Перегляд за Автор "Омельчук, Євген Олександрович"
Зараз показуємо 1 - 12 з 12
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналіз супутніх ферментативних активностей у термотолерантних штамів мікроміцетів – продуцентів целюлолітичних ферментів(2012) Омельчук, Євген Олександрович; Лапська, Ю. Ю.; Красінько, Вікторія Олегівна; Айзенберг, Вікторія Леонідівна; Стойко, Вікторія ІштванівнаThe analysis of the related enzymatic activites ( poligalacturonase, pectinesterase, inulinase) among termotolerance micromicetes of the different taxonomic groups that have high endoglucanase activity was carried out. Stains, that can be used as a potential of cellulosolitic enzymes that have complex and directional activity were defined.Документ Біосинтез ендоглюканази термотолерантними мікроміцетами при рості на штучних та природних целюлозовмісних субстратах(2012) Омельчук, Євген Олександрович; Красінько, Вікторія Олегівна; Айзенберг, Вікторія Леонідівна; Сирчин, СергійЗдійснено аналіз ендоглюканазної активності серед термотолерантних мікроміцетів різних таксономічних груп, які культивували на природних та штучних целюлозовмісних субстратах. Виявлено найбільш активні продуценти целюлолітичних ферментів та найкращі індуктори целюлаз. The analysis of the endoglucanase activity among termotolerant micromicetes of a different taxonomic groups, grown in natural and synthetic cellulose substrates was carried out. The most active producers of cellulolytic enzymes and the best cellulase inducers were revealed.Документ Біотехнологія целюлолітичних ферментних препаратів термотолерантних мікроміцетів родів Aspergillus і Corynascus(2016) Омельчук, Євген ОлександровичДисертаційна робота присвячена розробленню технологій целюлолітичних ферментних препаратів на основі штамів термотолерантних мікроміцетів Aspergillus sp. 262, Corynascus sp. 2006 327н та практичного використання даних ферментних препаратів у технології одержання яблучного пектину. Dissertation work is devoted to development of cellulolytic enzyme preparations based on strains of thermotolerant micromycetes Aspergillus sp. 262, Corynascus sp. 2006 327n and practical usage of these enzyme preparations in technology of apple pectin obtaining.Документ Використання целюлолітичних ферментних препаратів для отримання яблучного пектину(2013) Омельчук, Євген Олександрович; Красінько, Вікторія Олегівна; Крапивницька, Ірина Олексіївна; Сирчин, СергійДосліджено можливість використання целюлолітичних ферментних препаратів для підвищення виходу пектину при обробці пектиновмісної сировини на стадії гідратування. Встановлено вплив концентрації ферментного препарату на вихід пектину, його ступінь етерифікації та молекулярну масу. The possibility of using cellulolytic enzymatic agents for increase of pectin production during the hydration stage of processing of pectin-containing materials was studied. It was detected the influence of the concentration of enzymatic agent on the pectin production, degree of its esterification and molecular weight.Документ Дослідження процесу виділення ферментів целюлолітичного комплексу з культуральної рідини мікроміцета Aspergillus sp. 262(2012) Омельчук, Євген Олександрович; Лапська, Ю. Ю.Проведені експериментальні дослідження одержання комплексного ферментного препарату целюлолітичної дії з культуральної рідини міцеліального гриба Aspergillus sp. 262. Встановлено, що ефективним способом виділення та часткової очистки целюлолітичних ферментних препаратів є дробне осадження сульфатом амонію. The experimental researches of complex enzymic preparation with cellulolytic action receiving from the cultural medium of mycelial mushroom Aspergillus sp. 262 was held. It is shown that the effective method of selection and partial cleaning of cellulolytic enzymic preparations is the fractional precipitation with ammonium sulfate.Документ Дослідження синтезу целюлаз при культивуванні Fusarium sp. на різноманітних субстратах(2014) Павличенко, Анна; Маркевич, Олена; Сирчин, Сергій; Омельчук, Євген Олександрович; Пасік, ЮліяІндукція синтезу компонентів целюлазного комплексу Fusarium sp. при рості на середовищі з фільтрувальним папером призводить до різної динаміки зміни активності позаклітинних целюлаз. Induction of synthesis of components of complex tselyulaznoho Fusarium sp. during growth medium with filter paper leads to different dynamics of the activity of extracellular cellulases.Документ Желейний продукт (Патент на винахід № 85803)(2009) Крапивницька, Ірина Олексіївна; Джуренко, Надія Іванівна; Паламарчук, Олена Павлівна; Бандуренко, Галина Михайлівна; Скрипченко, Надія Василівна; Омельчук, Євген ОлександровичЖелейний продукт містить фруктово-ягідний компонент, цукор, лактат натрію та яблучний пектиновий концентрат. Згідно з винаходом як фруктово-ягідний компонент використовують натуральний сік з м'якоттю плодів лікарських рослин, таких як калина, актинідія, хеномелес, обліпиха, лимонник, дерен, бузина. В результаті отримують желейні продукти з антимутагенною дією, з міцною желейною структурою, приємними органолептичними показниками та високою біологічною цінністю.Документ Желейний продукт антимутагенний (Патент на корисну модель № 34049)(2008) Крапивницька, Ірина Олексіївна; Джуренко, Надія Іванівна; Паламарчук, Олена Павлівна; Бандуренко, Галина Михайлівна; Скрипченко, Надія Василівна; Омельчук, Євген ОлександровичЖелейний продукт антимутагенний містить фруктово-ягідний компонент, цукор та лактат натрію. Як фруктово-ягідний компонент використовують сік з м'якоттю плодів лікарських рослин та яблучний пектиновий концентрат.Документ Оптимізація умов культивування Aspergillus sp. 262 та Corynascus sp. 2006 - продуцентів комплексу целюлолітичних ферментів(2012) Омельчук, Євген Олександрович; Лапська, Ю. Ю.; Красінько, Вікторія Олегівна; Сирчин, Сергій; Чернюк, БогданВстановлено оптимальні значення температури, інтенсивності аерації, об’єму поживного середовища, тривалості культивування та відсоток внесенного посівного матеріалу на які впливають на біосинтез целюлаз штамами Aspergillus sp. 262 та Corynascus sp. 2006 для отримання максимального виходу комплексу целюлолітичних ферментів. The optimum temperature, aeration intensity, volume of culture medium, duration of cultivation and the percentage of seed which affect the biosynthesis of cellulases strains of Aspergillus sp. 262 and Corynascus sp. 2006 for obtaining maximum yield cellulase complex.Документ Підбір оптимального складу поживного середовища та умов культивування Aspergillus sp. 262 – продуцента ферментів целюлолітичного комплексу(2013) Лапська, Ю. Ю.; Омельчук, Євген Олександрович; Пенчук, Юрій МиколайовичНа основі отриманих експериментальних даних визначено джерела вуглецю, азоту і фосфору та підібрано умови культивування Aspergillus sp. 262 – продуцента целюлолітичних ферментів. Визначено, що у разі використання бурякового жому, CO(NH2)2 та Na2HPO4 • 12H2О, як компонентів поживного середовища, відбувається максимальний біосинтез комплексу целюлолітичних ферментів. Встановлено оптимальні умови культивування продуцента такі як: вплив температури, інтенсивності аерації, об’єму поживного середовища, тривалості культивування та відсоток посівного матеріалу на біосинтез целюлаз штамом Aspergillus sp. 262 для отримання максимального біосинтез комплексу ферментів.Документ Скринінг продуцентів целюлолітичних ферментів серед мезофільних та термотолерантних мікроміцетів(2010) Омельчук, Євген Олександрович; Красінько, Вікторія Олегівна; Іванов, О. О.; Твердохліб, Ірина Олексіївна; Капічон, А. П.; Айзенберг, Вікторія Леонідівна; Стойко, Вікторія ІштванівнаЗдійснено багатоступеневий скринінг серед штамів мезофільних та термотолерантних мікроміцетів на здатність їх до синтезу спектру целюлолітичних ферментів. Для подальшого дослідження відібрано найбільш активні штами.Документ Спосіб виробництва низькоетерифікованого рідкого пектину (Патент на корисну модель № 39550)(2009) Крапивницька, Ірина Олексіївна; Омельчук, Євген Олександрович; Кушнір, Олена Володимирівна; Мірошник, Володимир Олександрович; Бандуренко, Галина Михайлівна; Маркіна, Світлана ОлександрівнаСпосіб виробництва низькоетерифікованого рідкого пектину включає промивання пектиновмісної сировини, пресування, гідроліз протопектину, охолодження, розділення фаз, нейтралізацію, фільтрування, концентрування. Гідроліз протопектину проводять кислотою при рН 1,2-2,7, потім проводять екстрагування при температурі 40-50 °С водою. До відділеного і нейтралізованого екстракту додають Трилон Б, а потім проводять деетерифікацію пектину. A method for making low-etherified liquid pectin includes washing a raw pectin-containing material, pressing, protopectin hydrolysis, cooling, separation of phases, neutralization, filtering, and concentration. The protopectin hydrolysis is carried out with an acid at рН 1.2-2.7, then extraction is carried out at a temperature of 40-50 °С with water. Trilon B is added to the separated and neutralized extract, and then etherifying the pectin is with carried out.