Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
61 результатів
Результати пошуку
Документ Застосування екструдованого пшеничного борошна для поліпшення якості здобних сухарів(1998) Ковбаса, Володимир Миколайович; Вдовиченко, Андрій Сергійович; Кобилінська, Олена Валеріївна; Вільчинська, Валентина Францівна; Сисоєв, Іван АверьяновичПшеничне борошно обробляли на двошнековому екструдері. У кількості від 3,0 до 15,0 % його вносили при замісі тіста для здобних сухарів. Встановлено, що внесення 7,5 % позитивно впливає на показники тіста та органолептику готових сухарів.Документ Вплив лимонної кислоти на властивості екструдованого крохмалю(2000) Кобилінська, Олена Валеріївна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Припік, Олександр Сергійович; Ромашко, Олена ВасилівнаЛимонна кислота часто використовується як рецептурний компонент харчових концентратів. У статті вивчено її вплив на властивості екструдованого пшеничного крохмалю. Встановлено, що наявність кислоти суттєво впливає на реологічні та фізико-хімічні властивості екструдату. Citric acid is often used as a component of prescription food concentrates. The paper studied its effect on the properties of extruded wheat starch. It was established that the presence of the substance acid stantially affect the rheological and physico-chemical properties of the extrudate.Документ Температурний вплив на якість екструдатів(2002) Сергеєв, Анатолій Дмитрович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Терлецька, Віта Альбертівна; Кобилінська, Олена Валеріївна; Блаженко, Сергій ІвановичСтаття присвячена дослідженню впливу температури на процес екструдування крохмалемісткої сировини. За допомогою методів математичної статистики виведено математичні залежності коефіцієнта спучування від температури оброблення. The article investigates the effect of temperature on the process of extruding materials containing starch. With the help of mathematical statistics derived mathematical dependence of swelling temperature processing.Документ Застосування ультразвуку для дослідження процесу набухання екструдатів(2003) Ромашко, Олена Василівна; Кобилінська, Олена Валеріївна; Лазаренко, Михайло Васильович; Ковбаса, Володимир МиколайовичНабухання екструдатів важлива, але мало досліджена характеристика. Запропоновано досліджувати набухання за допомогою ультразвукового методу. Представлено результати дослідження процесу набухання екструдатів пшеничного і картопляного крохмалю при різних співвідношеннях з водою.Документ Дослідження підготовки вуглеводів сировини(2000) Ковбаса, Володимир Миколайович; Кобилінська, Олена Валеріївна; Терлецька, Віта Альбертівна; Ромашко, Олена Василівна; Сторожук, Ольга ІванівнаСтаття присвячена вивченню характеристик екструдованої сировини, що містить крохмаль. Досліджено в′язкість та визначено вміст декстринів у екструдатах. Встановлено, що екструзія забезпечує високий рівень кулінарної підготовленості сировини. Article is about research process of starch-contained extruded raw materials parameters. Investigated viscosity process and dextrin quantity in extruded raw materials. Extrusion process have positive effect on culinary preparation process.Документ Вивчення кінетики набухання екструдованих крохмалепродуктів(2000) Ковбаса, Володимир Миколайович; Кобилінська, Олена Валеріївна; Терлецька, Віта АльбертівнаСтаття присвячена дослідженню процесу набухання крохмалю та крохмалемісткої сировини, що оброблена на двохшнековому екструдері. Представлено кінетичні криві набухання при 20 ºС. Встановлено, що набухання екструдатів супроводжується їх частковим розчиненням. The article is about swelling process of starch and starch-containing raw materials, which processed in two-auger extruder. Presented swelling kinetic curves at 20°C. Established the swelling of extrudate accompanied by their partial dissolution.Документ Кваліметрична оцінка якості сухих сніданків(1998) Ковбаса, Володимир Миколайович; Миронова, Наталія Геннадіївна; Дорохович, Антонелла Миколаївна; Терлецька, Віта Альбертівна; Дячук, Олександра ВолодимирівнаНаведено метод кваліметричної оцінки якості сухих сніданків. Визначено комплексний показник якості композиції із збалансованим амінокислотним складом рис + горох. Представлено математичну модель комплексного показника якості для сухих сніданків. Presented the method qualimetric assessing of quality of the breakfast cereals. Defined complex index of quality of composition with balanced amino acid composition of rice + peas. Presented mathematical model of a complex index of quality for breakfast cereals.Документ Застосування екструдованого пшеничного крохмалю як поліпшувача в хлібопекарському виробництві(1997) Ковбаса, Володимир МиколайовичВ статті розглядається питання впливу пшеничного екструдованого крохмалю на хлібопекарські показники хліба. Наведені результати досліджень дозування екструдованого крохмалю в кількості 0,5; 1,0; 1,5 %. Зроблено наукове обґрунтування, яке пояснює доцільність його використання.Документ Визначення міцності як показника структурно-механічних властивостей сухих сніданків(1997) Кобилінська, Олена Валеріївна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Бондар, Ігор ПетровичЯк випливає з назви, в тексті йдеться про параметр міцності екструдатів, як важливого показника структурно-механічних властивостей. В ній повідомляється про залежність показника міцності від складу сировини та параметрів процесу. Приведено порівняння міцності різних видів екструдатів. As the title implies the article describes about strength parameter of extrudate as an important indicator of structural and mechanical properties. It is reported about dependence of strength indicator on the composition of raw materials and parameters of process. Presented comparing the strength of different types of extrudate.Документ Спосіб подовження термінів зберігання сухих сніданків(1997) Українець, Анатолій Іванович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Олішевський, Валентин Вікторович; Асауленко, А. О.Розглядається питання подовження терміну зберігання харчових продуктів з використанням магнітно-імпульсної обробки. Також наведені результати досліджень впливу даної обробки на термін зберігання та кількості мікроорганізмів сухих сніданків. The article deals with question of lengthening period of storage of food products using magnetic pulse treatment. Also presented results of research effects of this treatment on the storage time and amount of microorganisms of breakfast cereals.