Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 14
  • Ескіз
    Документ
    Сорти винограду в українському Кагорі
    (2024) Мачужак, Марія Михайлівна; Бабич, Ірина Михайлівна; Бондар, Микола Васильович
    Метою досліджень було наукове обґрунтування і удосконалення технології вин типу Кагор із сортів винограду, що вирощують в Закарпатській області.
  • Ескіз
    Документ
    Нові насадження виноградників на материковій частині України
    (2022) Похиленко, Анастасія Валентинівна; Бабич, Ірина Михайлівна; Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна
    Актуальність процесу нових виноградних насаджень в Україні- є очевиною, так як найпершою проблемою тут є скорочення площ під виноградниками. Дуже великих втрат завдала анексія Криму, де ми залишили 40 % виноградників. Але за останні рокі і ці площі скоротилися, а це зумовило дефіцит виноматеріалів.
  • Ескіз
    Документ
    Перспектива використання нетрадиційних сортів винограду в Україні
    (2018) Бабич, Ірина Михайлівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир Павлович
    Метою роботи було завдання дослідити нетрадиційні сорти червоного винограду, як сировину для виготовлення сортового вина
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження складу червоного винограду нетрадиційних сортів для України
    (2015) Полешко, Надія Вадимівна; Бабич, Ірина Михайлівна
    Виноградарство та виноробство в Україні завжди були важливими видами економічної діяльності. З кожним роком на Україні скорочується кількість виноградних насаджень і підприємств виноробної промисловості, тому зараз є актуальним пошук нових сортів які дадуть високий і стабільний врожай винограду високої якості. Viticulture and winemaking in Ukraine has always been important economic activities. Every year in Ukraine reduced the number of grape plantations and enterprises of the wine industry, so now is an urgent search for new varieties which will give high and stable yield of high quality grapes.
  • Ескіз
    Документ
    Порівняльна характеристика токайських вин виготовлених в Угорщині та Закарпатті
    (2016) Микора, Микола Станіславович; Гречко, Ніна Яківна
    Дослідження показали, що токайські вина, які виготовляються в Угорщині та Закарпатті, мають багато відмінностей майже на кожній стадії виготовлення; Studies have shown that Tokaj wines that are produced in Hungary and Transcarpathia have many differences on almost every stage of manufacture.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу способу переробки винограду на фенольний комплекс столових вин
    (2016) Циганкова, Олена Юрівна; Білько, Марина Володимирівна
    Використання перспективних сортів винограду для виробництва столових вин, вимагає підбору технологічних схем, які забезпечують високий вміст біологічно активних речовин. Встановлено, що спосіб переробки винограду впливає на розподіл компонентів фенольного комплексу; Using advanced grapes for the production of table wines, requires the selection of technological schemes which provide high content of bioactive substances. Found that way grapes affects the distribution of the phenolic components of the complex.
  • Ескіз
    Документ
    Темпранільо – перспективний сорт винограду для виробництва вітчизняних вин
    (2016) Орловська, Євгенія Сергіївна; Білько, Марина Володимирівна; Гречко, Ніна Яківна
    Дослідження способів переробки винограду сорту Темпранільо на формування показників якості виноматеріалів. Research methods of processing grapes Tempranillo on the formation of indicators of quality wine.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження показників якості червоних сухих вин із перспективних сортів винограду
    (2016) Івашко, Ольга Петрівна; Білько, Марина Володимирівна
    Дослідження показників якості вин з перспективних сортів винограду і впливу способів переробки винограду на формування їх якості; Research quality indicators wines promising grapes and exposure methods grapes on the formation of their quality.
  • Ескіз
    Документ
    Стабілізація рожевих сухих виноматеріалів для ігристих вин із застосуванням інноваційних допоміжних матеріалів
    (2016) Дзюба, Анна Віталіївна; Білько, Марина Володимирівна
    Дослідження впливу матеріалів для стабілізації нового покоління та обробки холодом на органолептичні і фізико-хімічні показники якості рожевих сухих виноматеріалів для ігристих рожевих вин; Investigation of materials for the stabilization of the new generation and processing of cold on the organoleptic and physico-chemical quality dry pink wine for sparkling pink wine.
  • Ескіз
    Документ
    Антиоксидантна здатність винограду та виноматеріалу з нього і вплив на здоров’я людини
    (2015) Бабич, Ірина Михайлівна; Полешко, Н. В.
    У час стрімкого розвитку науки й техніки, загострення екологічних проблем, мутації збудників захворювань важливим є збереження здоров’я, посилення ослаблених захисних сил організму. Офіційна медицина світу все більше схиляється до того, що у лікуванні захворювань різної складності слід звертатися не лише до хімічних препаратів, а й до корисних для нашого організму рослин. At the time of rapid development of science and technology, worsening environmental problems, mutations are important pathogens maintaining health, strengthen weakened defenses. Official medicine world more inclined to think that in the treatment of diseases of varying complexity should apply not only to chemicals but also beneficial to our body plant.