Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 16
  • Ескіз
    Документ
    Статистичний аналіз теплообміну під час природної та змішаної конвекції у воді в області інверсії густини
    (2021) Грищенко, Роман Володимирович; Пилипенко, Олексій Юрійович; Форсюк, Андрій Васильович
    На сьогоднішній день більшість досліджень присвячених змішаній конвекції ‒ про локальну ламінарну змішану конвекцію, з яких, в свою чергу, більшість - про супутні та протилежні потоки, що прилягають до вертикальної поверхні. Відповідно, основний метод узагальнення дослідних результатів сформований до особливостей ламінарної змішаної конвекції. Так, густина води в діапазоні температур 0°С…4°С збільшується зі збільшенням температури до її максимальної густини при 4°С на відміну від звичайної зміни густини рідин, яка зменшується з температурою.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості кондуктивного вологообміну капілярно-пористих тіл за різних градієнтів температури
    (2018) Гапонюк, Ігор Іванович
    В роботі викладено результати лабораторних досліджень кондуктивного вологообміну між нерухомими шарами зерна за різних градієнтів температури. Експериментально не встановлено явище тепло-волого-перенесення та викладено пояснення цього для капілярно-пористих колоїдних тіл. Відсутність даного явища обумовлює перегляд режимів сушіння капілярно-пористих тіл та конструкції існуючих сушарок. In the paper, the results of laboratory tests of conductive water exchange between stationary layers of grain for different temperature gradients are presented. The phenomenon of heat-moisture-transfer is not experimentally established and the explanation for this is given for capillary-porous colloidal bodies. The absence of this phenomenon causes a revision of the modes of drying capillary-porous bodies and the design of existing dryers.
  • Ескіз
    Документ
    Управління міжфазовим тепловологообміном нерухомого шару зерна вологістю робочих газів
    (2015) Гапонюк, Ігор Іванович
    Виконано аналіз параметрів відпрацьованих робочих газів зерносушильних агрегатів, досліджено особливості використання теплоти відпрацьованих робочих газів різного вологовмісту, обґрунтовано режими та підтверджено умови між фазової взаємодії нерухомого шару зерна від параметрів відпрацьованих газів за яких критерій Кірпічова набуває найменших, а Нусельта найбільших значень. The analysis of parameters of exhaust working gases of aggregates of drying of grain is executed, the features of the use of warmth of exhaust working gases of different content of moisture are investigational, the modes are reasonable and terms are confirmed between phase cooperation of immobile layer of grain from the parameters of exhaust gases for that the criterion of Kirpicheva acquires the least, and Nuselt of most values.
  • Ескіз
    Документ
    Модернизация конструкции трехцилиндрического маслообразователя с целью его усовершенствования
    (2015) Беседа, Сергей Дмитриевич; Бабанов, Игорь Геннадиевич; Бабанова, Елена Игоревна
    Проведена модернизация цилиндрического маслообразователя для повышения производительности и интенсификации теплообмена. Модернизация заключалась в изменении материала из которого изготовлены скребки и проведение термообработки внутренней поверхности вытеснительного барабана. В результате данного изменения охлаждение продукта происходит в тонком слое. The modernization of the cylindrical Masloobrazovatel to increase productivity and intensification of heat exchange. Modernization was to change the material from which scrapers made of heat treatment and holding the inner surface of the drum displacement. As a result of this change, the cooling of the product takes place in a thin layer.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимальний режим варіння
    (2014) Бородін, Віталій Олексійович; Циганкова, Ганна Анатоліївна
    Варіння харчового продукту - це процес теплообміну, при якому відбувається і масообмін - екстрагування, сорбція, розчинення. Частина розчинних речовин (білки, вуглеводи, мінеральні солі, екстрактивні і фарбувальні речовини, вітаміни) переходять в рідину. Cooking food - a heat exchange process in which mass transfer occurs - extraction, sorption, dissolution. Part of soluble substances (proteins, carbohydrates, minerals and extractive pigments, vitamins) becomes liquid.
  • Ескіз
    Документ
    Узагальнення дослідних даних при кипінні води і цукрового розчину у формі залежності С. С. Скутателадзе
    (2014) Каптановський, Дмитро Вадимович; Кулінченко, Віталій Романович
    Кипіння - це процес паротворення в об'ємі рідини, яка має температуру вище за температуру насичення за даного тиску. Погляд С. С. Кутателадзе криється в тому, що під час аналізу теплообміну в процесі кипіння необхідно явища, які відбуваються в рідкій фазі, розглядати окремо від явищ у паровій фазі. При цьому вважається, що передача теплоти від поверхні нагріву за бульбашкового кипіння може здійснюватися як до рідкої, так і до парової фази. У той же час ефект переносу теплоти до рідини значно перевищує інтенсивність передачі теплоти до парової фази (із-за малої теплопровідності пари). Тому теплота тратиться на перегрів рідини, яка далі випаровується у парову бульбашку. Boiling - the process of vaporization in the volume of fluid that has a temperature above the temperature of the saturation pressure. View SS Kutateladze lies in that in the analysis of heat transfer during boiling is necessary phenomena that place in the liquid phase separated from effects in the vapor phase. this it is believed that the heat transfer from the heating surface for bubble boiling can be carried out as a liquid and to vapor phase. At the same time the effect of transfer heat until liquid is much higher than the intensity of heat transfer to the steam phase (because of the low thermal conductivity of steam). Because heat tratytsya to overheating fluid, which then evaporates into steam bubble.
  • Ескіз
    Документ
    Емпіричні залежності для визначення основних локальних теплогідродинамічних характеристик процесу конденсації пари на поверхні циліндричного струменю рідини
    (2014) Бондар, Володимир Іванович; Явдощук, Богдан; Василенко, Сергій Михайлович
    Розробленна емпірична залежність для розрахунку локальної тепловіддачі до циліндричного струменя рідини, яка може бути застосованою під час одновимірного інженерного моделювання.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка лабораторно-дослідної установки для вивчення особливостей теплообміну при кипінні фреонів за малих теплових та масових потоків
    (2014) Яценко, Дмитро Олегович; Засядько, Ярослав Іванович
    Особливості теплообміну при кипінні холодильного агенту в умовах малих теплових потоків та малих масових потоків донині недостатньо вивченні. Features of heat transfer during boiling refrigerant in terms of small heat flow and mass flow still small enough study.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесів теплообміну при таненні льоду на вертикальній циліндричній поверхні
    (2014) Грищенко, Роман Володимирович; Форсюк, Андрій Васильович
    З метою зменшення встановленої потужності холодильного обладнання на підприємствах, де має місце значне коливання потреби в штучному охолодженні, та системах кондиціювання повітря використовують акумулятори холоду. In order to reduce the installed capacity of refrigeration equipment in enterprises where there is a significant need for artificial fluctuations in cooling and air conditioning systems use batteries cold.
  • Ескіз
    Документ
    Використання пакету прикладних програм ANSYS для вирішення задач механіки рідини і газу, тепло- та масообміну
    (2014) Грищенко, Роман Володимирович; Засядько, Ярослав Іванович; Форсюк, Андрій Васильович
    Пакет прикладних програм ANSYS надає користувачеві велику кількість інформаційного матеріалу - графічне представлення розподілу полів температур, швидкостей та інше. Що підвищує ефективність проектування енергоефективного обладнання. Application package ANSYS provides the user with a large amount of information material - a graphical representation of the distribution of temperature field, velocity and so on. What increases the efficiency of the design of energy-efficient equipment.