Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 12
  • Ескіз
    Документ
    Особливості безвідходного використання овочевої сировини в закладах ресторанного господарства
    (2023) Боровко, Софія Святославівна; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна
  • Ескіз
    Документ
    Екологічні проблеми виробництва кави
    (2020) Захарова, Руслана Анатоліївна; Бублієнко, Наталія Олександрівна
    Охарактеризовані екологічні проблеми виробництва кави. До найбільших належать відходи, а саме кавовий шлам. Його рекомендовано використовувати у виробництві косметичних і парфумерних продуктів, композиціях компостів, як паливо, для отримання кавової олії та біогазу. Для вилучення крупнодисперсного кавового пилу запропоновано використання циклонів. Очищення стічних вод здійснюється біологічним аеробним або анаеробно-аеробним способом. The ecological problems of coffee production are characterized. The largest is waste, namely coffee sludge. It is recommended for use in the production of cosmetics and perfumes, compost compositions as fuel, for the production of coffee oil and biogas. The use of cyclones has been proposed to remove coarse coffee dust. Wastewater treatment is carried out by biological aerobic or anaerobic-aerobic method.
  • Ескіз
    Документ
    Утилізація бурякового жому з отриманням біогазу
    (2020) Бублієнко, Наталія Олександрівна
    характеризовані відходи цукрової промисловості (буряковий жом). Запропонована анаеробна ферментація для отримання біогазу. Досліди проводили при 10 % дозі завантаження в термофільному режимі (50 °С). Тривалість бродіння 25 діб. Процес супроводжувався виділенням значної кількості біогазу з високим вмістом метану (до 67 %). Ефективність біотрансформації сухих речовин жому 90 %. Wastes of the sugar industry (beet pulp) are characterized. Anaerobic fermentation for biogas production is proposed. The experiments were performed at 10 % loading dose in thermophilic mode (50 °C). The duration of fermentation is 25 days. The process was accompanied by the release of a significant amount of biogas with a high methane content (up to 67 %). The efficiency of biotransformation of pulp dry matter is 90 %.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія поводження з відходами в готельно-ресторанному комплексі
    (2020) Накемпій, Олена Костянтинівна
    В готельно–ресторанному комплексі в основному утворюються так звані «зелені відходи». Це більшість відходів, які утворюються на кухні, під час приготування страв: картопляні шкурки, обрізки овочів та фруктів, відходи м’ясні та рибні, яєчна шкарлупа. В цій сфері діяльності утворюється близько 25% відходів від основної сировини. Було аналіз використання вторинних матеріальних ресурсів, які утворюються в готельно-ресторанних комплексах.Компостування є досить простим та енергоефективним способом утилізації відходів готельно-ресторанних комплексів. The so-called "green waste" is mainly formed in the hotel and restaurant complex. This is most of the waste that is generated in the kitchen, during cooking: potato skins, fruit and vegetable trimmings, meat and fish waste, eggshell. In this area of ​​activity, about 25% of waste from basic raw materials is generated. There was an analysis of the use of secondary material resources that are formed in hotel and restaurant complexes. Composting is quite simple and energy efficient method of waste disposal of hotel and restaurant complexes.
  • Ескіз
    Документ
    Використання деревинних відходів у винно-коньячному виробництві
    (2018) Богомол, Анна Віталіївна; Кузьмін, Олег Володимирович
    Оцінена перспективність використання піролізованої тріски, що дозволяє отримати продукти переробки піролізованих деревних відходів із дуба, які адаптовані до технології виробництва вин, коньячних та кальвадосних спиртів. Appraised perspective of the use wood chips after pyrolysis, that allows to get foods of processing of wood wastes from oak after pyrolysis, what productions of wines, cognac and calvados alcohols adapted to technology.
  • Ескіз
    Документ
    Екологічні проблеми від забруднення сміттям навколишнього середовища
    (2016) Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна
    Для переробки сміття найбільш широко застосовyються компостування, спалення і піроліз твердих побутових відxoдів. Особливо ефективне компостування в тих районах, де вміст органічних речовин у смітті значний і є потреба в добривах.
  • Ескіз
    Документ
    Біоконверсія промислових відходів у мікробні поверхнево-активні речовини з різноманітними біологічними властивостями
    (2014) Пирог, Тетяна Павлівна
    Унікальні властивості мікробних поверхнево-активних речовин (ПАР) зумовлюють їх використання у різноманітних галузях промисловості замість хімічно синтезованих аналогів. The unique properties of microbial surface-active agents (surfactants) determine their use in various industries instead chemically synthesized analogs.
  • Ескіз
    Документ
    Ресурсозбереження – запорука успішної діяльності підприємств харчової промисловості України
    (2014) Пісковий, Олександр Павлович; Рябоконь, Наталія Валеріївна
    Проаналізовано стан ресурсозбереження у харчовій промисловості України. Схематично представлено відходи та вторинну сировину усіх її галузей. Запропоновано комплекс заходів щодо оптимального використання ресурсів харчової промисловості із максимально можливим ресурсозбереженням. The state of the resource saving in the food industry in Ukraine. Schematically represented waste and recycled materials for all its branches. The complex of measures for the optimal use of resources from the food industry the greatest possible resource.
  • Ескіз
    Документ
    Пивна дробина – альтернативне паливо
    (Національний університет харчових технологій, 2014) Серьогін, Олександр Олександрович; Рябоконь, Наталія Валеріївна
    Наведено способи використання дробини. Описано технологічну схеми виробництва біогазу із пивної дробини. Доведено актуальність переробки відходів пивоварної галузі у напрямку розвитку альтернативної енергетики. Shows how to use pellets. We describe the technological scheme of production of biogas sparging. The urgency of recycling brewing industry towards the development of alternative energy.
  • Ескіз
    Документ
    Вирішення екологічних проблем цукрової промисловості
    (2013) Семенова, Олена Іванівна; Бублієнко, Наталія Олександрівна; Лаврененко, І. B.
    Охарактеризовані основні категорії стічних вод цукрової промисловості, запропоновані системи очищення для кожної. Проаналізовані основні відходи цукрових заводів. Запропоноване використання метанового бродіння для отримання біогазу із жому. Author examined major categories of waste water of sugar industry proposed treatment system for each. The basic residues of sugar factories. The proposed use of methane fermentation to produce biogas from bagasse.