Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Перспективи розвитку водневої енергетики в Україні та країнах ЄС(2021) Захарова, Руслана Андріївна; Бублієнко, Наталія Олександрівна; Салавор, Оксана Мирославівна; Ничик, Оксана ВасилівнаУ 2020 р. у Брюсселі було презентовано Водневу стратегію ЄС. Вона передбачає широке використання водню як енергоносія для тих галузей, які не можна електрифікувати, і має на меті доведення до нуля викидів вуглекислого газу промисловими об’єктами, транспортом, енергетикою, будівництвом та ін. Отриманий електролізом води за допомогою альтернативних джерел електроенергії (вітрової, геліо- тощо енергетики) – це так званий «Зелений» водень. «Синій» водень виробляють із викопного вуглецевого палива. Для країн ЄС пріоритетом є зелений водень, планується з 2020 по 2024 рік встановити електролізери потужністю не менше 6 ГВт, які дадуть змогу забезпечити виробництво до 1 млн. тонн водню на рік. Важливою частиною Водневої стратегії ЄС є міжнародна співпраця. ЄС має намір розвивати взаємодію щодо відновлюваної електроенергії та чистого водню із сусідніми країнами та регіонами, щоб сприяти їх переходу до чистої енергії та сталого розвитку. З урахуванням природних ресурсів, взаємопов’язаності інфраструктури та технологічного розвитку пріоритетними партнерами ЄС у цій справі названо країни Східного та Південного партнерства, причому окремо названо Україну. Активний розвиток водневої енергетики в Україні спричинить позитивний енергетичний, політичний, економіко–соціальний, екологічний ефект. In 2020, the EU Hydrogen Strategy was presented in Brussels. It provides for the widespread use of hydrogen as an energy source for those industries that cannot be electrified, and aims to reduce carbon emissions from zero by industrial facilities, transport, energy, construction, etc. Obtained by electrolysis of water with the help of alternative sources of electricity (wind, solar, etc. energy) – this is the so-called «Green» hydrogen. «Blue» hydrogen is produced from fossil carbon fuel. Green hydrogen is a priority for EU countries, and it is planned to install electrolyzers with a capacity of at least 6 GW from 2020 to 2024, which will allow producing up to 1 million tons of hydrogen per year. An important part of the EU's Hydrogen Strategy is international cooperation. The EU intends to develop cooperation on renewable electricity and clean hydrogen with neighboring countries and regions to facilitate their transition to clean energy and sustainable development. Taking into account natural resources, interconnectedness of infrastructure and technological development, the EU's priority partners in this matter are the countries of the Eastern and Southern Partnerships, and Ukraine is named separately. The active development of hydrogen energy in Ukraine will cause a positive energy, political, economic and social, environmental effect.Документ Використання стічних вод тваринницьких комплексів як альтернативи мінеральним добривам(2015) Семенова, Олена Іванівна; Марченко, Олексій Дмитрович; Салавор, Оксана МирославівнаБіотрансформація стічних вод тваринницьких господарств у органічне добриво, яке у повній мірі забезпечує потребу в азотних добривах при вирощуванні культур кукурудзи та сої, на сьогоднішній день є перспективним напрямком. Biotransformation wastewater livestock in organic fertilizer, which fully ensures the need for nitrogen fertilizers in growing crops of corn and soybeans, to date, is a promising direction.Документ Магнітна обробка води, гіпотези і факти(2015) Салавор, Оксана Мирославівна; Нікітіна, Наталія ГригорівнаОстаточного науково обґрунтованого пояснення про те, за рахунок чого відбувається зменшення карбонатних відкладень при магнітній обробці води немає. Але те, що цей метод справді позитивно позначається на експлуатації котельних агрегатів й іншого теплообмінного устаткування - це безсумнівно. Final scientifically reasonable explanation that, due to which decreases the carbonate deposits at magnetic water treatment there. But the fact that this method really positive effect on the operation of boilers and other heat-exchange equipment - is no doubt.Документ Застосування методів біоіндикації для оцінки екологічних ризиків діяльності харчових підприємств(2014) Ничик, Оксана Василівна; Салавор, Оксана Мирославівна; Степанець, Любов Филимонівна; Тогачинська, Ольга ВасилівнаУ зв'язку з глибокою трансформацією природного середовища, що активізується під дією антропогенного впливу, загострюються та стають актуальними проблеми збереження екосистеми і біосфери в цілому. Вплив на екосистеми з кожним роком стає більш інтенсивним, тому необхідність контролю за антропогенними чинниками набуває актуального значення.Документ Транслокація свинцю в органи сільськогосподарських рослин на прикладі пшениці озимої(2014) Тогачинська, Ольга Василівна; Ничик, Оксана Василівна; Салавор, Оксана Мирославівна; Столяр, ІннаВ останні роки зростає кількість країн, законодавство яких вимагає впровадження системи управління безпечністю продукції, що базується на концепції „Аналіз небезпечних чинників та критичні точки контролю" („Hazard Analysis and Critical Control Points"). Основними принципами системи управління якістю і безпечністю сільськогосподарської продукції є проведення аналізу небезпечних чинників на всіх стадіях, починаючи з вирощування і до кінцевого споживання. Для цього визначаються критичні етапи технологічного процесу і вживаються заходи щодо їх контролю. In recent years, a growing number of countries whose legislation requires the introduction of safety management products based on the concept of "Hazard analysis and critical control points" ("Hazard Analysis and Critical Control Points"). The basic principles of management quality and safety of agricultural products is the analysis of hazards at all stages, starting from cultivation to final consumption. For this defined critical stages of the process and the measures for their control.Документ Безпека та управління безпечністю харчових продуктів(2014) Степанець, Любов Филимонівна; Ничик, Оксана Василівна; Салавор, Оксана Мирославівна; Купчик, Лідія АндріївнаЕкологічна безпека продуктів - одна з найважливіших проблем сучасної економіки, це комплексна проблема, вирішувати яку покликані біохіміки, мікробіологи, виробники, санітарно-епідеміологічні служби і звичайно державні органи, це - глобальна проблема, оскільки зачіпає не лише здоров'я людини, але впливає на всю економіку країни. Тому, щоб забезпечити високий рівень життя людини в державі, розвиток економіки, необхідно приділяти екологічній безпеці продуктів харчування особливу увагу. Environmental safety products - one of the most important problems of modern economy, is a complex problem to solve which called biochemists, microbiologists, manufacturers of sanitary-epidemiological service and of course public authorities, it is - a global problem affecting not only as human health, but affects the whole economy. Therefore, to ensure a high standard of living man in the state of the economy, should be given to environmental safety food special attention.Документ Екологічні ризики при виробництві цукру(2014) Салавор, Оксана Мирославівна; Ничик, Оксана Василівна; Тогачинська, Ольга ВасилівнаБурякоцукрове виробництво негативно впливає на навколишнє природне середовище. Це проявляється, перш за все, в забрудненні підземних вод в місцях розташування очисних споруд (поля фільтрації, біологічні ставки) та в місцях складування відходів виробництва; у виснаженні водних джерел та деградації рибних ресурсів.Документ Вплив антисептика «Фітосайд» на технологічні показники дифузійного та очищеного соків(2000) Салавор, Оксана Мирославівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Лагода, Володимир АндрійовичПриведені результати позитивного впливу антисептика «Фітосайд» на технологічні показники дифузійного та очищеного соків. Вміст молочної кислоти в дифузійному соку ,обробленому «Фітосайд» зменшився на 15,6 %, а ефект очищення соку 11 сатурації збільшився на 6 %, порівняно з соками без антисептика.Документ Вплив дигідроксосульфату і гідроксохлориду алюмінію на мікрофлору в дифузійному апараті(2001) Салавор, Оксана Мирославівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Ліпєц, Антон Адамович; Клименко, Лариса Степанівна; Гусятинська, Наталія АльфредівнаНаведені результати дослідження впливу дигідроксосульфату і гідроксохлориду алюмінію на мікрофлору в дифузійному апараті. Встановлено, що використання основних солей алюмінію для очищення транспортерно-мийної і жомопресової води забезпечує значне зниження мікробіологічної забрудненості в дифузійному апараті по всіх групах мікроорганізмів, причому кращий антимікробний ефект здійснює дигідроксосульфат алюмінію порівняно з гідроксохлоридом алюмінію.