Перегляд за Автор "Вашека, Оксана Миколаївна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 77
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аспекти використання фруктових порошків в технології оздоблювальних напівфабрикатів(2014) Причинтовська, Віта Олександрівна; Пасічник, Дар'я Ігорівна; Петухова, Дар'я; Вашека, Оксана Миколаївна; Нєміріч, Олександра ВолодимирівнаЗа результатами дослідження можна виділити наступні аспекти використання фруктових порошків в технології крема вершкового: отримання оздоблювальних напівфабрикатів з оригінальними високими смаковими властивостями, зменшення рецептурної кількості пудри цукрової, отримання стійкої структури, підвищення харчової цінності борошняних кондитерських виробів. According to the study are the following aspects of using fruit powders in technology creamy Crema: getting finishing of semi-original high taste properties, reducing the number of prescription powdered sugar, obtaining stable structure, improving the nutritional value of flour confectionery.Документ Аспекти вітчизняних та зарубіжних документів на майонез(2014) Нєміріч, Олександра Володимирівна; Петруша, Оксана Олександрівна; Вашека, Оксана МиколаївнаГармонізація вітчизняних нормативних документів з європейськими є одним з головних завдань національної стандартизації. Вимоги різних країн передбачають різні характеристики показників якості та безпеки харчових продуктів, а соусів емульсійного типу - майонезу. Стаття присвячена питанню зіставлення показників майонезу. Розглянуто значення показників якості майонезу за вимогами нормативних документів Європи, США, України та інших країн, проведено їх порівняльний аналіз відповідності майонезу вітчизняного виробництва. Висвітлено способи фальсифікації продукції зустрічається на ринку. Harmonization of national regulations with European is one of the main tasks of national standardization. Requirements of different countries provide different characteristics of quality and safety of food products, and emulsion-type sauces - mayonnaise. The article focuses on benchmarking of mayonnaise. Consider the value of indicators of quality of mayonnaise on regulatory requirements in Europe, the USA, Ukraine and other countries, carried out a comparative analysis of their compliance with domestic production of mayonnaise. Highlight ways rigging products found on the market.Документ Бісквітний напівфабрикат з порошком із кабачків(2014) Нєміріч, Олександра Володимирівна; Петруша, Оксана Олександрівна; Вашека, Оксана МиколаївнаБісквітний напівфабрикат, як складова різноманіття тортів, тістечок, рулетів та інших борошняних кондитерських виробів, є досить популярною продукцією великих і малих підприємств галузі. Biscuit cake mix as part variety of cakes, pastries, rolls and other pastry products are very popular products large and small businesses sector.Документ Вершкове масло збагачене порошком із моркви(2012) Іванов, Сергій Віталійович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Вашека, Оксана МиколаївнаВершкове масло займає особливе місце серед молочних продуктів і відноситься до продуктів щоденного споживання. Це обумовлює перспективність розробки нових видів продуктів на його основі. Критеріями вибору порошків слугували їх функціональні властивості та гармонійне поєднання зі смаком продукту. Butter is unique among dairy and relations relates to products of daily consumption. This makes the prospects development of new products based on it. The criteria for selection of powders served their functional properties and harmonious blend of tasteful products.Документ Вивчення впливу рослинних інгредієнтів на якість оздоблювального напівфабрикату(2014) Галецька, Оксана Вікторівна; Дуля, Марія О.; Вашека, Оксана Миколаївна; Нєміріч, Олександра ВолодимирівнаНа підставі проведених досліджень показано позитивний вплив обраних раціональних масових часток рослинних інгредієнтів на органолептичні та фізико-хімічні показники якості збагаченого вершкового крему. On the basis of studies have shown the positive impact of selected mass fraction of rational herbal ingredients on the organoleptic and physico-chemical indicators of the quality of enriched butter cream.Документ Вивчення перерозподілу форм зв’язків вологи у помадній масі, збагаченій порошком із банану(2016) Янчик, Марія Володимирівна; Вашека, Оксана Миколаївна; Янчик, Олена ПетрівнаПомадна маса (ПМ) – це оздоблювальний напівфабрикат, отриманий в результаті кристалізації сахарози з пересичених цукрово-патокових розчинів. Помада складається з трьох фаз – твердої, рідкої та газоподібної. Тверда фаза являє собою дрібні кристали сахарози, рідка фаза представлена міжкристалічним цукрово-патоковим розчином, а газоподібна – бульбашками повітря, якими насичується ПМ під час збивання. Залежно від хімічного складу ПМ, співвідношень рецептурних інгридієнтів із різними типами зв’язків та їх здатністю до кристалоутворення формуються фізичні властивості даного напівфабрикату. Lipstick (PM) is a finishing semi-finished product obtained by crystallization of sucrose from supersaturated sugar solutions. Lipstick consists of three phases - solid, liquid and gaseous. The solid phase is a small sucrose crystal, the liquid phase is represented by an intercrystal sugar solution, and the gaseous air bubbles, which are saturated with PM during whipping. Depending on the chemical composition of the PM, the ratios of prescription ingredients with different types of bonds and their ability to crystallize, the physical properties of this semifinished product are formed.Документ Вивчення структурних елементів збагаченої масляної суміші мікроструктурним методом(2016) Вашека, Оксана Миколаївна; Дрозд, Наталія ВолодимирівнаВраховуючи сучасні потреби суспільства та загальні тенденції розвитку харчової промисловості розроблено технологію збагачення солоної масляної суміші компонентами рослинної сировини. Given the current needs of society and the general trends of the food industry the technology of enriching salt oil mixture components of plant material.Документ Визначення лужної фосфатази у пастеризованому молоці з використанням цифрових технологій(2017) Петруша, Оксана Олександрівна; Вашека, Оксана Миколаївна; Зичук, Тетяна Олександрівна; Мамаєва, Марія МиколаївнаВикористано метод комп'ютерної колориметрії для визначення ферментів фосфатази та пероксидази у молоці. Використання даного методу дає можливість не лише скоротити час на проведення дослідження , а й зберегти дані дослідення у цифровому вигляді.Документ Використання методу ІЧ Фур’є-спектроскопії для аналізу якості збагаченого вершкового масла(2013) Іванов, Сергій Віталійович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Вашека, Оксана МиколаївнаМетодом ІЧ Фур’є-спектроскопії вивчено вплив порошку із моркви на накопичення продуктів окиснення молочного жиру у збагаченому вершковому маслі під час його зберігання. Method of FTIR spectroscopy to study the effect of carrot powder on the oxidation of milk fat enriched with butter and freshly during storage.Документ Використання мікроструктурного методу у вивченні показників якості збагаченої масляної суміші(2015) Дрозд, Наталія Володимирівна; Вашека, Оксана МиколаївнаДокумент Використання овочевого порошку у технології виготовлення масляної суміші(2014) Карпенко, Анна; Вашека, Оксана Миколаївна; Нєміріч, Олександра ВолодимирівнаСеред країн Східноєвропейського регіону, за даними МОЗ, Україна займає перше місце щодо смертності населення від хронічних неінфекційних захворювань (ХНІЗ). Загальновизнаним є те, що епідемія ХНІЗ, у більшості, випадків пов'язана із низкою соціальних, економічних та екологічних факторів, серед яких особливо вагомими є спосіб життя, харчування та низька фізична активність населення країни. У зв'язку з цим пріоритетним напрямом розвитку харчової науки є розроблення нових продуктів які б задовольняли сучасним вимогам суспільства. Among the countries of Eastern Europe, according to the Ministry of Health, Ukraine occupies first on mortality from chronic non-communicable diseases (HNIZ). It is generally accepted that the epidemic HNIZ in the majority of cases is associated with a number of social, economic and environmental factors, among which the most significant is the lifestyle, diet and physical inactivity population. In this regard, priority areas of food science is to develop new products that would meet the current requirements of society.Документ Використання порошку з моркви в технології цукристих кондитерських виробів(2014) Ущаповський, Артем Олегович; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Вашека, Оксана МиколаївнаВключення порошку з моркви холодного розпилювального сушіння в рецептуру помадних мас або цукерок на її основі дозволяє отримати продукт з високими органолептичним і фізико-хімічними показниками якості, збереженню свіжості під час зберігання, поліпшеною харчовою цінністю. The inclusion of powder with cold spray drying of carrots in the recipe fondant candies or mass based on it provides a product with high organoleptic and physico-chemical indicators of quality, freshness preservation during storage, improved nutritional value.Документ Використання порошку із моркви при збагаченні вершкового масла(2012) Рашевська, Тамара Олексіївна; Вашека, Оксана МиколаївнаМорква відрізняється значним вмістом каротиноїдів. Вони містять вітамін А, радіопротекторні властивості, проявляють антитоксичну дію. Внесення порошку із моркви покращує смакові властивості продукту. Carrot has a significant content of carotenoids. They contain vitamin A, have radioprotective properties and exhibit antitoxic action. Adding carrot powder improves the taste of the product.Документ Використання порошку із паприки у виробництві масляних сумішей(2014) Карпенко, Анна; Дуля, Марія О.; Вашека, Оксана Миколаївна; Нєміріч, Олександра ВолодимирівнаРозроблено солону масляну суміш збагачену комплексом фізіологічно функціональних інгредієнтів паприки із високими смаковими властивостями. Встановлено, що внесення обраної добавки сприяє зменшенню кількості рідкого жиру виділеного структурою продукту із одночасним формуванням пластичної консистенції. A salt oil blend enriched complex physiologically functional ingredients paprika with high taste properties. It was established that the introduction of selected additives reduces the amount of liquid fat selected product structure of the simultaneous formation of plastic consistency.Документ Використання порошків моркви для виробництва вершкового масла функціонального призначення(2005) Сіндікаєва, Н. В.; Вашека, Оксана Миколаївна; Рашевська, Тамара ОлексіївнаДосліджено вплив порошків із моркви різних способів сушіння на зміни показників структури збагаченого вершкового масла та виявлено вплив добавок на накопичення продуктів окиснення при зберіганні готового продукту. The influence of different powders carrot drying indicators change the structure of enriched butter. The effect of additives on oxidative processes powders during storage ready products.Документ Використання рослинної сировини для збагачення кондитерських мас(2014) Янчик, Марія Володимирівна; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Вашека, Оксана МиколаївнаУ зв'язку з несприятливим екологічним становищем, яке склалося в Україні, актуальною є проблема створення нових видів харчових продуктів, і в тому числі кондитерських виробів, підвищеної харчової та біологічної цінності. Due to the unfavorable ecological situation, which happened in Ukraine relevant is the problem of creating new types of foods and including confectionery, food and high biological value.Документ Використання термодинамічного методу у оцінці якості масляних сумішей(2016) Дрозд, Наталія Володимирівна; Вашека, Оксана Миколаївна; Нєміріч, Олександра ВолодимирівнаПри формуванні консистенції та структури масляної суміші збагаченої комплексом рослинної сировини визначальними є процеси які перебігають у жирової фази продукту. Метою даної роботи є дослідження диференціації гліцеридів збагаченої масляної суміші термодинамічним методом. In forming the texture and structure of the oil-enriched mixture of plant material defining a set of processes that are occurring in the fat phase of the product. The aim of this work is to study the differentiation glycerides enriched mixture of oil thermodynamic method.Документ Вплив добавок порошків моркви різних способів сушіння на якість вершкового масла(2007) Вашека, Оксана Миколаївна; Рашевська, Тамара Олексіївна; Махоніна, Марина Юріївна; Шпачук, Людмила ВолодимирівнаВказана доцільності використання порошків із моркви виготовлених різними способами сушіння при виробництві масла способом збагачення. Вказано вплив порошків на твердість збагаченого масла та показник витікання рідкого жиру. The authors is shown the feasibility of using carrot powder in the manufacture of butter enrichment method. Specified influence on structural indicators powders butter.Документ Вплив компонентів рослинної сировини на дисперсність краплин плазми масляних сумішей(2014) Вашека, Оксана Миколаївна; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Галецька, Оксана Вікторівна; Янчик, Марія ВолодимирівнаСучасні дані статистичних досліджень щодо збалансованості харчового раціону населення країни вказують на критично низький вміст у ньому природних мікронутрієнтів. Провідними фахівцями медицини відмічається, що зменшення біологічної цінності харчових продуктів є однією із основних причин погіршення загального здоров'я, поширення хронічних неінфекційних захворювань та скорочення тривалості життя людини. Вирішення даної проблеми, як в Україні так і за її межами, науковці вбачають у збагаченні традиційних харчових продуктів комплексом мікронутрієнтів природного походження. Тому, враховуючи сучасну державну політику у галузі харчування, на кафедрі експертизи харчових продуктів НУХТ проводиться робота з розроблення нових видів масляних сумішей підвищеної харчової цінності, що забезпечується внесенням спеціально підготовленої арахісової пасти та порошку із банану. Із літературних джерел відомо, що завдяки своєму хімічному складу обрані добавки позитивно впливають на роботу нервової, серцево-судинної та дихальної систем, сприяють омолодженню організму та допомагають подолати синдром хронічної втоми. Слід вказати і на те, що обрані добавки володіють високими структуроутворюючими, волого- та жироутримуючими властивостями. Recent studies on the statistical balance of food diet of the population indicate a critically low content of natural micronutrients. The leading specialists of Medicine observed that the decrease biological value of food is one of the main causes of deterioration general health, the spread of chronic non-communicable diseases and reducing the length of human life. The solution to this problem, both in Ukraine and abroad, scholars see the enrichment of traditional foods complex of micronutrients natural origin. Therefore, at the current State policy in the field of nutrition, the Department of Examination food Our library is working to develop new types of oil mixtures high nutritional value, provided by the introduction of special prepared Peanut butter and powder of banana. From the literature known that due to its chemical composition selected additives positively influence on the nervous, cardiovascular and respiratory systems, contribute to the rejuvenation body and help to overcome chronic fatigue syndrome. It is necessary to specify that selected additives that have high structure-forming, moisture and zhyroutrymuyuchymy properties.Документ Вплив кріопорошку із моркви на жирову фазу збагаченого вершкового масла.(2009) Вашека, Оксана Миколаївна; Рашевська, Тамара ОлексіївнаМетодами рентгеноструктурного аналізу та диференціальної скануючої калориметрії досліджено вплив порошку із моркви кріогенного сушіння на жирову фазу збагаченого вершкового масла. X-ray diffraction and differential scanning calorimetry study the effect of carrot freeze-drying the powder modifications occurring in the fat phase enriched butter.