Перегляд за Автор "Шаповалов, Владислав Юрійович"
Зараз показуємо 1 - 11 з 11
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Борошно насіння промислових конопель як перспективна білоквмісна сировина у технологіях м’ясопродуктів(2020) Галенко, Олег Олександрович; Шаповалов, Владислав ЮрійовичМета роботи полягала у розроблені м’ясного виробу із внесенням до складу інгредієнтів з високим вмістом макронутрієнтів. На основі проведеного літературного огляду, для розроблення нового продукту, обрано для подальшого дослідження - борошно та олію з насіння промислових конопель, за рахунок вмісту ненасичених жирних кислот (Омега-3, - 6, -9), незамінних амінокислот, клітковини, вітамінів, макро- та мікронутрієнтів та має унікальну харчову цінність.Документ Використання добавки з насіння промислових конопель у технологіях м’ясних продуктів(2020) Галенко, Олег Олександрович; Шаповалов, Владислав ЮрійовичВстановлено, що насіння промислових конопель має високий вміст Омега-3 і Омега-6 жирних кислот та рідкісне їх співвідношення 1:3, що є найкращим співвідношенням для їх правильного засвоєння організмом людини і отримання максимальної користі. У конопляній олії таких кислот міститься 80%, в їх числі лінолева (55%, омега-6), альфа-ліноленова (22%, омега-3) і гамма-лінолева (1-4%, омега-6) ненасичені жирні кислоти. При цьому в конопляній олії міститься всього 5% насичених жирів і зовсім відсутній шкідливий холестерин. Industrial hemp seeds have been found to have a high content of Omega-3 and Omega-6 fatty acids and a rare ratio of 1: 3, which is the best ratio for their proper assimilation by the human body and maximum benefit. Hemp oil contains 80% of these acids, including linoleic (55%, omega-6), alpha-linolenic (22%, omega-3) and gamma-linolenic (1-4%, omega-6) unsaturated fatty acids. . In this case, hemp oil contains only 5% of saturated fats and no harmful cholesterol.Документ Використання насіння промислових конопель у технологіях м’ясопродуктів(2020) Галенко, Олег Олександрович; Шаповалов, Владислав ЮрійовичНасіння конопель є корисним і поживним харчовим продуктом, яке має лікарські властивості. На сьогоднішній день вирощують та використовують у всьому світі спеціальні технічні сорти конопель, які не мають у складі жодних психоактивних речовин. Hemp seeds are a useful and nutritious food product that has medicinal properties. Today, special technical varieties of hemp that do not contain any psychoactive substances are grown and used all over the world.Документ Організація забою та переробки худоби на ТОВ "Житомирський м’ясокомбінат" з впровадженням переробки ДРХ 7 т м'яса за зміну(2021) Шаповалов, Владислав ЮрійовичДокумент Переробка насіння промислових конопель для харчових продуктів(2021) Галенко, Олег Олександрович; Шаповалов, Владислав ЮрійовичМета досліджень: є розроблення м’ясних виробів із внесенням до складу інгредієнтів з високим вмістом макронутрієнтів. The purpose of the research is to develop meat products with the addition of ingredients with a high content of macronutrients.Документ Перспективи використання «суперфудів» у технологіях м’ясопродуктів(Галенко, О. Перспективи використання «суперфудів» у технологіях м’ясопродуктів / О. Галенко, В. Шаповалов // Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 86-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 2–3 квітня 2020 р. – Київ : НУХТ, 2020. – Ч. 1. – С. 271., 2020) Галенко, Олег Олександрович; Шаповалов, Владислав ЮрійовичМета роботи полягала у розроблені м’ясного виробу із внесенням до складу інгредієнтів з високим вмістом макронутрієнтів. «Суперфуд» – це сировина природного рослинного походження, що відрізняється високим вмістом протеїнів, вітамінів, мінералів, незамінних кислот, антиоксидантів, інших корисних речовин та має мінімум калорій. Такі «суперфуди» або продукти їх переробки, відносять до біологічно активних добавок до їжі для здорового харчування людини. Деякі «суперфуди» через вміст в них поживних речовин використовуються для поліпшення серцево-судинної системи і нормалізації рівня цукру в крові. Відсутність харчової алергії, побічних ефектів і безліч корисних впливів на організм - всі ці якості роблять такі інгредієнти на порядок кориснішими, ніж звичайні продукти широкого споживання. The aim of the work was to develop a meat product with ingredients high in macronutrients. "Superfood" is a raw material of natural plant origin, which has a high content of proteins, vitamins, minerals, essential acids, antioxidants and other nutrients and has a minimum of calories. Such "superfoods" or products of their processing, are biologically active food additives for healthy human nutrition. Some "superfoods" due to their nutrient content are used to improve the cardiovascular system and normalize blood sugar levels. The absence of food allergies, side effects and many beneficial effects on the body - all these qualities make such ingredients an order of magnitude more useful than conventional consumer products.Документ Перспективи використання нетрадиційної білкової рослинної сировини у м'ясопродуктах спеціального призначення(2023) Галенко, Олег Олександрович; Шаповалов, Владислав ЮрійовичПерспективи використання нетрадиційної білкової рослинної сировини у м'ясопродуктах спеціального призначення. Використання насіння ріпаку та продуктів його переробки в м'ясній промисловості.Документ Перспективи використання продуктів забою індиків в реструктурованих шинках(2021) Галенко, Олег Олександрович; Шаповалов, Владислав Юрійович; Кравчук, Валентина Вадимівна; Медяник, Марія ОлександрівнаВикладено результати досліджень щодо стійкого розвитку сільських територій у контексті реалізації державної екологічної політики та енергозбереження. Розглянуто проблеми та перспективи екологізації сільськогосподарського виробництва в умовах сільських територій. Наведено передумови й особливості збереження та відновлення природно-ресурсного потенціалу сільських територій. Розкрито питання оптимізації й ефективності використання природно-ресурсного потенціалу сільських територій. Визначено особливості розробки та впровадження ефективних бізнес-моделей розвитку енергоефективності й енергонезалежності сільських територій. Досліджено екологічні інновації – джерело ефективного розвитку конкурентоспроможності й енергонезалежності сільських територій. Визначено економіко-правові механізми розвитку сільських територій у контексті реалізації державної екологічної політики та енергозбереження. Розглянуто світовий досвід та вітчизняні реалії розвитку сільських територій на засадах екологічності, енергонезалежності й енергоефективності. The results of research on the sustainable development of rural areas in the context of the implementation of the state environmental policy and energy saving are presented. The problems and prospects of environmentalization of agricultural production in rural areas are considered. Prerequisites and features of preserving and restoring the natural resource potential of rural areas are given. The issue of optimization and efficiency of use of the natural resource potential of rural areas is revealed. The features of the development and implementation of effective business models for the development of energy efficiency and energy independence of rural areas are determined. Ecological innovations - a source of effective development of competitiveness and energy independence of rural areas - have been studied. The economic and legal mechanisms for the development of rural areas in the context of the implementation of the state environmental policy and energy saving are defined. The world experience and domestic realities of the development of rural areas on the basis of environmental friendliness, energy independence and energy efficiency are considered.Документ Песпективна вітчизняна сировина для використання у м’ясопродуктах(2021) Галенко, Олег Олександрович; Шаповалов, Владислав ЮрійовичМета роботи полягала у досліджені розроблених м’ясних виробів із внесенням до складу інгредієнтів з високим вмістом макронутрієнтів. На основі проведеного літературного огляду, для розроблення нового продукту, обрано для подальшого дослідження - борошно та олію з насіння промислових конопель.Документ Продукти переробки насіння промислових конопель для технологій м’ясопродуктів(2021) Галенко, Олег Олександрович; Шаповалов, Владислав ЮрійовичМета досліджень: є розроблення м’ясних виробів із внесенням до складу інгредієнтів з високим вмістом макронутрієнтів. The purpose of the research is to develop meat products with the addition of ingredients with a high content of macronutrients.Документ Розширення асортименту паштетів з використанням насіння промислових конопель(2023) Шаповалов, Владислав Юрійович