Перегляд за Автор "Смірнов, Вадим Семенович"
Зараз показуємо 1 - 15 з 15
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналіз змін дисперсності яблук при їх подрібненні(2001) Коломієць, Дмитро Петрович; Кандибка, Петро Михайлович; Мазуренко, Олександр Григорович; Смірнов, Вадим СеменовичЯблука, маючи капілярно-пористу структуру та велику поверхню випаровування, відносно легко віддають вологу при конвективному сушінні. При цьому дисперсність Д , як величина, що визначається за відношенням повної поверхні вп частки до її об’єму V, тобто Д = Sп/V, і характеризує розвиток поверхні розділу двох фаз - твердої і газоподібної, є важливою термодинамічною характеристикою. Apples, with capillary-porous structure and large surface evaporation is relatively easy to give moisture in convective drying. In this dispersion A, as the value determined in relation op complete surface of the particle to its volume V, that is, n A = S / V, and characterizes the development of an interface of two phases - a solid and a gas is an important thermodynamic characteristic.Документ АЧХ-тести для стандартизації та ідентифікації технологічних середовищ(2009) Смірнов, Вадим Семенович; Мазуренко, Ольга Олександрівна; Мазуренко, Олександр Григорович; Смірнова, Г. Ф.Розглянуто метод контролю технологічних середовищ: електролітів, мікробних сумішей, напоїв тощо для їх стандартизації та оперативної ідентифікації. Тестування використовує амплітудно-частотні характеристики дослідних продуктів і ґрунтується на теоретичних основах електротехніки. The method of process control environments: electrolytes, microbial blends, drinks etc. for their standardization and rapid identification. Testing using amplitude-frequency characteristics of products and research based on the theoretical foundations of electrical engineering.Документ До енергоресурсів - ощадливо(1997) Смірнов, Вадим Семенович; Мазуренко, Олександр ГригоровичВ умовах дефіциту та неритмічного надходження сировини за діючої системи оплати за енергоресурси на більшості підприємств агропромислового комплексу виникають труднощі з розрахунками за електричну енергію. Given the lack of raw materials and irregular income under the current system of paying for energy in most enterprises agricultural sector there are difficulties with payments for electricity.Документ Дослідження структурно-механічних показників нових сиркових десертів та їх зміни під час зберігання(2001) Мінорова, Антоніна Володимирівна; Ромоданова, Валентина Олександрівна; Смірнов, Вадим Семенович; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бабенко, О. Б.Вивчено структурно-механічні показники сиркових десертів, зокрема, компресійні, як важливі елементи об’єктивної оцінки консистенції продукту. Досліджено відносні пластичність та пружність системи та їх зміну в процесі зберігання залежно від дози сироватко-желатинового комплексу (СЖК). Визначено оптимальну концентрацію СЖК, що забезпечує задані структурно-механічні властивості.Документ Електрометричне визначення якості(1998) Ромоданова, Валентина Олександрівна; Смірнов, Вадим Семенович; Гуляєв-Зайцев, Сергій Сергійович; Мазуренко, Олександр Григорович; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Пухляк, Анастасія ГригорівнаРозроблено спосіб визначення ступеня розведення молока водою шляхом вимірювання його електропровідності.Документ Електрометрія молочних продуктів(1997) Ромоданова, Валентина Олександрівна; Смірнов, Вадим Семенович; Мазуренко, Олександр Григорович; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаВивчено вплив на електропровідність молочних продуктів окремих компонентів — вологи (В), сухих речовин (Ср), в т.ч. жиру (Ж), сухого знежиреного молочного залишку (СЗМЗ), білка, лактози та фізико-хімічних характеристик – густини (ρ), титрованої кислотності (Ки) і рН, температури. Дослідження проводились на модельних сумішах із заданими за планом масовими частками компонентів в інтервалі температур від 5 до 95°С. Було одержано залежності електропровідності (æ) від В, Ср, Ж, СЗМЗ, ρ, Ки, рН, температури. Виявлено як окремі, так і взаємні тенденції впливу концентрацій складових компонентів на значення æ, Ки, рН. Наведено математичну модель об’єктів досліджень - сиру кисломолочного та кефіру, що дає змогу визначати вміст складових компонентів об’єкта, при наявності швидких і простих вимірювань, а саме — електропровідності, титрованої кислотності, а в деяких випадках — рН і густини. Виявлено,що один з визначальних факторів одержання точних результатів — температура досліджуваних зразків. Досі вплив цього фактора враховувався недостатньо.Документ Ефективна електрична провідність гетерогенних середовищ у змінному електричному полі(2001) Мазуренко, Олександр Григорович; Смірнов, Вадим Семенович; Гуцалюк, Валерій МихайловичОднією з основних труднощів при розрахунку ефективних електро-динамічних характеристик гетерогенних середовищ у змінному полі є необхідність застосування для аналізу повної системи рівнянь Максвелла для кожної зі складових фаз. Навіть при розгляданні гетерогенних середовищ порівняно простої структури розрахунок електричних полів та їх усереднення на основі системи викликає суттєві математичні труднощі які можуть бути виключені шляхом використання наближених неідеальних провідникових середовищ - неідеальних діелектриків.Документ Ефективність виробництва можна оцінити за електро- та теплофізичними характеристиками згущених молочних продуктів(1999) Ромоданова, Валентина Олександрівна; Смірнов, Вадим Семенович; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Мазуренко, Олександр ГригоровичВстановлено прямолінійний характер залежності електропровідності від температури, концентрації жиру, СЗМЗ та цукрози. У перших трьох випадках електрична характеристика зростає, в останньому — знижується, що пов'язано з гальмуючою здатністю електронейтральних часток цукру в переміщенні електричних зарядів. На підставі комплексу експериментальних досліджень і математичної обробки даних розроблено один з можливих підходів до тестування складу згущеного молока з цукром, що полягає у вимірюванні електропровідності за двома температурами з подальшим визначенням вмісту шуканого компонента. Обґрунтована потреба у новітніх даних щодо електропровідності та теплофізичних характеристик молока і згущених молочних консервів, їх зміни під час виробництва, для підвищення точності технологічних розрахунків та визначення енергоємності виробництва.Документ Моделювання керування технологічними комплексами молочних виробництв на базі сценарного підходу(2001) Смірнов, Вадим Семенович; Мазуренко, Олександр Григорович; Богаєнко, Костянтин Іванович; Шуліка, Володимир ПанасовичЗапропоновано спосіб моделювання прийняття рішень при керуванні тех-нологічними комплексами молочних виробництв. Розроблено математичні моделі визначення режимів роботи технологічного обладнання, які забезпе-чують його максимальну продуктивність при мінімальних питомих витра-тах енергоресурсів. The method of design of making decision is offered at a management the technological complexes of sucklings productions. The mathematic models of determination of the modes are developed robots of technological equipment, which provide his burst performance at the minimum specific expenses of energoresursov.Документ Моделювання компресійних властивостей молочно-солодового десерту(2003) Мінорова, Антоніна Володимирівна; Ромоданова, Валентина Олександрівна; Смірнов, Вадим Семенович; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаВстановлено позитивний вплив використання стабілізаційної системи — сироватко-желатинового комплексу (СЖК) на консистенцію продукту. Визначено її оптимальну дозу. Досліджено компресійні властивості молочно-солодового десерту під час зберіганні. The positive influence of the stabilization system - whey gelatin complex (WGC) the consistency of the product. The optimal dose of WGC was defined. Compression properties of the investigated dairy dessert malt in storage.Документ Пастеризатор (Патент на винахід № 22537 А)(1998) Заремба, Віталій Казимірович; Мазуренко, Олександр Григорович; Смірнов, Вадим СеменовичПристрій відноситься до харчової та хімічної промисловості, до теплообмінників для пастеризації рідких середовищ у безперервному закритому потоці, наприклад соків, молока, вершків та ін. The invention relates to a food and chemical, heat exchangers for pasteurising liquid mediums in a closed continuous flow, e.g. juice, milk, cream and others.Документ Передумови удосконалення технологій виготовлення харчових продуктів з використанням пектинових біоактивних добавок(2001) Смірнов, Вадим Семенович; Крапивницька, Ірина Олексіївна; Мазуренко, Олександр Григорович; Танащук, Людмила Іванівна; Смірнова, A. B.В умовах складної ситуації в Україні для покращання стану здоров’я населення необхідна нормалізація харчування з використанням спеціальних біоактивних добавок (БАД). Заданими Об’єднаного комітету експертів ФАО/ВОЗ по харчовим продуктам людині потрібно приблизно 90 харчових добавок, які забезпечують ефективне регулювання усіх функцій його організму. In the difficult situation in Ukraine to improve population health requires normalization of food using special bio-active additives (BAA). ByAccording Joint Expert Committee FAO / WHO for Food person needs about 90 food additives that ensure effective management of all functions of his body .Документ Пристрій для вимірювання електропровідності (№ 21620)(1998) Смірнов, Вадим Семенович; Мазуренко, Олександр Григорович; Ромоданова, Валентина Олександрівна; Гуляєв-Зайцев, Сергій Сергійович; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Пухляк, Анастасія ГригорівнаПристрій для вимірювання електропровідності харчових продуктів включає: корпус, що з верхнього торця вміщує поршень з електродом, до якого під'єднаний електричний провідник, який відрізняється тим, що корпус зроблено із прозорого пластика. A device for measuring electric food includes housing that holds the upper end of the plunger electrode is connected to an electrical conductor, wherein that the body is made of transparent plastic.Документ Режим роботи - ощадливий(1999) Смірнов, Вадим Семенович; Мазуренко, Олександр Григорович; Черниш, В.; Марченко, B. C.Аналіз роботи переробних підприємств свідчить: правильне витрачання енергоресурсів сприяє їх екологічній стабільності. Враховуючи це, в УДУХТ розроблено методику та створено пакет программ комп'ютерного розрахунку енергозаощаджуючих режимів функціонування технологічного обладнання. The analysis of the processing plants suggests that the proper expenditure of energy contributes to their environmental sustainability. considering This, in UDUHT the technique and created a package of computer programs calculating the energy saving modes of operation technological equipment.Документ Спосіб визначення фізико-хімічних показників молока (Патент на винахід № 24594)(1998) Ромоданова, Валентина Олександрівна; Смірнов, Вадим Семенович; Гуляєв-Зайцев, Сергій Сергійович; Мазуренко, Олександр Григорович; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Пухляк, Анастасія ГригорівнаВ якості електромагнітного параметра вимірюється і визначається коефіцієнт еквівалентності розведення молока водою, вміст жиру, сухого знежиреного молочного залишку в молоці за формулами. As electromagnetic parameters measured and determined equivalence ratio dilution of milk with water, fat, skimmed milk residue in milk formulas.