Перегляд за Автор "Харітон, Тамара Яківна"
Зараз показуємо 1 - 11 з 11
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Біологічно активоване зерно пшениці – основний компонент батончика глазурованого(2013) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Смульська, Юлія Владиславівна; Харітон, Тамара ЯківнаВстановлено, що інтенсивне гідротермічне оброблення, яке включає пророщування, підвищує харчову та біологічну цінність зерна. Досліджено можливість використання біологічно активованого зерна пшениці, як основного компонента батончика глазурованого. Компонентний склад батончика включає пророщене зерно пшениці, сухофрукти, мед, агар, насіння льону. Визначено органолептичні показники зразків батончиків, виготовлених у лабораторних умовах. Established that intense hydrothermal treatment, which includes germination, increases the nutritional and biological value of grain. The possibility of using biologically activated wheat as the main component bar glazed. Component composition includes bars sprouted grain wheat, dried fruit, honey, agar, flaxseed. Defined organoleptic bars samples produced in the laboratory.Документ Вивчення будови та властивостей вітаміну В1(2004) Українець, Анатолій Іванович; Харітон, Тамара Яківна; Полумбрик, Олег МаксимовичНа основі квантово-хімічних розрахунків, зроблених у напівемпіричному наближенні РМ3, описана будова та властивості супряженої основи вітаміну В1, яка була розглянута у вигляді таутомерів. Встановлено, що у відповідній рівновазі присутній лише один таутомер. Зроблено припущення щодо можливого механізму перетворення вітаміну В1 під час травлення їжі. Considered and described structure and propertis of the attended basis of vitamin of В1 as tautomerov. On the basis of quantum-chemical l calculation in the semiempiric approaching of RMZ are in a state of equilibrium one tautomer is present. Supposition of possible mechanism of transformation of vitamin of В1 is done in a gastroenteric highway.Документ Використання екструдатів зернових культур для збагачення традиційних харчових середовищ(2013) Харітон, Тамара ЯківнаДокумент Впровадження інформаційно- комунікативних технологій навчання при підготовці студентів технологічних спеціальностей(2015) Попова, Інна Вадимівна; Шульга, Сергій Іванович; Зінченко, Наталія Юріївна; Харітон, Тамара ЯківнаВ умовах сучасного виховання компетенції майбутнього фахівця технічного напряму підготовки постає проблема впровадження нових технологій навчання. Впровадження комунікативних методів дозволяє викладачам організувати не тільки оволодіння базовими навичками й знаннями, але розвинути у студента особистості, схильності до наукового пошуку. Важливим є формування прагнення до постійного самовдосконалення не тільки персони, що навчається, але й викладача. Слід зазначити, що сучасне електронне середовище надає можливість реалізувати творчий потенціал науковцю та досліднику будь-якого рівня кваліфікації і напрямку, адаптуватися до швидких змін наукових парадигм. In the conditions of modern education of competence of the future specialist of technical direction of preparation the problem of introduction of new technologies of training arises. Implementation of the Communication allows teachers to organize not only the mastery of basic skills and knowledge but develop student personality predisposition to scientific research. It is important to the formation of the desire for constant self-improvement not only person who studies but also teacher. It should be noted that the current electronic environment provides the opportunity to realize the creative potential of scientists and researchers of any level of training and direction to adapt to rapid changes in scientific paradigms.Документ Дослідження вмісту вітаміну В1, в спирто-водних розчинах(2003) Харітон, Тамара Яківна; Полумбрик, Олег Максимович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Прибильський, Віталій ЛеонідовичЕкспериментально досліджено й теорепшчно обґрунтована можливість застосування фотоколориметричного .методу визначення вітамміну В 1 в продуктах харчування, спірто-водних розчинах. Study of vitamin В 1 in alcohol-water solution and theorized the opportunity use fotokalorimetričeskogo method to determine the vitamin В1 in food , alcohol-water solution.Документ Особливості структури пектину, виділеного з білокачаної капусти(НУХТ, 2011) Українець, Анатолій Іванович; Сімахіна, Галина Олександрівна; Крапивницька, Ірина Олексіївна; Харітон, Тамара Яківна; Харітон, Наталія ГригорівнаВивчено капусту, як джерело харчових волокон, в тому числі , пектину, наведено порівняльні аналітичні характеристики бурякового, яблучного, цитрусового пектинів з капустяним. Досліджено особливості будови капустяного пектину за допомогою методу ІЧ-спектроскопіїДокумент Перспектива використання екструдатів зернових культур для збагачення традиційних харчових середовищ(2012) Харітон, Тамара Яківна; Прядко, Т. П.В структурі асортименту хлібобулочних виробів об´єм борошняних кондитерських виробів складає більше 52% від загальної кількості. У цьому напрямі перспективними є нові технології, засновані на високотемпературних режимах оброблення сировини, у першу чергу, – екструзійні. The structure of the volume range of bakery pastry is more than 52% of the total. In this direction promising new technologies based on high temperature processing conditions of raw materials, primarily - extrusion.Документ Розроблення способу виробництва кондитерського продукту із сорбційними властивостями до іонів важких металів(2016) Харітон, Тамара ЯківнаАктуальною проблемою в сучасних умовах є розробка технологій, що передбачають збагачення борошняних виробів харчовими волокнами в тому числі пектиновими речовинами. Така передумова диктується погіршенням екологічних умов, що супроводжується забрудненням оточуючого середовища та харчових продуктів. Current problems in modern conditions is the development of technologies that provide enrichment pastry dietary fibers including pectin. This premise is dictated by the deteriorating environmental conditions, accompanied by environmental pollution and food.Документ Розроблення сухих молочно-рослинних концентратів антиоксидантної дії(2012) Волох, Т. О.; Харітон, Тамара ЯківнаНа основі літературного огляду та експериментальних досліджень нами запропоновано рецептури сухих молочно-рослинних концентратів. Вивчено органолептичні, фізико-хімічні, фізико-механічні властивості та доведено, що внесення сухих соків у запропонованій кількості не погіршує розчинних властивостей готових продуктів і водночас збагачує їх природними антиоксидантами. Literaturnogo under review and eksperimentalnyh studies suggested formulation of dry milk and vegetable concentrates. Studied organoleptic, physico-chemical properties, and it is proved that the introduction of dry juice in a sentence does not affect the amount of soluble properties of the finished product and at the same time enriches their naturalДокумент Інноваційні технології у виробництві борошняних кондитерських виробів(2012) Харітон, Тамара Яківна; Прядко, Т. П.Вивчення специфіки процесів, що відбуваються в основних компонентах сировини, дає можливість отримувати екструдати не тільки у вигляді безпосередніх продуктів харчування, а й у вигляді збагачувачів або замінників основної сировини. Тhe study of specific processes occurring in the major components of raw materials enables to obtain extrudates not only as a direct food but also as a dresser or substitutes for the main raw material.Документ Інноваційні технології у виробництві борошняних кондитерських виробів(2014) Харітон, Тамара ЯківнаЕкструзійна технологія, завдяки своїй універсальності, швидко завойовує стабільне місце у виробництві широкого спектру харчових продуктів на зерновій основі. Вивчення специфіки процесів, що відбуваються в основних компонентах сировини, дає можливість отримувати екструдати не тільки у вигляді безпосередніх продуктів харчування, а й у вигляді збагачувачів або замінників основної сировини. Extrusion technology, due to its versatility, quickly gaining a strong position in manufacturing a wide range of food grain-based. Study of specific processes occurring in the basic raw components, allows the extrudate to obtain not only as a direct food but also as a dresser or substitutes for essential raw materials.