Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Визначення якості кисломолочного напою оздоровчого призначення
    (2022) Гойко, Ірина Юріївна
    Досліджено комплексну оцінку якості кисломолочного напою з використанням фітокомпозиції із лікарської рослинної сировини з урахуванням групових показників (органолептичних, фізико-хімічних, енергетичної та біологічної цінності).A comprehensive assessment of the quality of a fermented milk drink using a phytocomposition from medicinal plant raw materials, taking into account group indicators (organoleptic, physicochemical, energy and biological value), was studied.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання ехінацеї пурпурової у технологіях кисломолочних напоїв
    (2021) Стеценко, Наталія Олександрівна; Скидан, Єлизавета Анатоліївна
    Встановлено, що у складі кисломолочних напоїв доцільно використовувати наповнювач у вигляді густого екстракту ехінацеї пурпурової. Він проявляє пребіотичні властивості за рахунок збагачення харчового середовища водорозчинними полісахаридами, флавоноїдами, глюкопротеїдами та моносахаридами, які сприяють розвитку та збереженню високої концентрації життєздатних клітин мікроорганізмів кисломолочного напою протягом 14 діб зберігання продукту. It is established that in the composition of sour milk drinks it is advisable to use a filler in the form of a thick extract of Echinacea purpurea. It exhibits prebiotic properties by enriching the nutrient medium with water-soluble polysaccharides, flavonoids, glucoproteins and monosaccharides, which contribute to the development and maintenance of high concentrations of viable cells of fermented milk microorganisms during 14 days of storage.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення кисломолочного напою, збагаченого композицією із рослинної сировини та оцінка його якості та безпечності
    (2021) Гойко, Ірина Юріївна; Дмитренко, Тетяна Олегівна
    Розроблено кисломолочний напій, збагачений композицією із кропиви та меліси та проведена оцінка його якості та безпечності. A sour milk drink enriched with nettle and lemon balm composition has been developed and its quality and safety have been evaluated.
  • Ескіз
    Документ
    Вивчення умов створення кисломолочного напою з імуномодулюючими властивостями
    (2021) Скидан, Єлизавета Анатоліївна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Для надання кисломолочному напою імуномодулюючих властивостей було запропоновано використати в якості джерела функціональних інгредієнтів лікарську рослину роду Echinacea purpurea Moench. Використання сиропу ехінацеї при виробництві функціональних харчових продуктів, зокрема кисломолочних напоїв, сприятиме покращенню обміну речовин, нормалізації загального стану організму та підвищенню опірності до шкідливих впливів навколишнього середовища. To give the fermented milk drink immunomodulatory properties, it was proposed to use as a source of functional ingredients a medicinal plant of the genus Echinacea purpurea Moench. The use of echinacea syrup in the production of functional foods, including fermented milk drinks, will help improve metabolism, normalize the general condition of the body and increase resistance to harmful environmental influences.
  • Ескіз
    Документ
    Використання маслянки для виробництва оздоровчого напою з комбінованим складом сировини
    (2019) Стеценко, Наталія Олександрівна
    Багатий біохімічний склад маслянки обумовлює доцільність її застосування для створення харчових продуктів оздоровчого призначення. Як молочна основа може використовуватись суміш знежиреного молока і маслянки. Експериментально встановлено, що найкращу консистенцію має продукт, у якому співвідношення знежиреного молока і маслянки становить 1:2. Запропоновано при виробництві кисломолочного напою використовувати стабілізатор молочної основи – низькометоксильований пектин. Такий прийом дозволяє покращити структурно-механічні властивості кисломолочних продуктів і сприяє поліпшенню життєдіяльності лактобактерій. Пектин виконує роль не тільки стабілізатора структури, а й функціонального інгредієнту, який має здатність зв’язувати та виводити з організму іони важких металів та радіонукліди.
  • Ескіз
    Документ
    Використання рослинної лікарської сировини у виробництві кисломолочного напою
    (2015) Гойко, Ірина Юріївна; Могильовська, Катерина Юріївна
    Стан здоров'я людини і тривалість її життя знаходиться в прямій залежності від харчування. The state of human health and life expectancy is directly dependent on nutrition.
  • Ескіз
    Документ
    Функціональний кисломолочний напій
    (2014) Дацька, Наталія Василівна; Бондаренко, Світлана Петрівна; Подобій, Олена Валеріївна
    У сучасному світі у зв'язку із забрудненням навколишнього середовища проблема функціонального харчування за своєю гостротою і значимістю стоїть на одному з перших місць у світі. In today's world due to pollution problem of functional foods in their severity and significance is on One of the first places in the world.
  • Ескіз
    Документ
    Кисломолочний напій симбіотичної дії, збагачений аскорбіновою кислотою
    (2014) Жмура, Ірина; Усатюк, Світлана Іванівна
    Створений кисломолочний напій симбіотичної дії збагачений аскорбіновою кислотою здійснює позитивний вплив на організм людини та буде рекомендованим для щоденного вживання усіма категоріями населення. Created symbiotic fermented milk drink fortified with ascorbic acid action has positive effects on the human body and is recommended for daily use by all groups of the population.