Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 16
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз сучасних способів екстракції рослинної сировини
    (2020) Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта Альбертівна
    Робота присвячена огляду традиційних та інноваційних способів екстрагування біологічно активних речовин з рослинної сировини. Проведена порівняльна оцінка різних способів екстрагування, зазначені їх переваги та недоліки. Зазначені способи динамізації всіх видів дифузії.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження технологічних властивостей прянощів для отримання полікомпозитних пряно-ароматичних харчових добавок
    (2020) Іванов, Євгеній Ігорович; Терлецька, Віта Альбертівна; Рубанка, Катерина Володимирівна
    В роботі розглянуто дослідження мікроструктури та кінетики вилучення ефірної олії різними типами розчинників та параметри екстракції. Встановлено , що використання полікомпозитних харчових добавок на основі екстракту чорного перцю є перспективним для подовження терміну зберігання готової продукції і покращення органолептичних показників харчових продуктів.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження структурно-механічних характеристик мусів на основі кави
    (2017) Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта Альбертівна
    В роботі представлено вплив полікомпонентної суміші рослинних екстрактів на основі кави на піноутворюючу здатність мусів. Надані рекомендації що до умов приготування мусів.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу температури на хімічний склад екстрактів чаю чорного у процесі екстрагування
    (2017) Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта Альбертівна
    В роботі представлено вплив температури екстрагування чаю чорного на зміни Na, K, Ca та дубильних речовин. Доведено, що збільшення температури екстрагування сприяє підвищенню виходу досліджуваних сполук. Встановлено, що оптимальною температурою проведення процесу екстрагування чаю є 90 ºС. The effect of black tea extraction temperature on changes in Na, K, Ca and tannins is presented. It is proved that an increase in the temperature of extraction contributes to an increase in the yield of the compounds studied. It has been established that the optimal temperature for the tea extraction process is 90 ºC.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування квітів гібіскусу у виробництві натуральних барвників
    (2017) Шпачук, М. А.; Точона, Анастасія Сергіївна; Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта Альбертівна
    В роботі представлено можливість застосування квітів гібіскусу, як сировини для створення натурального червоного барвника. Визначено хімічний склад квітів гібіскусу та доведена її висока харчова цінність. The paper presents the possibility of applying hibiscus flowers as raw materials for the production of a natural red dye. The chemical composition of flowers of hibiscus has been determined and its high nutritional value has been proved The paper presents the possibility of applying hibiscus flowers as raw materials for the production of a natural red dye. The chemical composition of flowers of hibiscus has been determined and its high nutritional value has been proved.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання картопляної мезги у виробництві снеків
    (2017) Сивак, Денис Генадійович; Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта Альбертівна; Писарець, Ольга Петрівна
    В роботі представлено можливість використання картопляної мезги як сировина для виробництва картопляних снеків. Досліджено хімічний склад картопляної мезги та доведено її харчову цінність.The paper presents the possibility of using potato pulp as a raw material for the production of potato snacks. The chemical composition of potato pulp has been studied and its nutritional value is proved.
  • Ескіз
    Документ
    Про зміни сіркомістких амінокислот у процесі екструзії
    (1996) Терлецька, Віта Альбертівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Кобилінська, Олена Валеріївна
    Показано що в процесі екструзії відбуваються значні зміни з сірковмісними амінокислотами, такими як цистеїн, цистин, метіонін. Дані перетворення призводять до погіршення перетравлюваності білків. Наведені параметри, які необхідно враховувати для збереження даних незамінних амінокислот. It is shown that in the process of extrusion, occur significant changes in sulfur-containing amino acids such as cysteine, cystine, methionine. These conformations lead to poor digestibility of proteins. Presented parameters that must be considered to save these essential amino acids.
  • Ескіз
    Документ
    Харчоконцентрати на основі їстівних грибів
    (2010) Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Терлецька, Віта Альбертівна
    На основі теоретичних та експериментальних досліджень розроблено нові технології харчоконцентратів (грибних закусок, чіпсів, снеків) на основі їстівних грибів із застосуванням високоефективних методів оброблення сировини. Запропоновані технології дозволяють отримати низькокалорійні продукти харчування підвищеної харчової та біологічної цінності. New technologies of food concentrates on the basis of edible mushrooms (mushroom appetizers, chips, snacks) are worked out on the basis of theoretical and experimental researches with application of high-efficiency methods of treatment of raw materials. The offered technologies allow to get low-caloric food products with increased nutrition and biological value.
  • Ескіз
    Документ
    Вибір показників і критерію ефективності функціонування системи управління цивільним захистом об’єкта господарювання у надзвичайних ситуаціях
    (2012) Печковський, I. O.; Терлецька, Віта Альбертівна; Хіврич, Олександр Васильович; Володченкова, Наталія Валеріївна
    Запропонована модель дає змогу провести оцінку ефективності функціонування системи управління цивільним захистом у надзвичайних ситуаціях. Model is proposed to assess the performance of the control system of civil protection in emergencies.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження безпечності рослинної сировини
    (2013) Рубанка, Катерина Володимирівна; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Терлецька, Віта Альбертівна
    Публікація присвячена дослідженню вмісту важких металів в горобині чорноплідній, шипшині, журавлині, м’яті, смородині чорній, чаї чорному та зеленому, мелісі, ромашці, липі, імбирі. Визначення проводили атомно-абсорбційним методом. Дослідження показали, яка сировина є небезпечною для споживання, її використання в харчовій промисловості необхідно обмежити або повністю виключити. The paper is devoted to the research content of heavy metals in black chokeberry, brier, cranberry, mint, black currant, black and green tea, melissa, camomile, linden , ginger. Determination was conducted by the atomic absorption method. Researches showed, which raw materials are dangerous for a consumption. It is necessary to limit or fully exclude their uses in food industry .