Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
17 результатів
Результати пошуку
Документ Вплив пандемії COVID-19 на розвиток ринку кави і кавових напоїв(2022) Іванов, Євгеній Ігорович; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичУ роботі розглянуті причини зниження споживання кави викликані впливом економічної кризи спричиненої пандемією COVID 19, яка вплинула на обмеження імпортних поставок кави, а також занепадом сегмента HoReCa. Показано, що розроблення нових кавових напоїв являється дуже перспективним з огляду на ринок кави та функціональних напоїв. Основною перспективною сировиною для розроблення технологій кавових напоїв є солодові екстракти зернових культур. The reasons for the decline in coffee consumption due to the economic crisis caused by the COVID 19 pandemic, which affected the restriction of coffee imports, as well as the decline of the HoReCa segment. It is shown that the development of new coffee drinks is very promising given the market of coffee and functional drinks. The main promising raw materials for the development of coffee beverage technologies are malt extracts of cereals.Документ Зміна якості сушених плодів глоду при зберіганні у картонно-паперовій тарі(2022) Войтовська, Вікторія Іванівна; Євчук, Яна Валеріївна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичУ роботі розглянуто питання переробки фруктової сировини і виробництва продуктів харчування та її зберігання з дотримання оптимальних технологічних параметрів та з мінімальною втратою поживних нутрієнтів. Так, сушені плоди глоду, за раціонально підібраних параметрів зберігання та виду упаковки, мають низку переваг перед свіжою - широко використовуються як в медицині для виготовлення лікарських препаратів, а також як біологічно активна добавка до їжі. The paper considers the issues of processing of fruit raw materials and food production and its storage in compliance with optimal technological parameters and with minimal loss of nutrients. Thus, dried hawthorn fruits, with rationally selected storage parameters and type of packaging, have a number of advantages over fresh - widely used in medicine for the manufacture of drugs, as well as a biologically active food supplement.Документ Особливості холодильного зберігання продуктів рослинного походження(2022) Філіпішина, Дар'я Євгенівна; Слободян, Наталія Ярославівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичДокумент Технологічні аспекти промислового виробництва олії та паст з волоських горіхів(2022) Лукіянік, Олександра Валентинівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичУ роботі розглянуто питання промислової переробки волоських горіхів. Виробництво горіхових паст та олій в Україні є перспективним напрямом харчової промисловості, з огляду великої кількості садів волоських горіхів. Особливу увагу при розробленні технології виробництва паст і олій слід звернути на збільшення терміну зберігання готової продукції. The issue of industrial processing of walnuts is considered in the work. The production of nut pastes and oils in Ukraine is a promising area of the food industry, given the large number of walnut orchards. Particular attention in the development of technology for the production of pastes and oils should be paid to increase the shelf life of finished products.Документ Застосування біорозкладних плівок для зберігання харчових продуктів рослинного походження(2022) Мороз, Анастасія Олександрівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичУ роботі розглянуто аспекти розроблення пакувальної продукції, яка не буде джерелом забруднення довкілля. Застосування біорозкладних плівок дозволить збільшити термін зберігання харчових продуктів та зменшити забруднення навколишнього середовища. Для виготовлення харчової плівки, яка біологічно розкладається перспективною сировиною являється крохмаль. The paper considers aspects of the development of packaging products that will not be a source of environmental pollution. The use of biodegradable films will increase the shelf life of food and reduce environmental pollution. Starch is a promising raw material for the production of biodegradable food film.Документ Рублені рибні напівфабрикати з карася(2021) Лукіянік, Олександра Валентинівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичЗ метою підвищення виходу їстівної частини з карася необхідно застосовувати біотехнологічні прийоми, у тому числі гідроліз під дією власних ферментів, що суттєво полегшить відділення кісток з м’язової тканини. Однією з перспективних технології виробництва рибних рублених напівфабрикатів насінням соняшника. In order to increase the yield of the edible part of the crucian, it is necessary to use biotechnological techniques, including hydrolysis under the action of its own enzymes, which will greatly facilitate the separation of bones from muscle tissue. One of the promising technologies for the production of minced fish semi-finished products with sunflower seeds.Документ Плоди глоду - як сировина для продуктів лікувально-профілактичного призначення(2021) Євчук, Яна Валеріївна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичАналіз сучасного стану недостатнього використання біоантиоксидантів рослинного походження, глід можна розглядати як плодову культуру невичерпних можливостей, яка заслуговує на всебічне подальше вивчення. Доведено, що сушіння плодів глоду є ефективним способом консервування із збереженням біологічної цінності сировини. Отримані сухі плоди глоду є цінним джерелом поживних речовин антиоксидантної дії.Документ Порівняльний аналіз різних сортів малини, як сировини для процесу сушіння(2016) Коваль, Марина Олександрівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичВ роботі наведено порівняльний аналіз сушіння жовтих і червоних сортів малини. In this paper the comparative analysis of dry yellow and red raspberry varieties.Документ Зміна вологовмісту і концентрації цукрів в груші під час сушіння(2014) Шевчук, Оксана; Войцеховський, Дмитро Ігорович; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичУ цій роботі описано процес сушіння груш за різних температур. З можливих методів сушіння було вибрано такий метод, який забезпечував зберігання якості готового продукту. Розглянуто стадії процесу сушіння, зміни вологовмісту та вмісту цукрів по всьому об’єму плода груші, наведено графіки цих змін. Для адаптування традиційних режимів сушіння груші до промислових умов з отриманням продукту високої якості автори досліджували зміну концентрації цукрів та вологи по радіальному перерізу плода.Документ Спосіб виробництва морквяних чіпсів(2014) Чорноштан, Олександр Сергійович; Шутюк, Віталій Володимирович; Штим, Катерина Андріївна; Василів, Володимир ПавловичВ роботі розглянуті особливості технології отримання морквяних чіпсів. Наведені основні результати досліджень з різних технологічних режимів бланшування та сушіння моркви. In this paper, the features of technology of carrot chips. The basic results of studies from different technological modes of blanching and drying of carrots.