Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
16 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження впливу соєвого ізоляту та пшеничної клітковини на якісні показники варених ковбас(2018) Гончаров, Георгій Іванович; Страшинський, Ігор Мирославович; Анісімова, Анна ВячеславівнаСучасна економічна ситуація спонукає виробників до здешевлення виробництва м’ясних продуктів без втрат якісних показників готових виробів. Одним із шляхів досягнення цієї мети є використання у технології м’ясних продуктів функціональних композицій на основі рослинних білків та клітковини.Документ Використання моркви у технології ліверних ковбас(2019) Миронченко, Віталій Володимирович; Страшинський, Ігор Мирославович; Гончаров, Георгій ІвановичУ науковій літературі обговорюються проблеми використання в рецептурах ліверних ковбас харчових добавок, що підвищують стійкість жиру до окислювання, які забезпечують необхідні колір і консистенцію ліверних ковбас. Використання таких добавок дає можливість значною мірою розширити асортимент новими смаковими відтінками, що відповідають практично всім побажанням і смакам споживачів.Документ Удосконалення технології м’ясних виробів з використанням перепелиних яєць(2019) Гончаров, Георгій Іванович; Страшинський, Ігор Мирославович; Юрченко, Яна ВолодимирівнаПроблема забезпечення м’ясної галузі України сировиною тваринництва з кожним роком набуває особливої гостроти. Це обумовлено скороченням поголів’я худоби і свиней, нестабільністю їх вагової кондиції, зниженням якості сировини. У зв’язку з цим, раціональне використання ресурсів білка тваринного походження є однією з важливих задач харчового виробництва. Вирішення цієї проблеми пов’язано з пошуком найбільш ефективних і економічно виправданих форм виробництва м’ясних продуктів, вишукування додаткових джерел білка і підвищення їх біологічної цінності. The problem of providing the meat industry of Ukraine with livestock raw materials becomes more acute every year. This is due to the decrease in the number of cattle and pigs, the instability of their weight condition, and a decrease in the quality of raw materials. In this regard, the rational use of animal protein resources origin is one of the important tasks of food production. Solving this problem is related to the search for the most efficient and economically justified forms of production of meat products, the search for additional sources of protein and increasing their biological value.Документ Використання клітковини у технології фаршевих консервів(2020) Страшинський, Ігор Мирославович; Гончаров, Георгій Іванович; Ришканич, Роман ОлександровичПрепарати клітковини досить часто використовуються при переробці м’яса, адже завдяки своїм технологічним та оздоровчим властивостям їх вміст у м'ясних продуктах сприяє покращенню технологічних властивостей, зокрема зростанню волого- і жироутримувальної здатностей, скороченню часу термічної обробки, поліпшенню текстури, а заодно й збільшенню в'язкості, зниженню синерезису та здатності контролювати активність води. Fiber preparations are quite often used in meat processing, because due to their technological and health-giving properties, their content in meat products contributes to the improvement of technological properties, in particular, the growth of moisture- and fat-holding capacity, the reduction of heat treatment time, the improvement of texture, and at the same time the increase viscosity, reduction of syneresis and ability to control water activity.Документ Використання вторинної сировини тваринного походження у технології м'ясопродуктів(2017) Віхоть, Катерина Олександрівна; Страшинський, Ігор Мирославович; Гончаров, Георгій ІвановичВажливу роль у виробництві якісних м’ясних виробів займає вторинна сировина тваринного походження, яка при раціональному використанні дозволяє покращити технологічні властивості готової продукції. Основними джерелами вторинної сировини тваринного походження є білок свинячої дерми, кров, суха молочна сироватка. An important role in the production of quality meat products covers a secondary raw material animal is the rational use improves the technological properties of the finished product. The main sources of secondary raw animal protein is pig dermis, blood, whey powder.Документ Харчові волокна у технології м’ясопродуктів(2015) Страшинський, Ігор Мирославович; Гончаров, Георгій Іванович; Гречко (Крепак), Вікторія ВіталіївнаПроблема якості м'ясних продуктів, що надходять на споживчий ринок, дуже актуальна. Це пов'язано, в першу чергу, з широким використанням м'ясної сировини, що має низькі технологічні характеристики. The problem of quality meat products entering the consumer market is very relevant. This is due, primarily, with extensive use of raw meat, which has a low technological characteristics.Документ Ягоди тибецького барбарису як перспективна сировина для виробництва варених ковбас(2015) Гончаров, Георгій Іванович; Страшинський, Ігор Мирославович; Заворицька, Дар'я ГригорівнаОднією з головних умов функціонування організму людини у відповідності до теорії раціонального та збалансованого харчування, яка прийнята в міжнародній практиці, є обов’язкова наявність у раціоні харчування біологічно-активних речовин. Одним із основних джерел біологічно-активних речовин є плоди, ягоди, овочі, продукти їх переробки та функціональні продукти з їх використанням. One of the main conditions for the functioning of the human body according to the theory of rational and balanced diet, which is adopted in international practice is necessary to have in the diet of biologically active substances. One of the main sources of biologically active substances are fruits, berries, vegetables and their products and functional foods with their use.Документ Використання білкових препаратів у технології м'ясомістких продуктів(2014) Фурсік, Оксана Петрівна; Страшинський, Ігор Мирославович; Гончаров, Георгій ІвановичНевід'ємною частиною сучасних технологій виробництва широкого асортименту м'ясопродуктів є використання багатофункціональних препаратів тваринних та рослинних білків. An integral part of modern technologies of wide range of meat products is the use of multi-drug animal and plant proteins.Документ Нетрадиційна рослинна сировина як складова м'ясних виробів(2014) Гончаров, Георгій Іванович; Страшинський, Ігор Мирославович; Заворицька, Дар'я ГригорівнаНа сьогодні розв'язання проблеми здорового харчування є найважливішим та актуальним державним завданням, яке пов'язане із соціальною стабільністю в суспільстві і здоров'я населення. Згідно з сучасними науковими досягненнями форма харчування людини третього тисячоліття передбачає використання у харчуванні функціональних харчових продуктів. Nowadays solution healthy diet is the most important and important public task, which is associated with social stability in community and public health. According to modern scientific achievements form of the third millennium of human nutrition involves the use of diet of functional foods.Документ Патріотичне виховання як сфера духовного життя(2013) Гончаров, Георгій Іванович; Пухляк, Анастасія Григорівна; Слободян, Ольга ПетрівнаПатріотичне виховання є складовою частиною загального виховного процесу, формує високу патріотичну свідомість почуття любові до України. Patriotic education is an integral part of the educational process, creates high patriotic consciousness of love for Ukraine.