Перегляд за Ключові слова "bakery production"
Зараз показуємо 1 - 20 з 29
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Categorical-functorial analysis of bakery production(2017) Kyshenko, Vasil; Pankov, DmitryKnowledge characterization issues based on mathematical theory of categories and functors are studied. Categorical-functorial analysis of bakery production functioning as intelligent control object is conducted. The categories analysis results that characterize the quality of raw materials, part finished and finished bakery production items are presented. The conclusions below about the prospects of this approach implementation are shown. Розглянуті питання формалізації знань на основі математичної теорії категорій та функторів. Проведений категорійно-функторний аналіз функціонування хлібопекарського виробництва як об’єкта інтелектуального керування. Наведено результати аналізу категорій, що характеризують якість сировини, напівфабрикатів та готової продукції хлібопекарського виробництва. Наведені висновки про перспективність використання даного підходу.Документ Автоматизована система управління хлібопекарським виробництвом з підсистемою управління якістю продукції(2014) Ковальчук, МаринаЗа результатами теоретичних та експериментальних досліджень розроблено систему управління технологічними процесами хлібопекарського виробництва, що дозволить підвищити ефективність управління таким об'єктом і забезпечити стабільність при приготуванні тіста. According to the results of theoretical and experimental research developed process control system bakery production, which will increase the efficiency of such an object and provide stability when making dough.Документ Використання аскорбінової кислоти у хлібопекарському виробництві(2014) Ковальова, Світлана ОлександрівнаВ умовах зростаючої конкуренції та необхідності розширення ринку збиту товарів українського походження гостро постає питання підвищення якості продукції, у тому числі і хлібопекарського виробництва. With growing competition and the need for market expansion whipped products of Ukrainian origin, the question arises to improve the quality products, including bakery production.Документ Використання нейронечітких алгоритмів у хлібопекарному виробництві(2017-11-22) Тимохін, Денис Владиславович; Місюра, Максим ДмитровичОстаннім часом набувають популярності інтелектуальні системи управління системами автоматизації в якості приймання рішень або ж виконань вузького кола завдань. Серед різних методів та алгоритмів виділяють підходи з використанням нейронних, нечітких та нейронечітких алгоритмів. В роботі пропонується використання нейронечітких алгоритмів для вирішення проблем на лініях (ділянках) хлібопекарного виробництва. Очікуваним результатом по закінченню дослідження буде створена структура комп’ютерно-інтегрованого управління, розроблені алгоритми управління на базі нейронечітких систем. In recent years, intellectual automation control systems are becoming increasingly popular as decision-making or execution of a narrow range of tasks. Among the various methods and algorithms, approaches are selected using neural, fuzzy and neuron-fuzzy algorithms. The paper proposes the use of neuron-fuzzy algorithms to solve problems on the lines (areas) of baking production. Expected result at the end of the study will be created the structure of computer-integrated control system, developed management algorithms based on neuron-fuzzy systems.Документ Використання нетрадиційної лікарської сировини в хлібопекарському виробництві(2014) Євчук, Яна Валеріївна; Малежик, Іван Федорович; Дубковецький, Ігор ВолодимировичЖорсткі реалії конкуренції на ринку змушують виробників розширювати асортимент нової продукції, яка відрізняється від продукції конкурентів. Одним із способів підвищення харчової цінності хліба може бути удосконалення технології виробництва хліба з використанням нетрадиційної рослинної сировини, яка є не тільки джерелом енергії, але і біологічно активних речовин (вітамінів, лімітуючих амінокислот, харчових волокон і мінеральних речовин). Hard realities of market competition forced producers to expand range of new products, which is different from the competition. One of the ways to improve the nutritional value of bread can be improved technology bread production using non-traditional plant material that is not only source of energy, but also biologically active substances (vitamins, limiting amino acids, dietary fiber and minerals).Документ Використання нечітких мереж Петрі для формування навчальних вибірок синтезу нейронних мереж(2016) Козирський, Володимир Вікторович; Момотюк, Вікторія Вікторівна; Заєць, Наталія АнатоліївнаПроаналізовано специфіку функціонування оптимальних (ефективних) систем управління; оцінено складність побудови таких систем на хлібопекарських виробництвах. Обґрунтувавши доцільність використання нейронних мереж при побудові системи керування на хлібному виробництві, виокремили необхідність створення окремого блоку створення оптимальних (ефективних) вибірок на основі яких синтезуються нейронні мережі. Сформовано алгоритм і структуру системи керування процесом випічки хлібу, як одного із найбільш енергозатратних; на основі математичних моделей (у вигляді диференційних рівнянь та нейронної мережі) проведено апробацію розробленого підходу та встановлено його перспективність; виокремлено шляхи подальших досліджень. Specificity of optimal functioning (effective) control systems; assessed the complexity of such systems on baking industries. Obґruntuvavshy feasibility of using neural networks in the building management system in the grain industry, highlighted the need for a separate unit to create optimal (efficient) samples are synthesized based on neural networks. Formed algorithm and system structure management process of baking bread as one of the most energy intensive; based on mathematical models (in the form of differential equations and neural networks) conducted testing of the developed approach and set sustainability; singled out the ways for further research.Документ Вплив параметрів середовища на тепло перенесення при випіканні пшеничного хліба(2014) Германчук, Андрій Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Теличкун, Володимир ІвановичНайбільш енерговитратною ділянкою хлібопекарського виробництва є випікання. Тому удосконалення пічних агрегатів - актуальна науково-технічна проблема, для вирішення якої необхідно провести дослідження процесів, які відбуваються в печі, на основі яких розробити енергозберігаючі технології. The most energy-intensive production area of the bakery is baking. Therefore, improving the ovens - the current scientific and technological problems, whose solution is necessary to study the processes taking place in the oven on which to develop energy-saving technology.Документ Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі(2018) Національний університет харчових технологійЗбірник включає в себе програму та матеріали доповідей учасників міжнародних науково-практичних конференцій «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві» 11 вересня 2018 року та «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі», які відбулися 13 вересня 2018 року в м. Києві. Матеріали присвячено вирішенню актуальних питань хлібопекарської та кондитерської галузей, зокрема шляхам покращення якості хліба, проблемам розширення асортименту, в тому числі створенню виробів спеціального призначення. Збірник призначений для фахівців хлібопекарської та кондитерської промисловості, інженерно-технічних працівників, потенційних інвесторів, викладачів вищої школи, студентів і аспірантів вищих навчальних закладів та всіх, хто цікавиться актуальними проблемами хлібопекарської галузі. The collection includes a program and materials of reports of participants of international scientific-practical conferences "Innovative technologies in bakery production" on September 11, 2018 and "Achievements and prospects of development of the confectionery industry", which took place on September 13, 2018 in Kyiv. Materials are devoted to solving topical issues of the bakery and confectionery industries, in particular ways to improve the quality of bread, the problems of expanding the range, including the creation of special purpose products.Документ Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі(2021) Національний університет харчових технологійЗбірник включає в себе матеріали доповідей учасників міжнародної науково-практичної конференції «Здобутки та перспектробництві», яка відбулась 15 вересня 2021 року в м. Києві. Матеріали присвячено вирішенню актуальних питань кондитерської галузі, зокрема шляхам покращення якості кондитерських виробів, проблемам розширення асортименту, в тому числі і створенню нових виробів спеціального призначення. Збірник призначений для фахівців кондитерської галузі, інженерно-технічних працівників, потенційних інвесторів, викладачів вищої школи, студентів і аспірантів вищих навчальних закладів та всіх, хто цікавиться актуальними проблемами кондитерської галузі.Документ Лінгвістична апроксимація технологічних показників хлібопекарського виробництва(2008) Шаруда, Світлана Сергіївна; Кишенько, Василь ДмитровичВ даній статті показано, що хлібопекарське виробництво дійсно є складним об'єктом управління. У такому випадку одним з ефективних способів управління є застосування сценарного підходу. Обгрунтовано необхідність використання теорії нечітких множин для побудови систем управління технологічними процесами виробництва хліба. Наведено функції належності для основних технологічних показників даних процесів. In this paper it is shown that the production of bread-making is indeed a complex object management. In this case, one of the most effective ways to manage is a scenario approach. The necessity of using the theory of fuzzy sets for the construction of process control systems for the production of bread. Shows the membership functions for the main technological parameters of these processes.Документ Модификация метода Кьельдаля в технохимическом контроле хлібопекарного производства(1986) Дробот, Віра Іванівна; Сухомлин, Раїса Іванівна; Христіансен, Маргарита Георгіївна; Штокало, Мирослава Йосипівна; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаВ статті наведено результати досліджень модифікації методу Кьєльдаля визначення загального азоту в сировині та готових виробах хлібопекарського виробництва. Відповідно до модифікованого методу виключається трудомістка операція відгонки аміаку, зменшується маса наважки досліджуваного продукту, що дозволяє використовувати даний метод в заводських та науково-дослідних лабораторіях. The article contains results studies modification of the method of determining the total Kjeldahl nitrogen in raw materials and finished goods baking. The proposed method eliminates time consuming operation stripping of ammonia decreases linkage tested product that allows you to use this method in the factory and laboratories.Документ Нагляд за дерев'яною тарою для попередження фізичного небезпечного фактору(2021) Харченко, Оксана Володимирівна; Петруша, Оксана ОлександрівнаДерев'яна тара широко поширена в обігу. Її виготовляють з деревини різних порід. Зазвичай дерев’яна транспортна тара є засобом багаторазового використання. Якість і безпечність тари, що знаходиться в обігу оператора ринку харчової промисловості, визначається на основі вимог діючих Правил застосування, обігу і повернення засобів упаковки в Україні та Правил повторного використання дерев'яної, картонної тари та паперових мішків в Україні. Дерев'яна тара потребує постійного контролю за належним станом тари, виявлення та уникнення невідповідностей, задля забезпечення випуску безпечної продукціїДокумент Оптимизация структуры распределенной АСУТП хлебозавода с целью повышения ее отказоустойчивости(1990) Пивень, Евгений Наумович; Кишенько, Василий Дмитриевич; Архангельская, Ксения СергеевнаПроведенный синтез структур автоматизированных систем управления технологическими процессами на хлебозаводе на основе экономических критериев. Осуществлен выбор технических средств управления, ориентированных на применение микропроцессорной техники. Conducted synthesis of structures of management technological processes on a bread-baking plant on the basis of economic criteria. The choice of hardwares of management, oriented to the microcomputing is carried out.Документ Особливості ідентифікації небезпечних факторів для оператора ринку малої потужності(2021) Негода, Дар’я Едуардівна; Петруша, Оксана ОлександрівнаВизначення критичних контрольних точок на хлібопекарському підприємстві являє собою аналіз всіх етапів виробництва, оцінки появи небезпечних факторів. Система управління безпечністю дозволяє ідентифікувати конкретні види небезпечних факторів та проводити заходи щодо їх контролюДокумент Оцінка якості продукції хлібопекарського виробництва(2017) Теличкун, Іванна Володимирівна; Попова, Наталія Вікторівна; Гуменюк, Галина ДенисівнаРезультати даного аналізу дозволяють характеризувати загальний стан м’якушки, чітко корелюють із пористістю готових виробів, як фізико-хімічним показником із конкретними значеннями, так станом пористості як органолептичним показником, але з конкретними значеннями характеру пористості (розподілу пор за розмірами), наявності пустот та ущільнень, в деякій мірі виявлення дефектів непромісу. Використання даного методу може бути ефективним для всіх видів хлібобулочних виробів. The results of this analysis to characterize the overall state of the crumb clearly correlated with the porosity of the finished products, both physical and chemical parameters to specific values, as well as porosity organoleptic characteristics, but with specific values character porosity (pore size distribution), and the presence of voids seals, to some extent of defects nepromisu. Using this method can be effective for all types bakery products.Документ Планування чисельності ремонтно-обслуговуючого персоналу хлібопекарського підприємства(2014) Маноха, Людмила Юріївна; Ліманська, Наталія ВолодимирівнаДокумент Приборы автоматического контроля процесса брожения полуфабрикатов хлебопекарного производства(1982) Кишенько, Василий Дмитриевич; Пивень, Евгений НаумовичРазработан прибор для измерения интенсивности брожения жидких полуфабрикатов хлибоперкарського производства. Реализация автоматического контроля брожения позволит сократить продолжительность технологического процесса и улучшит качество продукции. A device for measuring the intensity of fermentation liquid semi bread baker production. Implementation of automatic control of fermentation will reduce the manufacturing process and improve product quality.Документ Пристрій для приготування рідких хлібопекарських напівфабрикатів(2014) Доломакін, Юрій Юрійович; Литовченко, Ігор МиколайовичВітчизняна техніка для замішування рідких напівфабрикатів хлібопекарного виробництва досить стара і не відповідає сучасним вимогам виробництва. Недоліками цієї техніки є: великий час приготування продукту; велика витрата енергії, важка інтеграція в існуючі технологічні схеми; неможливість швидкої зміни рецептур відповідно до виробничих завдань; велика потреба у виробничих площах; складне обслуговування та очищення. Domestic appliances for mixing liquids production of semi-finished bakery is quite old and do not meet modern requirements of production. The disadvantages of this technique include: a great time cooking; high power consumption, difficult integration into existing technological schemes; inability to quickly change formulations according to production problems; large space requirement; complex maintenance and cleaning.Документ Програмное управление процессами приготовления жидкой опары(1982) Кишенько, Василий Дмитриевич; Пивень, Евгений Наумович; Архангельская, Ксения СергеевнаРазработка и внедрение системы программного управления процессом приготовления жидкой опары. Для реализации системы применены таймеры и сигнализаторы уровня. Development and implementation of the program management process of the production of liquid dough. To implement the system used timers and signaling levels.Документ Розроблення автоматизованої системи керування технологічними процесами виробництва хліба з використанням сценарного підходу(2016) Гончаренко, Борис Миколайович; Кишенько, Василь Дмитрович; Лобок, Олексій Петрович; Кронг (Довженко), Євгенія Володимирівна; Віхрова, Лариса ГригорівнаРозглянуті підходи до інтенсифікації хлібопекарного виробництва, які забезпечують попит населення України у хлібопекарних виробах.