Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 46
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи підвищення харчової цінності вафель
    (2024) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    У роботі показано доцільність використання обраних нетрадиційних збагачувачів у виробництві вафель із жировими начинками для подовження термінів їх зберігання, покращення споживчих властивостей та підвищення харчової цінності.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні тенденції використання нетрадиційної рослинної сировини в технології паштету оздоровчого призначення
    (2024) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    Метою даної роботи є розроблення компонентного складу м’ясо-рослинного паштету оздоровчого призначення з використанням нетрадиційної рослинної сировини
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження яблучної сировини для виробництва фруктово-ягідного мармеладу оздоровчого призначення
    (2024) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Нами досліджено органолептичні та основні фізико-хімічні показники якості яблучного пюре яблук пізньостиглих сортів: Ренет Симиренко, Кальвіль сніговий, Джонатан. Найвищим вмістом пектину та вітамінів С та Р характеризуються яблука сорту Ренет Симиренко, ці плоди також мають відмінні смакові властивості. Нами досліджено характеристики пектинових речовин яблук сорту Ренет Симиренко. Досліджуваний пектин за вмістом ацетильної складової, яка впливає на здатність до драглеутворення відноситься до пектинів з високою драгле твірною здатністю. Це також підтверджують дослідження вмісту у пектині метоксильної складової. Даний яблучний пектин відноситься до першої групи сировини за вмістом метоксильної складової
  • Ескіз
    Документ
    Використання нетрадиційної сировини для отримання та розширення асортименту соусів оздоровчого призначення
    (2024) Голота, Олексій Олександрович; Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Перспективною нетрадиційною доступною пряно-ароматичною сировиною з високими антиоксидантними властивостями є гісоп лікарський (Hyssopus officinalis L.) та листя чорної смородини (Ribes nigrum L.).
  • Ескіз
    Документ
    Обґрунтування складу та вдосконалення способу виробництва паштету оздоровчого призначення з використанням пророщеного зерна сочевиці та гречки
    (2023) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Медведюк, Дмитро Олександрович
    Обґрунтувано склад та запропоновано спосіб виробництва паштету оздоровчого призначення з використанням пророщеного зерна сочевиці та гречки. The composition and method of production of health-improving paste using sprouted lentil and buckwheat grains are substantiated
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження рівня обізнаності студентської молоді щодо здорового способу життя та особливостей харчування
    (2023) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Метою нашої роботи стало дослідження особливостей харчування та показників обізнаності та усвідомлення серед студентської молоді загрози для здоров’я факторів ризику розвитку неінфекційних захворювань. The purpose of our work was to study the peculiarities of nutrition and indicators of awareness and understanding of the threat to health of risk factors for the development of non-communicable diseases among students.
  • Ескіз
    Документ
    Обгрунтування використання ягідної сировини для отримання пастили оздоровчого призначення
    (2023) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Розроблено рецептуру пастили оздоровчого призначення з використанням пюре чорної смородини і калини та частковою заміною цукру на екстракт стевії. A recipe for a health-improving pastille was developed using blackcurrant and viburnum puree and partial substitution of stevia extract for sugar.
  • Ескіз
    Документ
    Використання пророщеного зерна сочевиці та гречки для отримання паштету оздоровчого призначення
    (2023) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Медведюк, Дмитро Олександрович
    За результатами досліджень та на основі аналізу визначено раціональну кількість рослинних добавок для підвищення харчової цінності паштету. According to the results of the research and based on the analysis, a rational amount of plant additives was determined to increase the nutritional value of the pate.
  • Ескіз
    Документ
    Показники обізнаності та усвідомлення здобувачами НУХТ факторів ризику хронічних неінфекційних захворювань
    (2022) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Задесенська, Ілона Валеріївна; Федько, Світлана Олександрівна
    Без сумніву, покращення обізнаності та усвідомлення молоддю небезпеки факторів ризику розвитку ХНІЗ може стати вагомою складовою профілактичних заходів. Тому одним з важливих завдань підготовки здобувачів у вищих навчальних закладах має бути формування в них культури здорового способу життя, засвоєння основних знань щодо факторів ризику розвитку ХНІЗ. Undoubtedly, improving youth awareness and awareness of the dangers of risk factors for the development of chronic non-infectious diseases can become an important component of preventive measures. Therefore, one of the important tasks of training applicants in higher educational institutions should be the formation of a culture of a healthy lifestyle in them, assimilation of basic knowledge about risk factors for the development of chronic non-infectious diseases.
  • Ескіз
    Документ
    Використання нетрадиційної рослинної сировини для отримання вафель оздоровчого призначення
    (2022) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Клеймьонова, Олена Геннадіївна
    Запропоновані збагачені вафлі, окрім традиційних інгредієнтів, у рецептурі жирової начинки містять порошок з обліпихи та імбиру, а для виготовлення вафельного листа частина пшеничного борошна замінена борошном із пророщеного зерна пшениці. The proposed enriched waffles, in addition to the traditional ingredients, contain sea buckthorn and ginger powder in the fat filling recipe, and for the production of the waffle sheet, part of the wheat flour is replaced with flour from sprouted wheat grains.