Перегляд за Автор "Ралко, Олександра Сергіївна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 27
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Вимоги до организаційної структури управління при розвитку організації(2011) Ралко, Олександра СергіївнаПобудова організаційної структури відображає потреби та умови діяльності підприємства і може приймати різні форми організаційної структури: лінійної, дивізіональної, матричної, мережевої, а також їх комбінації, з характеристиками органічної, бюрократичної або адхократичної внутрішньої організації, які можуть змінюватись у відповідності до поточного етапу життєвого циклу підприємства. Building an organizational structure reflects the needs and conditions activity of the enterprise and can take various forms of organizational structures: linear, divisional, matrix, network, as well as their combination, with the characteristics of an organic, bureaucratic or adhocratic internal organization that may change according to the current stage of the enterprise life cycle.Документ Вирощування горіхів в Україні та світі: аналіз основних тенденцій та перспективи(2022) Якимчук, Тетяна Володимирівна; Ралко, Олександра Сергіївна; Сірман, ГерманПроведено аналіз світового ринку фундука за останні п’ять років, у результаті якого виявлено зростання попиту та пропозиції. Проведено аналіз основних експортерів та імпортерів. Побудовано прогноз світового споживання фундука. Проаналізовано український ринок фундука та виявлено зрушення у вирощуванні цього горіха за останні п’ять років. In the article the analysis of the global hazelnut market over the last five years is conducted and as a result the increasing demand and supply is identified. The analysis of the main exporters and importers is conducted. The forecast of the global consumption of hazelnuts is built. Ukrainian hazelnut market is analyzed and changes in the nut production have been revealed over the last five years.Документ Досвід впровадження бізнес моделі соціальної відповідальності(2015) Ралко, Олександра СергіївнаДокумент Дослідження ринку хліба та хлібобулочних виробів України(2012) Ралко, Олександра СергіївнаВ статті проаналізований стан ринку хліба та хлібобулочних виробів України. Розглянуті основні чинники, що впливають на стан ринку хліба та хлібобулочних виробів України. Досліджена залежність між зміною обсягів виробництва хліба та хлібобулочних виробів України та зміною чисельності населення України. Здійснено порівняння фактичного рівня споживання хлібу та хлібобулочних виробів України та обсягів їх виробництва. In the article was analysed the market of bread and bakery products in Ukraine. The author viewed the main factors which influencing on the market of bread and bakery products in Ukraine. The author researched the relation between the change in production of bread and bakery products in Ukraine and the change in population of Ukraine. In the article was made the comparison of actual consumption of bread and bakery products in Ukraine and the amount of their production.Документ Еволюція поняття організаційний розвиток підприємства(2010) Ралко, Олександра СергіївнаУ статті розглянуто еволюцію поняття організаційний розвиток підприємства. Проаналізовано, виділено та систематизовано існуючі концепції поняття організаційний розвиток.Документ Загальна характеристика ринку хліба та хлібобулочних виробів Києва та Київської області(2012) Ралко, Олександра СергіївнаДокумент Залежність ефективності організаційного розвитку та етапів життєвого циклу підприємств хлібопекарської промисловості(2013) Ралко, Олександра СергіївнаСпецифіка хлібопекарської галузі та ринку хліба і хлібобулочних виробів полягає у їх відносній стабільності, оскільки хлібопекарська галузь є традиційною галуззю харчової промисловості, наведемо характеристику етапів життєвого циклу, на яких знаходяться підприємства хлібопекарської промисловості.Документ Залежність організаційної структури управління від стадії життєвого циклу організації(2011) Ралко, Олександра СергіївнаВ статті розглянуті основні підходи до визначення поняття „організаційна структура управління”, сформульовані основні характеристики раціональної організаційної структури управління підприємства. Розроблена система залежності організаційної структури управління від стадії життєвого циклу організації. Систематизовано основні критерії та показники ефективності організаційної структури управління. Запропоновано систему показників оцінки ефективності організаційної структури управління з точки зору організаційного розвитку підприємства.Документ Засади визначення ефективності організаційного розвитку(2012) Ралко, Олександра СергіївнаВ статті запропоновано алгоритм оцінки ефективності організаційного розвитку, що розроблений на основі теоретичних, положень концепції еволюційного розвитку організацій. Визначено поняття «організаційний розвиток», «ефективність організаційного розвитку», «цикл організаційного розвитку». Запропоновано критерії ефективності організаційного розвитку. Визначено особливості функціонування підприємства на етапах, його організаційного розвитку з позицій синерге- тичного підходу. Розроблено вимоги щодо показників ефективності організаційного розвитку підприємства.Документ Методики оцінки ефективності персоналу організації(2011) Ралко, Олександра СергіївнаДокумент Мінімізація екологічних ризиків при виробництві молочних продуктів(2015) Мостенська, Тетяна Леонідівна; Ралко, Олександра СергіївнаДокумент Організаційний розвиток підприємства та критерії його ефективності(2012) Ралко, Олександра СергіївнаДисертаційна робота присвячена дослідженню теоретичних, методичних та практичних питань організаційного розвитку та критеріїв його ефективності підприємств хлібопекарської промисловості. Досліджено еволюцію концепції організаційного розвитку. Розглянуто та узагальнено погляди вчених-економістів на теорію організаційного розвитку. Досліджено сучасний стан ринку хліба та хлібобулочних виробів України, м. Києва та Київської області, організаційний розвиток підприємств хлібопекарської промисловості м. Києва та Київської області. Запропоновано методичний підхід до визначення ефективності організаційного розвитку підприємств на основі якісної оцінки стану організаційного розвитку підприємства за показниками: придатності основних засобів, інноваційності основних засобів, професійної майстерності, мотивації, інноваційності продукції, виконання виробничих планів, стабільності забезпечення, стабільності збуту, комерціалізації діяльності. Запропоновано підхід до визначення інтенсивності організаційного розвитку, на основі якого визначено етапи життєвого циклу підприємства, досліджено залежність між інтенсивністю організаційного розвитку та темпами зростання загальноприйнятих критеріїв економічної ефективності. Визначено напрями підвищення ефективності організаційного розвитку та забезпечення його ефективності на підприємствах хлібопекарської промисловості. Thesis deals with the theoretical, methodological and practical issues of organizational development and criteria for its effectiveness for enterprises of bakery industry. Author researches the concept of organizational development, considers and summarizes the views of economists on organizational development. Author researches modern state of bread and bakery products of Ukraine, Kyiv and Kyiv region, organizational development of enterprises of baking industry in Kyiv and Kyiv region. Author develops methodical approach to determine effectiveness of organizational development of enterprises through quality assessment of organizational development enterprise by such indicators: indicator suitability of fixed assets, indicator of innovation assets, indicator of professional skills, indicator of motivation, indicator of innovation output, indicator of implementation of production plan, indicator of stability of provision, indicator of stability of sales, indicator of commercialization activities. Thesis contains approach to determine the intensity of organizational development, on basis of which determines stages of the life cycle of an enterprise, investigated the relationship between the intensity of organizational development and growth generally accepted criteria of economic efficiency. Author determines trends of increasing of effectiveness of organizational development and ensures its effectiveness in the business bakery industry.Документ Перспективи експорту молочної продукції українських виробників до країн ЄС(2016) Ралко, Олександра СергіївнаДокумент Перспективи органічного землеробства в Україні(2016) Ралко, Олександра Сергіївна; Лисенко (Звьоздочкіна), Олена АнатоліївнаТези присвячені аналізу зміни кількості внесених мінеральних і органічних добрив під урожай в областях, найбільш придатних для органічного землеробства. Виявлені тенденції щодо зміни темпів кількості внесених органічних добрив під посіви зернових та зернобобових. Theses are devoted to the analysis of changes in the amount of mineral and organic fertilizers applied to the crop in the areas most suitable for organic farming. There are tendencies to change the rate of application of organic fertilizers for cereals and legumes.Документ Перспективи розвитку ринку органічних продуктів України(2013) Мостенська, Тетяна Леонідівна; Ралко, Олександра СергіївнаУ статті проведено дослідження стану ринку органічної продукції за динамікою площ органічних сільськогосподарських угідь, кількістю органічних господарств, обсягом виробництва органічної продукції та порівнянням темпів їх росту, структурою пропозиції на ринку органічної продукції України. На основі проведеного аналізу визначено основні чинники, що впливають на розвиток ринку органічної продукції України. Paper contains the research of organic products market based on dynamic of organic farmland area, the number of organic farms, organic production volume and comparing the rate of their growth, the structure of supply of organic products in Ukraine. Based on the analysis author defines the basic factors which influence on the development of organic products market of Ukraine. Author researches the prospects of market of organic products based on its current status, trends and factors which are affecting it. Paper contains the analysis of the legal framework regulating organic products market in Ukraine.Документ Планування і контроль на підприємствах: Метод. вказівки до вивч. дисципліни, провед. практичних занять та викон. контрольних робіт для для студ. спец. 6.030504 «Економіка підприємства»(2011) Рибачук-Ярова, Тетяна Володимирівна; Ралко, Олександра СергіївнаРозглянуті теоретичні і практичних засади методології і методики планування та контролю діяльності підприємства.Документ Проблеми оцінювання при роботі з міні-групами(2014) Ралко, Олександра СергіївнаДля підготовки кваліфікованого спеціаліста в області менеджменту стає необхідним для навчальних закладів в умовах конкурентного середовища перейти від традиційної моделі викладання, яка передбачає наголос на вивчення теоретичного апарату управлінської науки до сучасної, яка дозволяла б використовувати отриманий теоретичних апарат в реальних ситуаціях, що в результаті дозволить підвищити конкурентоспроможність випускника цього напрямку при прийомі на роботу. To prepare qualified specialists in management is necessary for schools in a competitive environment to move from the traditional model of teaching, which includes an emphasis on the study of the theoretical apparatus to modern management science, which permits use this theoretical device in real situations that result will improve competitiveness of this trend in employment.Документ Процеси реструктуризації на підприємствах харчової промисловості України(2011) Ралко, Олександра СергіївнаДокумент Підходи до ефективності управління організацією(2011) Ралко, Олександра СергіївнаІнтегральний підхід до оцінки ефективності управління ґрунтується на побудові узагальнюючого показника, який охоплює декілька часткових показників ефективності управління, які не мають між собою прямих зв’язків. Прибічники інтегрального підходу намагаються оцінити різнорідні аспекти діяльності організації вцілому.Документ Підходи до розподілу студентів на міні-групи при вирішенні ситуаційних вправ(2015) Ралко, Олександра СергіївнаОсновним завданням освітніх установ є випуск професіоналів, що будуть конкурентоспроможними на ринку праці. З метою реалізації цього завдання вищим навчальним закладам необхідно готувати таких спеціалістів, в яких є потреба на ринку праці. The main objective is the production of educational facilities professionals to be competitive in the job market. In order to fulfill this task, higher education institutions must prepare such specialists, which is needed in the labor market.