Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документ
    Порівняльна характеристика сортів рису для виробництва ферментованих напоїв
    (2017) Нгуен Фіонг Донг; Мукоїд, Роман Миколайович; Прибильський, Віталій Леонідович; Олійник, Світлана Іванівна
    Визначено фізичні та біологічні показники і хімічний склад шести вітчизняних сортів рису. З'ясовано можливість виробництва з них ферментних напоїв. The physical and biological indicators and chemical composition of six domestic varieties of rice. The possibility of producing fermented drinks from them.
  • Ескіз
    Документ
    Глютен. Чому його можна не всім?
    (2016) Поліщук, Олександр Васильович; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир Павлович
    Стаття присвячена вивченню проблем боротьби з генетичним захворюванням - целіакією. Запропоновано для профілактичного та лікувального харчування вживати продукти, виготовлені з пророщених безглютенових злаків. The article is devoted to the study of problems with the fight against genetic disease - celiac disease. It is suggested to use products made from germinated gluten-free cereals for prophylactic and medical nutrition.
  • Ескіз
    Документ
    Порівняльна характеристика сортів рису для виробництва ферментованих напоїв
    (2015) Нгуен Фіонг Донг; Мукоїд, Роман Миколайович; Прибильський, Віталій Леонідович; Олійник, Світлана Іванівна
    Дослідження вітчизняних сортів рису та визначення можливості їх використання для виробництва ферментованих напоїв. Для виробництва ферментованих напоїв із злакових культур показником є екстрактивність , яка обумовлена головним чином вмістом крохмалю. Research local rice varieties and determine the possibility of their use for the production of fermented beverages. For the production of fermented beverages with cereals indicator is ekstraktyvnist , which is due mainly starch content.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив температури пророщування рису на показники його солоду
    (2016) Коберніцька, Аліна Олександрівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир Павлович
    Проведено дослідження процесу солодорощення зерна рису та визначено зміни хімічного складу. Встановлено залежність тривалості, вологості і температури пророщування зерна на якісні показники солоду. The study of the process of maturation of rice grain has been carried out and changes in the chemical composition have been determined. Dependence of duration, humidity and temperature of grain sprouting on qualitative parameters of malt was established.
  • Ескіз
    Документ
    Біологічно активні речовини толокна та вівсяного солоду
    (2011) Ємельянова, Ніна Олександрівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Чумакова, Олена Володимирівна
    Досліджено і порівняно вміст біологічно активних речовин в вівсяному солоді і толокні. The content of biologically active substances in the oat malt and oatmeal.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження зміни мікрофлори вівса нових сортів у процесі солодорощення
    (2011) Савченко, Тетяна Віталіївна; Мукоїд, Роман Миколайович; Грегірчак, Наталія Миколаївна
    Метою досліджень було встановлення зміни мікрофлори зерна вівса двох нових перспективних голозерних сортів «Скакун», «Саломон» у процесі солодорощення, а також порівняння загального обсіменіння готового солоду із зразками нативного зерна вівса.
  • Ескіз
    Документ
    Універсальний апарат для виробництва солоду
    (Універсальний апарат для виробництва солоду / І. Неретін, І. Пехтєрєв, Н. Ємельянова, А. Українець, С. Потапенко, Р. Мукоїд // Харчова і переробна промисловість. – 2008. - № 10. – С. 18-19., 2008) Неретін, Ігор Миколайович; Пехтєрєв, Ігор Євгенович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Українець, Анатолій Іванович; Потапенко, Сергій Іванович; Мукоїд, Роман Миколайович
    Стаття присвячена розробленню конструкції апарату барабанного типу, що дає змогу проводити всі технологічні процеси отримання житнього ферментованого солоду в одному апараті. Виробничі впродовування показали, що використання даного апарату дає змогу з високою ефективністю отримувати якісний житній ферментований солод The article is devoted to the development of the construction machine drum, which allows for all the technological processes of production of rye malt in one unit. Production implementation have shown that the use of this device allows highly efficient receive quality rye malt.
  • Ескіз
    Документ
    Амінокислотний склад солодів злакових культур
    (2007) Мукоїд, Роман Миколайович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Потапенко, Сергій Іванович; Чумакова, Олена Володимирівна
    В статті наведено данні загального вмісту та вмісту вільних амінокислот зерна пророщених злаків. Результати дають можливість підібрати збалансовану композицію солоду різних злаків, яка забезпечить одержання оздоровчого харчового продукту. Information of general maintenance and maintenance of free amino acid of grain of proraschennykh cereals is resulted in the article. Results enable to pick up the balanced composition of malt of different cereals, which will provide the receipt of health food product.
  • Ескіз
    Документ
    Зміни хімічного складу солоду при його ферментації
    (2008) Ємельянова, Ніна Олександрівна; Потапенко, Сергій Іванович; Мукоїд, Роман Миколайович; Чумакова, Олена Володимирівна; Безсмертна, Л. О.
    Досліджено зміни хімічного складу при ферментації свіжопророщеного ячмінного, вівсяного, кукурудзяного і пшеничного солоду. Встановлено, що в результаті 3-х добової ферментації вміст цукрів збільшується на 50…80%, амінокислот – в 1,5…2, кислотність – в 1,3…2,0, кольоровість – в 2…4 рази в залежності від злаку. При цьому найбільші зміни складу мають місце після першого дня ферментації.