Перегляд за Автор "Слободян, Ольга Петрівна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 72
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ «Sous-vide» - нове рішення в технології приготування(2016) Виноградов, Олександр Євгенійович; Слободян, Ольга ПетрівнаУ даній роботі використовували теоретичні наукові методи дослідження, пов’язані із збором інформації щодо приготування страв за технологією «Sous-vide», зокрема температурні режими термообробки і її тривалості для різних видів сировини – телятини, курятини, свинини, овочів, фруктів.Документ Альтернативна енергетика на Україні(2014) Римарчук, Євгенія Олегівна; Слободян, Ольга ПетрівнаВикористання біомаси та біопалива, енергії вітру, морів і океанів, енергетики вторинного використання вихідного тепла є ефективними і безпечними джерелами енергії, завдяки яким Україна може не тільки задовольняти власні потреби, а й сприяти покращенню екологічної ситуації та збереженню довкілля в цілому. Biomass and biofuels, wind, seas and oceans, energy reuse the original heat is effective and safe sources of energy, by which Ukraine can not only meet its own needs but also contribute to the improvement of environmental and preservation of the environment as a whole.Документ Аналіз ризиків при виробництві вермішелі швидкого приготування(2020) Грегірчак, Наталія Миколаївна; Слободян, Ольга Петрівна; Цапко, Софія ОлександрівнаРозглянуто небезпечні фактори, які можуть становити ризики для якості вермішелі швидкого приготування. Встановлено критичні контрольні точки для кожного етапу виробництва продукції, визначено критичні межі, запропоновано попереджувальні дії, наведено сучасні методи контролю і періодичності проведення заходів для моніторингу. The article touches upon the issue of hazards that can jeopardize the quality of instant noodles. Much attention is given to critical control points and advanced control techniques, along with monitoring intervals.Документ Безаварійна зупинка олієекстракційних заводів у надзвичайних ситуаціях(2011) Слободян, Ольга Петрівна; Чорна, Тетяна Миколаївна; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра АнатоліївнаВ статті розглянуто основні заходи по здійсненню безаварійної зупинки виробничого процесу на олієекстракційних заводах. Господарська діяльність підприємств харчової промисловості, зокрема об’єктів олійно-жирової галузі, пов’язана з досить високим ступенем ризику виникнення надзвичайних ситуацій. Тому одним із важливих завдань цивільного захисту на таких об’єктах є розроблення схеми безаварійної зупинки виробництва. In the article basic measures are considered on realization of accident-free stop of production process on oil extraction factories. Economic activity of enterprises of food industry, in particular objects oily-fatty industries, related to the high enough degree of risk of origin of extraordinary situations. Therefore one of important tasks of civil defense there is development of chart of accident-free stop of production on such objects.Документ Безаварійна зупинка харчових підприємств у надзвичайних ситуаціях(2012) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Авдієнко, Світлана ОлексіївнаАналізуються небезпечні фактори, що приводять до порушень в роботі харчових підприємств. Приведена схема безаварійної зупинки підприємств м'ясної галузі. Hazards are analyzed, leading to malfunction of food businesses. Present trouble-free circuit stops the meat industry enterprises.Документ Безпека життєдіяльності у ВНЗ(2009) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Солдатенко, Ольга ОлександрівнаДля вирішення проблем запобігання або локалізації техногенних аварій необхідно встановити першопричину їх виникнення або своєчасно виявити можливі надзвичайні ситуації.В роботі наводяться стадії розвитку аварій, нормативно правова база в галузі безпеки життєдіяльності людини. To solve the problem of preventing industrial accidents or localization is necessary to establish the root cause of their origin or detect possible emergencies. This paper presents the development stage accidents normative legal base in the field of safety of human life.Документ "Безпека життєдіяльності" та "Цивільний захист" як складові процесу підготовки та виховання висококваліфікованого фахівця(2013) Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Слободян, Ольга ПетрівнаГоловним напрямком підготовки студентів є формування знань щодо власної безпеки, засвоєння вмінь на запобігання можливих надзвичайних ситуацій. The main focus is preparing students build knowledge for their own safety, learning skills to prevent possible emergencies.Документ Безпека життєдіяльності. Методичні вказівки до вивчення дисципліни та виконання контрольної роботи для студентівмеханічних та енергетичних спеціальностей заочної форми навчання(2011) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Авдієнко, Світлана ОлексіївнаНаведено зміст занять з дисципліни «Безпека життєдіяльності», теми і зміст лекцій, лабораторних занять, питання для підготовки до заліку, розрахункові завдання «Фізичні основи радіаційної безпеки», «Оцінка хімічної обстановки». Shows the content of training course "Life safety", themes and the content of lectures, laboratory exercises, questions to prepare for the offset, calculation job "Physical principles of radiation safety", "Assessment of the chemical environment."Документ Безпека молочної продукції(2015) Слободян, Ольга Петрівна; Пухляк, Анастасія Григорівна; Овсієнко, Кіра ВолодимирівнаОдна з небезпечних форм забруднення навколишнього середовища пов`язана з важкими металами, токсичними для організму людини і тварин. One of the most dangerous forms of environmental pollution is associated with heavy metals, toxic to humans and animals.Документ Безпека підприємств молочної галузі(2012) Савченко, Олександра Олексіївна; Слободян, Ольга ПетрівнаЗначна кількість підприємств харчової і переробної промисловості в технологічному процесі використовують отруйні речовини - аміак, хлор, мінеральні кислоти. В роботі розглянуті основні причини, що можуть призвести до надзвичайних ситуацій техногенного характеру на підприємствах молочної галузі. A large number of food processing industry and in the process using toxic substances - ammonia, chlorine, mineral acids. In work describes the main causes that can lead to man-made emergencies in dairy industry.Документ Біологічні та хімічні контамінанти молочної продукції(2017) Слободян, Ольга Петрівна; Овсієнко, Кіра Володимирівна; Тимчук, Алла ВікторівнаДослідження вмісту токсичних елементів, радіонуклідів 137Сs і 90Sr, антибіотиків тетрациклінової групи, нітратів в молочній сировині із різних областей України – Київської, Полтавської, Закарпатської. Investigation of the content of toxic elements, radionuclides 137Cs and 90Sr, antibiotics tetracycline group, nitrates in dairy raw materials from different regions of Ukraine - Kiev, Poltava, Zakarpattia.Документ Біоризики сучасності(2020) Хоньків, Мирослав Олександрович; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаВ статті розглянута проблема використання біотехнологічних та генетичних досягнень в створенні та попередженні масових спалахів епідемій. Наводиться класифікація джерел біоризиків, патогенних біологічних агентів в залежності від їх потенціалу до масштабності викликаних захворювань. In the article the problem of use of biotechnological and genetic advances in the creation and prevention of mass outbreaks of epidemics is considered. Provides a classification of sources of biorisks, pathogenic biological agents depending on their potential to scale caused by diseases.Документ Біотехнологія ціанобактерій як продуцентів біопалива(2020) Гайдай, Ярослав Олегович; Слободян, Ольга ПетрівнаРозглянуто і проаналізовано вітчизняні та закордонні дослідження використання ціанобактерій як продуцентів жирних кислот для біодизелю, біобутанолу і біоетанолу. Domestic and foreign are considered and analyzed study of the use of cyanobacteria as producers of fatty acids for biodiesel, biobutanol and bioethanol.Документ Визначення ризиків при виробництві молочних консервів(2017) Слободян, Ольга Петрівна; Безушко, Олеся ВасилівнаНа підприємствах молочної галузі при виробництві молочних консервів, аналізуючи небезпечні чинники, встановлюють їх перелік і можливу шкоду для споживача. At the enterprises of the dairy industry in the production of canned milk, analyzing the dangerous factors, establish their list and possible damage to the consumer.Документ Використання активних методів навчання при вивченні дисциплін "Безпека життєдіяльності" та "Цивільний захист"(2015) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Іжевська, Діана АнатоліївнаАктивні методи навчання створюють атмосферу пошуку, особисті прийняття рішень, підвищують і розвивають процес навчання, загострюють інтерес до сприймання навчального матеріалу. Active teaching methods create an atmosphere of search, personal decision-making, enhance and develop the learning process, and exacerbate the interest in the perception of learning material.Документ Використання комп'ютерних технологій для вивчення дисциплін з безпеки життєдіяльності людини(2000) Купчик, Михайло Петрович; Гандзюк, Михайло Петрович; Литвиненко, Анатолій Михайлович; Слободян, Ольга Петрівна; Яцюк, Микита МефодійовичВпровадження у навчальний процес викладання дисциплін “Охорона праці”, “Безпека життєдіяльності”, “Цивільна оборона” комп’ютерних технологій активізує навчальний процес, покращує підготовку студентів та якість дипломних проектів. Програмне забезпечення – програмні комплекси спеціалізованих підприємств, тестові контрольні та розрахунково-графічні програми розроблені і складені студентами і співробітниками кафедри під керівництвом досвідчених викладачів кафедри. Introduction in the educational process of teaching of disciplines is “labour Protection”, “Safety of vital functions”, the “Civil defensive” of computer technologies activates an educational process, improves preparation of students and quality of diploma projects. Software is programmatic complexes of the specialized enterprises, to the test control and calculation-graphic the programs are developed and made students and employees of department under the direction of experimental teachers of department.Документ Використання комп'ютерних технологій для прогнозування масштабів аварій на підприємствах харчової промисловості(2009) Слободян, Ольга Петрівна; Солдатенко, Ольга Олександрівна; Нещадим, Лариса ПетрівнаБільшість підприємств харчової і переробної промисловості у технологічному процесі також використовують СДОР — аміак, хлор, мінеральні кислоти. Зберігається аміак в спеціальних ємностях на території харчових підприємств. В разі виникнення аварійної ситуації з викидом аміаку відбувається забруднення території і ураження людей.В роботі наведені методичні рекомендації розрахунку прогнозування аварійної ситуації. Most food and processing companies in technological process also use SDOR - ammonia, chlorine, mineral acids. Saved ammonia in special containers in the food business. In the event of an emergency situation occurs with the release of ammonia contamination and destruction of people. In work the guidelines calculation predicting emergency.Документ Використання принципів НАССР при виробництві сиру кисломолочного(2019) Солошенко, Катерина Ігорівна; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаВ роботі розглядаються ризики хімічного, фізичного,біологічного походження та точки критичного контролю при виробництві сиру кисломолочного. The work considers the risks of chemical, physical, biological origin and critical control point in the production of sour milk cheese.Документ Використання харчових добавок в молочних продуктах(2016) Слободян, Ольга Петрівна; Овсієнко, Кіра ВолодимирівнаВ роботі розглянуто пріоритетні напрямки створення продуктів із заданими властивостями, з комплексним використанням сировини та харчових добавок. The paper considers the priority directions for the creation of products with given properties, with the integrated use of raw materials and nutritional supplements.Документ Виховання студентів на факультеті технології м'ясо-молочних та парфумерно-косметичних продуктів (ТММПКП)(2013) Слободян, Ольга Петрівна; Пухляк, Анастасія Григорівна; Данилко, ОленаВиховна робота охоплює всіх студентів від першого курсу до п'ятого, забезпечується через наставників студентських груп, професорсько-викладацький склад факультету. Educational work covers all students from first year to fifth, mentors provided through student groups, teaching staff faculty.