Перегляд за Автор "Шиян, Петро Леонідович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 177
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Актуальні проблеми управління виноградно-виноробним комплексом(2014) Бабич, Ірина Михайлівна; Басюк, Дарія Іванівна; Білько, Марина Володимирівна; Осіпова, Лариса Анатоліївна; Піддубний, Володимир Антонович; Руднєва, Марина Григорівна; Смирнов, І. Г.; Сологуб, Юрій Іванович; Ткаченко, О. Б.; Шиян, Петро ЛеонідовичПроаналізовано сучасний стан та перспективи розвитку виноградно-виноробному комплексу світу та України, інноваційні технології у виробництві, управлінні та просуванні виноробної продукції в умовах глобалізаційних процесів. Викладені наукові підходи до формування дестинацій винного туризму. The present state and prospects of the grape-and-winemaking complex development of the world and Ukraine, innovative technologies in the production, management and promotion of winemaking products in the conditions of globalization processes are analyzed. The scientific approaches to the formation of wine tourism destinations are presented.Документ Алкогольні напої - досвід поколінь(2022) Шиян, Петро Леонідович; Сосницький, Віталій Володимирович; Шевченко, Олександр Юхимович; Кириленко, Роман ГригоровичКнига про виноробство та винокуріння від старовинних часів до сучасності, досвід, традиції та рецептури виготовлення високоякісних алкогольних напоїв. Наведені оригінальні технології та обладнання для виготовлення широкого спектра алкогольних напоїв і харчового спирту в домашніх умовах, умовах фермерських господарств та готельно-ресторанних комплексів. Книга розрахована на широкий загал фахівців, шанувальників високоякісних напоїв, які хотіли б удосконалити власну майстерність, студентів коледжів і вузів харчового спрямування, в т.ч. тих, хто навчається за освітніми програмами «Технології продуктів бродіння і виноробства», «Готельна і ресторанна справа», «Туризмознавство», «Технології в ресторанному господарстві», «Технології харчування» тощо. Рекомендована Вченою радою Національного університету харчових технологій (Протокол №9 від 28.04.2022).Документ Анаеробний біореактор для одержання біогазу (Патент на корисну модель № 35483)(2008) Яковець, Іван Іванович; Демчак, Іван Микитович; Сосницький, Віталій Володимирович; Українець, Анатолій Іванович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Шиян, Петро Леонідович; Рудаков, Володимир Костянтинович; Кошель, Михайло Іванович; Каранов, Юрій Анатолійович; Федірко, Петро Леонідович; Тарановський, Григорій ВасильовичКорисна модель відноситься до біотехнології і може бути використана в бродильному виробництві, а саме, на спиртових заводах. В основу корисної моделі поставлено задачу вдосконалення конструкції біореактора шляхом оснащення його запропонованими конструктивними елементами та їх взаємного розташування. An useful model behaves to the biotechnology and can be used in a tunning, namely, on spirit plants. In basis of useful model the problem of improvement of construction of fermenter is set by an equipment and their mutual location his offered structural elements.Документ Аналіз мікрофлори зернової сировини та способи її пригнічення у спиртовому виробництві(2014) Ткаченко, Денис; Шиян, Петро Леонідович; Зубченко, Віктор Сергійович; Косів, Руслана БогданівнаПроаналізовано склад мікрофлори зразків кукурудзи з різних регіонів України. Проведено дослідження впливу попереднього інфрачервоного (14) оброблення кукурудзи на мікробіологічну чистоту зерна. Встановлено, що поєднання 14- оброблення разом з низькотемпературним розварюванням дає змогу значно зменшити мікробіологічну забрудненість зерна кукурудзи в процесі виробництва етилового спирту з крохмалевмісної сировини.Документ Апарат для механоферментативної обробки крохмалевмісної сировини (Деклараційний патент № 55156А )(2003) Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Шевченко, Василь Іванович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Олійнічук, Олексій Сергійович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Шиян, Петро Леонідович; Лукіянчук, Григорій Іванович; Нагребецький, Анатолій ІвановичАпарат забезпечує високий ступінь розчинення і оцукрювання крохмалю в одну стадію за рахунок інтенсифікації подрібнення замісу у мокрому стані та скорочення питомих витрат енергії на приготування сусла. Apparatus provides temple the degree of dissolution and saccharification of starch in one step through the intensification of wet grinding of batch and to reduce specific consumption energy for prepare wort.Документ Безперервний спосіб одержання спиртових бражок із крохмалевмісної сировини (Патент на корисну модель № 39007)(2009) Ольшаковський, Ігор Михайлович; Михайлов, Ігор Миколайович; Конончук, Анатолій Леонідович; Сосницький, Віталій Володимирович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Шиян, Петро Леонідович; Рудаков, Володимир КостянтиновичКорисна модель відноситься до спиртової промисловості, до виробництва спиртової бражки з крохмалевмісної сировини. Технічним результатом є забезпечення відповідної мікробіологічної чистоти спиртового бродіння, скорочення тривалості бродіння, підвищення питомого виходу спирту. An useful model behaves to a spirit industry, production of a spirit home-brewed beer from starch-containing raw material. A technical result is providing of corresponding microbiological cleanness of a spirit fermentation, reduction of duration of fermentation, increase of specific exit of alcohol.Документ Брагоектифікаційна установка (Патент на винахід № 38622)(2000) Гулий, Іван Степанович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Циганков, Петро Семенович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Шиян, Петро Леонідович; Марінченко, Віктор Опанасович; Сизько, Валерій Борисович; Янчевський, Віктор Казимірович,; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Чіпчар, Роман ІвановичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою установку для вилучення етилового спирту шляхом нового зв,язку елементів установки для підвищення якості та збільшення виходу основного продукту, забезпечення умов ефективного концентрування домішок. An invention behaves to a spirit industry and is setting for extraction of ethyl spirit by new connection of elements of setting for the improvement of quality and increase of exit of basic product, providing of terms of effective concentration of admixtures.Документ Брагоректифікаційна установка (Патент на винахід № 43667)(2001) Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Циганков, Петро Семенович; Шиян, Петро Леонідович; Янчевський, Виктор Казимірович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Марінченко, Виктор Опанасович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Сизько, Валерій БорисовичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою брагоректифікаційну установку, оснащену додатковим пристроєм з введенням нового взаємозв,язку конструктивних елементів для отримання спирту. An invention behaves to a spirit industry and is the rectificate setting, equipped by an additional device and introduction of new intercommunication of structural elements for the receipt of alcohol rectificatе.Документ Біоетанол (Патент на корисну модель № 33299)(2008) Яковець, Іван Іванович; Сосницький, Віталій Володимирович; Шиян, Петро Леонідович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Кизюн, Григорій Олександрович; Міщенко, Олексій Семенович; Українець, Анатолій Іванович; Сизько, Валерій Борисович; Рудаков, Володимир КостянтиновичКорисна модель відноситься до сировини для виробництва паливних оксигенатів та кисневмісних рідин-добавок, що використовують у виробництві бензинів моторних сумішевих та інших видів палив. Технічний результат корисної моделі – надання біоетанолу підвищеного октанового числа, підвищеної стійкості проти розшарування, зменшення його собівартості. An useful model behaves to raw material for the production of fuel oxigenats and oxygen-containing liquids-additions used in the production of petrols of motor blenderized and other types of fuel. A technical result of useful model is giving the bioethanol of enhanceable antiknock value, to enhanceable firmness against a division, decline of his prime price.Документ Біоетанол – як альтернатива органічним енергоносіям(2007) Івасенко, Анатолій; Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро ЛеонідовичДокумент Вибір оптимальних умов для проведення масообміну в режимі циклічної ректифікації(2012) Шиян, Петро Леонідович; Булій, Юрій Володимирович; Дмитрук, Павло Аркадійович; Дмитрук, Аркадій ПавловичНаведено результати досліджень ефективності процесу розгонки головної фракції етилового спирту і напівпродуктів брагоперегонки в режимі циклічної ректифікації в залежності від зміни зон вводу води на гідроселекцію та спиртовмісних погонів в колону по її висоті. Експериментально встановлені оптимальні умови вилучення і концентрування домішок.Документ Вивчення особливостей гідролізу біополімерів важкозброджуваної зернової сировини(2010) Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман ГригоровичНа основі проведених досліджень запропонована інтенсивна технологія переробки різних, видів зернової сировини на спирт з використанням ферментів геміцелюлазного комплексу направленого призначення. Як джерело целюлолітичних ферментів досліджувався комплексний ферментний препарат з торгівельною маркою Ultraflo, який володіє целюлазною, ксиланазною та арабаназною активністю і ефективно гідролізує (глюкани, пентозани та інші гумі-речовини). Based on these studies suggested intensive technology of various kinds of raw grain into alcohol using enzymes gemitselyulaznogo complex directional purposes. As a source of enzymes studied tselyulolitichnih complex enzyme preparation with the brand Ultraflo, having tselyulaznoyu, and arabanaznoyu xylanase activity and efficiency of hydrolysis (glucans, pentosans and other humic substances).Документ Використання антисептиків для боротьби із контамінуючою мікрофлорою при зброджуванні сусла з крохмалевмісної сировини(2002) Гулий, Іван Степанович; Шиян, Петро Леонідович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Маринченко, Віктор Опанасович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Сизько, Валерій Борисович; Бондар, Микола Васильович; Єрмакова, Ганна ВолодимирівнаДосліджено вплив антимікробних препаратів Акватон-10 та Вазин на хіміко-технологічні показники процесу бродіння сусла із крохмалевмісної сировини, мікробіологічну чистоту зрілих бражок, бродильну активність дріжджів та вихід етилового спирту.Документ Використання етилацетату як денатурувальної добавки до етилового технічного спирту(2003) Строкач, Дмитро Вікторович; Шиян, Петро Леонідович; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Мудрак, Тетяна ОмелянівнаДокумент Використання механотронних підсистем в процесі вилучення та концентрування органічних домішок спирту(2014) Іванов, Сергій Віталійович; Шиян, Петро Леонідович; Булій, Юрій ВолодимировичЕкспериментально обґрунтовано доцільність використання механотронних підсистем в брагоректифікаційних установках. Технічне рішення дозволяє забезпечити роздільний рух рідинної і парової фаз при безперервній подачі потоків, здійснювати керовані цикли затримки та переливу рідини, подовжити інтервал їх контакту, підвищити ефективність вилучення ключових домішок спирту на 38 % та зменшити витрати гріючої пари на 40 %. The authors of the proposed technical solution for the creation and use of mechatronics subsystem for organizing managed cycles of rectification. It is established that the implementation of electro-mechanical and pneumo-electronic management system allows you to maintain separate movement phases under the continuous supply of the column of liquid and steam flows, to increase the surface area of contact of phases by 20 %, to extend the time of contact of phases to achieve the phase equilibrium between liquid and steam, increase the efficiency of mass transfer and bring efficiency of real plates to the effectiveness of the theoretical. The aldehydes and esters are allocated in full volume, the degree of extraction of higher alcohols and methanol will increase by 38 %, the concentration ratio of the head of admixtures increases by 25 %, higher alcohols 40 %, methanol by 37 %. Innovative technology is useful for the organization of work of column for the production of alcoholic spirits, a column for the epuration of alcoholic distillate and alcohol columns with the purpose of improvement of quality of commodity spirit and to reduce the heating steam on the processes of distillation brew and cleaning of ethyl alcohol.Документ Використання сонячної енергії в бродильній промисловості(2007) Домарецький, Віталій Афанасійович; Шиян, Петро Леонідович; Білько, Марина Володимирівна; Кириленко, Роман ГригоровичЗастосування сонячних батарей в бродильній промисловості виправдано не стільки кількістю виробленої ними електроенергії, скільки появою нових можливостей, покращанням якості процесів, які вже використовуються. Ефект від застосування сонячних батарей підвищується, якщо будуть використані економічніші споживачі енергії, спеціально розроблені для роботи з фотомодулями (лампи освітлення, холодильники, насоси, комп'ютери, телевізори). Крім того, термін роботи сонячних елементів практично необмежений і може складати десятки років.Документ Використання фільтрату барди в технології підготовки крохмалевмісної сировини до зброджування(2014) Боярчук, Ярослав Андрійович; Кириленко, Роман Григорович; Шиян, Петро ЛеонідовичБагаторазове використання фільтрату барди на стадії приготування замісу є доцільним. Максимальна кратність його використання при кількості 50 - 100% складає не більше 5 циклів. Для підвищення циклів використання фільтрату барди бажано використовувати кислотостійкі ферментні препарати оптимум дії рН яких знаходиться в межах 3,4 -5,0, або проводити нейтралізацію барди. Repeated use of the filtrate bards preparation for kneading stage is appropriate. Maximal frequency of its use in the amount of 50 - 100% is not more than 5 cycles. To increase the use of leachate cycles bards desirable to use acid-enzymes optimum of pH which is within 3.4 -5.0 or conduct neutralization bards.Документ Використання фільтрату барди при приготуванні зернових замісів(2015) Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Боярчук, Ярослав Андрійович; Сосницький, Віталій ВолодимировичПроведено дослідження спиртового зброджування крохмалевмісної сировини із заміною технологічної води фільтратом барди на стадії приготування замісу. Встановлено, що використання фільтрату барди впливає на синтез летких органічних домішок спирту. Визначено оптимальну кратність використання фільтрату барди на стадії приготування замісу. In a market economy to the domestic alcohol industry faces challenges, first and foremost, is to reduce production costs through the development and implementation of principally new innovative technologies that provide increased specific output of commodity products while maximizing utilization of waste. Analysis alcoholic fermentation of starch mash the replacement process water filtrate bards at the stage batch cooking. It was established that the use of leachate bards positively affects the activity of yeast cells, reducing the synthesis of volatile organic impurities and acids. Defined maximum number of replacement water use and multiplicity filtrate bards at the stage of preparation of mixing depending on the dry matter content in the mustДокумент Виробничі випробування антисептуючого засобу «Полідез» в технології спирту із крохмалевмісної сировини(2006) Бондар, Микола Васильович; Маринченко, Віктор Опанасович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Фіщенко, Анатолій МиколайовичПроведені виробничі випробування антисептуючого засобу “Полідез” для боротьби із контамінуючою мікрофлорою. Доведено ефективність його дії на сторонню мікрофлору. Carried production tests antyseptіс "Polidez" to combat contaminating microflora. The efficiency of its action on a third-party microflora.Документ Виховання студентської молоді в дусі патріотизму та національної самосвідомості(2013) Шиян, Петро Леонідович; Жеплінська, Марія МихайлівнаПатріотичне виховання - основа духовного розвитку особистості. Patriotic education - the foundation of spiritual development.