Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
17 результатів
Результати пошуку
Документ Процес паскалізації як спосіб забезпечення безпечності харчових продуктів(2024) Мазанович, Тетяна Валеріївна; Шульга, Оксана СергіївнаПаскалізація є ефективним методом забезпечення безпечності харчових продуктів, особливо в контексті збереження їх якості та подовження терміну зберігання. У зв'язку зі зростанням свідомості споживачів щодо безпеки харчових продуктів, паскалізація стає актуальною технологією для виробників. Застосування паскалізації дозволяє подовжити строк зберігання харчових продуктів, без використання термічного процесу.Документ Перспективні технології альтенативної заміни фосфатних препаратів у м’ясопродуктах(2022) Страшинський, Ігор Мирославович; Маринін, Андрій Іванович; Грицай, Максим Сергійович; Шкірдов, Дмитро МаксимовичНа сьогодні питання цілеспрямованого використання м’ясної сировини з урахуванням характеру автолітичних змін набуває особливого значення. Внесення до фаршевих систем харчових фосфатів в якості добавок у технології м’ясопродуктів впливає на м’язові білки. Альтернативою використання фосфатів в технології м’ясних продуктів є харчові добавки та інгредієнти з високою буферною ємністю. Зменшення частки фосфатів в рецептурах м’ясопродуктів, безумовно, позитивно вплине на медико-біологічну оцінку готових виробів, сприятиме зміні властивостей і якості готових продуктів в процесі зберігання. Today, the issue of purposeful use of meat raw materials, taking into account the nature of autolytic changes, is of particular importance. The introduction of food phosphates into minced meat systems as additives in the technology of meat products affects muscle proteins. An alternative to the use of phosphates in the technology of meat products is food additives and ingredients with a high buffer capacity. Decreasing the share of phosphates in the recipes of meat products will certainly have a positive effect on the medical and biological evaluation of finished products, and will contribute to changing the properties and quality of finished products during storage.Документ Система НАССР для HoReCa(2021) Михайлов, Богдан ВолодимировичУ тезах доповіді висвітлені питання аналізу організації безпеки здорового харчування в закладах ресторанного господарства. Автор акцентував увагу на те, що система харчової безпеки є важливою складовою для здоров’я нації. Адже підчас пандемії важливо приділяти достатньо уваги не тільки якості сировини, безпечності продукту а й умовам його споживання. The abstracts of the report highlight the issues of analyzing the organization of healthy food safety in restaurants. The author emphasized that the food security system is an important component for the health of the nation. After all, during a pandemic, it is important to pay enough attention not only to the quality of raw materials, the safety of the product, but also to the conditions of its consumption.Документ Research of safety of potato pulp(2021) Rubanka, Kateryna; Gorodyska OlenaThe thesis describes the possibility of using potato pulp as a raw ingredient in the food industry, the feasibility of controlling not only the safety of potatoes, which are used for the production of starch, but also their waste - the pulp - is proven. No solanines were detected in the studied sample, the content of heavy metals was within the limit of permissible concentration, and the content of nitrates was within the critical limit. Описано можливість використання картопляної мезги як сировинного інгредієнта у харчовій промисловості, доведена доцільність контролю не лише безпечності картоплі, яку використовують для виробництва крохмалю, а й їх відходи – мезгу. В дoсліджувaнoму зрaзку соланінів не виявлено, вміст важких металів в межaх грaничнo дoпустимoї кoнцентрaції, а вміст нітрaтів –в критичній межі.Документ Якість та безпечність пряної сировини(2021) Рубанка, Катерина ВолодимирівнаВ роботі представлено проблеми з продовольчим фальсифікатом пряної сировини. Зроблена підбірка способів фальсифікату прянонощів. Описані засоби для точного вимірювання сполук, їх ідентифікації та виявлення залишків небезпечних речовин в пряній сировині. Вібраційна спектроскопія, яка включає FT-IR, Raman спектроскопію, інфрачервону спектроскопію та гіперспектральну візуалізацію, а також такі методи як HSI та HSI-Raman спектроскопії є найбільш дієвими під час встановлення домішків в пряній сировині. The thesis presents problems with food adulteration of spicy raw materials. A selection of methods of falsification of spices has been made. Means for accurate measurement of compounds, their identification and detection of residues of dangerous substances in spicy raw materials are described. Vibrational spectroscopy, which includes FT-IR, Raman spectroscopy, infrared spectroscopy and hyperspectral imaging, as well as methods such as HSI and HSI-Raman spectroscopy, are the most effective when establishing impurities in spice raw materials.Документ Контролювання безпечності та стійкості лікеро-горілчаної продукції(2019) Острик, Олександр Миколайович; Олійник, Світлана ІванівнаДля подальшого розвитку методів контролювання у спиртовій та лікерогорілчаній галузях необхідним є розроблення та впровадження національних стандартів з визначенням амінів, аніонів органічних кислот. Further development of control methods in the alcohol and alcohol industries requires the development and implementation of national controls standards for the determination of amines, anions of organic acids.Документ Особливості технічних рішень при встановленні нестандартного технологічного обладнання у приміщеннях консервних виробництв(2020) Лукіянік, Олександра Валентинівна; Сірик, Аліна ОлегівнаПроведено узагальнення вимог до встановлення та подальшого обслуговування нестандартного обладнання на підприємствах плодоовочевої консервної промисловості за умови необхідності оновлення, вдосконалення або реконструкції діючих технологічних процесів. The generalization of requirements to the installation and further maintenance of non-standard equipment at the enterprises of the fruit and vegetable canning industry is provided, provided that it is necessary to update, improve or reconstruct the existing technological processes.Документ Оцінка якості та безпечності кондиціонерів для білизни(2016) Блажкун, Ірина Володимирівна; Артюх, Тетяна МиколаївнаВ даний час в економіці спостерігається тенденція, при якій такі показники, як якість і безпечність, відіграють одну з ведучих ролей в управлінні виробництвом продукції і її наступним рухом. Сьогодні допоміжні засоби для прання являють собою одну з найбільш значущих груп товарів, що користуються повсякденним попитом. Currently, the economic trend in which such factors as quality and safety play a leading role in the management of production and its subsequent movement. Today aids for laundry are one of the most important product groups that use everyday.Документ Безпечність емальованого посуду(2016) Каржевська, Олександра Михайлівна; Артюх, Тетяна МиколаївнаМеталевий посуд є необхідною складовою життєдіяльності людини, він широко застосовується в побуті для сервірування столу, зберігання і транспортування харчових продуктів, для господарських цілей, незамінний в приготуванні їжі, а його асортимент досить широкий та різноманітний.Документ Безпечність металевої тари для харчових продуктів(2016) Круліковський, Олександр Олександрович; Артюх, Тетяна МиколаївнаУ сучасному індустріальному суспільстві практично неможливо уявити собі товари повсякденного вжитку без упаковки. Пакувальні матеріали відіграють важливу роль у формуванні асортименту товарів, їх іміджу, забезпеченні збереженості в процесі просування товару. In a modern industrial society it is almost impossible to imagine the goods of daily consumption without packaging. Packaging materials play an important role in the formation of a range of products, their image, preservation in the process of promoting a product.