Перегляд за Автор "Маринченко, Віктор Опанасович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 55
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Адсорбція альдегідів та естерів мінеральними адсорбентами(2016) Гивель, Мар’яна Олександрівна; Маринченко, Віктор ОпанасовичОтримані експериментальні дані дозволяють підібрати оптимальні режими і адсорбент для адсорбційного очищення водно-спиртових розчинів залежно від того концентрацію якої групи домішок або окремої домішки потрібно зменшити; The experimental data allow to pick the optimal modes and adsorbent for adsorption purification of water-alcohol solution depending on the concentration of any impurities or separate impurities should be reduced.Документ Адсорбція метанолу мінеральними адсорбентами із водно-спиртових сумішей різної концентрації(2014) Філь, О. В.; Маринченко, Віктор Опанасович; Голуб, ВалеріяВ результаті обробки водно-спиртового розчину мінеральним адсорбентом палигорськіт досягається така незначна концентрація метанолу, яка майже не буде негативно впливати на здоров'я людини. У зв'язку і цим для використання ректифікованого спирту в напоях його доцільно обробляти за концентрації етилового спирту 40 об. % палигорськітом впродовж 20-45 хв. As a result, processing of water-alcohol solution of mineral palygorskite adsorbent achieved such a small concentration of methanol, which will be almost no negative impact on human health. Due to this and the use of rectified spirit drinks it expedient process for the concentration of ethanol 40 vol. % Palygorskite for 20-45 minutes.Документ Виділення летких домішок водно-спиртових сумішей з використанням градієнтної конденсації сприятиме економії енергоресурсів, поліпшенню якості спирту(2005) Маринченко, Віктор Опанасович; Мельник, Людмила Миколаївна; Чернишова, Леся Вікторівна; Мельник, Юрій Володимирович; Маринченко, Лоліта ВікторівнаВ статті досліджено, що впровадження градієнтної конденсації водно-спиртових парів у процесі виділення спирту сприяє підвищенню якості спирту як за аналітичними так і за органолептичними показниками та сприяє економії енергоресурсів. The paper investigates that the introduction of gradient condensation of water-alcohol vapors in the selection of alcohol contributes to the quality of alcohol both analytical and by organoleptic and promotes energy savings.Документ Визначення вмісту деяких іонів у питній воді(2001) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Субботка, Оксана Сергіївна; Христіансен, Маргарита Георгіївна; Маринченко, Віктор ОпанасовичПредставлені результати аналізу питної води на вміст іонів Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Cd (II). Presented results of the analysis of drinking water on contents ion Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Cd (II).Документ Визначення оптимальної швидкості фільтрування сортовки при виробництві горілок(2002) Мельник, Людмила Миколаївна; Маринченко, Віктор Опанасович; Мельник, Юрій Володимирович; Марценюк, Олександр СтепановичДосліджено процес очищення продуктів спиртового виробництва, зокрема сортівок, активним вугіллям. Встановлено необхідність регулювати тривалість контакту сортівок та вугілля з метою запобігання утворення додаткових небажаних домішок у сортівках. Обгрунтовано і запропоновано раціональну швидкість фільтрування сортівки через шар активного вугілля.Документ Використання антисептиків для боротьби із контамінуючою мікрофлорою при зброджуванні сусла з крохмалевмісної сировини(2002) Гулий, Іван Степанович; Шиян, Петро Леонідович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Маринченко, Віктор Опанасович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Сизько, Валерій Борисович; Бондар, Микола Васильович; Єрмакова, Ганна ВолодимирівнаДосліджено вплив антимікробних препаратів Акватон-10 та Вазин на хіміко-технологічні показники процесу бродіння сусла із крохмалевмісної сировини, мікробіологічну чистоту зрілих бражок, бродильну активність дріжджів та вихід етилового спирту.Документ Використання ультразвуку в технології низькотемпературного розварювання сировини спиртового виробництва(2006) Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Маринченко, Віктор Опанасович; Носенко, Володимир Єрофійович; Романова, Зоряна МиколаївнаНаведено результати наукових досліджень з проблеми застосування ультразвуку в технології спирту з метою інтенсифікації процессу термоферментативної обробки крохмалевмісної сировини.Документ Використання цеолітів у харчовій промисловості(2002) Червишова, Леся Bасилівна; Маринченко, Віктор Опанасович; Мельник, Людмила МиколаївнаЦеоліти — мілкопористі мінеральні сорбенти, які відносяться до лужних і лужноземельних алюмосилікатів загальної формули Mе2 nО А1203Х Sі02 у Н20 де Me — іон металу. Zeolites - milkoporysti mineral sorbents relating to the alkali and alkaline earth aluminosilicate general formula Me2 NO A1203H Si02 in H20 where Me - metal ion.Документ Виробничі випробування антисептуючого засобу «Полідез» в технології спирту із крохмалевмісної сировини(2006) Бондар, Микола Васильович; Маринченко, Віктор Опанасович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Фіщенко, Анатолій МиколайовичПроведені виробничі випробування антисептуючого засобу “Полідез” для боротьби із контамінуючою мікрофлорою. Доведено ефективність його дії на сторонню мікрофлору. Carried production tests antyseptіс "Polidez" to combat contaminating microflora. The efficiency of its action on a third-party microflora.Документ Вплив антисептиків на накопичення летких домішок у спиртових бражках(2004) Шиян, Петро Леонідович; Маринченко, Віктор Опанасович; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Бондар, Микола ВасильовичДосліджено вплив різних антисептиків на хіміко-технологічні показники процесу бродіння сусла із крохмалевмісної сировини, мікробіологічну чистоту зрілих бражок, бродильну активність дріжджів та вихід етилового спирту.Документ Вплив антисептиків на технохімічні показники спиртових бражок у технології спирту із крохмалевмісної сировини(2001) Гулий, Іван Степанович; Шиян, Петро Леонідович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Бондар, Микола Васильович; Єрмакова, Ганна Володимирівна; Маринченко, Віктор ОпанасовичНами проведені дослідження антимікробних препаратів (антисептиків), здатних пригнічувати розвиток інфікуючої мікрофлори. В ході роботи досліджували дію антисептиків Акватон - 10, Вазин, формалін, антибіотик Дестіферм PG та визначали їх оптимальні концентрації, при яких забезпечується максимальне пригнічення розвитку контамінуючої мікрофлори і зберігається висока бродильна активність дріжджів.Документ Вплив деяких антисептиків на кислотоутворювальну мікрофлору і технологічні показники спиртових бражок(2002) Бондар, Микола Васильович; Маринченко, Віктор Опанасович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна ОмелянівнаВ даній роботі представлені результати досліджень антисептиків Акватону — 10 та Вазину і розроблена методика їх раціонального використання в процесі приготування та зброджування сусла спиртового виробництва. This paper presents the results of research antiseptics Akvaton - 10 and Vazyn and elaborated their rational use in cooking and fermenting wort alcohol production.Документ Вплив деяких антисептиків на кислотоутворювальну мікрофлору і технологічні показники спиртових бражок(2002) Бондар, Микола Васильович; Маринченко, Віктор Опанасович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна ОмелянівнаВ даній роботі представлені результати досліджень антисептиків Акватону — 10 та Вазину і розроблена методика їх раціонального використання в процесі приготування та зброджування сусла спиртового виробництва. This paper presents the results of research antiseptics Aquaton - 10 and Vazynu and the technique of their management in the preparation and fermentation of wort alcohol production.Документ Вплив деяких антисептиків на накопичення летких домішок у спиртових бражках(2004) Бондар, Микола Васильович; Маринченко, Віктор Опанасович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Фіщенко, Анатолій МиколайовичДосліджували вплив антисептиків на накопичення побічних продуктів бродіння — вищих спиртів, кислот, ефірів, альдегідів. Studied the effect of antiseptics on the accumulation of byproducts of fermentation - higher alcohols, acids, esters, aldehydes.Документ Вплив технологічних прийомів на ефективність застосування відходів спиртового виробництва(Маринченко, В. О. Вплив технологічних прийомів на ефективність застосування відходів спиртового виробництва / В. О. Маринченко, М. В. Карпутіна, В. М. Ісаєко // Харчова промисловість. – 2003. - № 2. – С. 11-12., 2003) Маринченко, Віктор Опанасович; Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Ісаєнко, Володимир МиколайовичПроаналізовані та узагальнені результаті досліджень щодо впливу такого технологічного прийому, як повертання фільтрату барди на стадію водно-теплової обробки сировини на якісні показники замісу, бражних дистилятів, а також кормову цінність отриманої барди.Документ Газохроматографічне дослідження ароматичних складових ароматних спиртів лікеро-горілчаного виробництва(2007) Кравчук, Т. Ю.; Татарінова, Тетяна Андріївна; Маринченко, Віктор ОпанасовичДокумент Дослідження адсорбції альдегідів з водно-спиртових розчинів вуглецевими сорбентами(2003) Мельник, Людмила Миколаївна; Маринченко, Віктор Опанасович; Марценюк, Олександр Степанович; Мельник, Юрій Володимирович; Гоба, Валентина ЄвстафіївнаЗабезпечувати якість харчових продуктів – задача державної ваги. Розв’язати її можна різними способами, одним з яких є застосування вуглецевих сорбентів.Документ Дослідження антисептичних властивостей мелясного сусла, виготовленого з використанням води, що оброблена електрохімічним способом(2003) Субботка, Оксана Сергіївна; Маринченко, Віктор ОпанасовичДокумент Дослідження впливу антисептику «Полідез» на стадіях приготування та зброджування сусла спиртового виробництва(2005) Бондар, Микола Васильович; Маринченко, Віктор Опанасович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Фіщенко, Анатолій МиколайовичВ процесі досліджень використовували антисептик “Полідез” при концентрації 20 мг/м3 бражки чи сусла. In the course of studies used antiseptic "Polidez" at concentration of 20 mg/m3 brazhku or wort.Документ Дослідження впливу антисептику Гембар на глюкоамілазну активність сусла(2003) Бондар, Микола Васильович; Маринченко, Віктор Опанасович; Шиян, Петро Леонідович; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Мудрак, Тетяна ОмелянівнаДосліджували глюкоамілазну активність сусла в залежності від терміну розрідження замісів та концентрації антисептику Гембар. Studied hlyukoamilaza activity wort depending on the duration and concentration dilution batches antiseptics Hembar.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »