Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
251 результатів
Результати пошуку
Документ Удосконалення способу гідратації соєвого білково-жирового збагачувача при виготовленні емульсії варених ковбас(1997) Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Бурак, Валентина Геннадіївна; Ткаченко, Єкатерина ДмитрівнаПредставлені варіанти переробки жирної сировини та одержання кінцевих м’ясопродуктів із стабільними показниками якості та безпечності. Встановлено, що застосування білково-жирових емульсій при виробництві варених ковбас, сосисок та сардельок дає змогу нормалізувати консистенцію готових продуктів, допомагає компенсувати відхилення у функціонально-технологічних властивостях жирної сировини та поліпшити якісні характеристики готових виробів. We present the processing of oily materials and a final meat products with stable quality and safety indicators. The use of fat-protein emulsions in the production of cooked sausages, frankfurters and wieners helps to normalize the consistency of finished products, to compensate for variations in functional and technological properties of fatty material and improve the quality characteristics of the finished product.Документ Усовершенствование сушильных установок и режимов сушки короткорезаных макаронных изделий(1987) Евенко, Юрий Николаевич; Вербицкий, Борис Ильич; Луцик, Юрий Павлович; Сысоев, Иван Аверьянович; Юрчак, Вера ГавриловнаРазработаны рациональные режимы сушки короткорезанных макаронных изделий на сушилках Г4-КСК-90, позволившие улучшить качество продукции. Developed rational modes of drying pasta drying in G4-KSK-90, which helped us to improve the quality of the products.Документ Красный натуральный краситель для безалкогольной промышленности(1990) Савченко, Николай Яковлевич; Кравчук, Зоя Дмитриевна; Смоловик, Жанна Ивановна; Олейник, Светлана Ивановна; Опанасюк, Татьяна Ивановна; Резвина, Лариса Николаевна; Трисунова, Татьяна НиколаевнаПриведены характеристики основного сырья для получения красного красителя из черноплодной рябины, технологию получения, расход красителя для подкрашивания безалкогольных напитков. Specifications main raw material to obtain a red dye from aronia, the technology of production, consumption dye for coloring non-alcoholic beverages.Документ Желто-оранжевый пищевой краситель для безалкогольных напитков(1990) Савченко, Николай Яковлевич; Кравчук, Зоя Дмитриевна; Смоловик, Жанна Ивановна; Опанасюк, Татьяна Ивановна; Олейник, Светлана Ивановна; Резвина, Лариса Николаевна; Трисунова, Татьяна НиколаевнаПриведены характеристики основного сырья для получения желто-оранжевого красителя из моркови и тыквы, технологию получения, расход красителя для подкрашивания безалкогольных напитков. The characteristics of the main raw material for producing a yellow-orange colour of carrots and pumpkin, the technology of production, consumption dye for coloring non-alcoholic beverages.Документ Вплив пшеничного екструдату на газоутворюючу здатність борошна(1996) Ковбаса, Володимир Миколайович; Миронова, Наталія Геннадіївна; Шепеля, Н. В.Висвітлено питання доцільності дозування пшеничного екструдату до борошна з низькою газоутворюючою здатністю. Також наведені результати досліджень дозування екструдату у кількості 5, 7 і 10 % до маси борошна. Обґрунтовано причини збільшення газоутворюючої здатності борошна. The article deals with question of expediency dosage of extrudate to wheat flour with low aerogenous ability. Results of research dosing of extrudate in quantities of 5, 7, 10% by weight of flour are presented. Clarified reasons of increasing aerogenous capacity of flour.Документ Актуальність вивчення історії української діаспори у вищій школі(1994) Рудик, Петро АндрійовичЗазначається актуальність вивчення історії українців, які з різних причин проживають за кордоном, їхнє позитивне значення для поширення знань про Україну у світі, ставлення до незалежної Української держави і важливість встановлення з нею зв’язків у різних сферах суспільного життя, схвальне ставлення студентів про читання спеціального курсу історії зарубіжних українців. Noted the relevance of studying the history of Ukrainian, who for various reasons live abroad, their positive impact on the dissemination of knowledge about Ukraine in the world, the attitude towards independent Ukrainian state and the importance of establishing relations with it in different spheres of social life, approving of students of special reading Ukrainian foreign exchange rate history.Документ Застосування екструзійної обробки як способу модифікації крохмалів(1997) Кобилінська, Олена Валеріївна; Ковбаса, Володимир МиколайовичВ тезах висвітлено питання можливості отримання набухаючих видів крохмалю за допомогою екструдера. Текст дає цінну інформацію про переваги використання екструзійного методу обробки сировини. Приведені результати досліджень розчинності екструдованих видів крохмалю.Документ Вплив температури на якісні зміни білка(1996) Ковбаса, Володимир МиколайовичЯк випливає з назви, тези описують якісні зміни білка при термообробці. Описуються позитивні і негативні процеси, які відбуваються з білком в процесі екструзії. Тези підкреслюють залежність перетворення білків від складу сировини та інтенсивності термообробки. As the title implies the article describes the qualitative changes of the protein during heat treatment. It is spoken about positive and negative processes which occurring with protein during the extrusion. It is stressed dependence of the transformation of proteins from the composition of raw materials and intensity of heat treatment.Документ Вплив пшеничного екструдованого борошна на процес кислотонакопичення в хлібному тісті(1996) Ковбаса, Володимир Миколайович; Миронова, Наталія Геннадіївна; Олефіренко, В. М.В роботі висвітлено питання впливу дозування екструдата борошна на швидкість кислотонакопичення тіста. Наведено результати досліджень дозування екструдату у кількості 5, 7 і 10 % до маси борошна. Зроблено висновки пояснюють доцільність додавання екструдованого борошна. The article deals with question of influence of dosage extrudate to wheat flour on the speed of acid-accumulation of dough. Results of research dosing of extrudate in quantities of 5, 7, 10% by weight of flour are presented. Conclusions explain the feasibility dosage of the extrudate.Документ Використання деяких антиокисників у виробництві сухих сніданків(1997) Миронова, Наталія Геннадіївна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Суровцева, Т. А.В тезах описується порівняльний аналіз використання кверцетину і вітамінного преміксу в якості антиоксидантів, які застосовуються в технології виробництва сухих сніданків. В ній повідомляються переваги та недоліки використання даних речовин для подовження терміну зберігання сухих сніданків. The article describes comparative analysis of using quercetin and vitamin premix as antioxidants which are used to produce of dry breakfasts. The article deals with the advantages and disadvantages of these substances for increasing the storage time.