Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
352 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Модернізація сушильного обладнання у молочній галузі як спосіб вирішення проблеми(2019) Михалевич, Артур Петрович; Ашмаріна, Галина РевмирівнаМодернізація сушильних установок дозволяє привести їх характеристики за енергоспоживанням та якістю готової продукції до аналогічного обладнання провідних фірм Європи. Modernization of drying units allows to bring their characteristics in terms of energy consumption and quality of finished products to similar equipment of leading European companies.Документ Введення пророщеного насіння пшениці в якості збагачувача біологічної цінності(2019) Ашмаріна, Галина Ревмирівна; Михалевич, Артур Петрович; Скуйбіда, Валерія ВіталіївнаПророслі зерна пшениці вважаються однією з кращих натуральних і легкодоступних добавок. Фахівці рекомендують включати в раціон пророщену пшеницю, так як це сприяє зміцненню імунітету, покращує роботу шлунково-кишкового тракту, звільняє організм від шлаків і токсинів. Цьому сприяє унікальний хімічний склад. Sprouted wheat grains are considered one of the best natural and readily available supplements. Experts recommend including germinated wheat in the diet, as it strengthens the immune system, improves the functioning of the gastrointestinal tract, frees the body from toxins and toxins. This is facilitated by the unique chemical composition.Документ Червона пальмова олія - продукт профілактичної спрямованості(2019) Ашмаріна, Галина Ревмирівна; Михалевич, Артур Петрович; Скуйбіда, Валерія ВіталіївнаЖири є невід'ємною складовою, що повинна бути присутньою в щоденному раціоні кожної людини. Пальмова олія – одна з найрозповсюдженіших видів олії у харчовій промисловості усього світу. Вона є основою для виробництва багатьох продуктів харчування – маргарину, майонезу, дитячих молочних сумішей, морозива, хлібобулочних та кондитерських виробів. За останні роки пальмова олія за об'ємами світового виробництва посіла друге місце (25 млн т) після соєвої (29 млн т), при цьому зберігається тенденція до подальшого розвитку її виробництва. Fats are an integral part that should be present in the daily diet of every person. Palm oil is one of the most common types of oil in the food industry worldwide. It is the basis for the production of many foods - margarine, mayonnaise, infant formula, ice cream, bakery and confectionery. In recent years, palm oil in terms of world production took second place (25 million tons) after soybean (29 million tons), while there is a tendency to further develop its production.Документ Способи підвищення пожежної безпеки на підприємствах харчової промисловості(2019) Ашмаріна, Галина Ревмирівна; Михалевич, Артур Петрович; Сапіга, Вікторія ЯрославівнаРозглянуті основні причини пожеж та вибухів, що стаються на підприємствах харчової промисловості. Запропоновані способи підвищення пожежної безпеки.Документ Автоматизація контролю та проходження медоглядів співробітників закладу освіти(2019) Чумаченко, Сергій Миколайович; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаВ роботі надано обґрунтування щодо розробки комп’ютерної програми для обліку та моніторингу медичних оглядів працівників, яка в подальшому може спростити роботу як фахівця, який займається медичними оглядами працівників на підприємствах, установах та в організаціях так і роботодавця, який повинен контролювати ситуацію з проходженням медоглядів працівників згідно чинного законодавства. The paper substantiates the development of a computer program for accounting and monitoring of medical examinations of employees, which can further simplify the work of a specialist who deals with medical examinations of employees in enterprises, institutions and organizations and the employer who must monitor the situation with medical examinations. employees in accordance with applicable law.Документ Аналіз небезпечних та шкідливих факторів при виробництві виннокислого вапна із дріжджового осаду(2019) Накемпій, Олена КостянтинівнаПроведено аналіз технології виробництва виннокислого вапна та визначити небезпечні та шкідливі фактори, що діють на працівників підприємства в процесі їх трудової діяльності.Розробка маловідходних та безвідходних технологій займає дуже важливе місце на сьогоднішній день. Найважливішими видами відходів та побічними продуктами виноробної промисловості є вичавки, дріжджові осади, які ут-ворюються при бродінні виноматеріалів, гребені та насіння. The analysis of technology of production of tartaric lime is carried out and to define dangerous and harmful factors operating on employees of the enterprise in the course of their labor activity. Development of low-waste and waste-free technologies occupies a very important place today. The most important types of waste and by-products of the wine industry are pomace, yeast sediments, which are formed during the fermentation of wine materials, combs and seeds.Документ Удосконалення нормування праці на підприємстві(2019) Чернявська, Діана Олександрівна; Володченкова, Наталія ВалеріївнаВ умовах розвитку ринкових відносин та поглиблення економічної самостійності підприємств, безпека праці набуває великого значення, як засіб скорочення втрат та затрат на лікування та відновлення здоров'я працівників, підвищення продуктивності праці, що обумовлює актуальність даного дослідження. У даній роботі проаналізовано та запропоновано методики навчання з питань охорони праці та безпечного виконання робіт. Такі методики особливо актуальні для щойно прийнятих працівників, яким призначено стажування і необхідно в короткі терміни отримати вміння та навички з безпечного та ефективного виконання робіт.Документ Підбір оптимальної кількості відновника для каші миттєвого приготування(2019) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Корж, Тамара ВолодимирівнаВ роботі наведено результати визначення оптимального співвідношення між крупою та відновником для одержання готової страви з найкращими органолептичними показниками. Кількість відновника визначали виходячи із необхідності забезпечення певного рівня реологічних характеристик. В результаті проведених досліджень було визначено оптимальну концентрацію рідкої фази. Раціональне співвідношення екструдована композиційна суміш : вода складає 1:4,5. The results of determining the optimal ratio between cereals and reducing agents to produce a ready meal with the best organoleptic characteristics are presented in the paper. The amount of reducing agent was determined based on the need to provide a certain level of rheological characteristics. As a result of the conducted studies, the optimal concentration of the liquid phase was determined. The rational ratio of the extruded composite mixture: water is 1: 4,5.Документ Використання алергенів у хлібопекарській промисловості(2019) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія ВалеріївнаУ хлібопекарській промисловості використовується широкий спектр основної і додаткової сировини, що належить до алергенів. Метою було дослідити та визначити небезпечні фактори в повітрі робочої зони при виробництві хлібо-булочних виробів та їх вплив на працівників. З метою збереження здоров’я працівників слід мінімізувати безпосередній контакт співробітників із сировиною шляхом технічного переоснащення виробничого обладнання (використання автоматичних дозувальних станцій), проводити санітарну обробку приміщень відповідно графіку, робити перерви в роботі тощо. The baking industry uses a wide range of allergen-related primary and secondary raw materials. The purpose was to investigate and determine the hazardous factors in the air of the work area in the production of bakery products and their impact on employees. In order to maintain the health of employees, the direct contact of employees with raw materials should be minimized through technical re-equipment of production equipment (use of automatic metering stations), sanitary treatment of premises according to schedule, interruptions in work, etc.Документ Безпека повітря робочої зони при виробництві кави(2019) Туз, Тетяна Сергіївна; Володченкова, Наталія ВалеріївнаДосить популярним методом збільшення кількості відвідувачів закладів харчування є залучення відвідувача спостерігати за повним циклом приготування продукту. Така методика стає популярною і при приготуванні кави. Все більше власників кафе і ресторанів переходять на виробництво власної кави. Мета дослідження: визначити небезпечні фактори в повітрі робочої зони при виробництві кави меленої та ідентифікувати заходи і засоби захисту здоров’я працівників підприємства. A fairly popular method of increasing the number of visitors to food establishments is to attract a visitor to observe the full cycle of product preparation. This technique is becoming popular in the preparation of coffee. More and more owners of cafes and restaurants are switching to the production of their own coffee. The purpose of the study: to determine the hazards in the air of the working area during the production of ground coffee and to identify measures and means of protecting the health of employees.