Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Розробка рецептурної композиції маффінів підвищеної харчової цінності
    (2022) Козоріз, Ірина Юріївна; Пірнач, Іванна Володимирівна; Кохан, Олена Олександрівна
    У даній роботі запропоновано в рецептурі маффінів частково замінити пшеничне борошно на борошно червоної сочевиці. З метою зниження ступеню солодкості та показника глікемічності частину цукру замінено на полідекстрозу. Використання в рецептурі маффінів чаю матча та спіруліни забезпечить підвищення біологічної цінності виробу, покращить органолептичні показники якості та сприятиме подовженню їх терміну зберігання. In this work, it is proposed to partially replace wheat flour with red lentil flour in the muffin recipe. In order to reduce the degree of sweetness and glycemic index, part of the sugar was replaced with polydextrose. The use of matcha tea and spirulina in the recipe of muffins will increase the biological value of the product, improve organoleptic quality indicators and help extend their shelf life.
  • Ескіз
    Документ
    Використання лікарської рослинної сировини в технології соусу емульсійного типу
    (2021) Устименко, Ігор Миколайович; Піпка, Роман Володимирович
    Використання гарбузової та лляної олії у вигляді дрібнодисперсної харчової емульсії, спіруліни та м’яти перцевої у технології дресингів дасть змогу підвищити вміст ПНЖК, БАР і мінеральних речовин та розширити асортимент кулінарної продукції підвищеної харчової цінності.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення технології вершкового масла із спіруліною
    (2013) Мірошник, А. В.; Рашевська, Тамара Олексіївна
    Результатом досліджень є розроблення технології, техногічної схеми та складання рецептури масла із спіруліною. The result of research is the development of technologies and the formulation of butter with spirulina.
  • Ескіз
    Документ
    Використання спіруліни у виробництві кормів для птахофабрик
    (2003) Шафран, Н. В.; Салюк, Анатолій Іванович; Котинський, Андрій Валерійович
    Розглядаються мікроводорості спіруліна які за хімічним складом і поживними властивостями немає собі рівних у світі. Білки, вміст яких сягає до 70%, велика кількість амінокислот, мінеральних речовин. Враховуючи все це спіруліна може стати цінною добавкою як в домашньому так і в промисловому птахівництві. Рассматриваются микроводоросли спирулина которые за химическим составом и питательными свойствами не имеет себе равных в мире. Белки, содержимое которых достигает до 70%,большое количество аминокислот, минеральных веществ. Учитывая все это спирулина может стать ценной добавкой как в домашнем так и в промышленном птицеводстве. Spirulina microalgae considered that the chemical composition and nutritional quality is unmatched in the world. Proteins, the content of which is up to 70%, a large number of amino acids and minerals. Given all that spirulina can be a valuable addition to your home as well as in the poultry industry.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення впливу фізико-хімічних факторів на накопичення фікоціаніну в клітинах спіруліни
    (2003) Коваленко, С. М.; Запольський, Анатолій Кирилович; Котинський, Андрій Валерійович; Салюк, Анатолій Іванович
    В ході досліджень встановлено, що результати культивування спіруліни при червоному світлі не піддержують даних про його позитивний вплив на вміст фікоціаніну в клітині спіруліни. Вміст фікоціаніну в клітинах спіруліни може змінюватися в межах від 1 до 15% залежно від умов культивування. Визначення оптимальних параметрів культивування дозволить значно інтенсифікувати процес накопичення фікоціаніну. During the studies found that the results of spirulina cultivation at a red light not support data has a positive effect on the content of spirulina phycocyanin percentage in a cell. Content phycocyanin percentage of cells spirulina can range from 1 to 15% depending on cultivation conditions. Determination of optimal parameters cultivation will greatly intensify the accumulation of phycocyanin percentage.
  • Ескіз
    Документ
    Одержання йодованої біомаси спіруліни з використанням площинного аероліфтного фотобіореактора закритого типу
    (2000) Котинський, Андрій Валерійович; Салюк, Анатолій Іванович; Чернухіна, Л. О.
    Досліджувалось культивування спіруліни з підвищеним вмістом йоду. Культуру спіруліни вирощували в площинному аероліфтному фітобіореакторі закритого типу з товщиною шару суспензії 10 мм на модернізованому середовищі 22 л, температурі 30 0C, освітленні 5-7 тисяч люкс і постійній аерації. Йодид калію та гліцинмонойодацетат у концентрації 10 мг/л негативно впливають на ріст біомаси спіруліни. Гексагідрат йодиду кобальту при 7.5-10 мг/л забезпечує задовільний ріст спіруліни, вміст йоду (0.14-0.155 %), білку (59 %), каротиноїдів, та вітаміну B12 (з 0.9 до 1.8 %) Studied spirulina cultivation with a high content of iodine. Culture of Spirulina grown in planar aerolifted fitobioreaktor closed type with a layer thickness of 10 mm suspension at a refurbished environment 22 L, temperature of 30 0C, 5-7 thousand lux illumination and constant aeration. Potassium iodide and hlitsynmonoyodatsetat concentration 10 mg / L adversely affect the growth of Spirulina biomass. Iodide hexahydrate cobalt at 7.5-10 mg / l ensures satisfactory growth of spirulina, iodine (0.14-0.155%), protein (59%), carotenoids, and vitamin B12 (from 0.9 to 1.8%).