Перегляд за Автор "Яровий, Володимир Леонідович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 45
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Барабанний апарат для сушіння сипких продуктів (Патент на винахід № 63512)(2004) Якобчук, Роман Леонідович; Яровий, Володимир Леонідович; Свідерська, Олександра ІгорівнаБарабанний апарат для сушіння сипких продуктів включає корпус, привід і опори ротора, барабан, пристрої завантаження і вивантаження продукту, ротор з трубами нагріву повітря, скребками і лопатками, труби підведення і відведення пари, отвори підведення і відведення повітря. Під циліндричним дном барабана, по його довжині, встановлено підігрівник повітря, в зоні завантаження продукту - розподільчу насадку довжиною у співвідношенні до довжини барабану 1:5, а в зоні вивантаження продукту по довжині барабана в задній верхній його частині виконані поздовжні щілеподібні отвори. Drum apparatus for drying bulk products has housing, drive and supports for the rotor, drum, appliances for loading and discharge of product, rotor with pipes for heating air, scrapers and paddles, pipes for steam supply and discharge, openings for air supply and discharge. Under the cylindrical bottom of the drum, in its length, there is installed an air heater, in the zone of the product loading – dispenser nozzle with length in ratio to the length of the drum 1:5. And in the zone of the product discharge in length of the drum, in its back upper part, there are provided long slot-like openings.Документ Вибір розміру, форми та матеріалу інертних частинок при сушіння харчових продуктів у киплячому шарі(2014) Якобчук, Роман Леонідович; Яровий, Володимир ЛеонідовичВиробництво дрібнодисперсних сухих продуктів, таких як натуральні барвники, продукти харчування, корма та інше, з мінімальними витратами енергетичних ресурсів є одним із важливих завдань у харчовій промисловості. Production of fine dry products such as natural dyes, food, feed, etc., with minimal cost energy is one of the important tasks in the food industry.Документ Визначення висоти зони активного теплообміну у процесі сушіння пивних дріжджів у вібропсевдозрідженому шарі інертного матеріалу(2012) Якобчук, Роман Леонідович; Яровий, Володимир ЛеонідовичУ статті наведено результати дослідження зміни температури теплоносія по висоті вібропсевдозрідженого шару інертного матеріалу при активній циркуляції його в об’ємі камери сушіння.Документ Визначення впливу температури теплоносія на кінцеву вологість пивних дріжджів при сушінні в шарі інертного матеріалу(2011) Якобчук, Роман Леонідович; Яровий, Володимир ЛеонідовичВизначено залежність кінцевої температури теплоносія від параметрів процесу та її вплив на сушіння пивних дріжджів у вібропсевдозрідженому шарі інертного матеріалу. The dependence of the final coolant temperature on the parameters of the process and its effect on drying beer yeast in vibropsevdozridzhenomu layer of inert material.Документ Визначення впливу температури теплоносія на кінцеву вологість пивних дріжджів при сушінні в шарі інертного матеріалу(2011) Якобчук, Роман Леонідович; Яровий, Володимир ЛеонідовичВизначено залежність кінцевої температури теплоносія від параметрів процесу та її вплив на сушіння пивних дріжджів у вібропсевдозрідженому шарі інертного матеріалу. The dependence of the final coolant temperature on the parameters of the process and its effect on drying beer yeast in vibropsevdozridzhenomu layer of inert material.Документ Визначення гідродинамічного опору динамічної мембрани при мікрофільтрації розчину ефірної олії м'яти перцевої у воді(2008) Житнецький, Ігор Володимирович; Яровий, Володимир Леонідович; Таран, Віталій МихайловичНаведено результати досліджень процесу мікрофільтрації розчину ефірної' олії м 'яти перцевої у воді. Визначено питомий масовий гідродинамічний опір динамічної мембрани при зміні тиску та концентрації розчину.Документ Визначення проникності та селективності мебран при мікрофільтрації розчину ефірної олії м'яти перцевої(2005) Житнецький, Ігор Володимирович; Яровий, Володимир Леонідович; Таран, Віталій МихайловичНаведено результати досліджень процесу мікрофільтрації розчину ефірної олії м'яти перцевоїу воді. Визначено основні характеристики проникність і селективність) мікрофільтраційних мембран і залежність цифхарактеристик від часу при концентруванні розчину ефірної олії м 'яти перцевоїу воді.Документ Визначення реологічних характеристик фаршу при виробництві м'ясних хлібів(1994) Орлов, Леонід Олексійович; Яровий, Володимир Леонідович; Янковий, Микола ГригоровичНаведено основні формули для визначення реологічних характеристик м'ясного фаршу. Висвітлено особливості формування м'ясних хлібів під тиском. Обгрунтовано висновки про основні структурно-механічні властивості фаршу, від яких залежить якість готового продукту.Документ Використання віртуальних лабораторних робіт в інженерній освіті(2013) Яровий, Володимир Леонідович; Якобчук, Роман ЛеонідовичНаведені перспективи використання віртуальних лабораторних робіт в інженерній освіті. Presented perspectives of using the virtual laboratory works in engineering education.Документ Вплив конструктивних чинників відцентрово-пневматичної форсунки на дисперсність факелу розпилення пивних дріжджів(2012) Якобчук, Роман Леонідович; Яровий, Володимир ЛеонідовичПроведено аналіз чинників, які впливають на процес розпилення дріжджової суспензії, встановлено залежність медіального діаметра краплин пивних дріжджів від швидкості газорідинної суміші у відцентрово-пневматичній форсунці та розподілення краплин дріжджів у факелі форсунки. An analysis of factors influencing the process of spraying a suspension of yeast, established the dependence of the medial diameter of the drops of brewer's yeast on the speed of gas-liquid mixture in a centrifugal-pneumatic nozzle and the distribution of the drops of yeast in the facula injector.Документ Впровадження інформаційних технологій у навчальний процес – вирішальна умова підготовки спеціалістів XXI сторіччя(2002) Яровий, Володимир Леонідович; Ельперін, Ігор ВолодимировичНа рубіжі ХІХ та ХХ сторіччя людство вступило у нову еру - еру інформаційних технологій. Це не просто черговий етап у розвитку науково-технічного прогресу. Це технологічний і технічний прорив, який кардинально змінює форми і методи діяльності людини майже у всіх сферах її житєдіяльності. Наслідки розвитку інформаційних технологій можна порівняти з впливом на розвиток людства появу землеробства, винахід книгодрукарста або парової машини, відкриття енергії атома. Очевидно, що саме цю нову реальність забов’язана враховувати насамперед система освіти і в першу чергу – вища школа, особливо інженерно-технічна. On the threshold of the nineteenth and twentieth century humanity has entered a new era - the era of information technology. This is not just another stage in the development of scientific and technological progress. This technological and technical breakthrough that dramatically alters the forms and methods of human activity in almost all spheres of zhytyediyalnosti. The consequences of information technology can be compared to the impact on human development the emergence of agriculture, the invention of the steam engine or knyhodrukarsta, opening energy of the atom. It is obvious that this new reality obligations consider primarily the education system in the first place - high school, especially in engineering and technology.Документ Гравітаційні опускні пристрої(2004) Бут, Сергій Анатолійович; Юхно, Михайло Іванович; Яровий, Володимир ЛеонідовичВідносна простота конструктивного виконання гравітаційних опускних пристроїв пояснює їх широке розповсюдження. За сталих по довжині пристроїв параметрів досягається постійне зростання швидкості руху вантажів, а регулювання кінематичних параметрів їх руху здійснюється відповідним вибором геометрії спуску. The relative simplicity of design gravity surge device explains their wide dissemination. At constant along the length of the device parameters is achieved constant growth of speed of movement of goods, and the regulation of kinematic parameters of their movement is an appropriate choice of the geometry of the descent.Документ Гідравлічні розрахунки(2012) Малежик, Іван Федорович; Марценюк, Олександр Степанович; Мельник, Людмила Миколаївна; Мирончук, Валерій Григорович; Таран, Віталій Михайлович; Шевченко, Олександр Юхимович; Немирович, Петро Михайлович; Яровий, Володимир Леонідович; Бодров, Віктор Семенович; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Жеплінська, Марія Михайлівна; Зоткіна, Лариса Василівна; Копиленко, Анатолій Васильович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Теличкун, Володимир Іванович; Точкова, Оксана ВасилівнаВикладено основи проектних розрахунків апаратів і установок для проведення типових процесів харчових виробництв. Розглянуто загальні види та вузли типової апаратури. Наведено приклади розрахунків апаратів і установок. У додатках подано необхідні довідкові таблиці.Документ Динаміка гравітаційних опускних пристроїв(Наукові праці Національного університету харчових технологій, 2003) Яровий, Володимир Леонідович; Васильківський, Костянтин Вікторович; Бут, Сергій АнатолійовичСтворено математичну модель процесів переміщень вантажів у вигляді рівнянь руху, яка дає змогу визначити їхні кінематичні параметри на вибраній трасі спусків. Розв'язано задачу кінематичного синтезу гравітаційних прямолінійних спусків жолобчастої форми. Вибираючи відповідний і змінний по довжині спуску кут розклинювання жолоба у, можна реалізувати різні закони руху вантажів. Виведено залежності, якими має визначатися цей кут по довжині спуску, щоб одержати різні закони руху.Документ Дослідження в'язкості пивних дріждів(2006) Яровий, Володимир Леонідович; Якобчук, Роман ЛеонідовичДосліджено структурно-механічні властивості пивних дріжджів на прикладі в’язкості, а також вплив на в’язкість концентрації, температури та однорідності дріжджової суспензії.Документ Дослідження ефективних теплофізичних характеристик пивної дробини(2004) Свідерська, Олександра Ігорівна; Яровий, Володимир ЛеонідовичЗа результатами аналізу експериментальних даних запропоновані залежності ефективних теплофізичних характеристик пивної дробини від температури. The analysis of the experimental data suggested dependence of effective thermal characteristics of beer pellet temperature.Документ Дослідження закономірності кінетики сушіння пивних дріжджів(2006) Якобчук, Роман Леонідович; Яровий, Володимир Леонідович; Малецька, К. Д.Досліджено кінетику процесу сушіння пивних дріжджів у тонкому шарі і одиничних краплин. Отримано експериментальні криві зміни температури і маси тонкого шару дріжджів від тривалості сушіння й температури теплоносія, а також температурні криві сушіння одиничних краплин у потоці теплоносія.Документ Дослідження кута змочування та поверхневого натягу дріжджів пивних(2008) Якобчук, Роман Леонідович; Житнецький, Ігор Володимирович; Яровий, Володимир ЛеонідовичДосліджено поверхневий натяг і кут змочування вихідних і подрібнених дріжджів пивних. Встановлено їх вплив при розпиленні в процесі сушіння дріжджів в сушильних установках з віброкиплячим шаром інертного матеріалу.Документ Дослідження процесу зневоднення пивних дріжджів(2004) Якобчук, Роман Леонідович; Яровий, Володимир ЛеонідовичДосліджено напрямки процесу зневоднення пивних дріжджів. Directions of investigated dehydration process brewer's yeast.Документ Дослідження теплофізичних характеристик дробини пивної(2004) Свідерська, Олександра Ігорівна; Яровий, Володимир Леонідович; Ткач, Леонід ПавловичДля технологічних і конструкторських розрахунків процесу сушіння і зберігання продукту необхідні знання фізичних і теплофізичних властивостей пивної дробини. Але при їх визначенні інтенсивність процесів має бути такого ж порядку, що і у виробничих умовах, і потрібні саме ефективні значення теплофізичних характеристик. Такі вимоги задовольняє метод комплексного теплометричного визначення теплофізичних характеристик вологих продуктів.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »