Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 15
  • Ескіз
    Документ
    Bioecological features of plants species of Salvia l. genus under conditions of the forest-steppe zone of Ukraine
    (2019) Korablova, Olga; Frolova, Natalia; Yushchenko (Gonchar), Natalia; Rakhmetov, Jamal; Shanayda, Mykola; Semenchenko, Oleg
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи підвищення харчової цінності вафель
    (2024) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    У роботі показано доцільність використання обраних нетрадиційних збагачувачів у виробництві вафель із жировими начинками для подовження термінів їх зберігання, покращення споживчих властивостей та підвищення харчової цінності.
  • Ескіз
    Документ
    Біоактивні компоненти пророщеного насіння соняшнику (Helianthus annuus l.)
    (2022) Ясінська, Ірина Леонідівна
    Процес пророщування дозволяє суттєво підвищити вміст біоактивних компонентів насіння соняшнику, зокрема сполук антиоксидантної дії. Тому така сировина є цінною з точки зору використання у якості функціонального інгредієнту для розроблення нових видів харчових продуктів та збагачення традиційних. The germination process makes it possible to significantly increase the content of bioactive components of sunflower seeds, in particular antioxidants. Therefore, such raw materials are valuable as functional ingredients for the development of new types of food products and the enrichment of traditional ones.
  • Ескіз
    Документ
    Improving nutritional quality and antiradical activity of buckwheat by germination
    (2022) Yasinska, Iryna; Ivanova, Victoria
    Germination is an effective biotechnological process for improving nutritional quality of grains and seeds. The aim of our study was to determine the influence of germination on antioxidant activity and chemical composition in buckwheat (Fagopyrum esculentum) grains of Ukrainian varieties.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив хлориду натрію на синтез сполук антиоксидантної дії при пророщуванні гречки
    (2021) Ясінська, Ірина Леонідівна
    Як показало дослідження, зрошування гречки розчинами хлориду натрію під час пророщування є досить дієвим технологічним прийомом для стимуляції синтезу фітонутрієнтів антиоксидантної дії.According to research, irrigation of buckwheat with solutions of sodium chloride during germination is a very effective technological technique to stimulate the synthesis of phytonutrients with antioxidant activity.
  • Ескіз
    Документ
    Пророщена гречка, як цінне джерело біологічно активних сполук
    (2021) Ясінська, Ірина Леонідівна
    Розглянуто зміни біохімічного складу гречки після пророщування.Were considered changes in the biochemical composition of buckwheat after germination.
  • Документ
    Використання пророщеного насіння у технології оздоровчих продуктів
    (2019) Ясінська, Ірина Леонідівна; Іванова, Вікторія Джанівна
    Використання пророщеного зерна у харчових технологіях є достатньо розповсюдженим як у класичних технологіях при виготовленні пива та квасів, так і більш модернових при виготовленні хлібу, хлібобулочних, борошняних кондитерських виробів і т.д. Однак використання виробниками нетрадиційних видів пророщеного насіння сільськогосподарських культур, які є джерелом цінних біологічно активних сполук різного спектру дії, сьогодні є достатньо обмеженими. The use of germinated grain in food technology is quite common in classical technologies such as the production of beer and kvass, more modern in the production of bread, bakery, flour confectionery, etc. However, the use by producers of germinated seeds from non-traditional types of agricultural crops, which are a source of valuable biologically active compounds of different spectrums of action, now is quite limited.
  • Документ
    The influence of Sinapis alba germinated seeds on nutrition value of functional foods
    (2019) Yasinska, Iryna; Ivanova, Victoria
    Aromatic plants are traditionally used for preparing foods to give it gorgeous flavors. The aim of this study was to determine the chemical composition and antioxidant activity of germinated seeds of white mustard (Sinapis alba) grown in Ukraine, their nutrition values and possibility of their usage in manufacturing of functional foods. The white mustard germinated seeds can be used as sources of valuable components for the manufacture of functional foods for prevention of oxidation-associated processes. Пряно-ароматичні рослини традиційно використовують для приготування їжі з метою надання стравам особливого смаку та аромату. Метою цього дослідження було визначення хімічного складу та антиоксидантної активності пророщеного насіння білої гірчиці (Sinapis alba), вирощеного в Україні, дослідження його харчової цінності та можливості використання у виробництві функціональних харчових продуктів. Визначено, що пророщене насіння гірчиці білої є перспективним для використання у якості джерела цінних компонентів антиоксидантної дії для виготовлення продуктів функціонального спрямування.
  • Ескіз
    Документ
    Пророщене насіння сільськогосподарських культур як джерело цінних біологічно активних речовин
    (2020) Ясінська, Ірина Леонідівна; Іванова, Вікторія Джанівна
    Пророщене насіння гречки, соняшнику та гірчиці є цінним сировиною для створення продукції функціонального спрямування. Використання такої сировини є доцільною для виробництва продуктів на зерновій основі, шляхом заміни традиційних зернових інгредієнтів з низькою біологічною цінністю. Sprouted seeds of buckwheat, sunflower and mustard are valuable raw materials for functional products making. The use of such raw materials is appropriate for the production of grain-based products by replacing traditional grain ingredients with low biological value.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив гідроселеніту натрію на процес пророщування зерна
    (2002) Антонюк, Микола Миколайович; Хіврич, Борис Іванович; Тодосійчук, Сергій Романович; Стабнікова, Олена Вікторівна
    Вміст селену в організмі людини залежить від рівня його споживання. The content of selenium in the body depends on the level of consumption.