Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Доцільність використання солоду житнього ферментованого в технології кексів
    (2019) Романченко, Наталія Миколаївна; Риндін, Андрій Володимирович; Павлюченко, Олена Станіславівна
    Проведені дослідження щодо доцільності використання житнього солоду в технології кексів. Studies have been conducted on the feasibility of using rye malt in cupcake technology.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка інноваційної технології страв із збалансованим амінокислотним скором
    (2018) Міщенко, Ксенія Ігорівна; Кузьмін, Олег Володимирович; Романченко, Наталія Миколаївна; Мурзін, Андрій Вадимович
    Розроблено інноваційну технологію ресторанної продукції при визначенні збалансованості амінокислотного скору. Innovative technology of restaurant production has been developed in determining the balance of amino acid.
  • Ескіз
    Документ
    Методика визначення комплексного показника якості дріжджів
    (2018) Кузьмін, Олег Володимирович; Шулак, Мар’яна Ярославівна; Романченко, Наталія Миколаївна
    Розроблено методику визначення комплексної оцінки якості та ієрархічну структуру показників якості дріжджів. We developed a methodology for determining the integrated quality assessment and a hierarchical structure of the yeast quality indicators.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування засобів на основі активного хлору під час очищення клеровки тростинного цукру-сирцю
    (2016) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Романченко, Наталія Миколаївна; Тетеріна, Світлана Миколаївна
    Досліджено дезінфікуючу дію водного розчину натрієвої солі дихлорізоціанурової кислоти щодо основних контамінантів у виробництві білого цукру з тростинного цукру-сирцю. Встановлено ефективність застосування засобу «Жавель-Клейд» для пригнічення розвитку слизоутворювальних бактерій. Розроблено спосіб дезінфекції клеровки тростинного цукру-сирцю, реалізація якого дозволяє провести ефективне знезараження клеровки за невеликих витрат дезінфікуючого засобу, 0,0001…0,0003 % до маси тростинного цукру-сирцю.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування дезінфікуючого засобу «жавель-клейд» у виробництві білого цукру з тростинного цукру-сирцю
    (2015) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Романченко, Наталія Миколаївна; Нечипор, Тетяна Миколаївна
    Досліджено дезінфікуючу дію водного розчину натрієвої солі дихлорізоціанурової кислоти щодо основних контамінантів у виробництві білого цукру з тростинного цукру- сирцю. Встановлено ефективність застосування засобу «Жавель-Клейд» для пригнічення розвитку слизоутворювальних бактерій. Розроблено спосіб дезінфекції клеровки тростинного цукру-сирцю, реалізація якого дозволяє провести ефективне знезараження клеровки за невеликих витрат дезінфікуючого засобу «Жавель-Клейд», 0,0001...0,0003 % до маси тростинного цукру- сирцю.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування планетарних механізмів для перемішування речовин під дією сил інерції
    (2015) Костін, Володимир Борисович; Романченко, Наталія Миколаївна; Ковальов, Олександр Іванович
    У промисловості для перемішування речовин широко використовують мішалки різних типів. У більшості випадків процес змішування відбувається безпосереднім контактом робочих органів мішалки з речовинами. Проведений у статті аналіз роботи пристрою, який реалізує рух різних частин матеріалу за складними траєкторіями показує, що перемішування компонентів речовин за рахунок дії сил інерції, величина і напрям яких в різних точках траєкторії руху різна, дає можливість якісно і рівномірно перемішувати між собою компоненти речовин без контакту з робочими органами мішалок.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення способу очищення клеровок тростинного цукру-сирцю
    (2012) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Ліпєц, Антон Адамович; Романченко, Наталія Миколаївна
    Розроблено спосіб очищення клеровки тростинного цукру-сирцю, що передбачає повернення суспензії вапнокарбонізаційного осаду на стадію розчинення тростинного цукру — сирцю та обробку клеровки коагулянтом. A method of cleaning klerovky cane sugar, which provides for the return of sediment suspension vapnokarbonizatsiynoho the stage of dissolution cane sugar - raw and processing klerovky coagulant.
  • Ескіз
    Документ
    Математичне моделювання процесу розкладання редукувальних речовин при очищенні клеровки тростинного цукру-сирцю
    (2014) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Романченко, Наталія Миколаївна
    Під час перероблення тростинного цукру-сирцю на бурякоцукрових заводах важливим завданням є максимальне розкладання редукувальних речовин за умови найменшого розкладання сахарози, що вимагає уточнення оптимальних параметрів процесу гарячого вапнування залежно від початкового вмісту редуку-вальних речовин у вихідній клеровці. З цією метою, а також для прогнозування ефективності процесу розроблена математична модель з урахуванням температури, тривалості та рН2о процесу вапнування. Проведено експериментальні дослідження шляхом моделювання процесу розкладання редукувальних речовин в умовах оброблення гідроксидом кальцію клеровки тростинного цукру-сирцю. Одержано рівняння регресії вмісту редукувальних речовин у клеровці та ступеня їх розкладання від температури, тривалості та рН2о процесу вапнування. During the processing of cane raw sugar to sugar beet plants an important objective is to maximize the decomposition of degenerated substances providing the slightest decomposition of sucrose, which requires specification of optimal process parameters of hot lime, depending on the initial content of degenerated substances in source melt liquor. To this end, and in order to predict the process effectiveness, a mathematical model has been developed considering temperature, duration and pH20 of the liming process. Experimental research which consisted in modeling the process of degenerated substances decomposition in terms of handling cane raw sugar melt liq-uor with calcium hydroxide has been conducted. The equation of regression of degenerated substances content in melt liquor and degree of decomposition temperature, duration and pH20 of the liming process have been obtained.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження тепловіддачі і розробка випарних апаратів із застосуванням в них струменевої генерації рідини
    (2012) Ткачук, Ростислав Арсентійович; Осауленко, Юрій Володимирович; Романченко, Наталія Миколаївна
    В статті розглянуто досліди процесів теплообміну при струменевій генерації плівки, які показали, що даний спосіб відрізняється конструктивною простотою здійснення, дає можливість отримати стійку тонкоплівочну течію, запобігає можливість оголення поверхні нагрівання, завдяки великій швидкості розтікання, забезпечує високе значення коефіцієнтів тепловіддачі. Об'єктом дослідів є струменевий спосіб генерації плівки, який виявився одним із найбільш ефективних в теплообмінниках у випарних апаратів. Він заключається в отримані на теплообмінній поверхні тонкої плівки рідини за рахунок удару об неї струї, яка виходить із сопла та отвору. Локальні швидкості в районі удару ( критичної точки) досягають 10...15 м/с, а товщина плівки 0,1 мм і менше, що визначає високий коефіцієнт тепловіддачі до плівки при тонкому способу генерації. Інтенсивність тепловіддачі тут практично не змінюється по довжині труби. На основі отриманого експериментального та теоретичного матеріалу представлена нова конструкція струменевого плівочного випарного апарата. Найбільш ефективним можна вважати застосування струменевих випарних апаратів для випаровування термолабільних розчинів, які дають інтенсивне відкладання на поверхні нагріву.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз мікробіологічних процесів під час перероблення тростинного цукру–сирцю
    (2011) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Романченко, Наталія Миколаївна
    Досліджено вплив мікробіологічних процесів на якість цукру-сирцю при зберіганні. Проведено дослідження мікробіологічної забрудненості продуктів виробництва цукру при переробленні тростинного цукру-сирцю. Визначено ефективність застосування дезінфікуючого препарату „Жавель-Клейд” на основі натрієвої солі дихлорізоціанурової кислоти для пригнічення мікробіологічних процесів у виробництві цукру з тростинного цукру-сирцю. Influence of microbiological processes on quality of reed sugar is investigated at storage. It is carried out researches microbiological contamination products of manufacture of sugar from reed sugar. Efficiency of application of disinfectant "Javel-Clade" (working which substance the acid is dihlorizotsianourovy) is determined with the purpose of suppression microbiological processes by manufacture of sugar from reed sugar.