Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
16 результатів
Результати пошуку
Документ Перспективи розвитку вітчизняного виноробства(2023) Мукоїд, Роман Миколайович; Бабич, Ірина Михайлівна; Винокурова, ІннаВиноградарство і виноробство в Україні має багатовікову історію. Основномувиноградники зосереджені в Одеській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій таЗакарпатській областях. Географічно виділяється 6 основних виноробних регіонів України,15 макрозон (винних районів) і 58 мікрозон, хоча законодавчо ці зони не закріплені. Виноробна промисловість України представлена підприємствами первинного тавторинного виноробства. Основним видом сировини для виробництва вин є виноград. Окрім потужних винзаводів, які мають тисячі гектар власних виноградників,створюються малі виноробні господарства, які роблять свій внесок у розвиток культуриспоживання і виробництва вина в Україні, шляхом виробництва авторських вин, проведеннядегустацій своїх вин, так званих гастровинних турів та винних фестивалівДокумент Температурні режими при зборі і переробці винограду як регулятори якості столових білих вин(2021) Бабич, Ірина Михайлівна; Пилипенко, Олексій Юрійович; Деменюк (Майданець), Оксана МиколаївнаДокумент Застосування сонячної енергії у виноробній та пивоварній промисловості(2007) Самойленко, Олександр; Дегтярьова, Марія Василівна; Клименко, Євген; Домарецький, Віталій Афанасійович; Куц, Анатолій Михайлович; Білько, Марина Володимирівна; Бабич, Ірина МихайлівнаДокумент Дослідження зміни кольору рожевих вин у в процесі їх виготовлення та зберігання(2012) Чернявська, Аліна Олегівна; Тенетка, Аліна Іванівна; Білько, Марина Володимирівна; Бабич, Ірина МихайлівнаКолір є найважливішим із візуальних атрибутів вин і є фактором загальної якості продукту, який може впливати на сприйняття вина в цілому. Питання формування кольору рожевих столових вин є відкритим для досліджень. Colour is an important visual attributes of wines and is a factor in the overall quality of the product, which can influence the perception of wine in general. The formation of pink-colored table wine open for research.Документ Використання сонячної енергії у виноробстві(2008) Самойленко, Ольга; Домарецький, Віталій Афанасійович; Бабич, Ірина МихайлівнаАктуальна проблема сучасної виноробної галузі є якість. Найбільше якість вина характеризує його стабільність. Часто вона порушується кристалічними помутніннями, викликаними солями виннокислого кальцію й калію. Кращий спосіб уникнути цього – холодообробка. Actual problems of modern wine industry is quality. The highest quality wine is characterized by its stability. Often it is broken crystal turbidity caused vynnokysloho salts of calcium and potassium. The best way to avoid this - cold treatment.Документ Вивчення молекулярної маси й фракційної сполуки білкових препаратів рослинного походження(2008) Соколов, Олег; Чурсіна, Ольга Олексіївна; Бабич, Ірина МихайлівнаВажливим показником фізико – хімічних властивостей білкових препаратів, що визначає їх таніноосаджувальну здатність і флокулюючі властивості, є молекулярна маса і фракційний склад. В результаті проведених нами досліджень препаратів рослинних білків були отримані електрофореграми і діаграми колірної інтенсифікації треків білкових фракцій, визначена молекулярна маса білків. Таким чином, препарати рослинних протеїнів, що рекомендують для різних вин, мають істотні розбіжності по молекулярній масі білкових фракцій, що впливає на їх функціональні властивості. Так, для обробки червоних екстрактних виноматеріалів застосовують препарати білків більш низької молекулярної маси. An important indicator of physical - chemical properties of protein drugs, which determines their ability and taninoosadzhuvalnu flokulyuyuchi properties are fractional molecular weight and composition. As a result of our studies of drugs of plant proteins obtained elektroforehramy color charts and tracks intensification protein fractions defined molecular weight proteins. Thus, vegetable protein drugs that recommend different wines, with significant differences in molecular weight protein fractions that affect their functional properties. So, for the treatment of extractive red wine used drugs fibers of lower molecular weight.Документ Шовковиця, як покращувач біохімічного складу плодово-ягідних виноматеріалів(2008) Литовченко, Олена; Литовченко, Борис; Бабич, Ірина МихайлівнаОдним з найважливіших питань індустрії напоїв є постійне покращення якості сировини за рахунок додавання природних, екологічно чистих з високим вмістом біологічно активних речовин компонентів. Для створення нових продуктів підвищеної біологічної цінності застосовані плоди шовковиці, багаті на БАР, які історично використовувались населенням в настоянках, вареннях, наливках.Документ Перспективне використання препаратів рослинного білку у виноробстві(2008) Весютова, Антоніна; Чурсіна, Ольга Олексіївна; Загоруйко, Володимир; Бабич, Ірина МихайлівнаУ зв’язку із зростанням вимог до високоякісних вин і розширення їх експорту, основним завданням виноробства є підвищення строків стабільності готового продукту. Для обробки виноматеріалів у теперішній час широко використовуються допоміжні білкові матеріали тваринного походження ( яєчний альбумін, свинячий і бичачий желатин, молочний казеїн). Тим часом в усьому світі сильно зріс попит на натуральні вина, при обробці яких використовуються натуральні природні матеріали, що мають сполуку тієї ж пироди, що і оброблювана сировина. With the increasing requirements for high-quality wines and expand their exports, the main task is to improve winemaking terms of stability of the finished product. To finish the wine at present widely used auxiliary materials protein of animal origin (Egg albumin, swine and bovine gelatin, milk casein). Meanwhile, worldwide strong demand for natural wines, the processing of which uses natural materials, with a compound pyrody same as the processed raw materialsДокумент Вибір освітлювачів для оброблення виноматеріалів(2004) Леонова, Галина Вікторівна; Гречко, Ніна Яківна; Бабич, Ірина МихайлівнаДля надання стабільності винам у виноробстві використовують освітлювачі. Як освітлювачі білих та червоних виноматеріалів використовували бентоніт, желатин та палигорскіт. To provide stability wines in wine using clarifiers. As lights red and white wine used bentonite, gelatin and palyhorskit.Документ Стабілізація, як один з напрямків розвитку технології виноробства(2005) Бабич, Ірина Михайлівна; Гержикова, Вікторія Григорівна; Домарецький, Віталій Афанасійович