Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 18
  • Ескіз
    Документ
    Особливості вибору зерносушарок
    (2023) Ліпінський, Олександр
    При виборі зерносушильного обладнання, ключовим є питання коректного розуміння задач, які будуть вирішуватись: орієнтовну кількість зерна, що буде надходити протягом однієї доби; культури, котрі будуть надходити на доробку; середні вологості культур в регіоні встановлення обладнання, за попередні 5 років; паливо, яке буде використовуватись; місце розташування обладнання. Стартовою точкою вибору, є кількість зерна, що надходитиме на доробку. Якщо кількість зерна незначна, до 100-300 тон, хорошим рішенням будуть мобільні порційні зерносушарки. Їх сильними сторонами є мобільність, відсутність необхідності проведення будівельних робіт. До слабких сторін можна віднести підвищене травмування зерна, за рахунок його постійного механічного перенесення (шнеки, норії), втрата ефективного часу, що витрачається на завантаження – розвантаження сушарки. Якщо ж кількість зерна значна, єдиним правильним рішенням є вибір сушарки проточного типу. Культури, що надходять на доробку. Ключовим є питання, чи в циклі роботи підприємства присутні олійні культури чи ні. Це пов’язано з їхньою підвищеною пожежонебезпечністю. В разі, якщо буде необхідність в їх доробці – обладнання повинне бути або без системи рекуперації, або мати можливість її відключення. Система рекуперації дає можливість економити до 25% палива, тож оптимальним рішенням є сушарки з нею та можливістю її відключення.
  • Ескіз
    Документ
    Зберігання волоських горіхів
    (2022) Лукіянік, Олександра Валентинівна; Шутюк, Віталій Володимирович
    У роботі розглянуто оптимальні температури та способи зберігання волоських горіхів. Зберігання горіхової пасти з волоських горіхів в Україні є інноваційним напрямом харчової промисловості, з огляду різноманітних способів зберігання у різних герметичних тарах. Особливу увагу при зберіганні горіхової пасти слід звернути на фактори псування.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження ефективності роботи лабораторного пропарювача
    (2021) Харченко, Євген Іванович; Шум, Владислав Сергійович
    Наведено результати дослідження кінетики пропарювання зерна кукурудзи в лабораторному пропарювачі періодичної дії за атмосферних умов. Показано, що збільшення приросту вологи в зерні кукурудзи відбувається за криволінійною залежністю, яку умовно можна поділити на два етапи. Найбільш інтенсивний приріст вологи спостерігається на першому етапі, і уповільнюється на другому. The results of studying the kinetics of steaming corn grain in a laboratory batch steamer under atmospheric conditions are presented. It is shown that an increase in the increase in moisture content in corn grain occurs according to a curvilinear relationship, which can be conditionally divided into two stages. The most intense increase in humidity is observed at the first stage and decreases at the second.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання температури зерна пшениці в процесі його гідротермічної обробки
    (2021) Харченко, Євген Іванович; Єремеєва, Олена Анатоліївна
    Наведено результати математичного моделювання температури зерна пшениці в процесі гідротермічної обробки зерна під час підготовки зерна до помелу. Показано, що без підігрівання зерна неможливо досягнути температури зерна 20 °С. The results of mathematical modeling of the temperature of wheat grain in the process of its hydrothermal treatment during the preparation of grain for grinding are presented. It is shown that without heating the grain it is impossible to reach a grain temperature of 20 °С.
  • Ескіз
    Документ
    Зміни температури зерна пшениці в процесі його зволожування водою різної температури
    (2020) Харченко, Євген Іванович
    Наведено результати моделювання температури зерна пшениці при зволожуванні його водою різної температури, за умови різної початкової температури самого зерна. The results of modeling the temperature of wheat when it is moistened with water of different temperatures, provided that the initial temperature of the grain itself is different.
  • Ескіз
    Документ
    Приріст вологості в лущеній пшениці
    (2017) Харченко, Євген Іванович; Терещенко, Тетяна Олексіївна
    Наведено результати досліджень впливу індекса лущення на изменение вологості за рахунок зниження вмісту оболонок в пшениці. The results of studies of the effect of the dehulling index on the change in moisture due to a decrease in the content of shells in wheat are presented.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив вологості зерна пшениці на індекс лущення
    (2019) Харченко, Євген Іванович; Чорний, Валентин Миколайович
    Наведено результати дослідження впливу вологості зерна пшениці різної крупності на індекс лущення. Вказано показники якості пшениці різних фракцій, описано методику дослідження. Показано, що зі збільшенням вологості пшениці, індекс лущення лінійно зменшується. The results of the study of the influence of moisture content of wheat of different sizes on the peeling index are presented. Indicated indicators of the quality of wheat of different fractions, described the research methodology. It is shown that with an increase in wheat moisture, the peeling index decreases linearly.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив вологості насіння люпину на ефективність його лущення
    (2019) Ласкава, Катерина Володимирівна; Харченко, Євген Іванович
    Наведено результати дослідження впливу вологості на ефективність лущення насіння люпину в лущильнику з абразивними робочими дисками. Показано лінійну залежність індексу лущення люпину від його вологості. The results of a study of the effect of moisture on the efficiency of dehulling lupine in a dehuller with abrasive working disks are presented. A linear dependence of the dehulling index of lupine on its moisture content is shown.
  • Ескіз
    Документ
    A new method of analysis of granulated hops
    (2013) Litvynchuk (Vorontsova), Svitlana; Nosenko, Volodymyr; Meletyev, Anatoly; Hutsalo, Inna
    The diffuse reflectance spectra of hops were investigated in order to create a rapid method of assessing the quality of granulated hops with simultaneous determination of key indicators (without the use of chemicals and prolonged dry). Researches have been conducted on the infrared analyzer "Infrapid-61" in the wavelength range 1,33-2,37 microns.
  • Ескіз
    Документ
    Зміна вологості бісквітних виробів при вакуум-випарному охолодженні
    (НУХТ, 2018) Яценко, Дмитро Олегович; Теличкун, Володимир Іванович; Десик, Микола Григорович
    Охолодження бісквітного напівфабрикату в умовах розрідження при тиску 3 кПа призводить до отримання бісквітних напівфабрикатів належної якості та з відповідними показниками вологості. Cooling of the biscuit semi-finished product under conditions of dilution at a pressure of 3 kPa leads to the receipt of biscuit semi-finished products of the proper quality and with the corresponding humidity indexes.