Перегляд за Автор "Сухенко, Владислав Юрійович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 25
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Вибір способу зміцнення та відновлення деталей холодильних компресорів(1999) Сухенко, Юрій Григорович; Таран, Віталій Михайлович; Сухенко, Владислав ЮрійовичВ м'ясо-молочній промисловості використовується значно кількість холодильних машин різних модифікацій та продуктивності. Знос трибоз'єднань "колінчастий вал-укладки підшипників" та "поршневий палець-підшипник шатуна" визначає ресурс поршневих компресорів, а знос трибоз'єднань "шатун-ексцентриковий вал-підшипники ковзання" визначає ресурс герметичних поршневих компресорів. In the meat and dairy industry consumes significant amounts of chillers of various modifications and performance. Depreciation tryboz'yednan "crankshaft-bearing styling" and "piston pin, connecting rod bearing" defines the resource reciprocating compressors and wear tryboz'yednan "eccentric crank-shaft bearings" defines the resource hermetic reciprocating compressors.Документ Використання гідродинамічної кавітації у виробництві дизельного біопалива(2012) Сухенко, Юрій Григорович; Литвиненко, Олександр Анатолійович; Сухенко, Владислав Юрійович; Муштрук, Михайло Михайлович; Бойко, Юрій ІвановичДоведено ефективність використання кавітаційного перемішування реагуючих компонентів в реакціях переестерифікації жирів у виробництві біопалива для дизельних автотракторних двигунів. Efficiency of the use is well - proven cavitations of interfusion of reactive components in the reactions of feather of esterification of fats in the production of biopropellant for diesel motor - vehicle and tractor engines.Документ Вплив виду гідролізатора на процес виробництва пектиновмісних паст(2012) Бойко, Юрій Іванович; Бородіна, В. М.; Сухенко, Юрій Григорович; Сухенко, Владислав ЮрійовичПравильно вибраний гідролізатор для проведення гідролізу рослинної сировини при виготовленні пектиновмісної пасти забезпечує її високу якість, однорідність та споживчі властивості. В пектиновому виробництві для переходу протопектину в розчинний стан використовуються органічні та неорганічні кислоти, ферменти та луги. Найефективнішими гідролізаторами з огляду літератури на сьогоднішній день вважаються лимонна, соляна, азотна, ортофосфорна, щавелева, винна, сірчана та молочна кислоти. Correctly chosen gtrat for hydrolysis of vegetable raw materials in the manufacture pectinase paste ensures its high quality, uniformity and consumer properties. In pectin production for the transition of protopectin in a soluble state, use of organic and inorganic acids, enzymes and alkali. The most effective gdream from the literature review to date, are considered as citric, hydrochloric, nitric, phosphoric, evil, tartaric, sulphuric and lactic acids.Документ Динамічні властивості механічної системи кулькового подрібнювача(2008) Сухенко, Юрій Григорович; Бойко, Юрій Іванович; Сухенко, Владислав ЮрійовичУ статті запропоновано методику розрахунку та визначення оптимального кута нахилу притискних кілець у кульковому подрібнювачі: розв’язком модельної системи, за принципом Д’аламбером для зв’язаної матеріальної точки, реакціями сил інерцій.Документ Забезпечення зносостійкості валів відцентрових насосів цукрових заводів(Національний університет харчових технологій, 2008) Сухенко, Юрій Григорович; Сухенко, Владислав Юрійович; Бойко, Юрій ІвановичЗапропоновано методи підвищення зносостійкості валів відцентрових насосів, які перекачують технологічні середовища цукрових виробництв.Документ Застосування плазмового напилення для підвищення довговічності м'ясорізальних вовчків(2000) Сухенко, Владислав Юрійович; Таран, Віталій Михайлович; Сухенко, Юрій ГригоровичМ’ясорізальний комплект вовчків складається із швидкоспрацьовуваних деталей, і витрати па відновлення його працездатності за період експлуатації вовчків співмірні з початковою вартістю самих машин. Застосування напилених плазмою бронзових антифрикційних вставок на решітках підвищує зносостійкість ножів та решіток в 1,7-3 рази, знижує енергетичні затрати на перероблення м’яса і поліпшує якість м’ясопродуктів.Документ Захист обладнання від корозійно-механічного зношування в технологічних процесах харчових виробництв(2012) Штефан, Євгеній Васильович; Сухенко, Юрій Григорович; Сухенко, Владислав Юрійович; Чайка, ЄвгенійХарчова і переробна промисловість України нараховує декілька десятків тисяч великих і малих підприємств. Окремі діючі підприємства і окремі цехи не відповідають сучасним вимогам і потребують модернізації. Матеріали, що традиційно застосовуються для виготовлення обладнання, в робочих середовищах харчової промисловості і переробних виробництв виявляються недостатньо корозійно — стійкими.Документ Зносостійкі плазмово-дифузійні покриття для деталей соляних насосів(2012) Клюк, Олександр Дмитрович; Мануілов, Валерій; Сухенко, Юрій Григорович; Сухенко, Владислав Юрійович; Чайка, ЄвгенійПроведені дослідження дозволили суттєво (в 2,5 рази і більше) збільшити довговічність швидкозношуваних валів і відцентрових коліс насосів, які перекачують соляні розчини на харчових підприємствах. Наприклад, було проведене зміцнення комбінованими плазмово-дифузійним корозієстійким покриттям валів насосів 4К-12, які перекачують ропу в холодильній системі 2-го міськмолзаводу м. Києва. Змащення трибопари «втулка-вал» в цих насосах здійснюється концентрованим соляним розчином, що обумовлює інтенсивне корозійно-механічне спрацювання. Використання запропонованого покриття підвищило термін експлуатації пари з 300 до 1200 годин.Документ Кавітаційна стійкість неметалевих конструкційних матеріалів(Прикарпатський університет ім. Василя Стефаника Фізико-хімічний інститут Асоціація "Вчені Прикарпаття", 2003) Сухенко, Юрій Григорович; Литвиненко, Олександр Анатолійович; Некоз, Олександр Іванович; Сухенко, Владислав ЮрійовичНаведено результати досліджень неметалевих конструкційних матеріалів для експлуатації в умовах кавітаційно-ерозійного зношування. Показано, що полімерні і керамічні матеріали перспективні для виготовлення вузлів технологічного обладнання, призначеного для оброблення харчових середовищ в гідродинамічних кавітаційних апаратів (ГКА). The results of studies of non-metallic structural materials for use in cavitation-erosion wear. It is shown that polymeric and ceramic materials for advanced technological nodes production of equipment for processing food media in hydrodynamic cavitation apparatus (HKA).Документ Математичне моделювання процесу транспортування і протискування м'яса в шнекових подрібнювачах(2014) Сухенко, Владислав ЮрійовичУ статті створено математичну модель руху сировини шнеком вовчка і теоретично обґрунтовано можливість авторегулювання процесу за рахунок забезпечення еластичності витків шнека. При завантаженні м'ясної сировини у вовчок для її подрібнення характерне значне об'ємне стискання м'ясної сировини за короткий проміжок часу. Режими роботи вовчків вивчались досить ґрунтовно і за результатами цих досліджень були визначені залежності продуктивності, питомих витрат енергії від кількості різальних площин, діаметрів отворів ґраток і швидкостей обертання ножів та шнека. Але величини допустимих тисків витікання, при яких не відбувається руйнування структури м'ясної сировини, неповністю обґрунтовані і мало дослідженні. В процесі подрібнення м'яса у вовчку найбільший тиск виникає у кінці шнека на внутрішній поверхні ґратки, тому що в цій зоні відбувається продавлювання м'яса через різальний механізм. Знаючи величину тиску витікання фаршу, при якому починає відбуватися руйнування структури м 'яса, і використовуючи експериментальну залежність між максимальним тиском і величиною зазору, можна так підібрати геометричні і фізичні характеристики шнека, що при гранично допустимому тиску витки шнека почнуть відгинатися в напрямку, протилежному до напрямку переміщення м'яса, утворюючи при цьому зазор між ним і корпусом, через який частина продукту перетече за виток шнека, а інша частина буде поступово проходити через ґратки без руйнування структури. The work a mathematical model of the movement of raw materials screw top and theoretically justified the possibility of autoregulation process by providing elasticity turns of the screw. When loading of raw meat in grinding down for his crushing characterized by a significant volume contraction of raw meat in a short period of time. Modes of operation tops studied thoroughly enough and the results of these studies have been defined depending on productivity, specific energy consumption tops on the number of planes cutters, hole di-ameter grids and speeds knife and auger. But the amount allowable pressure of flow, in which there is no breakdown of the structure of raw meat, not justified and little explored. In that during grinding meat grinder highest pressure occurs at the end of the screw on the inner surface of the lattice, because this point occurs through extrusion of meat Slitting machine. Knowing the pressure efflux minced, wherein destruction of the structure begins to occur from the meat and the relationship between the pilot pressure and the maximum size of the gap, one can choose the geometrical and physical characteristics of the screw, that the maximum allowable pressure, will flex the screw turns in the direction opposite to the direction of movement of meat, thus forming a gap between it and the housing, through which part of the product will flow in coil screw, and another part will gradually pass through the lattice without destruction of the structure.Документ Моделювання корозійно-механічного спрацювання металів і захисних покриттів в харчових середовищах - електролітах(2012) Дзюб, Олександр Григорович; Сухенко, Юрій Григорович; Сухенко, Владислав Юрійович; Мануілов, Валерій; Чайка, ЄвгенійРідкі технологічні середовища харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв у переважній більшості є електролітами, які проявляють корозійну і поверхнево-активну дію на обладнання. У разі наявності технологічних середовищ у зонах тертя деталей інтенсифікується їх корозійно-механічне спрацювання і обладнання швидко виходить з ладу. Жидкие технологические среды пищевых, микробиологических и фармацевтических производств в подавляющем большинстве являются электролитами, которые проявляют коррозионную и поверхностно-активное действие на оборудование. В случае наличия технологических сред в зонах трения деталей интенсифицируется их коррозионно-механическое срабатывание и оборудование быстро выходит из строя. Liquid media food, microbiological and pharmaceutical industries are overwhelmingly electrolytes that exhibit corrosion and surfactant effect on the equipment. In the case of technological environments in areas of friction parts intensifying their corrosion-mechanical actuation and equipment quickly fails.Документ Моделювання процесу приготування повітряно-водяних сумішей для зволоження таблеткових мас(2014) Чепелюк, Олена Олександрівна; Шпак, Максим Сергійович; Сухенко, Юрій Григорович; Сухенко, Владислав ЮрійовичЗ використанням програмного пакета Flow Vision було змодельовано два варіанти ежекційних пристроїв, які відрізняються між собою координатами подачі рідкого і газового середовища. Наслідком досліджень стала запропонована раціональна конструкція ежекційного пристрою, який забезпечує одержання у короткий термін зволоженої дрібнодисперсної таблеткової суміші з рівномірно розподіленими компонентами. Using the software package Flow Vision was modeled two options ejecting devices that differ coordinates supply of liquid and gaseous medium. In the simulation process were separately examined ejection zone fluid supply and air mixing confuser and diffuser section. Result of the research was a better mix of primary components in the feed liquid in the central tube and the air – in the peripheral holes. This helped to ensure uniform wetting friable tablet mixtures and obtaining high-quality granulated in a granulator-dryer in the application of ejectors in which the feed liquid is in the central tube and the air – in the peripheral holes. The result of research was the rational design of ejecting a device that gives a brief period in damp coin fine mixture of evenly distributed components.Документ Науково технічні основи м’ясоподрібнювальних процесів переробних підприємств АПК(2015) Сухенко, Владислав ЮрійовичДисертацію присвячено науковому обґрунтуванню процесів і обладнання, що забезпечують ефективність м’ясоподрібнювальних процесів, якість продукції і підвищують рівень надійності м’ясорізальних машин та інструментів, що експлуатуються на харчових підприємствах АПК. The dissertation is devoted to scientific substantiation processes and equipment to ensure the effectiveness of meat grinding processes, product quality and enhance reliability meat grinding machines and tools, which are operated at the food enterprises of AIC.Документ Оптимізація режимів гідролізу сировини для ефективного вилучення пектинів(2012) Чепелюк, Олена Олександрівна; Сухенко, Юрій Григорович; Сухенко, Владислав ЮрійовичПроцес гідролізу рослинної сировини є одним з основних для перетворення протопектину у пектин з метою його наступного вилучення в чистому виді чи у виді пектинопродуктів. The process of hydrolysis of vegetable raw materials is one of the key for turning protopectin in pectin with a view to its subsequent withdrawal in pure form or in the form of pectin.Документ Особливості гідролізу-екстрагування рослинної сировини при виробництві пектиновмісних паст(2012) Сухенко, Юрій Григорович; Сухенко, Владислав Юрійович; Бойко, Юрій Іванович; Бородіна, В. М.Приведений аналітичний огляд cспособів інтенсифікації гідролізу-екстрагування рослинної сировини для виробництва пектиновмісних паст. The resulted analytical review way intensification of hydrolysis-extraction of plant material to produce pastes containing pectin.Документ Особливості процесу переестерифікації технічних тваринних жирів у дизельне біопаливо(2012) Хомічак, Любомир Михайлович; Муштрук, Михайло Михайлович; Сухенко, Юрій Григорович; Сухенко, Владислав ЮрійовичПереестерифікація технічних жирів тваринного походження в дизельне біопаливо практично не відрізняється від переробки рослинних олій. Процес виробництва дизельного біопалива може бути проведений з використанням лужного каталізатора, наприклад гідроксиду натрію (NaOH) або гідроксиду калію (КОН) і метанолу. Pereeterifikacii technical animal fats in diesel biofuel is virtually indistinguishable from the processing of vegetable oils. The production process of biodiesel can be carried out using an alkaline catalyst such as sodium hydroxide (NaOH) or potassium hydroxide (KOH) and methanol.Документ Пристрій для відбраковування ампул (Патент на корисну модель № 15928)(Національний університет харчових технологій, 2015) Василенко, Ніна Володимирівна; Сухенко, Владислав Юрійович; Риндюк, Дмитро ВікторовичПристрій для відбраковування ампул, який складається з транспортуючої та основної зірочки, напрямних, сканерів, пристроїв відбору бракованих та кондиційних ампул, конвеєра подачі ампул, приводу конвеєра подачі ампул і приводів транспортуючої та основної зірочок, який відрізняється тим, що основні зірочки виконано подвійними, пристрій відбору бракованих ампул виконаний у вигляді повітряної трубки, підведеної безпосередньо до ампул в місці відбраковування, а пристрій відбору кондиційних ампул виконано у вигляді напрямної спеціальної конструкції. Shoe rejection vials, which consists of transporting and principal star, guides, scanners, devices and conditioned selection defective vials, ampoules feed conveyor, belt drive actuators and supply vials transporting and principal star, characterized in that the major stars performed dual device Selection of defective ampoules made in the form of an air tube fed directly into vials in place culling and selection device conditioned vials designed as a guide special design.Документ Ресурсозберігаючі технології в харчових і переробних виробництвах(2016) Сухенко, Юрій Григорович; Серьогін, Олександр Олександрович; Сухенко, Владислав Юрійович; Рябоконь, Наталія ВалеріївнаВикладено теоретичні основи, напрямки та інноваційні технології переробки вторинної сировини та відходів харчових і переробних виробництв АПК у енергоносії, корм, добрива, харчові добавки, будівельні матеріали та інші товари народного споживання, що створює передумови для повного використання природних ресурсів. The theoretical bases, directions and innovative technologies of processing of secondary raw materials and wastes of food and processing industries of agroindustrial complex in energy carriers, feed, fertilizers, food additives, building materials and other consumer goods are created, which creates preconditions for full use of natural resources.Документ Розробка комплексної харчової добавки на основі тваринної та рослинної сировини для м'ясних продуктів(2019) Сухенко, Владислав Юрійович; Штонда, Оксана Анатоліївна; Сонько, Н. М.; Шевчук, Людмила МихайлівнаУ статті наведено результати органолептичних досліджень, основних функціонально-технологічних і структурно-механічних властивостей харчової добавки. Харчова добавка являє собою суміш таких складових: альгінату натрію, соєвої клітковини та сироваткового білка. Дослідженню підлягали експериментально-встановлені зразки харчової добавки на основі тваринної та рослинної сировини, виготовлені шляхом ретельного змішування сухих складових у певному співвідношенні масових частин, які здатні створювати міцні структурні системи. Кожна складова суміші має свою функціональність для м ’ясного продукту в цілому. Комплексна харчова добавка на основі тваринної та рослинної сировини є порошкоподібною, однорідною сипучою масою без сторонніх домішок, що забезпечує її введення до складу рецептури м’ясних продуктів у вигляді порошкоподібного продукту, коли гідратація відбувається безпосередньо при змішуванні та утворенні фаршу. The paper presents the results of organoleptic studies, the basic functional-technological and structural-mechanical properties of food supplement. The nutritional supplement is a mixture of the following components, namely: sodium alginate, soy fiber and whey protein. The study was subjected to experimentally-established samples of food additives based on animal and vegetable raw materials made by carefully mixing the dry components in a certain ratio of mass parts, which are capable for creating strong structural systems. Each component of the mixture has its own functionality for the meat product as a whole. A complex food additive based on animal and vegetable raw materials is a powdery, homogeneous bulk mass without any impurities, which allows its introduction into the formulation of meat products in the form of a powdered product, when hydration occurs directly when mixed and formed mince.Документ Способи вилучення пектинів з рослинної сировини(2012) Житнецький, Ігор Володимирович; Сухенко, Юрій Григорович; Бородіна, В. М.; Сухенко, Владислав ЮрійовичПектини — біополімери, що входять до складу клітинних стінок, між клітинних тканин, цитоплазми рослинних клітин, складаючи до 52 % клітинної маси. Пектин — один із найпоширеніших полісахаридів, що має багато корисних властивостей. Він нормалізує кількість холестерину, підвищує стійкість організму до алергії, допомагає у відновленні слизової оболонки дихальних і травних шляхів після подразнення та запальних процесів. Pectin biopolymers included in the composition of cell walls, between cell tissues, the cytoplasm of plant cells, making up 52% of cell mass. Pectin is one of the most common polysaccharides, has many useful properties. It normalizes the amount of cholesterol that increases the body's resistance to allergies, helps to restore the mucous membranes of the respiratory and digestive tracts after irritation and inflammation.