Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження чутливості мікрофлори сухих заквасок Vivo до антибіотиків
    (2013) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Антонюк, Марія Миколаївна; Золотоверх (Курпілянська), Катерина Володимирівна
    Антибіотики мають вибіркову здатність пригнічувати та затримувати ріст мікроорганізмів. Кожний антибіотик характеризується специфічним спектром дії - активний відносно певних мікроорганізмів. Antibiotics have a selective ability to inhibit and delay the growth of microorganisms. Each is characterized by a specific antibiotic spectrum of action - active against certain microorganisms.
  • Ескіз
    Документ
    Мікробіологічні показники якості зернового батончика
    (2015) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Антонюк, Марія Миколаївна; Смульська, Юлія Владиславівна
    На основі вивчення біологічної цінності інгредієнтів та з урахуванням принципів оздоровчого харчування розроблено рецептуру та досліджено в лабораторних умовах зразки батончика глазурованого на основі пророщеного зерна пшениці. Based on study biological value ingredients and taking into account the principles of health food recipes developed and investigated in the laboratory samples Bars glazed from sprouted wheat.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання препаратів пробіотиків з імунорегулюючою дією
    (2014) Буць, Н. О.; Антонюк, Марія Миколаївна
    На сьогодні є актуальним вивчення механізму дії пробіотиків. Відомо, що практично всі мікроорганізми взаємодіють з клітинами макроорганізму через так звані Toll-подібні рецептори (TLR) - сімейство мембранних глікопротеїнів, присутніх на макрофагах, нейтрофілах, дендритних клітинах, епітеліоцитах. Today is a topical study of the mechanism of action of probiotics. It is known that almost all bacteria interact with cells of the microorganism through so called Toll-like receptors (TLR) - a family of membrane glycoproteins, present on macrophages, neutrophils, dendritic cells, epithelial cells.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання селенозбагачених дріжджів у хлібопекарському виробництві
    (2014) Антонюк, Марія Миколаївна
    Використання в харчових і кормових раціонах мікробної біомаси, збагаченої селеном, зумовлено легкозасвоюваністю саме органічних форм селену, зокрема селенометіоніну, який є найсприятливішим для організмів людей і тварин. The use of food and feed rations microbial biomass enriched with selenium, is due lehkozasvoyuvanistyu organic forms of selenium, including selenometioninu which is most favorable to humans and animals.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення стійкості пробіотичної мікрофлори заквасок до дії антибіотиків
    (2014) Золотоверх (Курпілянська), Катерина Володимирівна; Антонюк, Марія Миколаївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    Останнім часом великої популярності набули продукти з пробіотиками. Актуальності набуває виробництво продуктів з пробіотичними властивостями для закладів масового харчування. Recently, a large popularity of products with probiotics. Urgency is the production of probiotic properties for mass catering establishments.
  • Ескіз
    Документ
    Пошук перспекртивних бактеріальних сухих заквасок для виробництва продуктів з пробіотичними властивостями для закладів масового харчування
    (2014) Золотоверх (Курпілянська), Катерина Володимирівна; Антонюк, Марія Миколаївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    При дослідженнях пробіотичної здатності, кисломолочних продуктів повторно приготовлених методом перезаквашування від материнської закваски на 2-гу добу, показники кількості пробіотичних мікроорганізмів зменшуються лише на один порядок. In studies of probiotic ability of dairy products prepared by re perezakvashuvannya of maternal starters on the 2nd day, the number of probiotic microorganisms performance decreases by only one order.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка технології січених напівфабрикатів для профілактики йодо- та селенодефіциту
    (2010) Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Антонюк, Марія Миколаївна; Галенко, Олег Олександрович; Корзун, Віталій Наумович
    В основу створення нових рецептур котлет та тюфтельок покладено поєднання м'ясної і рибної сировини з використанням водоростей цистозіри чорноморської і фукуса з метою збагачення їх йодом, селеном, незамінними амінокислотами. Введення 2% морських водоростей до м'ясних та рибних січених напівфабрикатів на 100% сировини забезпечує добову потребу йоду та селену для організму людини. The foundation of new recipes cutlets and meatballs was the use of meat and raw fish with seaweed zystoseira and fucus in order to enrich their iodine, selenium, essential amino acids. Introduction 2% seaweed fish and meat chopped semi-finished products are 100% raw material provides the daily requirement of iodine and selenium for the human body.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення способу отримання селеновмісних рослинних добавок для профілактики нестачі селену
    (2001) Антонюк, Марія Миколаївна; Стабнікова, Олена Всеволодівна; Хіврич, Борис Іванович
    Аналіз стану забезпечення селеном населення України свідчить про недостатній рівень споживання цього мікроелементу. Особливо гостро ця проблема стосується регіонів Полісся, Запоріжжя та Чернівецької області. Відмічено, що знижений вміст доступного для рослин селену обумовлений підвищеною кислотністю та вологістю ґрунтів даних територій. Крім того, ситуація ускладнюється погіршенням екологічного балансу внаслідок аварії на ЧАЕС. Підбір оптимальної концентрації мікроелементу є важливим моментом при розробці способу селенозбагачення. Тому досліджувався вплив різної кількості селену на накопичення його в рослинних матеріалах. Виявлено найбільш допустиму концентрацію селену, яка може акумулюватися зерном. Однак, необхідно зазначити, що підвищені кількості селену пригнічуюче впливають на проростання рослин. Отже, показана можливість накопичення селену як бобовими так і злаковими культурами, при чому найкращі результати отримані при порційному внесенні мікроелементу. Висушені селенозбагачені проростки пропонується використовувати в якості добавок у харчові продукти, зокрема хлібобулочні вироби. Analysis of the state to ensure selenium Ukrainian population indicates a lack of consumption levels of the trace element. This problem is particularly acute for the regions Polesie, Zaporozhye and Chernivtsi region. Noted that the low content of selenium available to plants due to increased acidity and soil moisture data areas. Moreover, the situation is aggravated by the deterioration of the ecological balance due to the Chernobyl accident. Selection of the optimal concentration of selenium is an important consideration in developing a method selenium-enriched. Therefore investigated the effect of different amounts of selenium on its accumulation in plant materials. Revealed the most acceptable concentration of selenium, which can accumulate in grain. However, it should be noted that the increased amounts of selenium depressing effect on the germination of plants. Thus, the possibility of accumulation of selenium as legumes and cereals, at what the best results are obtained by making batch microelement. Selenium-enriched dried sprouts are encouraged to use as an additive in food products, particularly in baked goods.