Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
36 результатів
Результати пошуку
Документ Вплив рас дріжджів на якість шампанських вин(2021) Сергійчук, Ірина Андріївна; Бабич, Ірина Михайлівна; Василів, Володимир ПавловичДокумент Дослідження зміни розмірів частинок інуліну та цикорію під впливом електроімпульсної обробки(2024) Кукла, Олексій Васильович; Василів, Володимир Павлович; Попова, Інна ВадимівнаДослідження впливу електроіскрових високовольтних розрядів на водні суспензії порошків сушеного та обсмаженого цикорію показали, що для препаратів цикорію, що і для інуліну, а саме, за оптимальної напруги 35-40 кВт збільшення кількості імпульсів, прикладених до зразку суспензії, приводить до підвищення вмісту редукуючих речовин до максимального значення при 25-30 імпульсах, а потім зменшується за рахунок рекомбінаційних процесівДокумент Спосіб витримки пива в бочках(2024) Рудь, Тетяна Романівна; Сказько, Софія Ігорівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир ПавловичБочкове пиво – це пиво, витримане в дерев’яних бочках протягом певного часу. Як правило, в таких бочках колись зберігалися бурбон, віскі, вино або, меншою мірою, бренді, херес і портвейн. У Бельгії існує особлива традиція бочкового пива, особливо ламбіку. Перше бочкове пиво було виготовлене на початку 1990-хроків у США.Документ Інтенсифікація процесів зброджування пивного сусла(2021) Сєдих, Кaмiлa Юрiївнa; Пархоменко, Анастасія Михайлівна; Кошова, Валентина Миколаївна; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир ПавловичПроцеси бродіння і доброджування є найважливішими при виробництві пива. Під час того, як відбуваються ці процеси, окрім власне бродіння і доброджування, відбувається накопичення діоксиду вуглецю, спирту, біологічно-активних речовин, таких як вітаміни. Саме в процесі бродіння і доброджування утворюється смак, аромат та колір пива. Використання цитрату цинку у кількості 0,10 мг/дм3 покращує бродильну здатність пивоварних дріжджів та комплексу мікроелементів 0,05 мг/дм3 покращують бродильну активність та мають найкращі показники мертвих клітин порівняно з контролем.Документ Вплив ізотонічних напоїв на отримання бажаних фізіологічних ефектів шляхом модифікації способу їх приготування(2024) Дяченко, Микита Вікторович; Бризгалова, Надія Іванівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир ПавловичІзотонічні напої належать до спортивних напоїв, що сприяють відновленню спортсменів шляхом швидкого поповнення водного балансу та електролітів, під час тренувань, для уникнення симптомів зневоднення і загальної втоми. Високоінтенсивні або тривалі навантаження, особливо в спекотному середовищі призводять до гіпонатріємії – стану організму, що супроводжується підвищенням температури тіла, нудотою, тахікардією, запамороченням, м'язовими спазмами та дисфункцією центральної нервової системи.Документ Особливості виробництва кислого пива із використанням процесу спонтанного бродіння(2024) Данилюк, Андрій Романович; Коваль, Євген Миколайович; Мукоїд, Роман Миколайович; Грегірчак, Наталія Миколаївна; Василів, Володимир ПавловичКисле пиво, з його багатством смаків та ароматів, стає все більш популярним серед пивних гурманів. Цей унікальний напій відрізняється від традиційного пива не лише кислинкою, але й складним букетом, що поєднує фруктові, ягідні, пряні та навіть винні нотки.Документ Способи виявлення дефектів у пиві(2021) Пархоменко, Анастасія Михайлівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир ПавловичПід час виробництва зустрічаються дефекти, які пов’язані із сировиною, неправильним веденням технологічного процесу, біологічного походження, що в подальшому призводить до порушень біологічних та фізико-хімічних властивостей пива. Тому актуальним є дослідження причин виникнення, виявлення та усунення дефектів у пивоварінні.Документ Способи підготовки води у пивоварній промисловості(2018) Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир Павлович; Нижник, Наталія ВолодимирівнаЗавданням наукових досліджень було обгрунтувати застосування безреагентного способу водопідготовки, а саме використання електрохімічно активованої водиДокумент Перспектива використання нетрадиційних сортів винограду в Україні(2018) Бабич, Ірина Михайлівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир ПавловичМетою роботи було завдання дослідити нетрадиційні сорти червоного винограду, як сировину для виготовлення сортового винаДокумент Інтенсифікація екстрагування рідких пектинових продуктів(2016) Литвиненко, Олександр Анатолійович; Пащенко, Богдан Сергійович; Сухенко, Юрій Григорович; Василів, Володимир ПавловичАналіз одержаних результатів показав, що запропонований спосіб виробництва пектиномістких продуктів відрізняється від відомих меншою тривалістю процесу гідролізу та температурою його проведеня, що дозволяє зберегти високі споживні якості пектиномістких продуктів.