Перегляд за Автор "Мирончук, Валерій Григорович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 146
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Алгоритм імітаційної моделі роботи вакуум-апарата для уварювання цукрових утфелів(2006) Коцюбанський, Андрій Миколайович; Мирончук, Валерій ГригоровичУ статті розглянуто питання пошуку та досягнення оптимального проведення процесу кристалізації цукрози шляхом створення імітаційної моделі роботи вакуум-апарата. Розглянуто алгоритм побудови та функціонування імітаційної моделі. The article considers the question of searching and achievement optimal of sucrose crystallization process by creating a simulation model of the vacuum apparatus. The algorithm of construction and operation of the simulation models.Документ Альтернатива розкачці утфелю останнього продукту водою в перемішувачах-кристалізаторах(2013) Мирончук, Валерій Григорович; Самілик, Марина МихайлівнаАльтернативою розбавлення (розкачки) утфеля останнього продукту водою в процесі його кристалізації охолодженням в перемішувачах-кристалізаторах є застосування проміжного нагрівання утфелю на 8 ºС–10 ºС від температури 50 ºС–52 ºС. Alternative water dilution final product massecuite in the process of crystallization by cooling in mixer-crystallizers have use intermediate heating massecuite at 8 º C –10 º C from 50 º C – 52 º C.Документ Аналіз впливу поверхнево-активних речовин на процес кристалізації фруктози(2000) Лементар, Святослав Юрійович; Гулий, Іван Степанович; Мирончук, Валерій Григорович; Івчук, Надія ПавлівнаПроведено дослідження впливу ряду поверхнево-активних речовин на реологічні властивості розчинів фруктози, швидкість кристалізації фруктози та її гранулометричний склад. Встановлено оптимальні концентрації поверхнево-активних речовин в розчинах фруктози, при яких досягається зниження їх в’язкості, підвищується швидкість кристалізації фруктози та покращується її гранулометричний склад. The research of a number of surfactants on the rheological properties of the solutions of fructose, fructose crystallization rate and its particle size distribution. The optimum concentration of surfactants in solutions of fructose, at which the reduction of viscosity increases the rate of crystallization of fructose and increases its size distribution.Документ Аналіз гідродинаміки в вакуум-апаратах оснащених камерою упорядкування циркуляційного потоку утфелю(2011) Мирончук, Валерій Григорович; Коцюбанський, Андрій Миколайович; Погорілий, Тарас МихайловичУ статті розглянуто дослідження впливу камери упорядкування циркуляції потоку утфелю на гідродинаміку вакуум-апарата за допомогою програми моделювання трьохвимірних течій рідин та газів Flow Vision.Документ Аналіз компоновочних рішень в автоматизованих системах керування трубопровідною арматурою(НУХТ, 2016) Володін, Сергій Олексійович; Мирончук, Валерій ГригоровичВ роботі розглядається модернізація автоматизованого керування системи подачі соку в технологічному процесі цукрового заводу. Модернізація спрямована на підвищення точності вимірювання технологічних параметрів, якості підтримки технологічних параметрів на заданому рівні, створення умов для оптимального використання всіх ресурсів виробництва. Технологічний процес подачі соку включає в себе перелік технологічного обладнання необхідного для контролю і підтримки основних технологічних параметрів. The paper deals with the modernization of the automated supply management system juice in the process of a sugar factory. Modernization is aimed at improving the accuracy of the measurement of process parameters, the quality of the maintenance of process parameters at a given level, the creation of conditions for the optimum use of all production resources. Technological feed juice process includes a list of the technological equipment necessary for the control and maintenance of main technological parameters.Документ Аналіз конструктивних особливостей електродіалізаторів(2013) Змієвський, Юрій Григорович; Мирончук, Валерій ГригоровичПроаналізовано конструктивні особливості електродіалізаторів з метою підбору ефективної конструкції, що може застосовуватись для знесолення рідких харчових середовищ. Зроблено висновок, що найкраще у харчовій промисловості застосовувати електродіалізатори, в яких передбачена періодична зміна полярності електродів, а також конструкція, що унеможливлює концентрування в одній камері сполук, здатних утворювати важкорозчинні з’єднання. Результати досліджень можуть бути використані при підборі електродіалізатора для знесолення рідких харчових середовищ. Design features analyzed in order to select the electrodialysis efficient design that can be used to desalinate fluids . Concluded that it is better to use in the food industry , the electrodialysis which provide periodic change polarity of the electrodes , as well as design, which eliminates the concentration in one chamber substances capable of forming soluble compounds . The research results can be used in the selection of an electrodialysis desalination fluidsДокумент Аналіз процесу уварювання цукрових утфелів на основі імітаційного моделювання(2011) Мирончук, Валерій Григорович; Єщенко, Оксана АнатоліївнаПобудована імітаційна модель процесу уварювання утфелів, проведено обчислювальні експерименти, в результаті яких отримано експоненційні аналітичні залежності зміни технологічних і масових характеристик в процесі уварювання цукрових утфелів та встановлено спільність між коефіцієнтами аналітичних закономірностей зміни технологічних характеристик.Документ Аналіз рециркуляції клеровки останнього продукту на роботу трикристалізаційної схеми цукрового заводу(2012) Мирончук, Валерій Григорович; Єщенко, Оксана АнатоліївнаПроаналізовано роздільне клерування цукрів проміжної та останньої кристалізацій в трипродуктовій схемі з використанням клеровки цукру останнього продукту та використання афінаційного утфелю як кристалічної основи для уварювання проміжного продукту. Доведено доцільність роботи продуктового відділення за такими схемами за низької чистоти стандартного сиропу. Analyzed separate melting sugar intermediate and final crystallization of three product scheme using last product sugar melting and use of affination massecuite as crystalline source to boiling intermediate product. Proved the feasibility of the grocery department under such schemes for low-purity standard syrup.Документ Аналіз роботи промислових екстракторів на буряковій стружці різних профілів(2015) Люлька, Олександр Миколайович; Люлька, Дмитро Миколайович; Мирончук, Валерій Григорович; Пушанко, Микола МиколайовичУ статті проведено порівняльний аналіз середньоінтегральної часу перебування бурякової стружки трикутного та жолобчатого поперечних перерізів на промислових зразках дифузійних апаратів. Експериментально встановлено, що стружка трикутного профілю більш рівномірно переміщується транспортними системами. Потоки в екстракторі при роботі на трикутній стружці мають менші відхилення від протитоку, що підвищує концентрацію сахарози в дифузійному соку, який відбирається з апаратів, також зменшуються втрати сахарози в жомі. The article presents the results of comparative analysis of the integral average time of extraction of beet cossettes of triangular and grooved cross sections at industrial extractors. It has been set experimentally that the cоssette with triangular profile is moved by transport systems uniformly and proportionally. The streams in the extractor when working on triangular cossettes have less deviation from the counterflow. Therefore, the concentration of sucrose in the diffusion juice delivered from the extractors is densified and the loss of sucrose in the pulp decreases.Документ Аналіз системи з розподіленими параметрами для підвищення точності роботи привода запірної трубопровідної арматури(2016) Мирончук, Валерій Григорович; Володін, Сергій ОлексійовичЗабезпечення функціональної надійності затворів трубопровідної арматури закладається на стадії розробки і вибору. Системи управління електропневмопріводів (ЕПП) в даний час забезпечують безперебійну і надійну роботу механізмів у технологічних процесах харчових виробництв. Для забезпечення необхідних показників якості регулювання необхідно не тільки враховувати зміну параметрів двигуна, а і зменшити кількість відмов елементів системи управління ЕПП ЗТА (запірної трубопровідної арматури) при змінах навколишнього середовища. Ensuring the functional reliability of pipeline valves gate valves. valves is laid down at the design and selection stage. Control systems of control systems (EPP) currently ensure uninterrupted and reliable operation of mechanisms in food production processes. operation of mechanisms in the technological processes of food production. To ensure the required quality indicators of control, it is necessary not only to take into account changes in of motor parameters, but also to reduce the number of failures of control system elements of the control system elements of the PTA (shut-off pipeline valves) in the event of environmental changes. environment.Документ Аналіз та шляхи удосконалення рівня технологічної ефективності трубопровідної арматури в системах з позиційними приводами(2015) Мирончук, Валерій Григорович; Володін, Сергій ОлексійовичСьогодні харчова промисловість вимагає використання ефективних технічно і економічно обгрунтованих рішень при виборі устаткування. Одним з етапів проектування харчових виробництв є правильно підібрана і скомпонована система технологічних комунікацій. Для трубопровідної системи вибір арматури повинен робитися на основі ретельно підготовлених і чітко поставлених технічних умов, що визначають необхідні параметри технологічного процесу. Вирішення цієї проблеми тісно пов'язане з обгрунтованим вибором видів технологічного устаткування, широкою автоматизацією технологічних процесів, впровадженням нових технічних рішень, використанням необхідних засобів контролю для реалізації завдань комплексної механізації технологічних операцій. Проведено аналіз роботи трубопровідної арматури на базі електропневматичних опозиціонерів " Камоцці" з реалізацією зворотного зв'язку за допомогою безконтактних пропорційних датчиків положення із струмовим виходом. Today, the food industry requires the use of efficient, technically and economically sound solutions when choosing equipment. One of the stages of designing food production is a properly selected and arranged system of technological communications system. For a pipeline system, the choice of valves should be made on the basis of carefully prepared and clearly defined technical specifications that define the required process parameters. The solution to this problem is closely related to the reasonable choice of types of technological equipment, wide automation of technological processes, introduction of new technical solutions, and the use of the necessary controls to achieve the objectives of complex mechanization of technological operations. An analysis of the operation of pipeline valves based on Camozzi electropneumatic oppositions with the implementation of feedback feedback using contactless proportional position sensors with current output.Документ Аналітичні вирази для визначення часу контакту систем комірок з поверхнею гріючої трубки нагрівальної камери вакуум-апарата(2016) Погорілий, Тарас Михайлович; Мирончук, Валерій Григорович; Штангеєв, Валерій ОстаповичУ статті представлено результати визначення повного часу контакту систем комірок з поверхнею гріючої трубки нагрівальної камери вакуум-апарата. Визначення шуканого часу контакту проводилося за певних припущень для двох випадків: а) без урахування економайзерної зони, коли швидкість руху системи комірок від точки входу в гріючу трубку до точки виходу з неї відбувається за прямо пропорційним зростаючим законом; б) без урахування економайзерної зони, коли швидкість руху системи комірок від точки входу в гріючу трубку до кипіння економайзерної зони е величиною сталою, а з точки початку зони кипіння і до точки виходу з гріючої трубки відбувається за прямо пропорційним зростаючим законом. За отриманими аналітичними виразами на основі експериментальних даних про розподіл швидкостей утфелю при вході в гріючу трубку та на виході з неї для окремих випадків знайдено час контакту системи комірок з поверхнею гріючої труби. The paper present the results of determining the time of full contact of a cellular system with the surface of a heating tube of heating chamber of vacuum apparatus. Under certain assumptions, the desired contact time was determined for the following two cases: a) excluding economizer area – the speed of cellular system movement from the heating pipe entry point to the exit point is growing in direct ratio; b) including economizer area – the speed of cellular system movement from the heating pipe entry point to the end of economizer area is stable and from the boiling point to the exit point of the heating pipe it is growing in direct ratio. According to the analytical expressions based on experimental data on the velocity distribution of massecuite at the entrance to the heating tube and at its exit, the contact time for the cellular systems and the surface of the heating tube was determined for particular cases.Документ Барабанна сушарка (Патент на винахід №56359)(2011) Пономаренко, Віталій Васильович; Мирончук, Валерій Григорович; Слюсар, Ігор ВолодимировичБарабанна сушарка, що складається з корпусу, всередині якого знаходиться барабан, виконаний суцільним, але зі сторони входу сирого продукту - перфорованим. Вхід теплоносія виконаний тангенційно в зону нижньої частини корпусу, утворену двома вертикальними ущільнювачами, які виконані на довжину перфорації барабана, та одною радіальною вертикальною перегородкою знизу між корпусом сушарки та перфорованим барабаном і другою радіальною перегородкою, розміщеною горизонтально між корпусом сушарки та перфорованим барабаном. A drum drier that consists of a body in which there is a drum arranged as continuous, though at side of inlet for row product – perforated. Inlet for heat carrier is arranged as tangent to zone of the lower part of the body formed by two vertical gaskets that are arranged in length of the drum perforation, and one radial vertical partition at beneath between the drier body and perforated drum and the second radial partition placed in horizontal position between the drier body and perforated drum.Документ Біологічно активні рослинні олії із нетрадиційної сировини(2003) Осейко, Микола Іванович; Українець, Анатолій Іванович; Мирончук, Валерій Григорович; Пешук, Людмила Василівна; Шеманська, Євгенія Іванівна; Усатюк, Світлана Іванівна; Заєць, Євген; Гуца, С. В.У статті наведено дані щодо показників складу і якості рослинних олій із нетрадиційної сировини, що необхідні для створення ресурсозберігаючих технологій вилучення та збереження біологічно активних речовин у продуктах харчового, лікувально-профілактичного та функціонального призначення. The article presents data on the performance and quality of the vegetable oil from non-conventional raw materials needed to build resource-saving technologies of extraction and preservation of biologically active substances in food products, forging poly-care and functionality.Документ Вакуум-апарат безперервної дії для кристалізації цукру (Патент на винахід №37859)(2001) Мирончук, Валерій Григорович; Гулий, Іван Степанович; Бабко, Євген Миколайович; Погорілий, Тарас МихайловичВинахід належить до цукрової промисловості і може бути застосованим у безперервній кристалізації цукру. Предметом винаходу є вакуум-апарат безперервної дії для кристалізації цукру, що включає корпус, трубчату поверхню нагріву, циркуляційні канали, вертикальні перегородки, які ділять камеру росту кристалів на секції, днище, калібровані щілинні отвори для переходу утфелю із секції в секцію і колекторів для підводу цукрового розчину. The invention relates to sugar industry and can be used in continuous sugar crystallization. The invention relates to a vacuum apparatus of continuous action for sugar crystallization, comprising a housing, piping heating surface, circualtion channels, vertical partitions, which separate a chamber of crystal growth for sections, bottom, calibrated slit openings for massecuite transfer from a section to another one, and collectors for supply of sugar solution.Документ Вакуум-апарат для кристалізації цукру (Патент на винахід № 109842 )(2015) Пономаренко, Віталій Васильович; Люлька, Дмитро Миколайович; Мирончук, Валерій Григорович; Атрощенко, Дмитро ОлександровичВинахід відноситься до обладнання для кристалізації цукру при уварюванні цукрових розчинів. Вакуум-апарат для кристалізації цукру виконаний у вигляді вертикального циліндричного корпусу, в нижній частині якого знаходиться підвісна гріюча камера з центральною циркуляційною трубою, кип'ятильними трубками, що встановлені в трубних решітках, патрубками підводу гріючої пари, відведення конденсату та неконденсованих газів, та встановленим в корпусі клапаном для спуску утфелю, а в верхній частині циліндричного корпусу розміщено вловлювач-сепаратор та патрубок відведення вторинної пари. Згідно винаходу концентрично циркуляційній трубі додатково встановлено трубу на 3-5 % більшого діаметру, що разом утворюють відкритий знизу кільцевий канал, причому додаткова труба герметично прикріплена до нижньої та верхньої трубних решіток, а верхні торці циркуляційної труби та додатково встановленої труби з'єднані та мають патрубок подачі розчину в кільцевий канал. Технічний результат полягає в можливості покращити якість перемішування свіжого сиропу та уварюємого утфеля, збільшити швидкість циркуляції цукрового розчину, що приводить до зменшення часу уварювання, а отже збільшення продуктивності апарату при високій якості отриманих кристалів цукру. A vacuum evaporator for sugar crystallization is made as vertical cylindrical body at which lower part a suspended heat chamber is arranged with central circulation pipe, boiler tubes mounted in tube sheet, pipes for heating stream supply, condensate and uncondensed gas discharge, and valve for draining of fillmass. An entrainment separator and pipe for secondary steam discharge are arranged at upper part of the cylindrical body, and in addition a pipe with 3-5% larger diameter, concentric to the central pipe is mounted, those together form a circular channel open from below, and the auxiliary pipe is hermetically attached to the lower and upper tube sheets, and upper edges of the circulation pipe and auxiliary pipe are connected and have a manifold for feeding solution to circular channel.Документ Вакуум-апарат для уварювання цукрового утфелю (Патент на корисну модель № 65939)(2011) Коцюбанський, Андрій Миколайович; Мирончук, Валерій Григорович; Єщенко, Оксана АнатоліївнаКорисна модель відноситься до цукрової промисловості, а саме – до процесу уварювання утфелю. Вакуум-апарат містить вертикальний циліндричний корпус, підвісну нагрівну камеру з центральним опускним каналом, циркулятор для перемішування та циркуляції кристаломаси. Згідно корисної моделі пристрій для введення цукрового розчину виконано у вигляді корпусу конусоподібної форми з колектором для розчину, та чашеподібних розподільників, які розташовані по зовнішньому краю конусоподібного корпусу з тангенційним напрямом виходу розчину.Документ Вертикальні кристалізатори в цукровому виробництві(1995) Мирончук, Валерій Григорович; Гулий, Іван Степанович; Потельчак, В. А.; Плотнір, О. В.; Петров, С.Використання вертикальних кристалізаторів з подовженним терміном перебування в них утфелю при швидкості охолодження в межах 0,23 град./год. Забезпечує умови кристалізації, які сприяють одержанню якісних цукрових утфелів, поліпшують гранулометричний склад кристалів, забезпечують краще виснаження міжкристального розчину.Документ Виділення та концентрування лактози з молочної сироватки мембранними методами(2013) Змієвський, Юрій Григорович; Киричук, Іванна Ігорівна; Мирончук, Валерій ГригоровичНа сьогодні активно впроваджуються мембранні процеси у технології переробки молочної сироватки, що пов’язано з їх перевагами: низькими енерговитратами, високою якістю кінцевого продукту, компактністю тощо. В представленій роботі проведено аналіз мембранних процесів, що застосовувались при виділенні та концентруванні лактози з молочної сироватки та науково обґрунтовано доцільність їх використання. Today, membrane processes are actively introduced in whey processing technology, due to their advantages: low power consumption, high quality end product, so compact. In the presented work the analysis of membrane processes that were used in the allocation and concentration of lactose from whey and scientific expedience of their use.Документ Визначения ефективної величини початкового сиропу вакуум-апаратiв для уварювання цукрового утфелю(2012) Коцюбанський, Андрій Миколайович; Мирончук, Валерій ГригоровичУ статтi проаналiзовано вплив початкового сиропу на якiснi характеристики утфелю на пракладi двох конструкцій вакуум-апаратiв ВМА 600 та ВАМЦ-600. Проведено дослiдження впливу та знаходження рацiональної величини початкового сиропу з застосуванням розробленої iмiтацiйної моделi роботи вакуум-апарату. Проведенi обчислювальнi експерименти показали, що величина початкового сиропу повинна ставовити 30-33%. Збільшення величини початкового сиропу не дозволяє отримати якiсний утфель внаслідок обмеженого об’єму вакуум-апарату i змушує здiйснювати доварювання утфелю, а зменшення нижче 30% не задовольняс з умов текучості утфелю. The article analyzes the influence of the initial syrup on qualitative characteristics of the massecuite by the example of two designs of vacuum pans: BMA-600 and BAMЦ-600. The study of the effect and find a rational of the initial syrup usiug the developed simulation model of the vacuum pan. The performed computer experiments have shown that the magnitude of the initial syrup should be 30-33%. The increase of the initial syrup does not allow to obtain high-quality massecuite due to the limited amount of vacuum pan and a decrease below 30% does not satisfy the condtions of flow of massecuite.