Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 30
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу процесу сушіння кокосової копри на зміни її хімічного складу
    (2023) Самойлік, Олександр Ігорович; Рубанка, Катерина Володимирівна
    В роботі представлені результати досліджень зміни хімічного складу кокосових чіпсів в процесі їх технологічної переробки. Визначено, що процес сушіння призводить до зниження не лише масової частки вологи, а й вітамін С – майже на 30 %. Кількість вуглеводів зростає на 50 %, жиру – на 30 %, а білків на 60 %. Наведено припущення що до харчової цінності готової продукції.
  • Ескіз
    Документ
    Хімічний склад як показник якості екологічних пакувальних матеріалів для харчових продуктів
    (2022) Шульга, Оксана Сергіївна; Шульга, Сергій Іванович
    Модифікація крохмалю дозволяє змінювати його фізико-хімічні властивості та створювати нові матеріали з заданими властивостями. Зокрема, модифікований крохмаль (харчові добавки Е 1400-1451) застосовують в різних галузях харчової промисловості: кондитерській, хлібопекарській, пивоварній, м’ясо-молочній, харчоконцентратній. За рахунок хімічної модифікації складу основної сировини екологічних пакувальних матеріалів можна отримувати сировину з заданими показниками якості, зокрема паропроникністю.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання закваски з вівсяного толокна у технології крафтових хлібних виробів
    (2024) Різник, Анастасія Олександрівна; Сильчук, Тетяна Анатоліївна
    Створення крафтової продукції є перспективною галуззю мікро-підприємництва, проте, враховуючи умови сьогодення, залишається низка проблем щодо ефективної діяльності вітчизняних виробників. Тому аналіз сутності проблем ринку хлібопечення та удосконалення теоретичних аспектів розвитку діяльності у сфері крафтового виробництва є актуаль-ним завданням
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання амарантового борошна в закладах ресторанного господарства
    (2024) Дочинець, Інга Вікторівна; Сильчук, Тетяна Анатоліївна; Кирпіченкова, Оксана Миколаївна
    Обґрунтовано виготовлення хлібобулочних та борошняних кондитерських виробів з борошна амаранту, враховуючи його хімічний склад та вміст поживних речовин та охарактеризовано напрям збільшення асортименту продуктів підвищеної харчової та біологічної цінності в закладах ресторанного господарства
  • Ескіз
    Документ
    Контроль якості м’ясної сировини при виробництві ковбасних виробів
    (2023) Полоз, Денис Сергійович; Чернюшок, Ольга Анатоліївна
    Контроль якості м'ясної сировини має значний вплив на якість кінцевого продукту. Дослідження показників дозволяє вчасно виявляти відхилення від стандартів якості та здійснювати заходи їх усунення. Correct quality control of meat raw materials has a significant impact on the quality of the final product. The study of indicators allows timely detection of deviations from quality standards and implementation of measures to eliminate the.
  • Ескіз
    Документ
    Ожина – цінна сировина для харчової промисловості
    (2023) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна
    Ягіди ожини мають унікальний хімічний склад, вони містять значну кількість поліфенолів, представлених хлорогеновою кислотою, катехінами, лейкоантоціанідами та антоціанами. З флавоноїдів переважають антоціани. Тому ягоди чудово підходять для використання у харчовій промисловості при виробництві консервованих продуктів та для виробництва наповнювачів для молочної та кондитерської промисловості. Blackberry berries have a unique chemical composition, they contain a significant amount of polyphenols represented by chlorogenic acid, catechins, leucoanthocyanids and anthocyanins. Anthocyanins predominate among flavonoids. Therefore, the berries are excellent for use in the food industry in the production of canned products and for the production of fillers for the dairy and confectionery industries.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження хімічного складу мускатного горіху різного географічного походження
    (2021) Сорока, Анастасія Анатоліївна; Рубанка, Катерина Володимирівна
    Робота присвячена вивченню хімічного складу мускатного горіху вирощеного в Індії, Індонезії та Китаю. Проведена порівняльна оцінка вмісту окремих сполук мускатного горіху. Зроблені припущення, що до впливу георафічного походження мускатного горіха на його хімічних склад. The thesis is devoted to the study of the chemical composition of nutmeg grown in India, Indonesia and China. A comparative assessment of the content of individual nutmeg compounds was carried out. Assumptions are made about the influence of the geographic origin of nutmeg on its chemical composition.
  • Ескіз
    Документ
    Огляд хімічного складу ефірної олії лаврового листя
    (2021) Іванишина, Катерина Миколаївна; Рубанка, Катерина Володимирівна
    Робота присвячена огляду складу фенольних сполук різних частин дерева лавру та олії отриманого з відповідної частини дерева. Описано вміст окремих сполук, їх кількість та вплив на організм людини. Проаналізовані основні властивості фенольних сполук лавру. The work is devoted to the review of the composition of phenolic compounds of different parts of the laurel tree and the oil obtained from the corresponding part of the tree. The content of individual compounds, their amount and effect on the human body are described. The main properties of phenolic compounds of laurel were analyzed.
  • Ескіз
    Документ
    Створення і розширення асортименту м’ясопродуктів збагачених біологічно активними речовинами рослинного походження
    (2022) Москалюк, Оксана Євгеніївна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Медяник, Марія Олександрівна; Жученко, Данило Геннадійович; Сімонова, Ірина Іллівна
    Паштети відносяться саме до тих м'ясопродуктів, технологія виготовлення яких дозволяє раціонально використовувати сировину, а також поєднувати різні види сировини. Крім м'ясних компонентів у складі можна вводити рослинну сировину, інші харчові компоненти. Pâtés belong to those meat products, the manufacturing technology of which allows the rational use of raw materials, as well as to combine different types of raw materials. In addition to meat components in the composition, you can enter vegetable raw materials, other food components.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання горіхової сировини у харчовій індустрії
    (2022) Москалюк, Оксана Євгеніївна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Романюк, Євген Олегович; Ліпінський, Кирило Андрійович
    На сьогоднішній день вживання населенням білка є дефіцитним як в кількісному, так і в якісному відношенні. Серед можливих шляхів вирішення цієї проблеми головне і вирішальне місце належить залученню резерву білків рослинного походження. Нестачу білка в раціоні можливо ліквідувати за рахунок використання нетрадиційних джерел рослинного походження. To date, the population's consumption of protein is in short supply both quantitatively and qualitatively. Among the possible ways to solve this problem, the main and decisive place is to attract a reserve of plant proteins. Lack of protein in the diet can be eliminated through the use of non-traditional sources of plant origin.