моделювання кристалізації утфелю останнього продукту в перемішувачах-кристалізаторах(2012) Мирончук, Валерій Григорович; Єщенко, Оксана Анатоліївна; Картава, М. М.Розроблена математична модель кристалізації утфелю останнього продукту в перемішувачах-кристалізаторах. На основі результатів промислових, лабораторних та обчислювальних експериментів зроблено порівняльний аналіз різних технологічних схем. The mathematical model last product massecuite crystallization in the mixer-crystallizers is developed. On the basis of industrial, laboratory and computational experiments made a comparative analysis of different technological schemes.