Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
15 результатів
Результати пошуку
Документ Продовольча безпека держави: загрози та перспективи(2014) Тіхонова, Наталія ОлександрівнаВ статті розглядаються питання пов’язані із існуючими сьогодні загрозами забезпечення продовольчої безпеки держави. А також перспективи можливого вирішення проблем та підтримання розвитку в цій сфері. Особлива увага приділяється власному виробництву, як чиннику забезпечення стабільного економічного розвитку та незалежності держави. The article deals with issues related to today's challenges of ensuring food security of the country and prospects of possible solutions and ways to support for development in this area. Special attention is paid to the own production, as a factor of ensuring of sustainable economic development and independence of the country.Документ Формування категоріального апарату у сфері визначення різних типів харчових продуктів(2014) Тіхонова, Наталія ОлександрівнаВ умовах зростаючої інтеграції національної економіки України у світову, серед актуальних економічних проблем особливо гостротою постає потреба розробки теоретико-методичних положень та рекомендацій щодо ефективного формування оптимального категоріального апарату для визначення різних типів сучасних харчових продуктів, у тому числі і з урахуванням сучасних тенденцій у розвитку ринку харчових добавок. With growing integration of the national economy of Ukraine in the world, including economic issues appears particularly acute need to develop theoretical and methodological provisions and recommendations for the effective formation of optimum categorical apparatus for determining the different types of modern foods, including taking into account current trends in the development of food additives.Документ Органічна продукція: переваги і недоліки(2014) Тіхонова, Наталія Олександрівна; Межинська-Бруй, Олена ЮріївнаУ статті досліджено переваги і недоліки органічної продукції, яка вважається корисною для людини й безпечною для навколишнього середовища. Визначено зміст поняття «органічна продукція», з'ясовано особливості її впливу на організм людини порівняно з неорганічною. The article discusses advantages and disadvantages of organic products. These products are considered useful for people and safe for the environment, due to the fact that pesticides, chemical fertilizers and genetically modified products are not used in their manufacturing process. The essense of organic food products has been defined, as well as their influence on a human organism compared to inorganic ones.Документ Органічна продукція: обернена сторона медалі(2014) Тіхонова, Наталія ОлександрівнаСьогодні модно бути здоровим. Люди у всьому світі масово займаються фітнесом, активно борються з курінням, відвідують СПА салони та вживають у їжу органічні продукти, які вважаються найбільш корисними для людини та безпечними для навколишнього середовища за рахунок того, що при їх виготовленні не застосовуються пестициди, хімічні добрива та генетично модифіковані продукти. Але небагато хто з нас замислюється над тим, що таке органічні продукти, і чи дійсно вони більш корисні для організму, ніж звичайні – неорганічні. Today it is fashionable to be healthy. People all over the world all together are engage in fitness, actively fighting against smoking, visit the SPA salons and eat organic food products. These products are considered as most useful for people and safe for the environment, due to the fact that pesticides, chemical fertilizers and genetically modified products are not used in the process of their manufacture. But only few of us think about the sense of the definition of organic food products, and whether or not they are more beneficial to the human than usual - inorganic.Документ Формування категоріального апарату в сфері визначення різних типів харчових продуктів(2014) Тіхонова, Наталія ОлександрівнаВ умовах зростаючої інтеграції національної економіки України в світову, серед актуальних економічних проблем особливо гостротою постає потреба розробки теоретико-методичних положень та рекомендацій щодо ефективного формування оптимального категоріального апарату для визначення різних типів сучасних харчових продуктів, у тому числі і за рахунок врахування сучасних тенденцій у розвитку ринку харчових добавок. Мета. Створення узагальненої класифікації сучасних типів харчових продуктів із подальшим наданням визначень цих типів, а також їх уточненням за рахунок можливості входження у склад продукту тих чи інших харчових добавок є основним завданням статті. Результати. Проаналізовані та узагальнені вимоги, що сьогодні висуваються до всіх без винятку харчових продуктів, а саме: безпека та корисність для здоров’я споживачів; якість, відповідно до затверджених норм і стандартів; задоволеність споживачів властивостями продукту, складають підгрунтя для подальшого аналізу та створення сучасної, чіткої та зрозумілої не тільки науковцям, а і споживачам класифікації сучасних харчових продуктів. Визначення наведених у класифікації типів не тільки закриває питання неоднозначності використання термінів, а і дає можливість подальшого наукового дослідження та удосконалення останніх із додаванням особливих ознак при використанні різних видів харчових добавок. Висновки. Розглянуті категорії дадуть змогу по-перше ліквідувати невизначенність використання існуючих сьогодні на побутовому рівні термінів, які вважаються споживачами сінонімами, але такими не є. По-друге завадити непорядним виробникам використовувати необізнаність споживачів у своїх цілях, а з іншого боку підняти рівень культури споживання харчових продуктів серед населення. По-трете чітко зрозуміти, які саме продукти є продуктами «майбутнього» і відповідно на що орієнтуватися виробникам. Запропонований в статті розподіл харчових добавок, передбачає перспективу розвитку цієї галузі за рахунок появи нових типів харчових добавок зокрема органічного походження. Introduction. In the conditions of increasing integration of national economy of Ukraine into the world one, the development of theoretical and methodological approaches and recommendations to effective forming of optimal categorical apparatus in the sphere of food products is one of the most important among the urgent problems in Ukraine. It will help to define different types of modern food products, which considerate modern tendencies in the development of food additives market. The aim. The main objective of the article is to create a generalized classification of modern types of food products and provide definitions to each type and provide their further classification in case any food additives are added to product. Results. The requirements, which are now imposed on all food products, such as food security and usefulness to consumers' health; quality, in accordance with approved standards; customer satisfaction with properties of the product are analyzed and summarized in the article. They are the foundation for further analysis and creation of a modern, clear and understandable classification of modern food products not only for scientists, but also for consumers. The definitions, which are given in this classification covers not only the issue of ambiguity of using of the terms, but also provides an opportunity for further research and improvement of the past with the addition of special features using different types of food additives. Conclusion. Considered categories will allow at first to eliminate uncertainty usage of the existing terms today in everyday life that are considered by consumers as synonym, but are not them. Secondly, to prevent indecent manufacturers to use non-acquaintances for their own issues and on the other hand to raise the cultural level of food consumption among the population. Thirdly, to understand clearly what products are products of the "future" and therefore what is the oriental for producers. Dividing of food additives, as proposed in the article, suggests the future development of the industry with the introduction of new types of food additives including organic origin.Документ Методичні підходи до формування категоріального апарату в сфері виробництва харчових продуктів(2014) Тіхонова, Наталія ОлександрівнаВ статті розглядаються питання пов’язані із сучасною типізацією харчових продуктів та обгрунтовується необхідність надання визначень основним типам сучасних харчових продуктів. Систематизуються існуючі підходи до класифікації харчових продуктів та створюється нова, сучасна класифікація. In this paper issues, related to modern typing of food products, are discussed and the necessity of giving clear definition for basic types of modern food products is justified. Current approaches to classification of food products are systematizing and a new one, modern classification is created.Документ Екологічність, як сучасний принцип забезпечення продовольчої безпеки(2013) Тіхонова, Наталія Олександрівна; Сахненко (Тіхонова), Анастасія СергіївнаМи знаходимося на переломному етапі існування планети – на етапі боротьби з голодом і недоїданням. Світ стає все менш передбачуваними і більш загрозливим місцем для найбідніших і найуразливіших верств населення. Суспільство стає все більш взаємозалежним, ряд складних ризиків, включаючи зміну клімату, деградація навколишнього середовища, зростання чисельності населення, поглиблює проблеми, з якими стикається людство. Хоча питання забезпечення продовольчої безпеки вивчається великою кількістю науковців на різних рівнях і здійснюється все більше заходів по забезпеченню продовольчої безпеки, ще багато питань залишаються не вирішеними.Документ Основні тенденції ринку м'яса та м'ясопродуктів України(2011) Тіхонова, Наталія ОлександрівнаРозглянуто стан та визначено основні тенденції розвитку ринку м’яса та м’ясопродуктів України, визначено чинники впливу на забезпечення населення м’ясними продуктами. The state is considered and certainly basic progress trends of market of meat and meats products of Ukraine, certainly factors of influence on providing of population by meats products.Документ Екологічний підхід до класифікації харчових продуктів та визначення їх складу(2013) Тіхонова, Наталія ОлександрівнаВ даному розділі монографії: описано важливі фактори, які повинні враховувати підприємства харчової промисловості для забезпечення успішного формування продуктового портфелю; автором складено чітку, обґрунтовану, сучасну класифікацію харчових продуктів;розглянуто переваги та недоліки ГМО продуктів; описано існуючі добавки та питання повязані з їх використанням у виробництві харчової продукції.Документ Економіко–екологічний підхід як сучасна парадигма дослідження проблем виробництва харчових продуктів(2013) Тіхонова, Наталія ОлександрівнаВ даному розділі монографії:розглянуто методики та підходи для розвязання проблем якості харчування населення;розкрито особливості звязку економіка-екологія; описано наявні міжнародні нормативні документи та ряд наявних сертифікуючих міжнародних організацій.