Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ Шляхи підвищення ефективності використання енергії вторинної пари при кип'ятінні пивного сусла(2016) Мерзляк, Дмитро Вікторович; Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаВідповідно до отриманих даних можна зробити висновок, що найбільш ефективним є витрати води в межах 4,3 - 4,6 л/хв. При даних витратах випарена вода з сула повністю конденсується, тобто близько 70% енергії пари переходить на нагрівання води. Також при вище зазначених витратах води спостерігається максимальна інтенсивність випаровування.Документ Шляхи економії теплової енергії при виробництві пивного сусла(2015) Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаНа сьогоднішній день ринок пива в Україні є досить потужним і насиченим. Тому, останнім часом, пивоварні підприємства здійснюють інвестиції не тільки у розширення асортименту та покращення якості напоїв, але й у підвищення ефективності виробництва. Today the beer market in Ukraine is quite powerful and rich. So, recently, breweries invest not only expand the range and improve the quality of drinks, but also improve efficiency.Документ Використання альтернативної системи щадного кип’ятіння, як способу скорочення витрат теплової енергії(2015) Мерзляк, Дмитро Вікторович; Марцинкевич, Леся Валентинівна; Удодов, Сергій ОлександровичПитання раціонального використання тепло-енергоресурсів постає наразі актуальним для підприємств пивоварної промисловості. Все більше приділяється увага на можливість скорочення енергоємного обладнання, перехід на системи та технології з мінімальним використанням енергії на одиницю продукції. The issue of rational use of heat energy there is now urgent for the enterprises of the brewing industry. More and more attention is paid to the possibility of reducing energy-intensive equipment, switching to systems and technologies with minimal energy use per unit of output.Документ Аналіз енергозаощадних способів кипятіння пивного сусла(2014) Удодов, Сергій Олександрович; Мерзляк, Дмитро Вікторович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаПивоварна галузь харчової промисловості, як і всі інші галузі, зосереджує свою увагу на скороченні витрат енергії в виробництві або пошуку альтернативних джерел енергії. Безумовно в пивоварінні основна частина енергії витрачається на варильне відділення де найбільш енергоємним є процес кип'ятіння сусла з хмелем. Pivovarna Galouzeau harchovoї promislovostі, yak i vsі INSHI the Branch, its zoseredzhuє uwagi on skorochennі vitrat energії in virobnitstvі abo Poshuk alternative Jerel energії. Bezumovno in pivovarіnnі The basic Chastina energії vitrachaєtsya on new brewing vіddіlennya de naybіlsh energoєmnim Yea processes kip'yatіnnya wort h hops.Документ Вплив конструктивних параметрів гідроциклонного апарату на процес освітлення пивного сусла(2014) Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаПеред зброджуванням з гарячого охмеленого сусла необхідно видалити значну кількість завислих речовин, що утворилися в процесі кип'ятіння та негативно впливають на подальший процес приготування пива, а саме: знижують швидкість бродіння, ускладнюють фільтрацію пива та погіршують смакові якості готового напою. Before fermentation of hot hopped wort is necessary to remove a significant amount of suspended solids that formed during boiling and negatively affect the subsequent process of brewing, namely reducing speed fermentation, filtration of beer and complicate impair taste of the finished drink.Документ Моделювання процесу кип'ятіння пивного сусла в апараті з двоконусним днищем(2014) Мерзляк, Дмитро Вікторович; Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаПивне сусло, що є основою пива, на початкових стадіях приготування піддається термічній обробці, а точніше кип'ятиться та охмелюється. Процес кип'ятіння сусла з хмелем веде за собою ряд хімічних та фізичних змін без яких не можливе приготування якісного продукту. Beer wort, which is the foundation of beer in the early stages of preparation subjected to heat treatment, or rather boiled and ohmelyuyetsya. The process of boiling the wort with hops leads to a series of chemical and physical changes without which one can prepare a quality product.Документ Дослідження процесу мікрофільтрації при освітленні пива(2014) Житнецький, Ігор Володимирович; Удодов, Сергій Олександрович; Шпак, Максим Сергійович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаУ пивоварному виробництві доводиться вирішувати безліч інженерних задач пов'язаних з поділом рідких сумішей - при водопідготовці, освітленні проміжних і кінцевих продуктів, при утилізації рідких відходів виробництва, а також одним із найважливіших технологічних завдань є підвищення стійкості пива. In the brewing industry has to solve many engineering problems associated with the separation of liquid mixtures - in water treatment, light intermediate and end products in the disposal of liquid wastes, as well as one of the most important technological problems is to increase the stability of the beer.Документ Характеристика конструктивних та техніко-економічних особливостей комбінованого варильного агрегату(2014) Мерзляк, Дмитро Вікторович; Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаБлизько 95 % пива виробляється на великих пивоварних підприємствах, які своєю продукцією заволоділи практично усім ринком. Незважаючи на це, сьогодні у багатьох країнах збільшується попит на міні-пивоварні. Сьогодні закордонними та вітчизняними виробниками обладнання пропонується широкий асортимент міні-пивоварень, більшість з яких за оснащенням та організацією процесу ідентичні великим підприємствам. About 95% of the beer produced in large breweries that their products seized almost all markets. Despite this, today in many countries is increasing demand for mini-brewery. Today, foreign and domestic equipment manufacturers a wide range of mini-breweries, most of which the equipment and organization process identical large enterprises.Документ Моделювання процесу відведення сусла в фільтраційному апараті(2014) Чернуха, Олена; Сивак, Андрій; Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаАналіз отриманих результатів моделювання процесу відведення сусла з підситового простору з застосуванням програмного комплексу FlowVision дозволив зробити висновки, що найбільш вдала конструкція патрубка для відведення сусла - це конструкція з конусним примиканням довжиною 27 мм, кути якого знаходяться в межах 20°-30°. Analysis of the results of modeling the process of removal wart pidsytovoho space with the use of software system FlowVision led to the conclusion that the most successful design pipe to drain wort - a design with conical be adjacent length of 27 mm, the angles of which are within 20 ° -30 °.Документ Дослідження впливу конструкції поверхні нагріву на теплові процеси в заторно-сусловарильному апараті(2014) Більчук, Наталя; Семенова, Катерина; Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаПроцес нагріву ефективніше відбувається при використанні парової сорочки у формі півкуль. Переваги даної конструкції виражаються в тому, що на відміну від класичних плоских зон нагріву, утворюється краща турбулізація рідини, збільшення коефіцієнта теплопередачі, а отже і теплового потоку в цілому. Heating process is more effective when used in the form of steam-jacket the hemispheres. The advantages of this design are expressed in the fact that unlike the classic flat heating zones formed better turbulence fluid, increasing the heat transfer coefficient, and hence the heat flow as a whole.