Перегляд за Автор "Пересічна, Світлана Михайлівна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 20
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Вплив харчового раціону на формування здоров'я студентів(2014) Пересічна, Світлана МихайлівнаЗнання та дотримання правил раціонального харчування здійснює значний вплив на якість життя, у зв'язку з чим вивчено фактичне харчування, розроблено та впроваджено раціон харчування для студентів (при 3-х разовому харчуванні) у санаторію-профілакторію «Політехнік» Національного технічного університету «ХПІ», (м. Харків) та проведено його клінічну апробацію. Knowledge of and compliance with the rules of good nutrition makes a significant impact on quality of life, and therefore studied the actual food, developed and implemented the diet for students (with 3 meals a day) in sanatorium-dispensary "Polytechnic" National Technical University "KPI "(m. Kharkiv) and held its clinical trials.Документ Етнологія критської гастрономії: традиції і сучасність(2015) Пересічна, Світлана Михайлівна; Коренюк, Марія ІгорівнаКрит - грецька земля, що зростила великого бога-громовержця Зевса. Загадковий острів, на якому реальність мирно співіснує з древніми міфами. Звідси бере свій початок наша цивілізація, і, зрозуміло, кухня. Могутні боги продумали все, і навіть те, чим будуть харчуватися мешканці землі: античні технології страв, запорука довголіття, досі є основою щоденного раціону місцевих жителів.Документ Мінеральний склад чизкейків з використанням рослинної сировини(2014) Пересічний, Михайло Іванович; Пересічна, Світлана Михайлівна; Розумна, Н. В.Визначено вміст мінерального складу чизкейків з використанням рослинної сировини із заданими критеріями харчової цінності. The content of the mineral composition of cheesecakes with raw plant materials with predetermined criteria nutritional value.Документ Нутрієнтний склад чизкейків з використанням рослинної сировини(2014) Пересічна, Світлана Михайлівна; Розумна, Н. В.У харчуванні населення досить популярну групу складає десертна продукція. Сучасні десертні страви поєднують в собі як новітні так і традиційні тенденції кулінарії. The diet of the population group is quite popular dessert products. Modern dessert dishes combine both modern and traditional trends cooking.Документ Обґрунтування використання овочевих пюре в технології січених виробів з м’яса індички лікувально-профілактичного призначення(2021) Свідло, Карина Володимирівна; Пересічна, Світлана Михайлівна; Мамченко, Людмила Євгенівна; Карпенко, Людмила КостянтинівнаУ статті представлений огляд щодо виробництва січених виробів з м’яса. Наведені данні дослідження волого зв’язуючої здатності м’ясного фаршу (ВЗЗ) з індички та овочевого пюре з квасолі, цибулі та печериць. На підставі досліджень запропоновано рецептури та технології січених виробів лікувально-профілактичного призначення. Встановлено, що підвищення кількості квасолі на 10 % у модельній системі «м’ясо індички – квасоля відварна – цибуля ріпчаста» підвищує ВЗЗ на 13,60…14,06%. Підвищення кількість печериць у системі «м’ясо індички – квасоля відварна – печериці» на 10% знижує ВЗЗ на 11,49…14,13%.Документ Особливості винотерапії у СПА-готелях(2014) Заязова, Т. В.; Пересічна, Світлана МихайлівнаВітчизняна готельна галузь є невід'ємною складовою частиною світового готельного господарства. Такий швидкий темп інтеграції до європейських стандартів пояснюється зручним географічним положенням України, яка розміщена в центрі Європи та, серед іншого, розвитком оздоровчого туризму, який починає набирати оберти. The domestic hotel industry is an integral part of the global hotel industry. This rapid pace of integration with the European standards is explained by geographical location Ukraine, located in the heart of Europe and, among other things, the development of health tourism, which is beginning to gain momentum.Документ Особливості формування Spa-харчування(2014) Андрущенко, Дмитро Валерійович; Пересічна, Світлана МихайлівнаВ якості основних складових Spa-ирограм, які пропонуються готельно- ресторанними комплексами, як об'єктами, що спеціалізуються на оздоровленні і відпочинку, слід згадати Spa-харчування. As the main components of the Spa-irogram offered hospitality restaurant complexes as objects, specializing in rehabilitation and vacation should mention Spa-power.Документ Особливості формування СПА-харчування(2014) Андрущенко, Дмитро Валерійович; Пересічна, Світлана МихайлівнаНадано рекомендації щодо споживання корисних продуктів, необхідних в раціоні людини, а також щодо складання СПА-меню. Recommendations for products required in the human diet, as well assembly spa menuДокумент Розробка борошняних композиційних сумішей для бісквітних напівфабрикатів(2015) Пересічна, Світлана Михайлівна; Розумна, Н. В.Аналіз сучасного стану харчування населення України показує, що значним попитом серед населення користуються борошняні кондитерські вироби, які мають високу енергетичну цінність та незбалансований нутрієнтний склад. Перспективним шляхом покращення їх харчової цінності є удосконалення існуючих, оптимізація та розроблених новітніх технологій . Analіz Suchasna'll harchuvannya population of Ukraine pokazuє scho digit popitom Sered population koristuyutsya boroshnyanі konditerskі virobi, yakі toil temple energetichnu tsіnnіst that nezbalansovany nutrієntny warehouse. Prospective Shlyakhov pokraschennya їh harchovoї tsіnnostі Yea udoskonalennya іsnuyuchih, optimіzatsіya that rozroblenih novіtnіh tehnologіy.Документ Розроблення харчових раціонів функціонального призначення для студентів(2014) Пересічний, Михайло Іванович; Пересічна, Світлана МихайлівнаHозроблено науково обгрунтовані скомплектовані обідні тижневі раціони харчування у двох варіантах збалансованими за основними харчовими речовинами та енергетичною цінністю. The scientifically substantiated weekly diets for lunches in two variations, which are balanced in terms of main nutrients and calories.Документ Рулет рибний функціонального призначення «Атлантіс» (Деклараційний патент на корисну модель № 67390)(2012) Пересічний, Михайло Іванович; Пересічна, Світлана Михайлівна; Магалецька, Ірина Анатоліївна; Дейниченко, Людмила ГригорівнаРулет рибний функціонального призначення, що містить котлетну масу з філе риби, молоко, сіль, який відрізняється тим, що використовують композиційну суміш, що складається із крупки з пророщеної гречки, шпинату, квіткового пилку, водоростей норі, пшеничних висівок та крохмалю HiMaize. A functional fish roll containing a cutlet mass of fish fillet, milk, salt, which differs in the use of a composition mixture consisting of grits of germinated buckwheat, spinach, pollen, seaweed nori, wheat bran and HiMaize starch.Документ Рулет рибний функціонального призначення «Дімаре» (Деклараційний патент на корисну модель № 67388)(2012) Пересічний, Михайло Іванович; Пересічна, Світлана Михайлівна; Магалецька, Ірина Анатоліївна; Дейниченко, Людмила ГригорівнаРулет рибний функціонального призначення, що містить котлетну масу з філе риби, молоко, сіль, який відрізняється тим, що використовують композиційну суміш, що складається із крупки з пророщеного жита, шпинату, квіткового пилку, водоростей норі, пшеничних висівок та крохмалю HiMaize. A functional fish roll containing a cutlet mass of fish fillet, milk, salt, which differs in the use of a composition mixture consisting of grits of germinated rye, spinach, pollen, seaweed nori, wheat bran and HiMaize starch.Документ Рулет рибний функціонального призначення «Маріно» (Деклараційний патент на корисну модель № 67391)(2012) Пересічний, Михайло Іванович; Пересічна, Світлана Михайлівна; Магалецька, Ірина Анатоліївна; Дейниченко, Людмила ГригорівнаРулет рибний функціонального призначення, що містить котлетну масу з філе риби, молоко, сіль, який відрізняється тим, що використовують композиційну суміш, що складається із крупки з пророщеної гречки, гарбуза, квіткового пилку, водоростей норі, пшеничних висівок та крохмалю HiMaize. A functional fish roll containing a cutlet mass of fish fillet, milk, salt, which differs in the use of a composition mixture consisting of grits of germinated buckwheat, pumpkin, pollen, seaweed nori, wheat bran and HiMaize starch.Документ Рулет рибний функціонального призначення «Роял» (Деклараційний патент на корисну модель № 67389)(2012) Пересічний, Михайло Іванович; Пересічна, Світлана Михайлівна; Магалецька, Ірина Анатоліївна; Дейниченко, Людмила ГригорівнаРулет рибний функціонального призначення, що містить котлетну масу з філе риби, молоко, сіль, який відрізняється тим, що використовують композиційну суміш, що складається із крупки з пророщеного жита, гарбуза, квіткового пилку, водоростей норі, пшеничних висівок та крохмалю HiMaize. A functional fish roll containing a cutlet mass of fish fillet, milk, salt, which differs in the use of a composition mixture consisting of grits of germinated rye, pumpkin, pollen, seaweed nori, wheat bran and HiMaize starch.Документ Світові тенденції розвитку SPA-індустрії(2015) Пересічна, Світлана Михайлівна; Вербова, Юлія ВолодимирівнаВивчення мотивацій подорожуючих є визначальним при плануванні нових SPA-пропозицій для туристів, розуміння цих мотивацій досить тісно пов’язане з можливістю задовольнити потреби клієнтів. Тому маркетингові дослідження мотивації споживачів SPA-індустрії користуються великою популярністю серед власників/керівників таких закладів й широко застосовуються ними для коригування маркетингових компаній та просування своїх бреднів на ринок. Study motivations travelers is crucial when planning new SPA-offers for tourists, understanding these motivations is closely linked with the ability to meet customer needs. Therefore, market research consumer motivation SPA-industry are very popular among the owners / managers of these institutions and they are widely used to adjust marketing campaigns and promote their ravings market.Документ Скринінгова оцінка впливу харчування на здоров’я студентів(2014) Пересічна, Світлана МихайлівнаВивчено вплив харчового раціону на формування здоров'я студентів шляхом використання опитувальника SF-36, що дозволило визначити якість життя студентів та своєчасно провести його корекцію. The studied the influence of diet on the students’ health by using the Short Form-36 questionnaire, which are allowed students to realize the quality of life and change it in time.Документ Структурно-механічні властивості булочних виробів(2013) Пересічна, Світлана Михайлівна; Романенко, Роман ПетровичДосліджено структурно-механічні властивості батончиків із цільного зерна з начинками та вплив композиційних сумішей на чисельні значення напру-ження зсуву та межи міцності. The structural and mechanical properties of whole grain bars with fillings of composite mixtures and the impact on the numerical values of shear stress and the limit strength.Документ Технологія крокетів картопляних функціонального призначення(2015) Пересічний, Михайло Іванович; Пересічна, Світлана МихайлівнаКартопля, як рослинна сировина, за обсягами виробництва поступається тільки пшениці, рису і кукурудзі і характеризується високими смаковими якостями, джерелом калію (568 мг/100 г), що відповідає 20% рекомендованої норми споживання (РНС), а також фосфору (58 мг/100 г - 7% РНС) та вітаміну С (20 мг/100 г), а вміст вітамінів групи В (В1, В3, В6) незначне (3-5% РНС в 100 г картоплі), жиророзчинні вітаміни практично відсутні. Вуглеводи представлені, головним чином, картопляним крохмалем (10% вуглеводів від РНС). Картопля містить харчові антиоксиданти, які відіграють важливу роль у профілактиці захворювань, пов’язаних із старінням, а також харчову клітковину, благотворно впливаючи на здоров’я. За калорійністю картопля в 3—5 рази перевищує інші овочі . Potatoes as herbs, in terms of production is second only to wheat, rice and corn and is characterized by high taste, source of potassium (568 mg / 100 g), which corresponds to 20% of the recommended consumption rates (MFN) and phosphorus (58 mg / 100 g - 7% of MFN) and vitamin C (20 mg / 100 g), and the content of B vitamins (B1, B3, B6) small (3-5% of MFN 100g potatoes), fat-soluble vitamins are virtually absent. Carbohydrates are mainly potato starch (carbohydrates 10% of MFN). Apples contain dietary antioxidants, which play an important role in the prevention of diseases associated with aging, and dietary fiber, beneficial effect on health. For calorie potato is 3-5 times higher than other vegetables.Документ Технологія кулінарної продукції функціонального призначення для студентів(2013) Пересічна, Світлана МихайлівнаРозглянуто технології кулінарної продукції функціонального призначення для харчування студентів. Проаналізовано харчову цінність готової продукції. The developed technologies culinary products functionality for nutrition students. Analyzed the nutritional value of the finished commodityДокумент Інформаційна безпека в готельному та ресторанному бізнесі(2015) Пересічна, Світлана Михайлівна; Таранова, А. В.В даний час готельєри та ресторатори гідно оцінили якість передових технологій в індустрії гостинності. Популярність лептопів,компютерів, смартфонів, потокового відео та інших пристроїв змусить готелі переглянути існуючу кабельну інфраструктуру. Currently, designers and restaurateurs appreciate the quality of advanced technology in the hospitality industry. Popularity laptops, computers, smart phones, video streaming and other devices will force hotels to revise the existing cable infrastructure.