Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 16
  • Ескіз
    Документ
    Improvement of water preparation technology for the production of alcoholic beverages of stable quality
    (2022) Kuzmin, Oleg; Stukalska (Ivanova), Nataliia; Dudarev, Igor; Mykhailov, Bogdan
    It was found that the sodium mass concentration of the prepared water affects the stability of alcoholic beverages during storage. To increase the stability of vodka according to the presented water technology, the following reduction occurs: the mass concentration of sodium (Na) by 23 times – from 266.1 to 11.6 mg/dm3; total alkalinity (TA) by 21 times – from 4.1 to 0.2 mmol/dm3; mass concentration of silicon (Si) by 13 times – from 6.5 to 0.5 mg/dm3; mass concentration of silicic acid (H2SiO3) by 13 times – from 13.9 to 1.1 mg/dm3. Встановлено, що масова концентрація натрію у підготовленій воді впливає на стійкість алкогольних напоїв при зберіганні. Для підвищення стійкості горілки за представленою технологією води відбувається зниження: масової концентрації натрію (Na) у 23 рази – з 266,1 до 11,6 мг/дм3; загальної лужності (TA) у 21 раз – з 4,1 до 0,2 ммоль/дм3; масової концентрації кремнію (Si) у 13 разів – з 6,5 до 0,5 мг/дм3; масової концентрації кремнієвої кислоти (H2SiO3) у 13 разів – з 13,9 до 1,1 мг/дм3.
  • Ескіз
    Документ
    Модифікація активного вугілля із деревних відходів для виробництва горілчаної продукції високої якості
    (2020) Шендрік, Тетяна Георгіївна; Ісаєнко, Володимир Миколайович; Куц, Анатолій Михайлович; Кузьмін, Олег Володимирович
    В роботі експериментально доведено, що модифікація активного вугілля із піролізованої деревини дубу є перспективним для лікеро-горілчаного виробництва завдяки більш високим технологічним і фізико-хімічним характеристикам порівняно з активним вугіллям марки БАУ-А. The work experimentally proved that the modification of activated carbon from pyrolyzed oak wood is promising for liquor-vodka production due to higher technological and physicochemical characteristics compared to BAU-A activated carbon.
  • Ескіз
    Документ
    Оброблення сортівки у виробництві горілок
    (2019) Олійник, Світлана Іванівна; Самченко, Ірина Олександрівна
    Запропоновані технологічні обробки сприяють інтенсифікації технологічності процесу та покращенню якості горілчаної продукції. The proposed technological treatments help to intensify the processability of the process and improve the quality of gorilka products.
  • Ескіз
    Документ
    Пошук екстремуму для визначення органолептичних показників сортівки за методом крутого сходження
    (2008) Кузьмін, Олег Володимирович
    Для забезпечення стабільності процесу приготування водно-спиртової рідини, були визначені критерії оптимальності технологічного процесу і чинники, що впливають на параметри оптимізації. For providing of stability of process of preparation of water-alcohol liquid, the criteria of optimality of technological process, and factors, influencing on the parameters of optimization, were certain.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив мікроелементного складу підготовленої води на якість горілки
    (2007) Топольник, Віра Григорівна; Кузьмін, Олег Володимирович
    Розглянуто мікроелементний склад підготовленої води, який дозволяє оптимізувати склад технологічної води залежно від марки спирту для виробництва горілки. Microelement composition of geared-up water, which allows to optimize composition of technological water depending on the brand of alcohol for the production of vodka, is considered.
  • Ескіз
    Документ
    Встановлення релаксації у водно-спиртових системах в процесі електрохімічної активації питної води
    (2017) Кузьмін, Олег Володимирович; Суйков, Сергій Юрійович
    Встановлення релаксації у водно-спиртових системах в процесі електрохімічної активації питної води. Establishment of relaxation in water-alcohol systems in the process of electrochemical activation of drinking water.
  • Ескіз
    Документ
    Загальна класифікація харчових добавок, що використовуються у виробництві горілок
    (2011) Кузьмін, Олег Володимирович; Оносова, Ірина Андріївна; Ловягін, Олександр Миколайович
    У статті приведено новітні дані для розробки та класифікації харчових добавок, які використовуються у виробництві горілок та горілок особливих. В статье приведены новейшие данные для разработки и классификации пищевых добавок, которые используются в производстве водки и водки особой. The article presents the latest data for the development and classification of food additives that are used in the production of vodka and vodka special.
  • Ескіз
    Документ
    1Н ЯМР дослідження водно-спиртових сумішей, виготовлених на демінералізованій воді
    (2015) Кузьмін, Олег Володимирович
    Визначення механізму трансформації протонів етанолу і технологічної води (демінералізованої зворотним осмосом).
  • Ескіз
    Документ
    Встановлення несталої рівноваги у горілках за допомогою 1Н ЯМР спектроскопії
    (2014) Кузьмін, Олег Володимирович
    Встановлення рівноважного стану гідроксильних протонів етанолу і води у горілках і горілках особливих, за допомогою 1H ЯМР спектроскопії. Establishment of the state of equilibrium of hydroxyl protons of ethanol and water in vodka and vodka flavored, by means of 1H NMR spectroscopy.
  • Ескіз
    Документ
    Загальна класифікація харчових добавок, що використовуються у виробництві горілок
    (2016) Кузьмін, Олег Володимирович; Лівар, Ольга Віталіївна
    Розроблено класифікацію харчових добавок, вживаних у виробництві горілок. Classification of food additions is worked out, vodka used in a production.