Перегляд за Автор "Буляндра, Олексій Федорович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 42
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналіз можливості заміщення природного газу на ТЕЦ України шляхом впровадження чистих технологій спалювання вугілля (на прикладі Херсонської ТЕЦ)(2014) Юрченко, М. М.; Топал, О. І.; Буляндра, Олексій Федорович; Безценний, І. В.; Голенко, Ірина Львівна; Батрак, O. A.Технологія спалювання вугілля в циркулюючому киплячому шарі - це технологія, яка за останні два десятиріччя здобула стрімкого розвитку, що супроводжується промисловим впровадженням потужних енергоблоків в розвинутих країнах світу. The technology of coal combustion in a circulating fluidized bed - a technology that for the last two decades has gained rapid development, accompanied by the introduction of powerful industrial units in developed countries.Документ Аналіз передачі теплоти крізь зовнішню стінку складського приміщення з урахуванням динаміки змін атмосферної температури(2005) Буляндра, Олексій Федорович; Янчарек, Мариан МарекНаведено аналіз впливу змін параметрів атмосферного повітря на втрати енергії за умови, що багатошарові зовнішні стіни складських приміщеньдля зберігання харчових продуктів розраховано статичним методом. На конкретному прикладі зміни темпера тури в околицях міста Любліна запропоновано в розрахунках враховувати динамічний характер зміни па раме трів атмосферного повітря, що дає можливість зменшити амплітуду коливання температурн і, відповідно, тепловий потік у приміщенні. The analysis of the impact of changes in the parameters of air in the loss of energy provided that the multilayer outer wall storage prymischendlya food storage calculated static method.In the specific example of temperature change things around Lublin proposed in the calculations take into account the dynamic change of pa rame triv air which makes it possible to reduce the amplitude of temperature fluctuations and, consequently, the heat flow in the room.Документ Вдосконалення технології довготривалого зберігання фруктів(2007) Янчарек, Мариан Марек; Буляндра, Олексій Федорович; Шаповаленко, Олег Іванович; Виноградов-Салтиков, Володимир ОлександровичРозглянуті питання вдосконалення технології довготривалого зберігання фруктів та фактори які впливають на енергообмін і енергоспоживання в сховищах. The problems of improving the technology of long-term storage of fruits and factors that affect the energy transfer and energy storage in skhovische.Документ Вивчення теплофізичних характеристик бурякового жому(1999) Буляндра, Олексій Федорович; Ткач, Леонід Павлович; Іващенко, Наталія ВікторівнаДля аналізу та побудови узагальненої кривої сушіння бурякового жому при низьких температурах використовуються теплофізичні характеристики продукту, що підлягає тепловій обробці. For analysis and generalized curve tracing with drying beet pulp at low-temperature duty used thermal characteristics of the product.Документ Використання методу електроаналогії для дослідження кінетики коефіцієнта теплопровідності тіста-хліба в процесі випікання(1972) Дущенко, Віктор Павлович; Буляндра, Олексій Федорович; Лісовенко, Олексій Тимофійович; Вербицький, Борис Ілліч; Тарапов, В. А.У комплексі технологічних задач внутрішнього теплоперенесення при різних гідротермічних процесах обробки харчових продуктів важливу роль відіграє аналіз пошарового вимірювання ефективних коефіцієнтів теплопровідності . Така інформація становить значний практичний (з метою спрямованого регулювання технологічного процесу) і теоретичний інтерес для аналізу механізму внутрішнього теплоперенесення. In the complex technological challenges of internal heat transfer at different hydrothermal processes food processing plays an important role layering analysis of measurement of effective thermal conductivity. Such information is of considerable practical (for directional control of the process) and theoretical interest for the analysis of internal mechanism of heat transfer.Документ Використання ПЕОМ у теплофізичних експериментах(1998) Буляндра, Олексій Федорович; Ткач, Леонід Павлович; Іващенко, Наталія ВікторівнаВ статті представлено дослідну установку та результати експерименту по комплексному визначенню ефективних теплофізичних характеристик для бурякового жому. This article presents test stand and the results of research on a comprehensive definition of effective thermal properties of sugar beet pulp.Документ Вплив реверсії на процес сушіння довготрубчастих макаронних виробів(Харчова промисловість, 1969) Таранов, Іван Тимофійович; Буляндра, Олексій Федорович; Курганська, А. І.Тривалість реверсії по-різному впливає на відповідні періоди сушіння. Виходячи з розглянутих режимів сушіння макаронів при різних періодах реверсії і вище вказаних рекомендацій, а також враховуючи те, що більшість виробничих сушильних установок не дозволяє регулювати відносну вологість по запропонованих періодах сушіння. Duration reversion differently affects the corresponding periods of drying. Based on the discussed modes of drying pasta at different periods of reversion and the abovementioned recommendations, and given that the majority of industrial drying plants can not adjust the relative humidity in the proposed period of drying.Документ Дослідження кінетики сушки бурякового жому(1998) Буляндра, Олексій Федорович; Іващенко, Наталія ВікторівнаВ статті розглянуто сучасні високотемпературні методи термічної обробки бурякового жому. Приведена методика досліджень низькотемпературних режимів сушіння бурякового жому. Отримані криві сушіння, температурні криві та криві швидкості сушіння для ряду теплових низькотемпературних режимів. The article deals with modern methods of high-temperature heat treatment of sugar beet pulp. The methods of investigation of low-temperature drying mode beet pulp. The curves of the drying temperature curves and drying rate curves for a number of low-temperature thermal regimes.Документ Дослідження вологоутримувальної здатності сухого жому(2014) Іващенко, Наталія Вікторівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Буляндра, Олексій Федорович; Василенко, Сергій МихайловичОдним із основних інгредієнтів корму для великої рогатої худоби в Україні має стати сухий жом, виробництво якого є важливим завданням з огляду на необхідність перероблення побічних продуктів цукрового виробництва за відсутності великих тваринних комплексів. В статті наведено результати дослідження оводнення зразків розсипного та гранульованого бурякового жому, отриманих на виробництві та в лабораторних умовах, як одного з якісних показників сухого продукту. В результаті аналізу проведених експериментів установлено, що жом, висушений низькотемпературним способом, набухає, в основному, за перших 15…20 хв. Тривалість набухання для промислово висушеного гранульованого жому становить 80 хв, для розсипного – 20 хв. Більше значення показник набухання сухого жому відповідає меншим температурним режимам сушіння One of the main ingredients of feed for cattle in Ukraine should be a dry pulp production, which is an important task, given the need for processing the by-products of sugar production in the absence of large livestock complexes. The paper presents the results of a study of hydration samples of loose and granulated beet pulp obtained in the production and in the laboratory, as one of the quality indicators of the dry product. The analysis of the experiments established that the pulp is dried by low-temperature process, swells mainly in the first 15…20 min. Duration swelling industrialized dried granulated pulp is 80 minutes for the placer - 20 min. Large values of the swelling of dry pulp corresponds to lower drying temperature conditions.Документ Дослідження впливу масопереноса на коефіцієнт теплопровідності цегляної стінки в залежності від її вологості(2008) Буляндра, Олексій Федорович; Янчарек, Мариан Марек; Василенко, Сергій МихайловичВ роботі розглядаються питання створення лабораторної установки для дослідження ефективних коефіцієнтів теплопровідності. Установка оснащена сучасними реєстраційними та записуючими приладами, які дають можливість проводити ці дослідження в автоматичному режимі. This paper deals with the establishment of the laboratory setup for the study of the effective thermal conductivity. Installation and registration is equipped with modern recording devices that make it possible to conduct this research in automatic mode.Документ Енергетичні характеристики деяких «темних» ІЧ випромінювачів(1971) Бабанов, Геннадій Кузьмич; Буляндра, Олексій Федорович; Дорощук, Володимир Петрович; Вербицький, Борис ІллічДля інтенсифікації багатьох теплових процесів у практиці харчової промисловості застосовується "темні" ІЧ випромінювачі. Науково обгрунтований вибір таких випромінювачів неможливий без вивчення їх спектральних та енергетичних характеристик і оптичних властивостей оброблюваних продуктів.Документ Ефективна теплоємність бурякового жому(2014) Іващенко, Наталія Вікторівна; Буляндра, Олексій ФедоровичПроцес сушіння (зневоднення) матеріалу - енергоємний тепловий процес, інтенсивність якого залежить від ряду факторів, в тому числі від теплофізичних характеристик продукту (ТФХ), який підлягає термічній обробці.Документ Зберігання фруктів в газових середовищах(2007) Янчарек, Мариан Марек; Буляндра, Олексій ФедоровичПроведено аналіз впливутемператури та складу газового середовища на термін зберігання фруктів. Найкраще гальмується дихання яблук і груш при температурі повітря в сховищі ? = 1,5—2,5°С, за вмісту кисню 1,5—2,5 %, вуглекислого газу 2—3 %. За таких умов фрукти зберігаються практично до нового врожаю.Документ Конвеєрна стрічкова сушарка (Патент на корисну модель № 86027)(2013) Іващенко, Наталія Вікторівна; Буляндра, Олексій Федорович; Шутюк, Віталій Володимирович; Вербицький, Борис Ілліч; Бессараб, Олександр СеменовичКонвеєрна стрічкова сушарка, що складається з сушильної камери з п'ятьма конвеєрами , між якими розміщені парові калорифери, яка відрізняється тим, що додатково в ній містяться перегородки для створення вертикальних каналів завширшки 0,8...1,3 та 1,5...2,0 м, причому у нижній частині каналів завширшки 1,5...2,0 м встановлюють вентилятори попарно з обох боків сушарки для циркуляції повітря. Conveyor dryer band, consisting of the drying chamber with five belts between which are steam heaters, characterized in that it contains additional partitions to create a vertical channel width of 0,8...1,3 and 1,5…2.0 m, and the bottom of the channel width of 1,5…2,0 m fans installed in pairs on both sides of the dryer for air circulation.Документ Лабораторна установка для дослідження переносу теплоти та маси у вологих матеріалах(2005) Буляндра, Олексій Федорович; Янчарек, Мариан Марек; Собчук, Х.Для проведення дослідження переносу теплоти і маси у вологих матеріалах у Люблінському політехнічному інституті була виготовлена спеціальна кліматизаційна лабораторна установка. For the study of heat and mass transfer in wet materials into Lublin Polytechnic Institute was made special laboratory setting.Документ Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт «Електротехніка та електротехнологія»(2011) Буляндра, Олексій Федорович; Бондар, Володимир Іванович; Виноградов-Салтиков, Володимир Олександрович; Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Карась, Віктор Олексійович; Ткач, Леонід Павлович; Глуздань, Андрій ОлексійовичМета розрахункової роботи – засвоїти основні рівняння стану і методику розрахунку параметрів стану газу в характерних точках циклу, розрахувати питому роботу l, питому кількість підведеної теплоти q процесів циклу, а також зміну внутрішньої енергії циклу Δu , ентропії Δs , та ентальпії Δh , показник політропи n і масову теплоємність c для кожного з процесів. Розрахувати роботу циклу lц і кількість підведеної теплоти qц , термічний коефіцієнт корисної дії циклу ηt і порівняти його із термічним коефіцієнтом циклу Карно. The purpose of quantitative work - learn the basic equation of state and method of calculation of parameters of gas in the characteristic points of the cycle, calculate the specific work of l, the ratio of elevated heat q process cycle and the cycle of change of internal energy Δu, entropy Δs, and enthalpy Δh, politropy index n mass and specific heat c for each of the processes. Calculate the work cycle and lts of elevated heat qts, thermal efficiency ηt cycle and compare it with the thermal coefficient of Carnot cycle.Документ Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт "енергомашинобудування"(2011) Буляндра, Олексій Федорович; Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Виноградов-Салтиков, Володимир Олександрович; Карась, Віктор Олексійович; Ткач, Леонід ПавловичМета розрахункової роботи – засвоїти основні рівняння стану і методику розрахунку параметрів стану газу в характерних точках циклу, розрахувати питому роботу l, питому кількість підведеної теплоти q процесів циклу, а також зміну внутрішньої енергії циклу Δu , ентропії Δs , та ентальпії Δh , показник політропи n і масову теплоємність c для кожного з процесів. Розрахувати роботу циклу lц і кількість підведеної теплоти qц , термічний коефіцієнт корисної дії циклу ηt і порівняти його із термічним коефіцієнтом циклу Карно. The purpose of quantitative work - learn the basic equation of state and method of calculation of parameters of gas in the characteristic points of the cycle, calculate the specific work of l, the ratio of elevated heat q process cycle and the cycle of change of internal energy Δu, entropy Δs, and enthalpy Δh, politropy index n mass and specific heat c for each of the processes. Calculate the work cycle and lts of elevated heat qts, thermal efficiency ηt cycle and compare it with the thermal coefficient of Carnot cycle.Документ Методичні вказівки до виконання розрахунково – графічної роботи «Темодинамічні процеси та цикли»(2011) Буляндра, Олексій Федорович; Бондар, Володимир ІвановичМета розрахункової роботи – засвоїти основні рівняння стану і методику розрахунку параметрів стану газу в характерних точках циклу, розрахувати питому роботу l, питому кількість підведеної теплоти q процесів циклу, а також зміну внутрішньої енергії циклу Δu , ентропії Δs , та ентальпії Δh , показник політропи n і масову теплоємність c для кожного з процесів. Розрахувати роботу циклу lц і кількість підведеної теплоти qц , термічний коефіцієнт корисної дії циклу ηt і порівняти його із термічним коефіцієнтом циклу Карно.Документ Методологічні засади термодинамічного аналізу теплообмінних систем цукрового виробництва. Частина 1(2012) Самійленко, Сергій Миколайович; Василенко, Сергій Михайлович; Буляндра, Олексій Федорович; Штангеєв, Костянтин Остапович; Шутюк, Віталій ВолодимировичУ статті узагальнено та розвинуто результати сучасних наукових досліджень із термодинамічного аналізу теплообмінних процесів та систем. In the article the results of world scientific researches from the thermodynamics analysis of heat-exchange processes and systems are generalized and developed.Документ Методологічні засади термодинамічного аналізу теплообмінних систем цукрового виробництва. Частина 2(2012) Самійленко, Сергій Миколайович; Василенко, Сергій Михайлович; Буляндра, Олексій Федорович; Штангеєв, Костянтин Остапович; Шутюк, Віталій ВолодимировичУ статті узагальнено та розвинуто результати сучасних наукових досліджень із термодинамічного аналізу теплообмінних процесів та систем. In the article the results of world scientific researches from the thermodynamics analysis of heat-exchange processes and systems are generalized and developed.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »