Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 11
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційна технологія фільтрування води для виробництва лікеро-горілчаної продукції
    (2012) Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир Петрович; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Ловягін, Олександр
    На основі результатів досліджень встановлено ефективність застосування досліджуваних фільтрувальних природних мінералів: гірського кришталю, гранату, шунгіту, а також антрацитового фільтранту марки А під час кондиціювання води, що дасть змогу забезпечити високу якість і стійкість лікеро-горілчаної продукції. On the basis of studies have established the effectiveness of the investigated filtration of natural minerals, rock crystal, garnet, shungite and anthracite filtrants A grade for air conditioning water, which will enable to provide high quality i resistance of alcoholic beverages.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз та узагальнення даних по складу природних вод України
    (2000) Ковальчук, Володимир Петрович; Янчевський, Віктор Казімірович; Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна
    Узагальнено результати моніторингу якості вод лікеро-горілчаних підприємств України. Аналіз показав, що високий вміст мінеральних солей спостерігається в південних областях України. Окислюваність води змінюється в межах 0,5 – 20 мг/дм3. Перевищення вмісту кремнію спостерігається в усіх регіонах. На основі результатів досліджень розроблено універсальну комплексну схему очистки та кондиціювання води для лікеро-горілчаного виробництва. Summarized results of the monitoring of water quality liqueur and vodka plants of Ukraine. The analysis showed that high content of mineral salts is observed in southern regions of Ukraine. Oxidation of water varies from 0,5 to 20 mg/dm3. The excess of the silicon content is observed in all regions. Based on the results of research developed the universal complex scheme of treatment and conditioning of water for distillery production.
  • Ескіз
    Документ
    Стійкість і якість алкогольних напоїв
    (2002) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна
    Наведено результати впливу твердості, лужності, сухого залишку, а також вмісту заліза, марганцю, хлоридів, сульфатів, силікатів, фосфатів, нітратів, нітритів води підготовленої на стійкість і якість алкогольних напоїв. Приведено вимоги до підготовленої води за органолептичними, фізико-хімічними, токсикологічними та мікробіологічними показниками для виробництва лікеро-горілчаної продукції, приготовленої із спирту сорту «Пшенична сльоза», «Люкс», «Екстра», «Вищої очистки». The results of the influence of hardness, alkalinity, dry residue, as well as the content of iron, manganese, chlorides, sulfates, silicates, phosphates, nitrates, nitrites water prepared on the durability and quality of alcoholic products. These аre the requirements for the prepared water for organoleptic, physico-chemical, Toxicological and microbiological parameters for the production of alcoholic beverages, prepared from alcohol varieties «Wheat tear», «Suite», «Extra» and «Higher purification».
  • Ескіз
    Документ
    Визначення катіонно-аніонного складу води питної та підготовленої, алкогольних та безаклогольних напоїв капілярно-електрофоретичним методом
    (2010) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Никитюк, Олександр Андрійович; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Олійнічук, Сергій Тимофійович
    Застосування капілярно-електорофоретичного методу дає змогу проводити комплексні дослідження катіонно-аніонного складу води, горілок, лікеро-горілчаних та безалкогольних напоїв. Розроблено та впроваджено галузевий та національні стандарти: СОУ 15.9-37-238:2005 «Вода підготовлена для лікеро-горілчаного виробництва. Методи визначання катіонів та аніонів», ДСТУ 4932:2008 «Горілки і горілки особливі. Визначання масової концентрації фторидів, хлоридів, нітритів, нітратів, фосфатів, сульфатів методом капілярного електрофорезу», ДСТУ 4801:2007 «Горілки і горілки особливі. Визначання масової концентрації амонію, калію, натрію, магнію, кальцію методом капілярного електрофорезу». Application by capillary electrophoresis method allows comprehensive studies of cation-anion water, vodka, liquors and soft drinks. Developed and implemented industry and national standards: SOU 15.9-37-238:2005 "Water prepared for the distillery. Methods for determination of cations and anions, DSTU 4932:2008 «Determination of mass concentration of fluorides, chlorides, nitrites, nitrates, phosphates, sulphates by capillary electrophoresis method», DSTU 4801:2007 «Determination of mass concentration of ammonium, potassium, sodium, magnesium, calcium by capillary electrophoresis method».
  • Ескіз
    Документ
    Очистка води активованим вугіллям
    (1999) Ковальчук, Володимир Петрович; Кравчук, Зоя Дмитрівна; Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна
    Наведено результати досліджень води, обробленої сорбентами Фільтрасорб F-300 та БАУ-А та вплив перманганатної окислюваності води на дегустаційну оцінку води і горілок. Results of researches of water treated sorbents Filtrasorb F-300 and BAU-A and the impact of permanganate oxidation of water at the degustation evaluation of water and vodka.
  • Ескіз
    Документ
    Кришталево чиста. Якість води для виробництва горілок і лікеро-горілчаних напоїв
    (2003) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна
    Наведено критерії оцінки води за органолептичними та фізико-хімічними показниками, класифікацію вод і способи водопідготовки для виробництва лікеро-горілчаної продукції. Показано вплив твердості, заліза, сульфатів, хлоридів на стійкість та органолептичну оцінку води підготовленої, горілок і лікеро-горілчаних напоїв. Проаналізовано існуючі способи водопідготовки та перспективні сорбенти (Silcarbon S835, Silcarbon K3060, AquaSorb 2000, C 207, КАУ-2, Фільтрасорб F300) для лікеро-горілчаного виробництва. Are the criteria for assessing water on organoleptic and physical-chemical parameters, the classification of waters and methods of water treatment for production of alcoholic beverages. Shows the influence of hardness, iron, sulphates, chlorides resilience and organoleptic evaluation prepared water, vodka and other alcoholic beverages. The analysis of the existing methods of water treatment and promising sorbents (Silcarbon S835, Silcarbon K3060, AquaSorb 2000, C 207, KAU-2, Filtrasorb F300) for distillery production.
  • Ескіз
    Документ
    Критерії якості. Норми і стандарти придатності
    (2003) Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир Петрович; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна
    Проаналізовано нормативи ВОЗ, США, ЄС, Росії, України до води питної та фасованої за окремими органолептичними, фізико-хімічними та токсикологічними показниками. Analyzed the norms of the WHO, the US, EU, Russia, Ukraine for drinking water and for packaged water for individual organoleptic, physico-chemical and toxicological indicators.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія натуральних харчових концентрованих барвників
    (2001) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна
    Наведено характеристики основної сировини для одержання барвників із рослинної сировини, технологію одержання, органолептичні і фізико-хімічні показники жовтого та червоного натуральних харчових концентрованих барвників. Shows the characteristics of the basic raw materials for dye of vegetable raw materials, the technology of production, organoleptic and physical-chemical indicators of yellow and red concentrated natural food colorant.
  • Ескіз
    Документ
    Використання нових сорбційних матеріалів у виробництві горілок
    (2001) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна
    Наведено результати досліджень сорбційних характеристик активного вугілля марок БАУ-ЛВ і СWZ(1-4) та перспективність їх застосування у виробництві горілок. Results of the investigations of the sorption characteristics of the active coal grades BAU-LV, СWZ(1-4) and prospects of their use in the production of vodka.
  • Ескіз
    Документ
    Екологічно чистий натуральний барвник
    (2001) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна
    Наведено переваги застосування натуральних харчових барвників із рослинної сировини, спосіб одержання, органолептичні і фізико-хімічні показники жовтого натурального харчового концентрованого барвника.