Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Ягоди калини як перспективна сировина для виробництва продуктів з підвищеним вмістом біологічно-активних речовин
    (2020) Дейниченко, Людмила Григорівна; Роман, Тетяна Олександрівна
    У статті доведено перспективність використання ягід калини у технології продуктів з підвищеним вмістом біологічно-активних речовин.
  • Ескіз
    Документ
    Амінокислотний скор білків сирників «Різдвяні»
    (2021) Дейниченко, Людмила Григорівна; Роман, Тетяна Олександрівна; Таранишина, Інна Леонідівна
    У статті наведено розрахунок амінокислотного скору білків сирників «Різдвяні».
  • Ескіз
    Документ
    Доцільність розвитку ресторанів етнічних кухонь в Україні
    (2021) Дейниченко, Людмила Григорівна; Роман, Тетяна Олександрівна; Чижевська, Надія Андріївна
    У статті наведено аналіз та оцінено перспективи розвитку ресторанів етнічних кухонь в Україні.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу синтетичних барвників на пружність пісочного тіста
    (2020) Дейниченко, Людмила Григорівна; Роман, Тетяна Олександрівна
    В роботі наведено результати експериментальних досліджень при моделюванні впливу барвників на пружність тістової маси пісочного тіста.
  • Ескіз
    Документ
    Необхідність контролю якості блендів зернової кави
    (2019) Роман, Тетяна Олександрівна; Дейниченко, Людмила Григорівна; Іванченко, Михайло Георгійович
    В роботі доведено необхідність контролю якості блендів зернової кави.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості застосування мінеральних і синтетичних харчових барвників
    (2019) Роман, Тетяна Олександрівна; Дейниченко, Людмила Григорівна
    В роботі наведено особливості застосування синтетичних і мінеральних барвників при виробництві харчових продуктів. The paper presents the features of application of synthetic and mineral dyes in the production of foods.
  • Ескіз
    Документ
    Користь та безпека при споживанні культивованих шампіньйонів
    (2017) Роман, Тетяна Олександрівна; Дейниченко, Людмила Григорівна
    В роботі досліджено користь при споживанні сушених шампіньйонів. In this work, the benefits of using dried mushrooms have been studied.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання оптимальних умов для зберігання шампіньйонів
    (2014) Мазуренко, Олександр Григорович; Ротай, Марія Олегівна; Роман, Тетяна Олександрівна; Іванченко, Михайло Георгійович
    В даний час печериці вирощують більш ніж в 60 країнах світу. На їх частку припадає майже 80% обсягу всіх вирощуваних в штучних умовах грибів. Цей вид грибів містить багато білка, який швидко засвоюється організмом. Також в них присутні 18 амінокислот, багато з яких незамінні для людини: біотин, лінолева, пантеноловая і фолієва кислоти, вітаміни В, С, D і Н, калій, натрій, фосфор та інші поживні речовини. Currently, the mushrooms are grown in more than 60 countries. They accounted account for almost 80% of all cultivated fungi in vitro. This type of Mushrooms contain a lot of protein, which is rapidly absorbed by the body. Also, they there are 18 amino acids, many of which are essential for humans, biotin, linoleic, pantenolovaya and folic acid, vitamins B, C, D and H, potassium, sodium, phosphorus and other nutrients.
  • Ескіз
    Документ
    Фізико-біохімічні зміни при старінні клітин шампіньйона
    (2014) Роман, Тетяна Олександрівна; Мазуренко, Олександр Григорович
    Гриби — поживний, корисний білковий продукт. Будова грибної клітини є особливою, їй властиві як рослинні, так і тваринні включення, клітинна стінка гриба містить (80-90) % полісахаридів, що зв'язані з білками і ліпідами. Крім того, до її складу входять поліфосфати і меланіни. Mushrooms - nutritious, wholesome protein product. The structure of the fungal cells are special, she characterized as plant and animal inclusions containing cell wall of the fungus (80-90)% polysaccharides that are linked to proteins and lipids. In addition, it is composed of polyphosphates and melanin.
  • Ескіз
    Документ
    Випаровування води із тканини грибів в процесі сушіння
    (2014) Роман, Тетяна Олександрівна; Мазуренко, Олександр Григорович
    Експериментально підтверджено залежність кількості зв'язаної води в тканинах плодового тіла гриба «Печериця» від поточного значення його вологості при сушінні. The dependence of the amount of bound water in the tissues of the fruiting body of the mushroom "Champignon" on the current value of its humidity during drying was experimentally confirmed.