Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ Використання нетрадиційної рослинної сировини у технологіях виробництва борошняних кондитерських виробів функціонального призначення(2021) Башта (Шеремет), Алла ОлексіївнаНеобхідність змін складу харчових продуктів викликана об’єктивними змінами способу життя, асортименту вживаних продуктів, а також їх харчової та біологічної цінності. У даній роботі підтверджено доцільність використання нетрадиційної рослинної сировини для виробництва кексів, що дозволяє розширити асортимент борошняних кондитерських виробів функціонального призначення. The need to change the composition of food products is caused by objective changes in lifestyle, range of products used, as well as their nutritional and biological value. This paper confirms the feasibility of using non-traditional vegetable raw materials for the production of cupcakes, which allows to expand the range of flour confectionery for functional purposes.Документ Використання нетрадиційної сировини для підвищення якості кондитерських виробів(2020) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Івчук, Надія ПавлівнаУ даній роботі підтверджено доцільність створення композиції плодово-ягідного міксу з високим вмістом біологічно активних речовин та отримання на його основі мармеладу оздоровчого призначення. This paper confirms the feasibility of creating a composition of fruit and berry mix with a high content of biologically active substances and obtaining on its basis marmalade for health purposes.Документ Отримання пастили оздоровчого призначення з використанням пюре чорної смородини та калини(2020) Новохат, Дарина Сергіївна; Башта (Шеремет), Алла ОлексіївнаЗапропонована рецептура пастили оздоровчої дії з використанням пюре чорної смородини та калини The proposed recipe of the marshmallow of the healing action using black currant and viburnum pureeДокумент Обґрунтування складу та вдосконалення способу виробництва кисломолочного напою оздоровчого призначення, збагаченого порошками цикорію та йошти(2020) Остапенко, Юлія Валеріївна; Башта (Шеремет), Алла ОлексіївнаВизначено, що внесення порошку йошти та порошку цикорію до кисломолочного напою дозволить підвищити харчову цінність продукту. It is determined that the addition of yoshta powder and chicory powder to the sour milk drink will increase the nutritional value of the productДокумент Скорцонера – перспективна інуліновмісна сировина для виробництва оздоровчих продуктів(2020) Башта (Шеремет), Алла ОлексіївнаСкорцонера містить значну кількість полісахаридів, зокрема інуліну, що має пребіотичні властивості, і тому є досить перспективними для використання в сфері оздоровчого харчування. Scorzonera contain significant amounts of polysaccharides, in particular inulin which has a prebiotic properties, and makes them a valuable raw material for use in the field of healthy nutrition.Документ Обгрунтування та розроблення рецептури граноли оздоровчого призначення(2020) Новохат, Дарина Сергіївна; Башта (Шеремет), Алла ОлексіївнаМетою даної роботи є обґрунтування вибору сировини та розроблення рецептури граноли оздоровчого призначення. The purpose of this work is to substantiate the choice of raw materials and to develop a recipe for granola for health purposes.Документ Наукове обґрунтування складу та розроблення рецептури зернового батончика підвищеної біологічної цінності(2020) Новохат, Анастасія Сергіївна; Башта (Шеремет), Алла ОлексіївнаВ результаті доведено цінний склад обраних збагачувачів та запропоновано рецептуру зернового батончика підвищеної біологічної цінності з використанням пророщеного зерна пшениці, гарбузового насіння, насіння чіа та арахісу. As a result, the valuable composition of the selected enrichments was proved and the recipe for a higher biological value grain bar using germinated wheat, pumpkin seeds, chia and peanut seeds was proposed.Документ Отримання пшеничного хліба оздоровчого призначення, збагаченого шротом насіння олійних культур(2020) Соловйова, Катерина Володимирівна; Башта (Шеремет), Алла ОлексіївнаВикористання шроту насіння олійних культур для збагачення пшеничного хліба дозволяє отримати харчовий продукт з підвищеною харчовою цінністю. The use of meal of oilseeds to enrich the wheat bread makes it possible to obtain a food product with high nutritional value.Документ Наукове обґрунтування складу та розроблення способу отримання кексів підвищеної біологічної цінності(2019) Петлицька, Лілія Юріївна; Башта (Шеремет), Алла ОлексіївнаЗапропоновано рецептуру кексів підвищеної біологічної цінності з використанням борошна сочевиці та шроту насіння льону. Recipe for high-value cakes with lentil flour and flaxseed meal.Документ Використання нетрадиційної рослинної сировини для отримання кексів оздоровчого призначення(2019) Башта (Шеремет), Алла ОлексіївнаКінцевим результатом є створення кексів оздоровчого призначення з хорошим смаком і зовнішнім виглядом, підвищеною харчовою цінністю. The final result is the creation of cakes for health purposes with good taste and appearance, improved nutritional value