Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 17
  • Ескіз
    Документ
    Biological value of oregano oil
    (2022) Kryshtof, Valentyna; Podobiy, Olena
    Oregano is an aromatic herb best known as an ingredient in Italian cuisine. In the tradition of Ukrainian botany, it is called "common motherwort". Oregano oil is an extract obtained by infusing olive oil. The oil extract is useful both when consumed and when applied to the skin.
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність використання електроіскрового оброблення сировини на процес вилучення цільових компонетів
    (2020) Запорожець, Юлія Владиславівна; Бурлака, Тетяна Василівна
    Досліджено ефективність використання електроіскрового оброблення сировини на процес вилучення цільових компонетів з подальшим екстрагуванням водою у безперервнодіючому віброекстракторі та встановлено, що при використанні даного способу скорочується час екстрагування при незмінних якісних показниках екстракту.
  • Ескіз
    Документ
    Кінетика процесу екстрагування плодів кінського каштану
    (2017) Омелянчук, Ілля Миколайович; Овакімян, Лаура Арменівна; Чорний, Валентин Миколайович; Мисюра, Тарас Григорович
    За отриманими результатами можна прийти до висновку, що при екстрагуванні плодів кінського каштану водою, найбільша швидкість процесу є при: вищій температурі; більшому гідромодулі; дрібнішій фракції, при цьому такі параметри дозволяють отримати екстракти із вищим вмістом екстрактивних речовин. Під час екстрагування спиртовим розчинником швидше виснаження сировини спостерігається при: вищій температурі, що пояснюється правилом Вант-Гоффа; більшому гідромодулі; меншій крупності частинок.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу екстракту імбиру на кислотне число жиру
    (2021) Сорока, Анастасія Анатоліївна; Рубанка, Катерина Володимирівна
    Робота присвячена вивченню впливу екстракту імбиру на кислотне число маргарину в процесі його зберігання. Доведена можливість застосування рослинного екстракту як природного консерванта для маргарину. Надані рекомендації що до дозування досліджуваного компонента. The work is devoted to the study of the influence of ginger extract on the acid value of margarine during its storage. The possibility of using a plant extract as a natural preservative for margarine has been proven. Recommendations for the dosage of the studied component are provided.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання ехінацеї пурпурової у технологіях кисломолочних напоїв
    (2021) Стеценко, Наталія Олександрівна; Скидан, Єлизавета Анатоліївна
    Встановлено, що у складі кисломолочних напоїв доцільно використовувати наповнювач у вигляді густого екстракту ехінацеї пурпурової. Він проявляє пребіотичні властивості за рахунок збагачення харчового середовища водорозчинними полісахаридами, флавоноїдами, глюкопротеїдами та моносахаридами, які сприяють розвитку та збереженню високої концентрації життєздатних клітин мікроорганізмів кисломолочного напою протягом 14 діб зберігання продукту. It is established that in the composition of sour milk drinks it is advisable to use a filler in the form of a thick extract of Echinacea purpurea. It exhibits prebiotic properties by enriching the nutrient medium with water-soluble polysaccharides, flavonoids, glucoproteins and monosaccharides, which contribute to the development and maintenance of high concentrations of viable cells of fermented milk microorganisms during 14 days of storage.
  • Ескіз
    Документ
    Використання принципів НАССР у виробництві йогурту, збагаченого екстрактом шипшини
    (2021) Гойко, Ірина Юріївна
    Розроблено новий вид йогурту, збагаченого екстрактом шипшини та запропоновано заходи щодо впровадження системи НАССР в його технології для забезпечення його якості і безпечності. Developed a new type of yogurt enriched with rose hip extract and proposed measures to implement the HACCP system in its technology to ensure its quality and safety.
  • Ескіз
    Документ
    Мінеральний склад екстрактів чаю різного походження
    (2019) Соколова, Ольга Миколаївна
    Були проведені дослідження по визначенню вмісту натрію, калію та кальцію, як найбільш розповсюджених макроелементів, у зразках Карпатського чаю та фіточаю доктора Селезньова. Серед Карпатських чаїв найбільшим вмістом калію відрізнявся чай з м’яти, а найменшим – чай з малини. Значно менше виявлено натрію – від 25 до 150 мг/100 г. Вміст кальцію коливався від 120 до 800 мг/100 г. Карпатські чаї лісові ягоди, шипшина, суниця, малина, мультифрукт мали кислу реакцію середовища, рН чаїв було у межах від 2,8 до 3,1 одиниць. Тому людям, що мають шлунково-кишкові захворювання, споживати такий чай краще після консультації лікаря у визначених ним кількостях.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив екстракту розмарину на властивості крему, що містить рослинні олії
    (2019) Нестеренко, Лідія Костянтинівна; Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна
  • Ескіз
    Документ
    Вивчення впливу температури на ступінь вилучення фенольних сполук з сухого листя базиліку
    (2016) Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Федонюк, Марія Анатоліївна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна
    В процесі екстрагування вивчили зміну вмісту біологічно активних речовин, а саме вміст фенольних сполук. Обґрунтовано техно-логічні параметри отримання екстракту базиліку: температура не нижче 80°С з витримуванням протягом 10-20 хвилин. In the process of extracting studied changes in the content of biologically active substances, namely the content of phenolic compounds. Reasonably techno-logical obtaining basil extract parameters: the temperature below 80°C held for 10-20 minutes.
  • Ескіз
    Документ
    Сік яблучно-апельсиновий з додаванням екстрактів нетрадиційної рослинної сировини
    (2015) Арпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна; Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна; Жукова, Наталія Вікторівна
    Цінність рослинної сировини визначається комплексом біологічно активних речовин, зокрема їхнім якісним і кількісним складом, синергізмом та антагонізмом дії, а також високим ступенем засвоєння людським організмом. Використання екстрактів, як джерела біологічно активних речовин рослинної сировини, для збагачення свіжовичавлених соків в умовах закладів ресторанного господарства є перспективним напрямом наукових досліджень. The value of the plant material determined by a complex of biologically active substances, including their qualitative and quantitative composition, synergy and antagonism action and a high degree of assimilation by the body. Using extracts as a source of biologically active substances plant material for enrichment freshly squeezed juice in terms of institutions restaurant industry is a promising area of research.