Перегляд за Автор "Чепель, Наталія Василівна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 57
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Актуальність і шляхи перероблення вітчизняної ефіроолійної сировини в харчові ароматизатори(2017) Силка, Ірина Миколаївна; Фролова, Наталія Епінетівна; Українець, Анатолій Іванович; Науменко, Ксенія Андріївна; Чепель, Наталія ВасилівнаВ основу наукового дослідження покладено необхідність і доцільність розроблення високоефективних комплексних технологій переробки рослинної сировини з отриманням якісних кінцевих продуктів з мінімальними втратами, оскільки харчова промисловість потребує розширення асортименту продукції з використанням натуральних ароматизаторів на заміну їх синтетичних аналогів. Одним із основних джерел ароматоформуючих компонентів для ароматизації харчових продуктів є пряно-ароматична сировина. Виділені концентрати ароматичних речовин — ефірні олії надають продуктам специфічного аромату натуральної сировини, підвищують їх харчову цінність, збагачують біологічно-активними речовинами. Для раціонального використання сировини та забезпечення різних технологій харчових продуктів натуральними ароматичними речовинами на основі ефірних олій доцільно використовувати інноваційні способи їх переробки з отриманням натуральних ароматизаторів із заданими ароматичними властивостями. Ключові слова: натуральні ароматизатори, ефіроолійна сировина, ефірна олія, імітована дистиляція, фракції, фракційна перегонка. The scientific work is based on necessity and feasibility of developing highly complex technology of herbal raw material for obtaining quality finished products with minimal losses of raw materials. Food industry needs to expand the range of products using natural flavors to replace their synthetic analogues. One of the main sources of aroma-forming components for the flavoring of food products is spicyaromatic raw materials, which are in sufficient quantities on the territory of Ukraine. Allocated concentrates of aromatic substances — essential oils — give products a specific aroma of natural raw materials, increase their nutritional value, enrich the biologically active substances. For rational use of raw materials and provision of various technologies of food products with natural aromatic substances on the basis of essential oils it is expedient to use innovative methods of their processing to obtain natural flavors with given aromatic properties.Документ Ароматично-смакова добавка «Духм'яна» (Патент України на корисну модель № 21067)(2007) Чепель, Наталія Василівна; Усенко, Віталій Олександрович; Фролова, Наталія Епінетівна; Єroрова, Ірина КузьмiвнаАроматично-смакова добавка, що включає цукор та ароматичну суміш, яка відрізняється тим, що ароматична суміш складається з третьої фракції ефірної олії коріандру, третьої фракції ефірної олії кропу, четвертої фракції ефірної олії м’яти котячої, другої фракції ефірної олії шавлії мускатної та спирту етилового у наступних співвідношеннях, мас. %: цукор 99,97548-99,97500 третя фракція ефірної олії коріандру 0,01148-0,01180 третя фракція ефірної олії кропу 0,00560-0,00580 четверта фракція ефірної олії м’яти котячої 0,0018- 0,00120 друга фракція ефірної олії шавлії мускатної 0,0018- 0,00120 спирт етиловий 0,00245-0,00250. Aromatic flavor, including sugar and aromatic blend, wherein the aromatic mixture that consists of three fractions of essential oil of coriander, a third fraction of the essential oil of fennel, the fourth faction of the essential oil of mint cat, the second fraction of the essential oil of Salvia sclarea and alcohol ethanol in the following proportions by weight. %: sugar 99,97548-99,97500 third fraction of the essential oil of coriander 0,01148-0,01180 third fraction of the essential oil of fennel 0,00560-0,00580 fourth fraction of the essential oil of mint cat 0.0018 - 0.00120 second fraction of the essential oil of Salvia sclarea 0.0018 - 0.00120 ethyl alcohol 0,00245-0,00250.Документ Вакуумна ректифікація ефірної олії шавлії мускатної(2014) Чепель, Наталія ВасилівнаПредставлено комплексний підхід щодо визначення параметрів вакуумної ректифікації ефірних олій з одержання заздалегідь запланованих її фракцій як окремих складових ароматичних композицій для харчової промисловості. Визначено робочі режимів запланованих фракцій з ефірної олії шавлії мускатної та встановлено зміну аромату її фракцій в залежності від меж їх кількісного відбору. Presents a comprehensive approach to determining the parameters of the vacuum distillation of essential oils of receipt in advance of planned its fractions as separate components of aromatic compounds for the food industry. Defined operating modes planned fractions of essential oil clary installed and change its flavor fractions depending on the extent of their quantitative selection.Документ Вибір пектинових речовин для інкапсулювання ароматичних речовин ефірних олій(2014) Чепель, Наталія ВасилівнаОдним із основних джерел підвищення якості та конкурентоспроможності харчової продукції є надання їй природних ароматичних властивостей з застосуванням ефірних олій. Їх безпосереднє використання у якості натуральних ароматизаторів характеризується нестійкістю при зберіганні та недостатньою розчинністю у водних та водно - спиртових розчинах. З метою стабілізації хімічного складу ефірних олій проводять їх інкапсулювання, що передбачає утворення плівки навкруги краплин ефірної олії з одержанням сухого розчинного порошку або мікрокапсул. One of the main sources of improvement of quality and competitiveness Food is giving it natural aromatic properties from the use of essential oils. Their direct use as natural flavors characterized by instability during storage and insufficient solubility in water and water - alcohol solutions. In order to stabilize chemical composition of the essential oils make them encapsulation, which involves film formation around drops of essential oil to produce a soluble dry powder or microcapsules.Документ Використання ароматизаторів у виробництві особливої горілки «Капітан»(2012) Чепель, Наталія ВасилівнаВипуск нових алкогольних брендів виробники пов’язують із розробкою нових міцних "фантазійних" напоїв з використанням джерел натурального аромату, зокрема ефірних олій. Враховуючи сучасні тенденції алкогольного ринку, було розроблено рецептуру особливої горілки "Капітан" з застосуванням метода профілю флейвора. За цим методом побудовано органолептичний профіль алкогольного напою та визначено кількісні співвідношення інгредієнтів у рецептура, що відповідають профілю. Дослідження органолептичними і фізико-хімічними показниками даного напою до і після 6 місяців зберігання показали його гармонізацію як за ароматом, так і смаком. Manufacturers understand release of new alcoholic trends under developed new strong drinks with use of sources of natural aroma and essence oils. Taking into account modern alcoholic lines, it has been developed a compounding of especial vodka "Captain". By working out the method flavor has been used. Behind this method it is constructed an aroma profile of an alcoholic drink and it is defined quantitative parities of components which answer an aroma profile. Research indicators of the given drink till 6 months of preservation have shown harmonization aroma and taste.Документ Використання композиційних ароматизаторів із ефірних олій кропу та коріандру у виробництві особливих горілок(2012) Чепель, Наталія ВасилівнаВипуск нових алкогольних брендів виробники пов’язують із розробкою нових міцних "фантазійних" напоїв з використанням джерел натурального аромату, зокрема ефірних олій. Враховуючи сучасні тенденції алкогольного ринку, було розроблено рецептуру особливої горілки "Капітан з застосуванням метода профілю флейвора. За цим методом побудовано органолептичний профіль алкогольного напою та визначено кількісні співвідношення інгредієнтів у рецептура, що відповідають профілю. Дослідження органолептичними і фізико-хімічними показниками даного напою до і після 6 місяців зберігання показали його гармонізацію як за ароматом, так і смаком. Manufacturers understand release of new alcoholic trends under developed new strong drinks with use of sources of natural aroma and essence oils. Taking into account modern alcoholic lines, it has been developed a compounding of especial vodka "Captain". By working out the method flavor has been used. Behind this method it is constructed an aroma profile of an alcoholic drink and it is defined quantitative parities of components which answer an aroma profile. Research indicators of the given drink till 6 months of preservation have shown harmonization aroma and taste.Документ Вплив бактерій роду lactobacilluscasei на процес бродіння тіста з житнього борошна(2015) Чепель, Наталія Василівна; Сильчук, Тетяна Анатоліївна; Кашнікова, М. О.Метою наукових досліджень було визначення вплив бактерій роду Lactobacilluscasei на процес бродіння тіста з житнього борошна. The aim of research was to determine the effect of bacteria of the genus Lactobacillus Casei the process of fermentation dough with rye flour.Документ Встановлення фальсифікації натуральних композиційних ароматизаторів з ефірних олій(2012) Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна; Фролова, Наталія Епінетівна; Науменко, Ксенія Андріївна; Чепель, Наталія ВасилівнаБезпечність композиційних ароматизаторів значною мірою визначається натуральністю використаних ефірних олій, які часто фальсифікують заміною їх синтетичними аналогами. Safety flavoring composition is largely determined naturalness used essential oils, which are often falsify their replacement by synthetic analogues.Документ Горілка особлива «Капітан» (Патент України на винахід № 93835)(2011) Чепель, Наталія Василівна; Українець, Анатолій Іванович; Фролова, Наталія Епінетівна; Усенко, Віталій ОлександровичГорілка особлива, що містить спирт етиловий ректифікований вищої очистки, підготовлену воду та цукор, яка відрізняється тим, що додатково містить ароматизатор "Кріп - елітний аромат" із ефірної олії кропу, ароматизатор "Коріандр - елітний аромат" із ефірної олії коріандру, ефірні олії анісу й апельсину при наступному співвідношенні інгредієнтів на 1000 дал: ароматизатор "Кріп - елітний аромат", дм3 0,08-0,14 ароматизатор "Коріандр - елітний аромат", дм3 0,0145-0,016 ефірна олія анісу, дм3 0,009-0,012 ефірна олія апельсину, дм3 0,148-0,170 цукровий сироп, дм, 17-25 спирт етиловий ректифікований вищої очистки та вода пом’якшена у розрахунку на міцність купажу 40 %. Vodka containing ethyl alcohol of higher clearance, prepared water and sugar, which is characterized in that it further comprises a flavoring "Dill - luxury flavor" of the essential oil of dill, flavor "Coriander - luxury flavor" of coriander essential oil, essential oil of anise and orange in the following ratio of ingredients in 1000 gave: flavor "Dill - luxury flavor", dm3 0,08-0,14 flavor "Coriander - luxury flavor" dm3 0,0145-0,016 essential oil of anise, dm3 0,009-0,012 essential oil of orange, dm3 0,148-0,170 sugar syrup dm3, 17-25 ethyl alcohol and water purification Higher softened in calculating the strength blend 40%.Документ Горілка особлива «Капітан» (Патент України на корисну модель № 56196)(2011) Чепель, Наталія Василівна; Українець, Анатолій Іванович; Фролова, Наталія Епінетівна; Усенко, Віталій ОлександровичГорілка особлива, що містить спирт етиловий ректифікований вищої очистки, підготовлену воду та цукор, яка відрізняється тим, що додатково містить ароматизатор "Кріп - елітний аромат" із ефірної олії кропу, ароматизатор "Коріандр - елітний аромат" із ефірної олії коріандру, ефірні олії анісу й апельсину при наступному співвідношенні інгредієнтів на 1000 дал: ароматизатор "Кріп - елітний аромат", дм3 0,08-0,14 ароматизатор "Коріандр - елітний аромат", дм3 0,0145-0,016 ефірна олія анісу, дм3 0,009-0,012 ефірна олія апельсину, дм3 0,148-0,170 цукровий сироп, дм, 17-25 спирт етиловий ректифікований вищої очистки та вода пом’якшена у розрахунку на міцність купажу 40 %. Vodka containing ethyl alcohol of higher clearance, prepared water and sugar, which is characterized in that it further comprises a flavoring "Dill - luxury flavor" of the essential oil of dill, flavor "Coriander - luxury flavor" of coriander essential oil, essential oil of anise and orange in the following ratio of ingredients in 1000 gave: flavor "Dill - luxury flavor", dm3 0,08-0,14 flavor "Coriander - luxury flavor" dm3 0,0145-0,016 essential oil of anise, dm3 0,009-0,012 essential oil of orange, dm3 0,148-0,170 sugar syrup dm3, 17-25 ethyl alcohol and water purification Higher softened in calculating the strength blend 40%.Документ Дослідження ароматичних речовин ефірної олії м’яти котячої для ароматизації спредів(2013) Чепель, Наталія ВасилівнаОбґрунтовано внесення ароматизаторів із ефірної олії м'яти котячої на технологічній стадії сколочення для уникнення втрат ароматичних речовин. Рекомендовано до внесення у спреди натуральні ароматизатори: «Цитрусовий» - у кількості 0,025 % , «Квітковий» - у кількості 0,02% в перерахунку на сухі речовини. It is jjustified the introduction of essential oil fragrances of mint on the technological stage putting together to avoid loss of aromatics. Recommended for inclusion in the spreads natural flavors, "Citrus" - in the amount of 0.025%, "Flower" - in the amount of 0.02% based on the dry matter.Документ Дослідження впливу ароматичних речовин різних органічних класів на подовження терміну зберігання вершкового масла(2014) Чепель, Наталія Василівна; Костенко, Ю. А.; Кушнір, Таїсія ВолодимирівнаДослідження впливу ароматичних речовин різних органічних класів на подовження терміну зберігання вершкового масла У статті наведено технологічні етапи виробництва солодковершкового масла з додаванням ефірних олій. Розглянуто вплив ароматичних речовин різних класів органічних сполук на термін зберігання масла солодковершкового. Перспективність використання ефірних олій для виділення ароматичних речовин різних органічних класів оцінювалась за певними вимогами, зокрема: поширеність, вартість, доступність та досвід використання в харчових технологіях, широкий компонентний склад за ароматичними речовинами. Предметом досліджень обрано ефірні олії лимону,коріандру та кмину, які відповідали вищезазначеним вимогам. Для оцінки впливу ароматичних речовин різних класів органічних сполук на термін зберігання солодковершкового масла та встановлення їх антиоксидантних властивостей проводили виділення лімонену із ефірної олії лимону (органічний клас – терпени), ліналоолу та гераніолу (органічний клас –спирти)– із ефірної олії коріандру, карвону (органічний клас –кетони) – із ефірної олії кмину. У експериментальних дослідженнях було використано препаративний хроматограф «Хром–31». Результати розділення ефірних олій на індивідуальні речовини фіксувались на хроматографі у вигляді піків Ідентифікація проводилась за газохромотографічною методикою аналітичного дослідження компонентів ефірної олії. На наступній стадії вносили виділені ароматичні речовини ефірних олій у солодковершкове масло з подальшою оцінкою їх якості та інтенсивність запаху. Шляхом підбору було встановлено гармонійне співвідношення ароматичних речовин та масла. Було одержано чотири зразки солодковершкового масла з додаванням лімонену, ліналоолу, гераніолу та карвону. Суть методу оцінки інтенсивності запаху солодковершкового масла з різними ароматичними речовинами полягала у порівнянні дослідних зразків з різною кількістю ароматизатора з базовим зразком солодковершкового масла без ароматизаторів. У лабораторних умовах були розроблена рецептура натурального ароматизатору «Квітучий кмин», який характеризувався гармонійністю та злагодженістю. Досліджуючи різну кількість внесення ароматизатора, сенсорним методом були визначені інтенсивність запаху готового продукту та його якість. Study of aromatic compounds in various classes of organic extension of shelf life of butter The article presents technological stages of butter with essential oils. The influence of aromatic substances of different classes of organic compounds on the shelf butter. The promise of using essential oils for flavoring selection of different organic classes evaluated according to certain requirements, including: prevalence, cost, availability and experience of use in food technology, broad component composition for flavoring substances. The subject of study chosen essential oils of lemon, coriander and cumin that meet the above requirements. To assess the impact of aromatics different classes of organic compounds on the shelf life of butter and establish their antioxidant properties held limonene selection of lemon essential oil (organic class - terpenes), linalool and geraniol (organic-grade alcohol) - with essential oil of coriander, carvone ( organic class-ketone) - with essential oil of cumin. In experimental studies, we used preparative chromatography "Chromium-31." The results of the separation of essential oils for individual substances fixed on chromatography as peak identification was performed by the method hazohromotohrafichnoyu analytical study of essential oil components. The next stage brought isolated flavoring substances essential oils in butter, followed by an assessment of their quality and intensity of the odor. Adjusting found a harmonious relationship aromatics and oils. It received four samples of butter plus limonene, linalool, geraniol and carvone. The method estimates the intensity of the smell of butter with various aromatic substances was compared prototypes with different number of flavor to the base model with butter flavors. Under laboratory conditions were developed formulation of natural flavoring "Blooming thyme", which was characterized by harmony and coherence. Exploring different amounts of introducing flavor, touch by using the intensity of the odor of the finished product and its quality.Документ Дослідження ефірної олії полину лимонного як перспективної сировини для виробництва натуральних ароматизаторів(2010) Чепель, Наталія Василівна; Фролова, Наталія Епінетівна; Іванова, Вікторія Джанівна; Усенко, Віталій ОлександровичВ статті показано результати дослідження якісного і кількісного основного компонентного складу ефірної олії полину лимонного, за яким прогнозовано пріоритетні напрямки одержання її фракцій вакуумного фракціонування із заздалегідь спланованими ароматичними властивостями, комбінування яких в різних масових співвідношеннях дозволить одержати харчові натуральні ароматизатори на основі однієї ефірної олії. On the basis of National University of food technologies was processing of essence oils by way fractions vacuum with allocation of fractions of in advance planned aromatic properties is offered. For the task in view decision it is necessary to choose raw materials from which probably to receive fractions of various aromatic properties. The qualitative and quantitative basic componential structure of essence oils from a wormwood lemon has been investigated. Possible aromatic fractions vacuum of essence oils from a wormwood lemon are defined.Документ Дослідження пектинових речовин як адсорбентів ароматичних речовин ефірних олій(2014) Чепель, Наталія Василівна; Грек, Олена ВікторівнаДослідження пектинових речовин як адсорбентів ароматичних речовин ефірних олій Обґрунтовано перспективність використання гуміарабіку як адсорбенту ароматичних речовин ефірних олій. Його адсорбційні властивості порівнювались з яблучним та буряковим пектинами, які довели високу селективність гуміарабіку. Встановлено динаміку адсорбції ароматичних речовин, що вказує на стабілізацію хімічного складу ефірної олії при нанесенні на гуміарабік без проведення їх попередньої детерпенізації та полегшує процес інкапсулювання. Studies of pectin substrates as the adsorbents of aromatic compounds of essential oils This article presents the perspective of gum arabic as an adsorbent of aromatic compounds of essential oils. Its adsorption properties were compared with apple pectin and beet pectin which were more selective. The stabilization of chemical content of essential oils has been proven in applying the gum arabic.Документ Дослідження способу концентрування оптично активних ізомерів з виділенням вузьких фракцій ефірних олій(2012) Чепель, Наталія Василівна; Фролова, Наталія Епінетівна; Усенко, Віталій Олександрович; Науменко, Ксенія Андріївна; Силка, Ірина Миколаївна; Тищенко (Усатюк), Олена МихайлівнаПри визначенні компонентного складу ефірних олій газовою хроматографією, в більшості випадків, ідентифікуються тільки ключові компоненти, відповідні за основний аромат олії, а десятки інших компонентів, відповідних за відтінки аромату, залишаються, як правило, маловивченими. Для визначення приналежності оптично активних ізомерів ефірних олій до відповідного оптичного ряду необхідно їх виділити у чистому вигляді. Отже, вирішене актуальне питання – розроблено спосіб концентрування оптично активних ізомерів ефірних олій як складових композиційних ароматизаторів на основі вакуумної ректифікації. Optically active isomers of essential oils are important components of composite flavors Method concentration of optically active isomers of essential oils with the allocation of narrow fractions of essential oils is vacuum rectification. It determines the affiliation of optically active isomers of essential oils to the corresponding optical range needed their selection in a pure form. Scientists elected and grounded that required the calculation of the theoretical parameters of the vacuum rectification of essential oils and apparatus improve the automated installation of vacuum fractionation essential oils.Документ Дослідження способу концентрування оптично активних ізомерів з виділенням вузьких фракцій ефірних олій(2012) Чепель, Наталія Василівна; Фролова, Наталія Епінетівна; Усенко, Віталій Олександрович; Науменко, Ксенія Андріївна; Силка, Ірина Миколаївна; Тищенко (Усатюк), Олена МихайлівнаОбґрунтовано вибір способу концентрування оптично активних ізомерів ефірних олій як складових композиційних ароматизаторів з виділенням вузьких фракцій ефірних олій вакуумною ректифікацією, проведення якої вимагає здійснення розрахунку теоретичних параметрів вакуумної ректифікації ефірних олій та апаратурного удосконалення автоматизованої установки вакуумного фракціонування ефірних олій. The choice of concentration method for optically active isomers of essential oils with the allocation of their narrow fractions by vacuum rectification, which requires calculation of the theoretical parameters of vacuum rectification of essential oils and hardware improvement of automated installation of the vacuum fractionation of essential oils, is substantiated.Документ Дослідження способу препаративного виділення ароматичних компонентів з ефірної олії кропу(2012) Чепель, Наталія Василівна; Науменко, Ксенія Андріївна; Фролова, Наталія Епінетівна; Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна; Усенко, Віталій ОлександровичДля отримання ароматичних компонентів ефірних олій та їх фракцій розроблено спосіб розділення і виділення з використанням препаративної газової хроматографії. Запропоновано заповнення препаративної колонки твердим носієм неоднорідного зернення та нанесення НФ з градієнтом її концентрації до маси твердого носія. Таке рішення дозволило збільшити кількість числа теоретичних тарілок препаративної колонки та підвищити ефективність процесу розділення ефірної олії та виділення її ароматичних компонентів. Проведено розділення та виділення вузьких фракцій ефірної олії кропу з одержанням її компонентів у концентрованому або чистому вигляді. Method of separation and isolation using preparative gas chromatography was developed to obtain the aromatic components of essential oils and their narrow fractions. It was proposed filling of preparative column with solid support heterogeneous granulation and coating of the stationary phase with a gradient of its concentration to the mass of the solid support. This solution has increased the number theoretical plates of preparative column and improve the efficiency of the essential oil separation and the isolation of its aromatic components. It were received the aromatic components of fennel essential oil in a concentrated or pure form.Документ Йогурт (Патент на корисну модель № 97223)(2015) Іванов, Сергій Віталійович; Чепель, Наталія Василівна; Грек, Олена Вікторівна; Красуля, Олена ОлександрівнаЙогурт містить нормалізоване молоко з масовою часткою жиру від 0,05 % до 3,5 %, цукор, заквашувальний препарат, стабілізатор, ароматизатор. Як ароматизатор використовують сухий ароматизатор "Мускатні аромати" із гуміарабіку та ароматичної композиції із ефірної олії шавлії мускатної. Yogurt contains normalized milk fat mass fraction of 0.05% to 3.5%, sugar, zakvashuvalnyy drug, stabilizer, flavor. How to use dry flavor flavorings "muscat flavors" of gum arabic and aromatic composition of the essential oil of sage sclarea.Документ Комплексна оцінка якості натуральних харчових ароматизаторів із ефірної олії кропу(2010) Чепель, Наталія Василівна; Фролова, Наталія Епінетівна; Усенко, Віталій ОлександровичУ роботі наведені результати досліджень показників якості харчових ароматизаторів на основі ефірної олії кропу, одержаних способом вакуумного фракціонування ефірних олій та конструюванням складу ароматизаторів із заздалегідь спланованими ароматичними властивостями. За комплексною оцінкою якості визначено їх органолептичні, фізико – хімічні показники якості, показники безпеки та термін придатності, при якому зберігається стабільність хімічного складу та споживчих властивостей, що мають вирішальне значення на конкурентному ринку харчових продуктів. Progressive technologies food natural flavors are not used In Ukraine. Existing technologies are based on reception СО2– extracts and essence oils with aromatic characteristics which have aroma of initial raw materials that reduces assortment food natural flavors. Scientists develop technology of processing of essence oils with reception food natural flavors which is based on vacuum distillation of essence oils and structure designing of flavor with use of mathematical modeling. It has been developed two composite flavors from essence oil of fennel and their complex estimation of quality is spent. Physical, sensorial and chemical indicators of quality, indicators of safety and a period of storage are defined.Документ Льодяникова карамель (Патент на корисну модель № 69306)(2012) Чепель, Наталія Василівна; Усенко, Віталій Олександрович; Фролова, Наталія Епінетівна; Науменко, Ксенія Андріївна; Силка, Ірина МиколаївнаЛьодяникова карамель містить цукор-пісок, профільтровану патоку, аскорбінову кислоту (вітамін С), лимонну кислоту, екстракт шавлії лікарської, ефірну олію шавлії лікарської. Додатково карамель містить анісову ефірну олію, ароматизатор «Свіже сіно» з ефірної олії м'яти котячої, ефірну олію шавлії мускатної, екстракт солодового кореня, 10 %-вий спирт етиловий. Candy candy contains sugar, filtered syrup, ascorbic acid (vitamin C), citric acid, extract of Salvia officinalis, Salvia officinalis essential oil. More caramel contains anise essential oil, flavor "fresh hay" with cat mint essential oil, essential oil of Salvia extract, malt root-ing 10% ethanol.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »