Перегляд за Ключові слова "accident"
Зараз показуємо 1 - 20 з 96
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ An increasement of general occupational safety level at food industry plants(2014) Evtushenko, OlgaA purpose of research is to increase the occupational safety level through elaboration of general injury risk model at food processing.Документ Analysis of causes, circumstances and consequences of occupational traumatic injuries at the food beverage enterprises(2019) Evtushenko, Olga; Siryk, Alina; Zomchak, ViktoriyaThe article analyzes the dynamics of occupational injuries in the food industry in the production of beverages for the period from 2010 to 2018. It was found that organizational factors lead to 80% of occupational injuries. Violations were mainly due to employees' poor knowledge of occupational safety rules. В статті проаналізовано динаміку виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості при виробництві напоїв за період з 2010 по 2018 роки. Було встановлено, що організаційні фактори призводять до 80% виробничого травматизму. В основному порушення відбувалися через слабкі знання працівниками правил безпеки праці.Документ Analysis of reasons, circumstances and consequences of manufacturing traumatism during production of main pharmaceutical products and pharmaceutical preparations(2020) Evtushenko, Olga; Siryk, Alina; Zomchak, ViktoriyaIn the article there is analyzed statistics on the causes, consequences and circumstances of occupational injuries at the pharmaceutical products and pharmaceuticals for the period from 2013 to 2018, and is found that organizational factors lead to 80% of industrial injuries. The results of the study of the accident are presented in distribution by profession, age, general work experience, and experience in the specialty of the victims. Prophylactic measures are proposed to prevent occupational injuries in the production of basic pharmaceutical products and pharmaceuticals. В статті проаналізовано статистичні дані щодо причин, наслідків та обставин виробничого травматизму при виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів за період з 2013 по 2018 роки. Під час проведення дослідження застосовано прикладний статистичний аналіз даних про нещасні випадки, метод головних компонент. Було проведене дослідження трендів часових рядів виробничого травматизму, що базується на даних Державної служби статистики України. Наведено результати дослідження розподілу нещасних випадків за професією, віком, загальним стажем роботи, стажем за спеціальністю потерпілих. Запропоновано профілактичні заходи щодо запобігання виробничого травматизму при виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів.Документ Analysis of theoretical researches on nature of occupational injuries(2016) Evtushenko, Olga; Siryk, Alina; Porodko, PetroIn order to manage occupational safety in the food industry effectively, choose and take reliable and available measures and means to prevent accidents at production we are to know factors, causes and sources of dangers, which can injure an employee under specific conditions and at certain workplace.Документ Exploration of occupational injuries in food industry of Ukraine(2013) Evtushenko, Olga; Klepikov, IgorThe aim of this work is carrying out of statistical analysis of occupational injuries among Food Industry employees. The object of research is occupational injury in Food Industry for 2003-2011 period. Status of occupational injury in Ukraine was analyzed for 2003-2011 period. We show a results of occupational injury dynamic research in Food Industry of Ukraine from 2003 to 2011 years. Distribution for male and female injured employees on enterprises of Food Industry was performed. Indexes of injury rate and heaviness were calculated. And finally, distribution of accidents for main reasons, sorts of events, profession group, age, work experience was performed.Документ Formation database of accounting cases in the enterprise food industry(2012) Evtushenko, OlgaMaterials of investigations and current information about accidents allowed to estimate the state of safety of labour and serve as foundation for development of measures on activation of prophylactic work on warning of production traumatism. The program is constructed by a programming of C++ language. «An account of accidents is on an enterprise» allows to create the bank of data necessary for the analysis of reasons and circumstances of industrial accidents; to form, to print, to send on electronic e-mail reports of acts on a form N-1. An act on a form N-1 is a primary document for an account, analysis and development of measures, on the removal of reasons of traumatism. The form of act about an accident is made so, that enables to conduct the deep analysis of reasons of traumatism and on the basis of it to develop and carry out effective measures on his decline. Information of act can expose the real picture of event and bring a benefit only to the that case, when they are made correctly and objectively on the basis of the preliminary conducted investigation of accident. Even insignificant inaccuracy, omission and haste, at drafting of act can result in a wrong conclusion. By the basic transmitters of informative base, and also primary statistical documents in the system of operative account and analysis of production traumatism is an act about the accident of form of Н-1 and report about investigation of accident of form of Н-2, hospital letter, and also annual reports.Документ Information support of complex improving of security level at the enterprise(2014) Khalmuradov, Вatyr; Evtushenko, Olga; Volodchenkova, NataliaIn this article is shown a great need in creation automated information system – The State Register of victims which were injured during work or have got occupational diseases. Being built on the base of conceptual reasoning of the main tasks, structure and functions and also thanks to modern information systems, the Register gives a chance to follow the cause-and-effect relationships and to control the risks of injury during work. The program «Analysis_of_accidents 1.0» is developed for registration accidents and injuries in production according to the reports of form H-1 and it was built in C++.Документ Modeling of risk of hazardous industrial facilities in emergencies(2014) Volodchenkova, Natalia; Hivrich, Olexandr; Petrova, MariikaFor evaluation of the risk of an industrial facility constructed model of accident (an emergency). Spato-structural evolution of the risk of accident (an emergency) implemented using complex mathematical models of stochastic adaptive genetic matrix modeling.The complex mathematical model, that can be practically implemented for solving the task of monitoring of dangerous objects in the food industry, ahead of time to forecast the spatio-temporal evolution of exposure at hazardous an industrial facility depending on the scenario of an emergency.Документ Modern aspects of occupational safety at meat industry enterprises(2014) Evtushenko, Olga; Siryk, AlinaAnalyzing causes of injury on Meat Processing Plants give an opportunity to create reasonable and effective ways of prevention and decreasing risks of workers injuries.Документ Modern state of occupational injury at meat industry enterprises of Ukraine(2014) Evtushenko, Olga; Evtushenko, OlegThe stage of industrial injuries in the meat industry of Ukraine during 2003-2013 is analyzed. Identified the most common traumatic factors and jobs | in the meat industry of Ukraine. Results of research can be used in improving management decisions projects that can provide safe working conditions on Meat Processing Plants. Проаналізовано стан виробничого травматизму у м'ясній промисловості України за період 2003…2013 р. Виявлені найбільш поширені травмуючі фактори і професії в м'ясній промисловості України. Проанализировано состояние производственного травматизма в мясной промышленности Украины за период 2003...2013 г. Выявлены наиболее распространенные травмирующие факторы и профессии в мясной промышленности Украины.Документ Oprogramowanie systemuzarządzania ochroną pracy dla przedsiębiorstw przemysłu spożywczego(2016) Evtushenko, Olga; Siryk, Alina; Porodko, Petro; Biloshapka, AlonaZaproponowany kompleks środków automatyzacji zarządznia ochroną pracy dla przedsiębiorstw przemysłu spożywczego może zostać wykorzystany do udoskonalenia projektów decyzji kierowniczych dotyczących operatywnej analizy stanu warunków pracy w przedsiębiorstwie, określenia racjonalnych kierunków profilaktyki traumatyzmu przemysłowego i uzasadnienia przedsięwzięć organizacyjnych w zakresie ochrony pracy. Wyniki pracy są wkładem do rozwoju stosowanych podstaw ochrony pracy w części dotyczącej diagnostowania, modelowania sytuacji ekstremalnych i oceny ich skutków. Пропонована програмна система управління охороною праці для підприємств харчової промисловості може бути використана для поліпшення рішень з управління проектами операційного аналізу умов праці на підприємстві, визначення областей щодо попередження виробничого травматизму та організаційних заходів з основ охорони праці. Результати роботи сприяють принципу розробки додатків безпеки праці, діагностики та моделювання надзвичайних ситуацій та оцінки їх наслідків. The proposed software system of labour protection management for companies in food industry can be used to improve project management decisions on operational analysis of working conditions in the enterprise, definition of areas to prevent occupational injuries and organizational measures for the protection of labor basis. The results of work contribute to the principle application development of occupational safety as far as the diagnosis and modeling of extreme situations and evaluate their consequences.Документ Status of work accidents in food industry(2013) Evtushenko, Olga; Klepikov, Igor; Litvinenko, AnatolyWe show the results of occupational injury dynamic research in Food Industry of Ukraine from 2003 to 2011. Distribution for male and female injured employees on enterprises of Food Industry was performed. Indexes of injury rate and heaviness were calculated. And finally, distribution of accidents for main reasons, sorts of events, profession group, age, work experience was performed.Документ The analysis of new reduction project of method authentication potentially dangerous objects(2013) Volodchenkova, Natalia; Hivrich, OlexandrThe majority of thousand registered potentially dangerous objects majority does not create considerable problems and does not influence substantially on safety of population and environment possible. Emergency situations on such objects, mostly, does not spread even outside a workshop and does not fall under classification of "extraordinary situation". In addition, through legislative vagueness and different interpretations of questions in this sphere, in some regions potentially dangerous objects take into account twice.To establish more transparent and simplified authentication procedure of potentially dangerous objects and bring the proper requirements in accordance with legislative the project of changes to Statute about the passport system of potentially dangerous objects.Документ Автоматизація контролю та проходження медоглядів співробітників закладу освіти(2019) Чумаченко, Сергій Миколайович; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаВ роботі надано обґрунтування щодо розробки комп’ютерної програми для обліку та моніторингу медичних оглядів працівників, яка в подальшому може спростити роботу як фахівця, який займається медичними оглядами працівників на підприємствах, установах та в організаціях так і роботодавця, який повинен контролювати ситуацію з проходженням медоглядів працівників згідно чинного законодавства. The paper substantiates the development of a computer program for accounting and monitoring of medical examinations of employees, which can further simplify the work of a specialist who deals with medical examinations of employees in enterprises, institutions and organizations and the employer who must monitor the situation with medical examinations. employees in accordance with applicable law.Документ Аналіз безпеки на виробництві за допомогою методу «дерево відмов»(2017) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна; Єфісько, Ю.Ю.; Овчарова, Дарія АндріївнаЗапропонована методика дозволяє визначити вимоги до оперативності системи безпекою працівників в закладах готельно-ресторанного бізнесу, зокрема, до тривалості циклу управління та ймовірності його своєчасного завершення при нестандартних ситуаціях, аваріях або аварійних ситуаціях. Також можуть бути визначені додаткові показники, що характеризують процес управління безпекою праці. The technique to determine the requirements for the safety system efficiency of workers in establishments of hotel and restaurant business, in particular, the cycle time management and likelihood of timely completion with unusual situations, accidents or emergency situations. There may also be further defined indicators characterizing the process safety management.Документ Аналіз випадків травматизму з працівниками внаслідок порушень вимог законодавства про охорону праці іншими особами(2017) Романенко, Наталія Володимирівна; Володченкова, Наталія Валеріївна; Сліпачук, Олександр АнатолійовичВ роботі представлено результати спеціальних розслідувань за 2006–2015 рр. (за матеріалами спеціальних розслідувань) та визначено, що в середньому 10,8 % нещасних випадків виробничого характеру трапились внаслідок допущення порушень самим потерпілим. Приблизно 10 % складають випадки не пов’язані з порушеннями законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці. Винуватцями більше 40 % нещасних випадків на виробництві є як сам потерпілий так і інша особа. Під іншою особою розуміється інший працівник (керівник) підприємства, де стався нещасний випадок чи іншого підприємства або особа яка зовсім не причетна до виробничої діяльності - стороння особа. Проведений аналіз таких випадків виявив поступове збільшення питомої ваги нещасних випадків, що сталися з вини інших осіб. Ідивідуальний аналіз кожного випадку дає змогу розробити заходи підвищення ефективності профілактики виробничого травматизму. В работе представлены результаты специальных расследований в период с 2006 по 2015 гг. (по материалам специальных расследований) и определено, что в среднем 10,8% несчастных случаев производственного характера произошли вследствие допущения нарушений самим потерпевшим. Примерно 10% составляют случаи не связаны с нарушениями законодательных и нормативно-правовых актов по охране труда. Виновниками более 40% несчастных случаев на производстве является как сам пострадавший так и другое лицо. Под другим лицом понимается другой работник (руководитель) предприятия, где произошел несчастный случай или иного предприятия или лицо, которое совсем не имеет отношения к производственной деятельности - постороннее лицо. Проведенный анализ таких случаев обнаружил постепенное увеличение удельного веса несчастных случаев, произошедших по вине других лиц. Идивидуальным анализ каждого случая позволяет разработать мероприятия по повышению эффективности профилактики производственного травматизма. The paper presents the results of special investigations for 2006-2015 (based on the materials of special investigations) and it has been determined that on average, 10.8% of industrial accidents occurred as a result of perpetrators' perceived violations. Approximately 10% comprise cases not related to violations of legislative and regulatory legal acts on occupational safety. The perpetrators of more than 40% of accidents at work are both the victim and another person. Another person means another employee (manager) of an enterprise where an accident occurred or another enterprise, or a person who is not at all involved in the production activity, is an outsider. An analysis of such cases has revealed a gradual increase in the proportion of accidents that occurred with the fault of others. An individual analysis of each case enables the development of measures to increase the effectiveness of prevention of occupational injuries.Документ Аналіз виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості. Формування і ведення бази даних про нещасні випадки на підприємстві(2013) Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаІлюстративний матеріал до вивчення теми: «Аналіз виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості України». Представлено результати кафедральної науково-дослідної роботи №ДР 0112U004888 від 09.12. НДР присвячена дослідженню виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості шляхом обґрунтування, розробки та вдосконалення методів аналізу, оцінки та попередження виробничого травматизму. У роботі виконано експериментальні дослідження виробничого травматизму стосовно харчової галузі, що дозволило визначити важливі фактори, пов'язані з причинами та наслідками нещасних випадків. Для оцінювання та врахування безпосередніх причин травматизму отримано аналітичну залежність для розрахунку матриць ризику, в яких визначаються різновиди ризику для бінарних груп „причина нещасного випадку – вид травматичної події”. Обґрунтовано класифікацію заходів, спрямованих на попередження нещасних випадків, яка дозволяє визначити причини та вид ризику травмування, оптимізувати типові заходи з попередження виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості. Удосконалено програмне забезпечення інформаційно-аналітичної системи для оперативного аналізу стану умов праці на підприємстві, визначення раціональних напрямків профілактики виробничого травматизму та обґрунтування організаційних заходів з охорони праці. Illustrative material for the study of the "Analysis of occupational injury in Food Industry of Ukraine". The aim of this work is carrying out of statistical analysis of occupational injuries among Food Industry employees. We show a results of occupational injury dynamic research in Food Industry of Ukraine from 2003 to 2012 years. Distribution for male and female injured employees on enterprises of Food Industry was performed. Indexes of injury rate and heaviness were calculated. And finally, distribution of accidents for main reasons, sorts of events, profession group, age, work experience was performed. Going through this we found out that little more than 50% of accidents are caused by directors of food enterprises. It’s mean that organizations that stays above employers should pay special attention to the internal discipline. Occupational safety science is ready to offer brand new methods to improve roles control procedures for all level directors of Food Industry. Determine the status, trends and magnitude of the problem of occupational injuries in the food industry, the laws and the impact of various factors on injuries. Exploration of labor safety conditions and also of occupational injury reasons and circumstances is useful for developing of sound and effective ways for prevent and reduce the occupational injury, illnesses and worker’s traumatism. Unfortunately there is a small amount of enterprises are paying attention to investment. With small effort business could grow with investing only in two areas: equipment and monitoring system. There is 90% of the equipment facilities in food industry went out of the dates and doesn’t have protective mechanisms. For sure, if enterprise invest in new outfit it can save a lot: from one hand it’s always work efficiency, from other – saving money that probably would be spend on insurance for injured employee.Документ Аналіз ймовірності виникнення ризиків на підприємствах м'ясо-молочної промисловості(2016) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія ВалеріївнаВ роботі представлено метод аналізу ризику, як ймовірнісної оцінки виникнення аварійної ситуації на підприємстві. Комплексне застосування методів оцінки ризику виникнення аварійних ситуацій на підприємствах м'ясо-молочної промисловості дозволяє розробляти та обґрунтовувати ефективні заходи щодо підвищення безпечності їх функціонування.Документ Аналіз методів і методик оцінки вражаючих факторів повітряної вибухової хвилі(2012) Володченкова, Наталія Валеріївна; Левченко, Олег ГригоровичПроаналізовано основні методи та методики визначення меж зон руйнування під час дії повітряної вибухової хвилі на підприємства харчової промисловості. The basic methods and techniques, the limits of the zones of destruction under the action of air blast in the food industry.Документ Аналіз нещасних випадків, зумовлених людським фактором, і визначення заходів із попередження небезпечної поведінки працюючих(2016) Романенко, Наталія ВолодимирівнаВикладено результати аналізу нещасних випадків, зумовлених людським фактором. Визначено основні організаційні та психофізіологічні причини травматизму на виробництві. Розглянуто залежність між якістю системи управління охороною праці та причинами, що сприяють помилковим діям працюючих. Запропоновано рекомендації щодо зменшення негативного впливу людського фактора в процесі трудової діяльності. Изложены результаты анализа несчастных случаев, обусловленных человеческим фактором. This article is presenting the accident analysis results caused by human factor and adducing the main organizational and psycho-physiological reasons of on-the-job injury rate as well as considering the dependences between management system quality of the labor safety, occupational health and multiple causes leading to the employee’s wrong actions. The proposed recommendations are aimed to substantially reduce the negative impact of the human factor in the labor activity.