Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
22 результатів
Результати пошуку
Документ Застосування восків у харчових продуктах(2022) Романовська, Тетяна Іванівна; Осейко, Микола Іванович; Калина, Вікторія СергіївнаВіск є мінорним компонентом харчового продукту природного походження та за введення до 3 % у жировмісний харчовий продукт виконує роль структуроутворюючого та глазуруючого агента. Віс is a minor component of a food product of natural origin for the introduction of up to 3% in a fatty food product, which plays the role of a structure-forming and glazing agent.Документ Антиоксиданти і прооксиданти у оздоровчому і дієтичному харчуванні(2021) Романовська, Тетяна Іванівна; Осейко, Микола ІвановичПрооксидантами вважають стероли та воски, яких у оліях до 0,4 %. За певних умов речовини можуть бути як анти-, так і прооксидантами, тому вивчення властивостей мінорних супутніх речовин жирових продуктів є актуальним для створення харчових продуктів оздоровчого і дієтичного призначення. Sterols and waxes are used as pro-oxidants, which are up to 0.4% in oils. For singing minds, speeches can be both anti- and pro-oxidants, so the increase in the power of minor concomitant speeches of fatty products is relevant for the creation of food products for health and dietary purposes.Документ Восковмісні харчові продукти(2022) Романовська, Тетяна Іванівна; Осейко, Микола Іванович; Шевчик, Василь ІвановичВіск є структуроутворювачем олійновмісних харчових продуктів та дозволяє, зменшивши у харчовому раціоні твердоплавких ненасичених транс-ізомерних жирних кислот та насичених жирних кислот у складі жировмісного харчового продукту, поліпшити структурно-механічні властивості продукту та зменшити вміст компонентів, що підвищують вміст холестеролу у крові. Wax is a structure-builder of oil-containing food products and, by reducing the amount of hard-melting unsaturated trans-isomeric fatty acids and saturated fatty acids in the fat-containing food product in the diet, improves the structural and mechanical properties of the product and reduces the content of components that increase blood cholesterol.Документ Якість і безпечність харчових продуктів, дієтичних добавок і препаратів у системній профілактиці здоров’я і відновленні організму в умовах пандемії(2021) Шевчик, Василь Іванович; Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна ІванівнаДотримання вимог умовної стерильності виробництва, контролювання стану здоров’я персоналу та піклування про конкретно кожного працівника є запорукою забезпечення виробництва якісних і безпечних харчових продуктів, дієтичних добавок і препаратів. I could help mental sterility of the production, control the health of the staff and the specifics of the skin doctor, guarantee the safety of the production of sour and non-health food products, dietary supplements and preparations.Документ Пігменти, супутні ліпідам з овечої вовни(2021) Романовська, Тетяна Іванівна; Осейко, Микола ІвановичВиявлено, що максимуми поглинання у отриманих екстрактів знаходяться у діапазоні 330-430 нм. Найбільше забарвлюючих речовин містить хлороформовий екстракт, оскільки проявив три максимуми поглинання електромагнітних хвиль. Екстракт, що отриманий з діетиловим ефіром має найсвітліший колір та один максимум поглинання. It has been shown that the clay maxima of selected extracts are in the range of 330-430 nm. The most zabarvlyuyuchih speeches avenge chloroform extract, shards showing three maxima of claying electromagnetic fluff. The extract, which, when taken with diethyl ether, has the most light color and one maximum of clay.Документ Безпечність сучасних косметичних засобів із використанням ланоліну(2021) Романовська, Тетяна Іванівна; Осейко, Микола ІвановичПродукція з ланоліном може містити поверхнево активні речовини, що використовуються під час первинної обробки вовни, які викликають алергічні реакції шкіри. Також косметична продукція може містити супутні речовини ланоліну, що могли потрапити з ланоліном, зокрема лікарські препарати, якими лікували шкірні хвороби овець. З метою прослідковування потрапляння небезпечних речовин у косметичний засіб необхідно використовувати технології, що очищають ланолін від небажаних супутніх речовин. Такими технологіями є способи обробки вовни для зменшення вмісту забруднюючих речовин у вовні, та способи вилучення ланоліну з попередньо підготовленої вовни. Products with lanolin can contain superficially active speech, which vikorates under the first hour of the first processing of the outside, like an allergic reaction of the tongue. Also, cosmetic products can avenge the accompanying speech of lanolin, which could be consumed with lanolin, zocrema medicinal preparations, which were used to rejoice in sheep's skin ailments. From the method of tracing the consumption of unsafe speeches in cosmetics, it is necessary to use technologies that clean lanolin from unsafe conjugated speeches. Such technologies are the ways of processing the outside to change instead of the fermenting speeches in the outside, and the way of processing lanolin from the previously prepared outside.Документ Стероли ліпідів вовни як поліфункціональна добавка у продуктах і препаратах(2021) Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна ІванівнаРафіновані ліпіди вовни та їх похідні доцільно використовувати як поліфункціональну добавку у складі продуктів і препаратів. Refined lipids in the veins and their similar additives can be used as a polyfunctional additive in the warehouse of products and preparations.Документ Фізико-хімічні характеристики ліпідних екстрактів(2020) Кашпуровська; Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна ІванівнаЛіпідні екстракти місять ліпіди, вільні жирні кислоти, які можуть окислюватись, забарвлюючі екстракт речовини та потребують рафінування. Lipid extracts contain lipids, free fatty acids that can be oxidized, coloring the extract and require refining.Документ Ліпіди овечої вовни у інноваційних харчових продуктах(2020) Романовська, Тетяна Іванівна; Осейко, Микола ІвановичЗастосування ліпідів вовни у захисних покриттях для харчових продуктів вимагає обґрунтування тривалості придатності до вживання як швидкоокислюваного та високоплавкого компонента харчового продукту. The use of wool lipids in protective coatings for food products requires substantiation of the duration of suitability for use as a rapidly oxidizing and high-melting component of a food product.Документ Комплексна технологія обробки вовни(2020) Романовська, Тетяна Іванівна; Осейко, Микола ІвановичОтримана вовна придатна для переробки на вовняну пряжу, отримані ліпіди після рафінування можна застосовувати у косметичних засобах та обмежено у харчовій промисловості у жировмісних продуктах. The obtained wool is suitable for processing into woolen yarn, the obtained lipids after refining can be used in cosmetics and to a limited extent in the food industry in fat-containing products.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »